Weekend med debatter og instruktørbesøg

CPH PIX. Kom til debatter om det arabiske forår og krisen i Italien, og mød en af disse års hotteste unge instruktører. Husk desuden ekstravisninger af årets PIX-favoritter tirsdag d. 23. april.

Politiske debatter med filmen som udgangspunkt
Urolighederne i forbindelse med det arabiske forår har givet anledning til ikke så få film, der modigt tager livtag med den intrikate problematik. Egyptiske Yousry Nasrallahs 'After the Battle' skildrer med dokumentaristisk virkelighedsnærhed begivenhederne i kølvandet på optøjerne på Tahrir Pladsen i begyndelsen af 2011, hvor befolkningen sagde fra overfor Mubaraks diktatur. Men her to år efter egypterne væltede deres diktator, har demokratiet stadig trange kår. Så hvad nu? Debat med ekspert i arabisk politik Rasmus Alenius Boserup og mellemøstekspert Katarina Blomqvist lørdag kl. 14:00.

Søndag kl. 16:30 er det politiske igen på dagsordenen - denne gang dog med udgangspunkt i den europæiske krise. Udbyttersamfundet og den italienske recession tages op til grundig genovervejelse i Massimo Andreis fandenivoldske og humørfyldte 'Benur', en socialrealistisk komedie, der med et skælmsk glimt i øjet sætter fokus på nogle af de økonomiske, politiske og sociale problemer, der er på spil i det italienske samfund netop nu. Andrei vil være til stede ved visningen, og vi benytter lejligheden til at spørge ham: Hvad er der at grine af?

Mød britisk films nye darling
Ben Wheatley er fremtidens mand i britisk film. Forankret et sted mellem genrefilm og klassisk køkkenvaskrealisme tog han allerede med 2009-debuten 'Down Terrace' publikum med med storm, og senest har den originale seriemorderkomedie ’Sightseers’ (der også kan ses på dette års PIX) høstet store roser - bl.a. på sidste års filmfestival i Cannes. 

Søndag kl. 16:45 gæster Wheatley Cinemateket og tager sin gennembrudsfilm ’Kill List’ med under armen. Filmen var på alle måder en total overraskelse, da den kom frem, omend årsagen er så såre simpel, som at 'Kill List' er en ægte original. Historien starter som en gedigen hitman-thriller, men udvikler sig snart til noget langt mere skræmmende. Det gælder om at have antennerne ude, for det er de små, foruroligende tegn, der her efterhånden samler sig til et kryptisk spindelvæv af et plot. En moderne, britisk kultklassiker i sporet fra 'The Wicker Man'.

Ekstravisninger
Husk også, at der netop er sat navne på de fem film, årets festivalgængere har været særlig glade for, om som publikum derfor skal have endnu chance for at opleve. De fem film er: ’Ziba’, ’The Fourth Dimension’, ’Spoorloos’, ’Inland Empire – More Things That Happened’ og ’Doomsday Book’. Se dem alle tirsdag d. 23. april.

Medlemstilbud
Som noget særligt i år får medlemmer af Cinemateket 20 procents rabat på køb af billetter til de ordinære PIX-visninger i Cinemateket. Derudover er der mulighed for at tage en gratis ledsager med til en række udvalgte PIX-visninger - se listen her.

Tid:
20.-21. april
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf. 3374 3412