Talende Træer i Kongens Have

HISTORIER FOR ALLE. Du troede, du kendte Kongens Have – men har du hørt om labyrinten med de dresserede bjørne, tronen lavet af enhjørninghorn eller linedanseren, som styrtede i døden? Denne sommer vækkes træerne i Kongens Have over for Filmhuset til live og fortæller kvarterets sære historier.

Kongens Have og de seks parkmuseer, der omgiver den, gemmer på mange glemte historier. Heldigvis har træerne i haven stået der i århundreder, og de kan huske alt det, vi mennesker for længst har glemt. De har været med under både krige, ildebrande og kongekroninger, og denne sommer får de stemmer og deler kvarterets historier.

Ti træer i Kongens Have bliver fra maj til og med august udstyret med et lydsystem. Når man bevæger sig i nærheden af et Talende Træ, vil det begynde at fortælle sin historie – om alt fra luftballoner og sfinxer til kæmpeblæksprutter og bortførte løver.

Historierne bliver fortalt af Steen Jørgensen fra Sort Sol, som med sin dybe, genkedelige røst giver træerne liv og karakter. Lydstudiet Hz & Tone har stået for produktion og lyddesign – og det hele er arrangeret af Parkmuseerne.

”Med de Talende Træer ønsker vi at give havens gæster et glimt af den historiske storhed, der er gemt i kvarteret, og som mange af os slet ikke kender i dag. Men træernes historier er kun en lille bid af det, man kan opleve. Så jeg håber selvfølgelig, de mange fantastiske historier kan vække lysten til at gå på opdagelse i alt det, områdets seks museer gemmer på,” siger Mikkel Bogh, som er formand for Parkmuseerne og direktør på Statens Museum for Kunst.  

Fabeldyrsfabrik og Kongens Køkkenhave

Det er ikke kun det voksne publikum, der kan nyde de Talende Træer. Hver weekend, helligdag og hele sommerferien er der nemlig børneaktiviteter i Parkmuseernes pavillon i Kongens Have, inspireret af træernes fortællinger.

Børnene kan både lave seje fantasidyr i Fabeldyrsfabrikken og hjælpe til, når Christian den 4.’s køkkenhave genoplives midt i Kongens Have. Hver søndag vil der være fortællesalon, hvor man kan lytte og lege med i dramatiske historier om konger, soldater og linedansere.

Historierne kan opleves i Kongens Have fra 1. maj til 30. august. I alt bliver ti træer udstyret med en højtaler, som aktiveres, når man bevæger sig i nærheden af træet.

Børneaktiviteterne er åbne alle weekender, helligdage og skolefridage fra 13-16. Alle aktiviteter er gratis og kræver ingen tilmelding – bare duk op. Se programmet på www.parkmuseerne.dk.

Rødderne fra de Talende Træer strækker sig helt til Nørreport Station, hvor de også kommer til at hviske historier til de travle metropassagerer med lys leveret af Dark Matters og lydmontager fra Hz & Tone.

Tid: 1. maj-30. august 2015
Sted: Kongens Have, København K
Billetbestilling: Fri entré.