Cinemateket

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Krzysztof Kieslowski: I'm So-So ...

Krzysztof Kieslowski: I'm So-So ...

Instruktør: Krzysztof Wierzbicki
I dag kl. 17:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilKieslowski indvilligede lettere modvilligt i at deltage i denne dansk-producerede portrætfilm, efter at han havde proklameret, at han ikke ville instruere flere film. Instruktøren karakteriseres kortfattet af en præst, en politibetjent, en læge, en grafolog, en clairvoyant og en psykoterapeut, men ellers er mesteren selv i centrum og kæder sit liv, sine tanker og sine film sammen til en fascinerende mosaik.

Kieslowski fortæller blandt andet om sit forhold til heste, Gud og om sit skiftende politiske engagement: ”Hvad Polen har opnået efter Murens fald er en karikatur af de mål, vi satte os i 1970’erne,” mener instruktøren, der også afslører, at hans modvilje mod USA skyldes, at amerikanerne ”dyrker tom snak og en meget høj grad af selvglæde”. Kieslowski døde et år efter, at portrætfilmen blev færdig.

Månen i rendestenen

Månen i rendestenen

Instruktør: Jean-Jacques Beineix
I dag kl. 18:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI et varmt og sveddryppende slumkvarter bor Gérard (Gérard Depardieu). Hver aften går han til det sted, hvor hans søster begik selvmord efter at være blevet voldtaget. Gerard forsøger at opspore voldtægtsmanden for at at opnå hævn. Samtidig bejler to smukke kvinder til Gérard, nemlig overklassefotografen Loretta (Nastassja Kinski) og den fattige prostituerede Bella (Victoria Abril). Filmen floppede ved premieren i Cannes, men er siden blevet et kulthit.

Jeg - en filmamatør

Jeg - en filmamatør

Instruktør: Krzysztof Kieslowski
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilFabriksarbejderen Filip køber et 8 mm-kamera for at filme sin nyfødte datter. Inden længe er han så optaget af sin nye hobby, at han filmer alt, hvad der bevæger sig. Han bliver udnævnt til fabrikkens officielle filmfotograf, og en af hans film modtager en pris ved en amatørfilm-konkurrence. I takt med at hans kreative talent udvikler sig, vokser også hans interesse for at registrere virkeligheden som den er, og ikke som den hævdes at være fra officiel side.

Hermed kommer han på konfrontationskurs med fabriksledelsen. Han får desuden problemer på hjemmefronten, hvor hans kone er ved at være grundigt træt af hans altopslugende interesse. Samtidig med at Filip registrerer livet omkring sig, mister han grebet om sit eget liv og bliver isoleret i forhold til familie, venner og kollegaer. Kopien ‘hopper’ desværre en smule i nogle sekvenser.

The Big Blue

The Big Blue

Instruktør: Luc Besson
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil‘The Big Blue’ er historien om de to barndomsvenner Jacques og Enzo, der har en fælles fascination af havet og dybhavsdykning – den rå slags uden maske og ilt. Jacques er drømmeren, som elsker legen med delfinerne. Enzo derimod er sportsmanden, der dyrker dykningen som et middel til at bevise sin egen styrke og mandighed. Som voksne mødes de i en dykkerkonkurrence for at konkurrere om, hvem der kan lade sig drage længst ned i dybet.

Nat over storbyen

Nat over storbyen

Instruktør: Jules Dassin
Serie: Film noir
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilRichard Widmark spiller Harry Fabian, som forsøger at snyde og bedrage sig til et sorgløst liv i London. Han er hele tiden på jagt efter den endelige plan, som skal gøre ham rig – helst uden for store anstrengelser. Planen bliver tilsyneladende virkelig i skikkelsen af bryderen Gregorious the Great, men også sportsverdenen er korrupt og styret af samvittighedsløse bagmænd. Harry sander snart, at han er oppe mod sine overmænd – og –kvinder. Han får værdigt modspil af den fede Francis L. Sullivan og Googie Withers, mens den talentfulde Gene Tierneys rolle desværre er noget nær umulig. ”Oh, the things I did! The things I did!” indser Harry i et sjældent anfald af selverkendelse.

Cinematekets program
betty-blue-kamp

Juni-august

SOMMERPROGRAM: Farverige franske 80'er-fristelser. Krzysztof Kieslowskis ukendte værker. Iransk filmhistorie. Film noir i flotte kopier. Man vs. Machine. Olsen-banden. Arabian Nights. Hjernen i fokus. Open Air-film i Kgs. Have. Og meget, meget mere! Plus en stribe events …
Fik-du-set-kamp

Fik du set den?

Du har gjort det igen. Planlagt at se en ny biograffilm, som var taget af plakaten, da du endelig kom ud af døren. Med denne sommer-opsamling giver vi dig en chance til. Men så er det også nu. Nu!

Nyheder fra Cinemateket

Cinemateket og Ragnarock varmer op til Roskilde Festival

Cinemateket og Ragnarock varmer op til Roskilde Festival

24.06.16MUSIKFILM. Loungestemning og historiske musikfilm er hovedingredienserne, når Cinemateket og Ragnarock – museet for pop, rock og ungdomskultur i dagene 26.-29. juni varmer op til Roskilde Festival.
Instruktør Michael Madsen anmelder imaginære film

Instruktør Michael Madsen anmelder imaginære film

21.06.16LIVE-PERFORMANCE. Kunne du tænke dig at se en dokumentar optaget i stenalderen? En film skabt specifikt til søvnperioder? Eller Kubricks aldrig realiserede 'Napoleon'? Oplev det hele, når instruktø...
Hvordan smager Pans labyrint?

Hvordan smager Pans labyrint?

20.06.16Cinemateket præsenterer den unikke totaloplevelse 'Edible Cinema' (oversat: 'Spiselig biograf') – et filmisk-gastronomisk sansebombardement lavet i samarbejde med det succesfulde, londonbaserede sm...
Stærk og rørende film om Beach Boys-geniet Brian Wilson

Stærk og rørende film om Beach Boys-geniet Brian Wilson

09.06.16MÅNEDENS FILM i Cinemateket i juni er den indlevede og roste portrætfilm 'Love & Mercy' om Beach Boys-geniet Brian Wilson. Se den fra 9. til 19. juni. "En stærk og stærkt rørende musikfilm," skrive...
Dansk films dødehavsruller fundet på et lager i Skovlunde

Dansk films dødehavsruller fundet på et lager i Skovlunde

08.06.16OLSEN-BANDEN SENSATION Det ikke bare lyder som en Olsen-banden-historie – det ér en Olsen-banden-historie! I mange år troede man, at de originale indspilninger af musikken til Olsen-banden-filmene...

Sociale medier

Arrangementer i Cinemateket

Brunch-Bio

Brunch-kamp

Hvis du har appetit på mere efter din brunch i SULT, byder Cinemateket hver weekend på filmoplevelser for gæster i alle aldre.

Kl. 10:00+11:15 Børnebiffen præsenterer gode, sjove og tankevækkende film til de yngste filmelskere.

Kl. 12:30 Stærke og humoristiske fortællinger for det voksne publikum.

Kl. 12:30+ca. 14:30 Film med noget på hjerte for både små og store skolebørn. Forældre er også velkomne!

Læs om de aktuelle film.

Butik

butik-2016

Cinematekets Butik har et kvalitativt udvalg af den nationale og internationale filmskat med særlig vægt på dokumentarer, børnefilm og filmklassikere. Butikken fører et eksklusivt udvalg af de vigtigste danske filmbøger og biografier samt håndplukkede internationale udgivelser. Hold øje med månedens medlemstilbud.

Lej Cinemateket

gavekort-kampagne_290x290

Butik

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412