Stumfilmkoncert og Lou Reed i værkopførelse

Berlin som ramme for elektronisk stumfilmkoncert og magisk optagelse med Lou Reed i Late Night-biffen

'Berlin – die Sinfonie der Grossstadt' (1927)

Det er navne, der hver på hver deres måde klinger af rytmisk pulserende storby, der fusionerer ved et smæld af en filmaften i aftern, torsdag den 10. december kl. 21.15. Den tyske avantgarde-filmmager Walter Ruttmann (1887-1941) smelter for første gang sammen med tre af det københavnske nattelivs elektroniske tonemestre: DJ Buda og DJ T.O.M., der tilsammen udgør den meget aktive club-duo Lulu Rouge, samt keyboardspilleren Abdullah S (Jeppe Saugmann), der bl.a. er del af Dragon Twins, Aarhus Pumas og Booty Cologne.

Filmkoncerten 'Berlin – die Sinfonie der Grossstadt' er arrangeret i samarbejde med filmmagasinet Kosmorama, der på dagen udkommer med et temanummer om storbyer på film. På aftenen sælges magasinet til særprisen 100 kr. (normalpris 175 kr.).

Lou Reeds ’Berlin’ (2006) – Late Night-biffen

En værkopførelse af Lou Reeds mesterværk ’Berlin’ (1973) havde spøgt i mere end 30 år, da Reed i 2006 endelig besluttede sig for at præsentere albummet i sin helhed – live i St. Ann's Warehouse, New York. ’Berlin’ er et af rockhistoriens smukkeste og sorteste frembringelser. En ”rockopera” fuld af fordømte skæbner, stofmisbrug og depression – og samtidig en atypisk og elegant orkestreret modsætning til den glamificerede Reed, der havde præget 1970’ernes første år.

Se ’Berlin’ i Late Night-biffen den 29. december kl. 22.00.