Mød mig på Cassiopeia

En af dansk films allerstørste succeser. En musical med Bodil Kjer som musikkens muse – omgivet af ypperlig scenetalent fra 1950'erne og tonerne af Kai Normann Andersen.

Amerikanske og tyske musicalfilm er forbilledet for Torben Anton Svendsens lystspil 'Mød mig på Cassiopeia', som har lånt både fra Rita Hayworth-filmen 'Fra himlen til Broadway' (1947) og Reinhold Schünzels 'Amphitryon' (1937).

Filmen er en ’backstagemusical’, bygget op omkring de mange (kærligheds)intriger ved opsætningen af en operette. Bodil Kjer er billedskøn som musikkens muse, og hun er omgivet af et ensemble af formidabelt dansk scenetalent fra 1950'erne til tonerne af Kai Normann Andersens musik og sange som ’Den allersidste dans’ og ’Musens sang’.

Torben Anton Svendsen. Danmark 1951. DCP s/h. 106 min. Dansk tale. Tilladt for alle. Med Bodil Kjer, Lily Broberg, Hans Kurt, Poul Reichhardt.

Forslag til formidling

Invitér en af forfatterne bag bogen ’Den sky romantiker’, Jakob Faurholt og Finn Gravesen, til at fortælle om Kai Normann Andersens udødelige sangskat.

Kontakt

Morten Tang
Presse- og redaktionsmedarbejder
Tlf. +45 2214 8940
mortent@dfi.dk