Cinemateket

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Berygtet - Hitchcock-klassiker med introduktion
I dag kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Alfred Hitchcocks ’Berygtet’ fra 1946 er noget nær det perfekte miks af spionthriller og kærlighedsmelodrama – og dens dirrende spændende historie om en kvinde, som soner sin fortid ved at lade sig forføre til at afsløre en nazistisk ring, er både original i sit plot og vovet for sin tid.

Handlingen i ’Berygtet’ udspiller sig i Brasilien i kølvandet på 2. verdenskrig, hvor Ingrid Bergman i rollen som den letlevende Alicia Huberman skygges af den amerikanske efterretningsmand Devlin (Cary Grant), fordi hendes afdøde far var nazist. De forelsker sig, men hun accepterer at blive amerikansk spion og ofrer sig for sagen ved at gifte sig med en af faderens gamle venner, Alex Sebastian (Claude Rains) – en elegant nazist med en fatal moderbinding.

Danish on a Sunday: Long Story Short
I dag kl. 14:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

The warm and often hilarious story of Ellen and her friends, all in their late thirties/early forties, through three years of love-related highs and lows. All of them lead more or less self-inflicted complicated love lives and are longing for romantic redemption. The story is told through eight chapters, each of them set at a party.

We All Want What's Best for Her
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEt år efter en voldsom trafikulykke er Geni klar til at vende tilbage til livet … eller sådan vil familien gerne opfatte det. Sandheden er, at selv om Geni forsøger at forsøger at leve op til omgivelsernes forventninger, har hun ikke lyst til at genoptage den privilegerede tilværelse, hun havde før ulykken, og snart er flugt det eneste, hun tænker på. Nora Navas har modtaget en række priser for sin nuancerede hovedrollepræstation, der veksler mellem dyb sorg og opløftende, humoristiske øjeblikke.

The Eye Has to Travel

The Eye Has to Travel

Instruktør: Lisa Immordino Vreeland
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilFilmen giver et helt særligt indblik i en af vor tids mest indflydelsesrige moderedaktører: Diana Vreeland. Hun startede sin karriere på Harpers Bazaar og kom sidenhen til Vogue i New York. Hun bragte moden ind i museumsverdenen og blev desuden kendt for at bruge musikere og skuespillere på forsiden af modeblade frem for fotomodeller. Vreeland mente, at det var mere interessant at se individualitet og særegenhed end perfektion. Kendte modeller, fotografer og redaktører er med til at tegne et billede af denne excentriske dame. Billetpris: 85/70 kr.

Tysk Filmaften: After Spring Comes Fall
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Den unge kurdiske kvinde Mina flygter fra Syrien, efter at hendes by er blevet angrebet, og hendes mand er blevet hårdt såret af en snigskytte. Mina ankommer til Berlin som illegal flygtning og forsøger at opbygge en ny tilværelse: Hun får arbejde på et vaskeri og overfører regelmæssigt penge til sin familie, så hendes mand kan blive behandlet efter angrebet. Men den syriske sikkerhedstjeneste kommer på sporet af hende og tvinger hende til at arbejde som meddeler under trusler om at slå hendes mand ihjel.

Ex Machina
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI en stenrig teknologimilliardærs klaustrofobiske og isolerede hjem i bjergene får den unge computerprogrammør Caleb chancen for at teste et tophemmeligt projekt: en prototype på en meget menneskeligt udseende og agerende kvinderobot. Caleb bliver hurtigt optaget af den virkelighedstro menneskekopi med det smukke unge kvindeansigt, og han får tiltagende svært ved at skelne fornuft fra følelse og kunstig intellegens fra virkelig.

Cinematekets program
1864-kamp

1864 - brødre i krig

”Selv om man har set tv-serien ’1864’, har man ikke set spillefilmen,” fastslår instruktøren Ole Bornedal. I biografversionen, som Cinemateket præsenterer ved 10 forestillinger i februar, er tv-seriens nutidsplan, Inges voice-over og karakterer som Johanne Luise Heiberg og Ditlev Monrad udeladt. Tilbage står en betagende kærlighedshistorie og et intenst krigsdrama. Vises i perioden 1. feb - 22. feb.
Ex-Machina--kamp

Ex Machina

Anmeldere verden over elsker den. Filmentusiater har kaldt den en ny kultklassiker. Og så er den lige blevet nomineret til to Oscars i kategorierne 'Original Screenplay' og 'Visual Effects'. Månedens Film i februar i Cinemateket er Alex Garlands 'Ex Machina'. Vises 4.-14. februar.

Nyheder fra Cinemateket

Udsolgt hos Babette – men hun har sat flere gryder over!

Udsolgt hos Babette – men hun har sat flere gryder over!

05.02.16FILM OG LUKSUSMIDDAG. Der er overvældende interesse for Cinematekets gastronomiske særarrangement 'Babettes gæstebud - film og luksusmiddag' den 1. marts. Arrangementet gentages nu 2. marts.
Franske fristelser - fra 20’ernes Paris til dagens Québec

Franske fristelser - fra 20’ernes Paris til dagens Québec

04.02.16FRANSK FILM. Februar og marts står i Frankrigs tegn i Cinemateket: Først er der pariserrejse for alle sanserne på Valentine’s Day – senere kan du rejse verden rundt gennem nye film fra syv franskta...
Det danske kortfilmsmirakel - mød Oscar-vindere i Cinemateket

Det danske kortfilmsmirakel - mød Oscar-vindere i Cinemateket

04.02.16SÆRARRANGEMENT 9. FEB. Danmark har en enestående status som leverandør til Oscar-uddelingens kortfilmskategori. Det er blevet til statuetter i 1986, 1999, 2003, 2010 og 2014. En fællesnævner for ma...
Fem festivaler i Cinemateket i februar

Fem festivaler i Cinemateket i februar

04.02.16FESTIVALTID. Cinemateket lægger i februar hus til hele fem festivaler, der hver i sær præsenterer en stribe unikke og sjældne og debatskabende film og filmevents. Kom til Catalansk filmfestival, Co...
Ex Machina – suveræn sci-fi suspense i Cinemateket

Ex Machina – suveræn sci-fi suspense i Cinemateket

04.02.16SCIENCE FICTION-hit! Anmelderne elsker den – og så er den lige blevet nomineret til to Oscars. Månedens Film i Cinemateket er Alex Garlands 'Ex Machina'. Se den 4.-14. februar.

Sociale medier

Arrangementer i Cinemateket

Brunch-Bio

Brunch-kamp

Hvis du har appetit på mere efter din brunch i SULT, byder Cinemateket hver weekend på filmoplevelser for gæster i alle aldre.

Kl. 10:00+11:15 Børnebiffen præsenterer gode, sjove og tankevækkende film til de yngste filmelskere.

Kl. 12:30 Stærke og humoristiske fortællinger for det voksne publikum.

Kl. 12:30+ca. 14:30 Film med noget på hjerte for både små og store skolebørn. Forældre er også velkomne!

Læs om de aktuelle film.

Butik

butik-2016

Cinematekets Butik har et kvalitativt udvalg af den nationale og internationale filmskat med særlig vægt på dokumentarer, børnefilm og filmklassikere. Butikken fører et eksklusivt udvalg af de vigtigste danske filmbøger og biografier samt håndplukkede internationale udgivelser. Hold øje med månedens medlemstilbud.

Lej Cinemateket

gavekort-kampagne_290x290

ekko#69_forside_kamp

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412