Cinemateket

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Will-Bot - Ven eller fjende / Bennys badekar
I dag kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Anbefales fra 5 år

Will-Bot - Ven eller fjende / Bennys badekar
I dag kl. 11:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Anbefales fra 5 år

Requiem for the American Dream

Requiem for the American Dream

Instruktør: Peter D. Hutchison, Kelly Nyks, Jared P. Scott
I dag kl. 12:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilLingvistik-professoren, filosoffen og historikeren Noam Chomsky, der er kendt for sine velformulerede og knivskarpe analyser af verdenssituationens mange afskygninger, fortæller ærligt og tankevækkende både om de faretruende tendenser i samfundet og ser tilbage på sit eget liv med aktivisme og politisk engagement. Nærbillederne af det ældede ansigt viser visdommens furer, mens Chomsky lader ordene flyde klarere end nogensinde – om en amerikansk drøm i forfald.

Det er ikke en lys tunnel, Chomsky kigger ind i. Lagt i hænderne på få udvalgte magtfulde mennesker er USA godt på vej til at blive et samfund for de allerrigeste i en destruktiv finansiel ulighed. Middelklassen er døende, og tiden er til en svanesang for det fungerende demokrati.

Det er en tankevækkende dokumentarfilm, der bør ses af alle, der stadig nærer et håb om en fremtid i fællesskabets tjeneste. Bestemt ikke mindre aktuelt i et år, hvor amerikanerne skal vælge ny præsident.

Sunset Song
I dag kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil’Sunset Song’ er Terrence Davies’ filmatisering af en af Skotlands mest berømte romaner, Lewis Grassic Gibbons bog af samme navn fra 1932. Det er visuelt en overdådig film med udendørsoptagelser lavet på 65mm-film on location i Skotland, New Zealand og Luxembourg. Sjældent har gyldne kornmarker, grønne enge og glødende ildsteder taget sig smukkere ud end i fotografen Michael McDonoughs levende malerier.

Filmen følger bondedatteren Chris Guthrie fra starten af 1900-tallet til og med 1. verdenskrig. Chris’ barndomshjem domineres totalt af hendes stærkt religiøse far, John (Peter Mullan). Han er en brutal faderfigur ligesom det familieoverhoved, Pete Postlethwaite portrætterer i Davies’ debutfilm ’Fjerne stemmer, stille liv’ (1988). John er voldelig over for Chris’ elskede bror, Will, som snart emigrerer til Canada, og han behandler sin kone som en ren fødemaskine. Et bevægende portræt af en ung kvinde, som kæmper uforfærdet mod sociale, politiske og historiske kræfter.

Danish on a Sunday: 'Pusher'

Danish on a Sunday: 'Pusher'

Instruktør: Nicolas Winding Refn
I dag kl. 14:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Frank (Kim Bodnia) is a Copenhagen drug pusher on the roll until he makes a huge deal with dope that he hasn’t paid for and gets busted by the police. He manages to dump the dope in a nearby lake but he owes his mean supplier a lot of cash. Frank is now forced to raise money in the underworld of Copenhagen. ‘Pusher’ was Nicolas Winding Refn’s directional debut.

The Bad Cat

The Bad Cat

Instruktør: Ayse Ünal, Mehmet Kurtulus
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilGlem alt om Garfield. Mød den alkoholiserede, storflirtende, ekstremt voldelige og 100 % frastødende kat Shero, der i løbet af filmens 80 sprøde minutter formår at begå flere overlagte mord, blive sat på porten af sin ejer, opdage han har en søn, blive jagtet af en psykopatisk (og hjerneløs!) mand og røve en bank – alt sammen på én sølle dag. Ja, det lyder sindssygt – og det er det også. Den spritnye tyrkiske animationsfilm ‘The Bad Cat’ – bygget på den tyrkiske tegneserie af samme navn - er en utilregnelig, legesyg og skide sjov omgang politisk ukorrekt ultravold tilsat en uhørt grad af morbid humor. Den er hamrende langt ude, men har hjertet på rette sted og er et tydeligt bevis på, at det ikke kun er amerikanerne og japanerne, der kan skabe stærke animationsfilm for voksne.

Amerikansk avantgardefilm: Jonas Mekas
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Lars Movin sætter ’Reminiscences of a Journey to Lithuania’ i perspektiv i forhold til Jonas Mekas øvrige virke og giver en introduktion til kunstneren, der trods sin litauiske baggrund blev hele den amerikanske avantgardes fyrtårn, talerør og registrant. I ’Reminiscences of a Journey to Lithuania’ tager han en bizar, rørende og barsk tur tilbage til barndomsby og efterladt familie – med skarpt blik for erindringens betydning, men også for beslutningers vægt og flygtighedens skønhed. En dybsindig film, der balancerer det personlige og det universelle.

Svensk aften: Helt tæt på Marie Göranzon
I dag kl. 18:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

En svensk to-retters middag bliver fulgt op af to filmvisninger med introduktion af DR’s Karen Widding og Lene Johansen, der stiller skarpt på Maria Göranzon.

Jeg er loven

Jeg er loven

Instruktør: Fritz Lang
Serie: Film noir
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEksiltyskeren Fritz lang viste allerede i sine tidlige film 'M' og 'Dr. Mabuse' den ekspressionistiske vej til den sinistre amerikanske fim noir, som han siden blev en betydelig bidrager til. I alle sine Hollywood-film – 'Jeg er loven' inklusive – var han slået af den understrøm af latent vulkansk vold, der løber som en flod under idyllen i Mainstream America. Genrens all-american guy Glenn Ford er her en redelig politimand, som hævner drabet på din kone sat i skred af et forbrydersyndikat. Filmen blev ved premieren i 1953 anset for at være for sadistisk grænseoverskridende i sin brug af vold og terror. Gangsterpigen Gloria Grahame og gangsteren Lee Marvin demonstrerer hvorfor ved hjælp af en kop skoldhed kaffe! En klassiker, som senere af blevet optaget som en officiel del af den amerikanske filmkanon. Library of Congress kalder den således "En af de store efterkrigstids-noir-film, som formår at være både stiliseret og brutalt realistisk".

Cinematekets program
pix-kamp

Festival

CPH PIX: Københavns internationale filmfestival er i år større end nogensinde. Sammen med BUSTER, festivalen for børn og unge, byder CPH PIX på 14 dages fantastiske filmoplevelser fra tidlig morgen til sen aften. Blandt andet en stor Neil Young-serie i Cinemateket. Billetsalget er startet.
Gøg-og-gokkke-kamp

Gøg og Gokke for børn

Den berømte komikerduo indtager Cinemateket i oktober med fire af deres bedste kortfilm. Det bliver et festfyrværkeri af opfindsomme uheld, visuelle gags og sjove ansigtsudtryk. I efterårsferien med levende musik.

Nyheder fra Cinemateket

'Requiem for the American Dream': USA ifølge Chomsky

'Requiem for the American Dream': USA ifølge Chomsky

19.10.16I den tankevækkende og anmelderroste dokumentar, 'Requiem for the American Dream', giver den amerikanske lingvistikprofessor, filosof og historiker Noam Chomsky en knivskarp analyse af det moderne...
Over 3.000 mennesker i Cinemateket til Kulturnatten

Over 3.000 mennesker i Cinemateket til Kulturnatten

17.10.16CINEMATEKET. Mere end 3.000 mennesker lagde vejen forbi Cinemateket på Kulturnatten, hvor særligt plakatmaskinen, special effects-sminken og Wikke & Rasmussen-sing-along trak lange køer. Se stemnin...
CPH PIX – med Neil Young og Terence Davies

CPH PIX – med Neil Young og Terence Davies

14.10.16CPH PIX – Københavns internationale filmfestival – er i år større end nogensinde. CPH PIX byder i dagene 27. oktober-9. november på to ugers fantastiske filmoplevelser fra tidlig morgen til sen aft...
Sunset Song – Månedens Film

Sunset Song – Månedens Film

11.10.16MÅNEDENS FILM i oktober er Terence Davies' 'Sunset Song' – et dragende og tindrende smukt skotsk periodedrama fra årene op til 1. Verdenskrig. Se filmen i dagene 13.-25. september – og følg op med...
Ny tyrkisk film - kvinder uden frygt

Ny tyrkisk film - kvinder uden frygt

10.10.16TYRKISK FILM MED BESØG. Kvinder i tyrkisk film står netop nu stærkere end nogensinde. Lørdag den 15. oktober åbner vi en spændende serie med fokus på ny tyrkisk film og viser kærlighedsdramaet 'Acr...

Sociale medier

Arrangementer i Cinemateket

Brunch-Bio

Brunch-kamp

Hvis du har appetit på mere efter din brunch i SULT, byder Cinemateket hver weekend på filmoplevelser for gæster i alle aldre.

Kl. 10:00+11:15 Børnebiffen præsenterer gode, sjove og tankevækkende film til de yngste filmelskere.

Kl. 12:30 Stærke og humoristiske fortællinger for det voksne publikum.

Kl. 12:30+ca. 14:30 Film med noget på hjerte for både små og store skolebørn. Forældre er også velkomne!

Læs om de aktuelle film.

Butik

butik-2016

Cinematekets Butik har et kvalitativt udvalg af den nationale og internationale filmskat med særlig vægt på dokumentarer, børnefilm og filmklassikere. Butikken fører et eksklusivt udvalg af de vigtigste danske filmbøger og biografier samt håndplukkede internationale udgivelser. Hold øje med månedens medlemstilbud.

Lej Cinemateket

gavekort-kampagne_290x290

Butik

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412