Yoko Ono og Fluxus – filmiske eksperimenter i Cinemateket

LAD DER BLIVE FLUXUS. Cinemateket åbner døren på klem til den grænsesøgende og evigt udfordrende kunstretning Fluxus – med Yoko Ono som repræsentant.

I tilknytning til den store retrospektive Yoko Ono-udstilling på Louisiana præsenterer vi tre af Onos korte eksperimentalfilm. Tre film, der i et konsekvent formsprog bøjer konventionerne og overskrider filmsproglige grænser. Som en del af kunstretningen Fluxus var Ono nemlig med til at sætte filmiske og kunstneriske eksperimenter på dagsordenen.

Når Ono eksempelvis i filmen ’No. 1 (Match)’ lader noget som flygtigt og hverdagsligt som at tænde en tændstik blive et lille formeksperiment ved at vise det i close-up og ultraslow-motion. Sådan bliver noget ellers undseeligt pludseligt gjort til et fem minutters intenst mediationsøjeblik.

Sammen med de tre eksperimentalfilm viser vi også Lars Movins dokumentar ’The Misfits – 30 Years of Fluxus’. Filmen undersøger kunststrømningens store rækkevidde og spørger til, hvor den er i dag. Flere af bevægelsens central kunstnere optræder i Movins film, hvor de kommer med bud på, hvordan Fluxus kan forstås og misforstås.

Lars Movin vil endvidere selv være i Cinemateket, hvor han på aftenen giver en introduktion til sin egen film og til Fluxus generelt.

Tid: Torsdag den 12. september kl. 19.00
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12