Udendørs, højt til vejrs - og helt ude på kanten af det mulige!

OUTDOOR. Danish Adventure Film Festival og Cinemateket byder i dagene 1.-4. december på en perlerække af tidens bedste adventuresports-film.

Danish Adventure Film Festival sætter Cinemateket i eventyrets tegn og blænder på fire dage op for 20 adventurefilm. Giv dig selv hen og oplev, når de magiske oplevelser indfanges fra ekspeditioner på grænsen af det mulige. Og se de filmiske perler, hvor kameraet dokumenterer og fastholder actionsporten i dens mest intense øjeblikke.

Hvad er D.A.F.F.?

D.A.F.F. er for alle, der elsker - og lader sig inspirere af - eventyret, mødet med naturen, andre kulturer, adrenalin, spænding, adventuresporten, smukke billeder og ikke mindst den gode fortælling. Se bl.a. 'Solitaire', som følger en gruppe skiløbere på oplevelse i det golde sydamerikanske bjerglandskab - Filmen, som af mange er blevet udråbt som den smukkeste skifilm nogensinde, afslører både hvordan denne type skiløb kan være både himmel og helvede. Bliv klogere på de mange adventure-kategorier, der i øvrigt er repræsenteret: Mountaineering, Klatring, Snowboard, Ski, MTB, Trailrunning & Adventure Race, Eventyr og Urban.

Award-show og særarrangementer

I 2010 var de to danske bjergbestigere Lee Z. Berg og Christian Als på ekspedition til Ama Dablam. Et bjerg, som ofte bliver beskrevet som et af de mest spektakulære bjerge i verden. Ikke for dets højde, men for dets skønhed, æstetik og den rene eksponering. 'Eksponeret - Ama Dablam 2010' har verdenspremiere på D.A.F.F., og filmens to hovedpersoner vil holde et kort foredrag om ekspeditionen med efterfølgende mulighed for at stille spørgsmål.

En anden dansk film, 'A Backyard In Nowhere', er en meget utraditionel film om fluefiskeri, der med en blanding af westernelementer og gonzo-journalistik næsten skaber en ny genre indenfor disciplinen. Til visningen lørdag den 3. december vil filmens instruktører introducere værket.

Festivalens film dyster om fem attraktive priser, der vil blive overrakt ved awardshowet i Cinemateket fredag d. 2. december. Her bydes desuden på visningen af en udvalgt film og bidder fra vinderfilmene.

Medlemstilbud: Gratis festival-smagsprøve

Som en ekstra attraktion til vores medlemmer arrangeres en gratis visning af den norske dokumentar 'Snøhulemannen' for alle medlemmer fredag den. 2. december. Dokumentaren følger friluftslivsmanden Sverre Nøkling, som i Norge er blevet et nationalt ikon. I hele 30 år har han valgt at leve året rundt som ensom vagabond i naturen - der er hermed tale om en total udmeldelse af det etablerede samfund. Filmen introduceres af projektchefen for Danish Adventure Film Festival, Sofie Hvitved.

Læs mere om festivalen

D.A.F.F. arrangeres i samarbejde med LUKSUS – Magasinet om Outdoor & Eventyr, Skimagasinet Pist 'n' Powder og LøbeMagasinet. Vi ser frem til, at dørene atter bliver slået op til Danmarks mest ambitiøse adventure filmfestival!

Læs om festivalen og se trailers på www.adventurefilmfestival.dk og hold dig opdateret på www.facebook.com/danishadventurefilmfestival.

Tid: 1.-4. december
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412