Antichrist

Lars von Triers ’Antichrist’ – der i år kan fejre 10-års jubilæum – føles på én gang som en syngende lussing og en kunstnerisk åbenbaring. Historien om et forældrepar i dyb sorg foldes ud til en psykologisk fabel om forholdet mellem natur og kultur, skønhed og smerte. En simpel sommerhustur bliver aldrig det samme igen…

Med ‘Antichrist’ sender Lars von Trier publikum ind i øjet af en hvirvlende lyrisk fortælleorkan, der former og farver en verden af dyb smerte og fundamental eksistentiel angst.

Filmen er en brutal og visuelt storladen fortælling om et ægtepar, hvis lille søn falder ud af et vindue og dør. Hun (Charlotte Gainsbourg) får et mentalt sammenbrud, og han (Willem Dafoe), der er terapeut, gør hende til sit projekt og tager hende med ud til det hus i skoven, hvor hun inden sønnens død tilbragte sin sommerferie alene med ham. I ’Eden’ – som deres afsides beliggende hytte kaldes – håber de at kunne komme videre i livet og redde deres forhold. Men de mister kontrollen, da den omkringliggende natur griber ind.

Lars von Trier. Danmark, Tyskland, Frankrig, Sverige, Italien, Polen 2009. DCP farve og s/h. 108 min. Danske undertekster. Tilladt over 15 år. Med Charlotte Gainsbourg, Willem Dafoe.

Forslag til formidling

Invitér Lilian Munk Rösing (Institut for Kunst- og Kulturvidenskab - KUA) til at fortælle om drømmeæstetik og kvindesyn i ’Antichrist’.

Kontakt

Morten Tang
Presse- og redaktionsmedarbejder
Tlf. +45 2214 8940
mortent@dfi.dk