Cinemateket

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
'Portræt af Gud' med besøg af Jon Bang Carlsen
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Efter filmen 'Portræt af Gud' kan du opleve instruktøren i samtale med filmanmelder Nanna
Frank Rasmussen fra Jyllands-Posten. Arrangementet er lavet i samarbejde med Himmelske Dage og Studentermenigheden i København.

Absolute Beginners

Absolute Beginners

Instruktør: Julien Temple
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilMusicalen ‘Absolute Beginners’ trækker referencer til både ‘Grease’ og ‘West Side Story’ med sine skildringer af det pulserende teenageliv i slutningen af 1950’erne. Her er vi bare ikke i USA, men i London. I ‘Absolute Beginners’ møder vi den 19-årige fotograf Colin (spillet af Eddie O’Connell, der til forveksling ligner en ung Bowie). Han nærer en stærk modvilje mod den poppede celebrity-verden i Londons natteliv, men ender med – hovedkulds forelsket i den labre model Crepe Suzette (Patsy Kensit) – selv at blive opslugt af den.

Colin sætter alt ind for at vinde hendes hjerte med sine fotografambitioner, men undervejs mister han grebet om egne idealer. Kan kærligheden sejre i en korrumperet overflade-verden? Bowie spiller en birolle som Vendice Partners – en kalkuleret, selvfed showbusiness-spekulant i firkantet jakkesæt og stramt bundet slips. Hans korte, afblegede hår og solkyssede hud refererer til den mere mainstreamede Bowie, vi så i kølvandet på ‘Let’s Dance’-succesen. Bowie-karakteren har få replikker, men lægger stemme til Colin-figuren. Og nå ja, så både skrev og sang Bowie soundtracket til filmen, der er et festfyrværkeri af glitter, larm og outreret scenografi.

Direktøren for det hele

Direktøren for det hele

Instruktør: Lars von Trier
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilSarkasmen og fuldblodsironien er den primære faktor til morskab i ‘Direktøren for det hele’, der varTriers korte tilbagevenden til dansk film i 2006. Det er en absurd komedie, der satirisk retter blikket mod den hjemlige andedam. Den foregår i en IT-virksomhed, hvor en konfliktsky chef har opdigtet en fiktiv direktør, der svæver over vandene i USA og træffer de upopulære beslutninger.

Medarbejderne i virksomheden har således aldrig mødt direktøren. Det går godt, lige indtil potentielle islandske købere af firmaet insisterer på at møde "direktøren for det hele". Filmen er optaget med et automatkamera, kaldet Automavision, et computerstyret kamera, der filmer mere eller mindre tilfældigt.

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

Instruktør: Guy Ritchie
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilSammen med Dr. Watson (Jude Law) optrevler den berømte detektiv (Robert Downey Jr.) en skummel, satanistisk plan, der truer Victoria-tidens England, selv om han undervejs distraheres af den smukke Irene Adler. Guy Ritchie opdaterer Sherlock Holmes med ekvilibristiske actionsekvenser, elegant humor og nørdet detaljerigdom i genskabelsen af datidens London. Filmen indeholder samtidig fine referencer til Doyles oprindelige univers.

Cinematekets program
Hjernen-kamp

Hjernen i fokus

Menneskets unikke hjerne er et yndet tema i filmens verden. Ved tre arrangementer i maj sætter Copenhagen Brain Films fokus på hjernens potentiale såvel som dens begrænsninger – og lægger op til en snak om filmenes neurovidenskabelige baggrund.
Bowie-april-kamp

Cinemateket maj

David Bowie, Jaques Rivette, Shakespeare, Olsen-banden, Sherlock Holmes, The Hjernen i fokus, Lars von Trier, Amerikansk Avantgardefilm og meget mere...

Nyheder fra Cinemateket

Oplev 'Purple Rain' på det store lærred

Oplev 'Purple Rain' på det store lærred

04.05.16HYLDEST TIL HANS LILLA HØJHED. I maj måned mindes Cinemateket det musikalske ikon Prince med tre visninger af rockfilmen 'Purple Rain', hvis klassikerstatus ikke mindst skyldes det Oscar-belønnede...
Lyrikkens svar på 7-eleven: Oplæsning (næsten) nonstop i Cinemateket

Lyrikkens svar på 7-eleven: Oplæsning (næsten) nonstop i Cinemateket

26.04.16DIGTE PÅ FILM. Søren Ulrik Thomsen, Mette Moestrup eller dyster økopoesi a la Theis Ørntoft? Maraton- oplæsning eller én knivskarp strofe? Oplev 28 af dansk lyriks mest markante stemmer, når Jørgen...
60 år og stadig i trodsalderen – Cinemateket fejrer Lars von Trier

60 år og stadig i trodsalderen – Cinemateket fejrer Lars von Trier

25.04.16LARS VON TRIER – dansk films enfant terrible – fylder rundt, og Cinemateket skyder et brag af en fødselsdagsfest i gang den 30. april. Jørgen Leth, Peter Schepelern, Lilian Munk Rösing, Erik Steins...
’Sorgenfri’ – Walking Dead i en dansk forstad

’Sorgenfri’ – Walking Dead i en dansk forstad

20.04.16ZOMBIE-SÆRVISNING. Tirsdag den 26. april kan du se den meget omdiskuterede og kritikerroste, danske gyserfilm ’Sorgenfri’, når Cinemateket helt eksklusivt gen-viser den på det store lærred (som den...
Sherlock Holmes vender tilbage – ny film og stor serie

Sherlock Holmes vender tilbage – ny film og stor serie

20.04.16MÅNEDENS FILM i Cinemateket er 'Mr. Holmes' – en feel good-metadetektiv-perle, hvor den engelske stjerneskuespiller Ian Mckellen spiller på alle tangenter i rollen som en aldrende Sherlock Holmes...

Sociale medier

Arrangementer i Cinemateket

Brunch-Bio

Brunch-kamp

Hvis du har appetit på mere efter din brunch i SULT, byder Cinemateket hver weekend på filmoplevelser for gæster i alle aldre.

Kl. 10:00+11:15 Børnebiffen præsenterer gode, sjove og tankevækkende film til de yngste filmelskere.

Kl. 12:30 Stærke og humoristiske fortællinger for det voksne publikum.

Kl. 12:30+ca. 14:30 Film med noget på hjerte for både små og store skolebørn. Forældre er også velkomne!

Læs om de aktuelle film.

Butik

butik-2016

Cinematekets Butik har et kvalitativt udvalg af den nationale og internationale filmskat med særlig vægt på dokumentarer, børnefilm og filmklassikere. Butikken fører et eksklusivt udvalg af de vigtigste danske filmbøger og biografier samt håndplukkede internationale udgivelser. Hold øje med månedens medlemstilbud.

Lej Cinemateket

gavekort-kampagne_290x290

Butik

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412