Tropenat med etno-lounge og VJ


Træt af december-sjap og trængslen i gaderne? Fredag den 19. december kl. 19.15 kan du nyde - og krumme tæer over - nutidig etnocentrisme i 'Cannibal Tours'. Og kl. 21.30 blænder Cinemateket op for 'Etno-lounge med VJ' - et politisk ukorrekt potpourri af rejsefilm fra årene 1900-35, smeltet sammen af video jockey Anders Elberling. Og så er der trope-bar både undervejs og bagefter!

Kl. 19.15: 'Cannibal tours'
Dennis O'Rourkes film fra 1988 er en på én gang sensitiv og uhyggeligt morsom observation af adfærd. Ikke af lokalbefolkningens adfærd i Papua Ny Guineas jungle, men derimod af den gruppe australske turister, der drager dertil og tror, at det er dem, der iagttager! Turisterne kommer anstigende med fordommene uden på kaki-tøjet - og vender glade hjem med træ-dildoer. Som vestlige seere tvinges vi naturligvis også til at vække det kritiske blik mod os selv, hvilket ikke gør herlighederne mindre kedelige!

Kl. 21.30: Etno-lounge med VJ
Kannibaler, pygmæer og andet godtfolk. Tag med VJ Anders Elberling på en god times rejse til klodens hvide pletter, som de blev afdækket og præsenteret i årene 1900-1935. Bliv bl.a. udsat for 'African Pigmy Thrills', tag med på 'Professor Olufsens Ekspedition til Sahara 1922-23' og se