Efter brylluppet

Dansk films store kvindelige auteur Susanne Bier leverer med ’Efter brylluppet’ et fuldfedt melodrama, der udforsker temaer som skyld og ansvar med Mads Mikkelsen og Sidse Babett Knudsen i de bærende roller.

Jacob (Mads Mikkelsen) har i 20 år drevet et børnehjem i Indien og er tæt knyttet til stedet. Derfor generer det ham meget, da et møde med en rig sponsor tvinger ham til at tage tilbage til Danmark. Sponsoren Jørgen (Rolf Lassgård) vil tilsyneladende meget gerne have Jacob til at blive og inviterer ham endda med til sin datters bryllup. Ved festen går det op for Jacob, at Jørgens kone er hans egen eks-kæreste Helene (Sidse Babett Knudsen). Scenen er sat for et familiedrama på den helt store følelsesmæssige skala, men de mesterlige skuespilpræstationer og de uforfærdede nærbilleder skaber en inderlighed og en troværdighed, der får filmen til at ramme rent i hjertekulen.

Susanne Bier modtog sin første Oscar-nominering for ’Efter brylluppet’, der var en af de mest sete danske film i 00’erne.
Instruktør: Susanne Bier. Danmark 2006. DCP farve. 124 min. Dansk, svensk og engelsk tale. Danske undertekster. Tilladt over 7 år. Med Mads Mikkelsen, Sidse Babett Knudsen, Rolf Lassgård, Stine Fischer Christensen.

Forslag til formidling

Filmkritiker og tv-vært Ann Lind Andersen fortæller om den danske stjerneinstruktør Susanne Bier og kunsten at skrue en Oscar-kandidat sammen.
 

Kontakt

Morten Tang
Presse- og redaktionsmedarbejder
Tlf. +45 2214 8940
mortent@dfi.dk

Hent stills og filmplakat