Vinterbillede – tæt på kunstens udspring

SKABELSESPROCES. Oplev Jesper Jargils legendariske film om den danske kunstner Per Kirkeby i en ny og udvidet version i anledning af Kirkebys 75 års fødselsdag. Filmen viser tilblivelsen af Kirkebys maleri ’Uden titel. (Vinterbillede)’. Introduktion ved instruktøren.

Hvordan opstår kunsten? Hvor begynder og hvor slutter den kunstneriske proces? Disse – og mange andre – spørgsmål forsøger Jesper Jargil at besvare i sin film ’Per Kirkeby Vinterbillede’, hvor han med poetisk præcision registrerer tilsynekomsten af Kirkebys kunst.

Hen over efterår, vinter og forår 1995-96 malede Per Kirkeby sit hidtil største oliemaleri, og Jargil registrerede hele processen med sit kamera. Jargil havde i flere år fulgt den danske maler i hans arbejde i Danmark, Tyskland og Italien, og de mange interviews danner baggrund for filmens lydside. Her fortæller Per Kirkeby om sine tanker og følelser undervejs i skabelsesprocessen.

Jesper Jargils film var den første danske HDTV-produktion, og den er nu blevet tilføjet ekstra scener og overført til dvd og Blu-Ray i anledning af Per Kirkebys 75 års fødselsdag. Vi præsenterer den nye version med introduktion af Jesper Jargil.

Filmmagasinet Ekko var udelt begejstrede for Jargils genudgivne portrætfilm og kvitterede med 5 stjerne for ”den unikke og fremragende film” (Lars Bukdahl, Ekko).

Tid: Fredag 4. oktober kl. 16.30
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12