Cinematekets biograf

Rumrejsen..r.2001.8

CINEMATEKET OKT-NOV

PROGRAM. Der er festivaler galore når PIX, MIX, East by Southeast og NAFF afholdes i Cinemateket. Vi forsætter Kubrick-retrospektivet, markerer 100-året for Den Russiske Revolution og under Kulturnatten åbner vi dørene for filmfans i alle aldre. Glæd dig!
Good Time kampagne

MÅNEDENS FILM I OKT

TOPTUNET THRILLERKOMEDIE. Månedens film i oktober, 'Good Time', præsenteres i samarbejde med CPH PIX. Robert Pattinson leverer både latterbrøl og hjertebanken når han over en enkelt nat tonser gennem New York som usandsynligt uheldig bankrøver.
aclockworkorange

STANLEY KUBRICK

DE STØRSTE KLASSIKERE. Vi fortsætter vores store Stanley Kubrick-retrospektiv med nogle af de største og mest kontroversielle værker fra mesterinstruktørens karriere samt den spritnye dokumentar 'S is for Stanley' - et must-see for alle fans.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 3-5 år, oktober
I dag kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, oktober

Børnebiffen 4-6 år, oktober
I dag kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 4-6 år, oktober

Lyden af Valhalla: 'Valhalla' og efterfølgende foredrag v. lyddesigner Peter Albrechtsen
I dag kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb

Familievenlig rundtur i filmlydens fascinerende verden. Lyddesigner Peter Albrechtsen viser filmklip og fortæller om adventurefilm og Valhalla-universet. Albrechtsen har stået for lyden på en lang række danske og internationale spillefilm, og skal stå for lyddesignet på Fenar Ahmads kommende Valhalla-film. Det er muligt at gå efter filmen og inden foredraget, hvis man ønsker dette. Kun køb, ikke reservation.

Gremlins
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilBilly får et pelsdyr i julegave – en uimodståeligt nuttet Mogwai. "Hold den væk fra vand og sollys, og husk aldrig at fodre den efter midnat," fortæller faren, som har købt dyret af en gammel kinesisk købmand. Det er ikke let at overholde, og snart har puslingen forvandlet sig til en hær af hærgende uhyrer. Steven Spielberg var producer på filmen, der satte nye standarder for brugen af dukker og special effects. Anbefales fra 11 år.

Henning Larsen - Lyset og rummet
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDette er instruktør Jytte Rex’ nyligt efterklippede udgave af hendes eget portræt fra 2011 om en af Danmarks største arkitekter. Den 86-årige arkitekt Henning Larsen ser i filmen tilbage på sit liv og værker – heriblandt Udenrigsministeriet i Saudi Arabien og Stadsbiblioteket i Malmø. Men han beskriver også sin bitre konflikt med Mærsk McKinney-Møller om Operaen i København, der ikke blev, som han ønskede. Et bevægende portræt af et menneske, der opfatter arkitekturen som en kunstart. Henning Larsen døde i 2016.

Dr. Strangelove - eller Hvordan jeg lærte at glemme mine bekymringer og elske bomben
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilGeneralen Jack D. Ripper sender på egen hånd bombefly på vingerne, besat af ideen om, at kommunister forsøger at fravriste amerikanerne deres kropsvæsker. USA’s præsident (Peter Sellers) indkalder derfor sine rådgivere, herunder den kørestolsbundne videnskabsmand Dr. Strangelove (Sellers igen, nu med nazistiske tics!) til møde i Krigsværelset for at løse konflikterne. Generalens galopperende vanvid viser sig dog – ikke overraskende – at være svært at kontrollere. Med tre sideløbende og hver især tindrende originale skuespillerpræstationer yder Peter Sellers et sandt bravurnummer, der bomber sig fast i erindringen. Kubricks morbide drama er en slagmark af satire, bid og komisk vanvid.

Good Time - Månedens film

Good Time - Månedens film

Instruktør: Joshua Safdie, Ben Safdie
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Oplev den hårdtslående Cannes-hit 'Good Time', instrueret af de amerikanske Safdie-brødre, med Robert Pattinson i absolut topform. Præsenteres i samarbejde med CPH PIX. Spilleperiode: 8.-21. oktober.

Rumrejsen år 2001

Rumrejsen år 2001

Instruktør: Stanley Kubrick
I dag kl. 21:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilMed sin storslåede billed- og lydside er ‘Rumrejsen år 2001’ en science fiction-milepæl og samtidig en af de mest langtidsholdbare refleksioner over menneskets position på Jorden og i universet. Kubrick skabte filmens banebrydende special effects i et samarbejde med Douglas Trumbull. Sjældent er Johann Strauss’ perlende valsemusik anvendt mere effektivt, og få film har haft så stor indflydelse på andre instruktører. Med sin monstrøse ambition om at favne hele menneskets udviklingshistorie vedbliver filmen at vække beundring og forundring.

Arbejderens død

Arbejderens død

Instruktør: Michael Glawogger
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEr tungt manuelt arbejde ved at forsvinde – eller er det bare ved at blive usynligt? I denne stærke, billedskønne film portrætteres arbejdere i udkanten af verden: Ukrainske kulgravere, indonesiske sulfurbærere, nigerianske kvægslagtere, pashtunske skibsophuggere og kinesiske fabriksarbejdere. Struktureret i seks kapitler spænder filmen fra Ukraine, hvor minearbejdere indsamler kul i en kun 16 tommer høj mineskakt, til Pakistan, hvor migranter demonterer olietankskibe stykke for stykke med hænderne.

Filmen fokuserer på belastningen af den menneskelige krop og på skæbnen for de mænd, der tager disse jobs for at skabe en bedre fremtid for deres børn og familier. Billederne af unge nigerianske mænd, som slagter kvæg på den bare jord omgivet af flammende gruber af brændende dæk, er uforglemmelige.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412