Tug of War

Amil Shivji, 2021

Zanzibar er kendt som krydderiernes ø og den afrikanske østkysts perle. ‘Tug of War’ er et visuelt indtagende historisk drama om to elskende fanget under den britiske besættelse af sultananet i 1950’erne. Dembe, en ung revolutionær, der kæmper for hjemlandets frihed og selvrealisering, falder for den oprørsk indisk-zanzibarianske Yasmin, der er på flugt fra et arrangeret ægteskab. Hvad kan dog gå galt?

“Fortalt på swahili finder filmen balancen mellem en forbudt kærlighedshistorie og politisk drama, mens den maler et levende portræt af Zanzibar med elegante rammer af øerne og snoede gader, der gør stedet til en karakter i dens omgivelser,” skrev sitet FilmCred, da filmen som den første tanzanianske film nogensinde var i hovedkonkurrence på Toronto International Film Festival.

"1950'erne var en fantastisk tid på Zanzibar. Det var en tid, hvor politisk debat blev opmuntret, og kritisk tænkning blev opmuntret,” siger instruktør Amir Shivji. "Der udkom 100 aviser på fire forskellige sprog hver dag – på en ø med 300.000 mennesker. Det var et kraftcenter for social og kritisk tænkning. Men så brød det bare sammen over et årti."


Appearances: Gudrun Columbus Mwanyika, Lukman Ali, Siti Amina
Original title: Vuta N'Kuvute
Director: Amil Shivji
Tanzania, Sydafrika, Qatar, Tyskland, 2021
Kendes ikke, 92 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Dates

Films in this series – Afrikanske Filmdage

Current films in Cinemateket