Cinematekets biograf

Parched poster_kampbox

Cinemateket maj-juli

PROGRAM. Fra Indien, Brasilien og Latinamerika til Jarmusch, Bresson og Leth - plus en stribe nye, anmelderroste filmhits og meget mere: Farvepaletten er fyldt til det yderste i Cinemateket i maj og juni – ja, helt frem til 9. juli. Læs om hele programmet her.
HEDI_nykampagneboks

TUNESISK PRISVINDER

MÅNEDENS FILM. Fra d. 20.-30. april præsenteres Mohammed Ben Attias Sølvbjørn-vindende debutfilm ’Hedi’. Et gribende, velspillet og universelt drama om at finde sin sjæl, at vriste sig løs af rutiner og ydre forventninger fra samtidens Tunesien.
Kamp_aok

STEM PÅ BYENS BEDSTE

BYENS BEDSTE 2017. AOK.dk har nomineret Cinemateket i kategorien Byens Bedste for Børn! Så er du også vild med Børnebiffen og Leg med film-området, så hjælp os til sejren og giv os din stemme her.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 4-6 år, april
I dag kl. 11:15

Børnebiffen 4-6 år, april

Børnebiffen 5-7 år, april
I dag kl. 12:30

Børnebiffen 5-7 år, april

Paths Through the Labyrinth - Krzysztof Penderecki: Søndagsmatiné med introduktion
I dag kl. 14:00

Den polske komponist Krzysztof Penderecki rimer på avantgarde, men de færreste ved, at hans kompositioner også har været brugt i storfilm som Kubricks ‘The Shining’ (bl.a. i den berømte scene hvor Jack Nicholson jager sin søn i en sneklædt labyrint med en økse!), i Scorseses ‘Shutter Island’ og Wajdas ‘Katyn’ om nedslagtningen af tusindvis af polakker i Katyn-skoven i 1940; og desuden i flere af David Lynchs film – ikke så mærkeligt, da dele af Pendereckis musik vækker følelser som uro og angst.

Andre af hans værker emmer af fred som roen i den park, der omgiver hans store ejendom uden for Krakow, hvor han ofte søger tilflugt. I parken har han plantet hundredvis af træer, da de er hans største inspirationskilde.

I filmen møder vi verdensstjerner som Anne-Sophie Mutter, Barbara Hendricks, Janine Jansen, der alle har optrådt som solister i værker af Penderecki, og de fortæller levende om deres kærlighed til hans musik. Jonny Greenwood fra bandet Radiohead har ligeledes fundet inspiration i Pendereckis ‘Polymorphia’, og vi er vidne til en hel gruppe strygere, der slår med store bælge på deres instrumentstrenge i Greenwoods nyskabende værk ‘48 Responses to Polymorphia’ under en stor musikfestival i Gdynia i Polen.

Musikfilm Festival '17: 'Paths Through the Labyrinth' med introduktion
I dag kl. 14:00

Den 30. april står den på polsk avantgarde, når vi blænder op for en dokumentar om mesterkomponisten Krzysztof Penderecki, hvis musik er blevet brugt i storfilm af bl.a. Stanley Kubrick, Martin Scorsese og David Lynch - med introduktion af programredaktør Lone N. Sardemann. Visningen er en del af Musik Filmfestivalen. Billetter til filmen købes derfor under fanen 'Musik Filmfestival '17' på cinemateket.dk.

'Roger D'Astous' - med Q&A
I dag kl. 14:30

Filmen introduceres af og efterfølges af en Q&A med instruktøren Etienne Desrosiers.

Sting - Bring on the Night med live opvarmning af Freudendal Konceptet
I dag kl. 16:15

Skru tiden tilbage til 1985 og Sting i hans jazzede første år som solist efter bruddet med The Police. ’Bring on the Night’ stiller skarpt på sangeren og bassisten mens han med sit nye ensemble øver materiale til et stort anlagt show i Paris – et materiale, der efterfølgende kom med på succes-albummet ’The Dream of the Blue Turtles’. Sting er i sit ophøjede hjørne, men får både røg og venligt modspil af sine lune nye jazzfæller, som ikke er for fine til at spille ’Roxanne’ og ’Message in a Bottle’ – og som i processen kan opleve deres bandleder blive far for fjerde gang. Musikfilm Festivalens husorkester, Freudendal Konceptet, varmer op til filmen med sød pop-jazz i Asta Bar kl. 15.30.

Hedi

Hedi

Instruktør: Mohamed Ben Attia
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDardenne-brødrene faldt for historien og har koproduceret, Majd Mastoura vandt Sølvbjørnen for bedste hovedrolle ved Berlin-festivalen, og i det hele taget er ‘Hedi’ en sjælden succeshistorie fra det afrikanske filmkontinent: Et gribende og universelt drama om at finde sin sjæl, at vriste sig løs af rutiner og ydre forventninger.

Hedi er en tunesisk mand i 20’erne, der arbejder som bilsælger. Han er elendig til jobbet, for det interesserer ham ikke – akkurat som det gælder hans kommende arrangerede ægteskab med den smukke middelklassepige Khedija, som han har kendt i tre år, men aldrig har været alene sammen med, bortset fra korte hektiske møder i hans bil.

Hedis liv er domineret af hans mor, der styrer hele familien. Hun lovpriser sin ældste søn, der bor i Paris, og nedgør samtidig Hedis smukke, surrealistiske tegninger. Nogle dage før brylluppet møder Hedi den fem år ældre kvinde Rim, som er hotel-entertainer for de få gæster, der stadig er tilbage i Tunesien efter terrorangreb og økonomisk krise.

Rim repræsenterer en helt anden verden end den, Hedi kender, og de havner hurtigt i samme seng. Musikken er et vigtigt element i fortællingen: Den syntetiske hotel-muzak sættes i kontrast til en lokal fest fuld af tunesiske rytmer og ægte glæde, hvor Hedi endelig kommer til live. Hans gradvise forvandling fra passiv søn til en mand, der søger at tage kontrol over sit eget liv, er dybt rørende.

Instruktør Mohamed Ben Attias har med ‘Hedi’ skabt en intelligent allegori over samtidens Tunesien efter det arabiske forår. Den gamle despot Ben Ali er borte, men filmen afspejler, at livsbaner forhåndstilrettelagt af andre – det være sig religion, tradition eller familie – stadig tynger.

Heartworn Highways Revisited + The Ballad of Shovels and Rope: Dobbeltvisning!
I dag kl. 18:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Outlaw country-musikkens moderfilm 'Heartworn Highways' rullede med bragende succes på Musikfilm Festival '16 – om end den manglede sin nye makker 'Heartworn Highways Revisited'. Netop dén præsenterer vi så nu og mindes behørigt Nashvilles store trubadur, Guy Clark, som døde i det forgangne år. Clark var mentor for en stribe af de nye vilde kræfter, som vælter ud af den berømte musikby, og som har gjort americana hot som aldrig før: Deer Tick, Jonny Fritz, Langhorne Slim, Justin Townes Earle og mange flere. Mød dem alle og gense nogle af de mest rørende klip fra 1976-udgaven. Slut kvit og frit aftenen af med et hjertevarmt og prisbelønnet close-up på wunderparret Shovels and Rope, det måske allerstærkeste kort i bunken!

Punk: Attitude + The Clash: Westway to the World med intro af Henrik Queitsch: Dobbeltvisning!
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Hey! Oh! Let's Go! Punk-veteran, DJ og filmskaber Don Letts dykker ned i punkrockens historie i jagten på den anarkistiske subkulturs kerne. Fra 1960'ernes garagerock og psykedeliske protopunk-bands som MC5, The Stooges og Velvet Underground til New York Dolls og glam-punken, og selvfølgelig fuldbyrdelsen i 1970'erne med The Ramones, The Sex Pistols og The Clash. Punk handler om attitude, hævder Letts i denne ultimative oprulning af bevægelsen. Og dens righoldige materiale underbygger med tydelighed tesen! Letts er også manden bag 'Westway to the World' – historien om The Clash, som dækker bandet fra dets spæde start til berømmelsens tinder og det efterfølgende kollaps. Den sidste får du som fri added value – og hele set-up'et introduceres af rock- og filmkritiker Henrik Queitsch.

'O Fantasma' - med introduktion
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Filmen introduceres af kunstneren Lasse Lau og præsenteres i samarbejde med Cinemateca Portuguesa-Museu do Cinema.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412