The Piano 

Spillet mellem Holly Hunter og Harvey Keitel slår gnister i en af 90’ernes mest fængslende og prisvindende kærlighedshistorier: Skotske Ada bortgiftes i 1850’erne til en mand i New Zealand, som ikke forstår hendes passion for klaveret. Men det gør naboen …!

Jane Campions uforudsigelige kærlighedsdrama er fortalt fra en kvindes synspunkt, nemlig gennem den stumme, skotske Ada, som i 1850’erne bortgiftes til en mand i det fjerne New Zealand. Hun er kun lykkelig, når hun kan udtrykke sig gennem sit klaver, og da det bliver taget fra hende, må hun indgå en handel for at få lov til at spille.

Det barske landskab danner bagtæppe for den stærkt erotiske kærlighedshistorie, der i særdeleshed bæres af det hede spil mellem Holly Hunter og Harvey Keitel. Hunter vandt en Oscar for sin præstation som Ada og Jane Campion vandt én for sit manuskript til filmen, der siden blev omsat til bog. Filmen modtog desuden Den Gyldne Palme i Cannes.

Jane Campion. Australien 1993. DCP farve. 121 min. Danske undertekster. Tilladt over 15 år. Med Holly Hunter, Harvey Keitel, Sam Neill Og Anna Paquin.

Forslag til formidling

Hold oplæg ved eksempelvis filmkritiker Nanna Frank Rasmussen, specialist i film og køn.

Kontakt

Morten Tang
Presse- og redaktionsmedarbejder
Tlf. +45 2214 8940
mortent@dfi.dk