Videoteket

Foto: Jørgen True
I Videoteket kan du se et stort udvalg af spillefilm, kort- og dokumentarfilm og TV-serier. Det er gratis at se film i Videoteket.

Se film i Videoteket

Videoteket er en del af Biblioteket, beliggende på 1. sal i Gothersgade 55. Der er over 14.000 film at vælge imellem i Videoteket og udbuddet vokser hele tiden. Søg efter film i Videoteket ved at klikke på ikonet "Filmdatabasen - Søg efter film i Videoteket" øverst i højre hjørne. Grupper på max. fire personer kan se en film samtidig.

Der er mulighed for at se én film/TV-produktion pr. dag ved vores gennemsynsborde eller i vores hyggelige biografsæder ved tre store fladskærme. Har du brug for at se flere film/TV-produktioner om dagen, skal dette aftales med bibliotekspersonalet.

Du kan blandt andet se film fra det tidligere Statens Filmcentral (SFC) og alle de film som nu distribueres via Filmcentralen til skoler og Filmstriben til biblioteker. Der er desuden adgang til Mediestream fra samtlige computere i Videoteket/Biblioteket.

Hjælp og vejledning

Når du befinder dig i Videoteket kan mange af vores film ses direkte via et link i Filmdatabasen. Film der kun forefindes på DVD/BLR eller VHS bestiller du hos bibliotekspersonalet. Personalet vejleder desuden i søgning og fremfinding af film og andet relevant materiale knyttet til filmene, f.eks. anmeldelser, artikler og bøger. 

Uden for den bemandede åbningstid varetages betjeningen af Videoteket af Cinematekets billetsælgere, og forespørgsler foretages derfor direkte i Cinematekets billetskranke i stueetagen. Der kan forekomme kort ventetid på ekspedition, og der ydes kun begrænset vejledning baseret på konkrete forespørgsler på enten filmens titel eller instruktør.

Hjemlån af film?

Du kan ikke låne film med hjem, men de titler der også findes på Filmstriben kan oftest "lånes" via dit lokale folkebibliotek, så du kan se filmen hjemme på din egen computer.

Faciliteter i Videoteket

Videoteket råder over tre store fladskærme, hvor man kan sidde og se filmen i behagelige biografsæder. Der er desuden tre pc-pladser tilsluttet 22'' pc-skærme. Max. fire personer kan se den samme film.

Åbningstider

Mandag-Fredag: 09:00-21:00
Lørdag: 10:45-21:00
Søndag: 10:45-19:00

Bemandet åbningstid
Tirsdag: 10:00-17:00
Onsdag-Torsdag: 12:00-17:00
Fredag: 12:00-16:00

Uden for den bemandede åbningstid gives der adgang til Videoteket med sundhedskort og pinkode. Betjening af Videoteket varetages i disse tidsrum af Cinematekets billetsælgere (se under 'Hjælp og vejledning').

Kontakt


Tlf. +45 3374 3400
bibliotek@dfi.dk