Cinematekets biograf

ET

CINEMATEKET AUG-SEP

PROGRAM. Fra Spanien, Polen og Myanmar til mestrene Spielberg, Kubrick og Hitchcock - foruden spændende festivaler som Arabian Nights og Sindet og filmen-festivalen med mad, debatter, talks og fest. Glæd dig til august og september i Cinemateket!
love-witch

Love Witch + Lorna deluxe

DOUBLE SEXPLOITATION TROUBLE. Instruktør og debattør Christina Rosendahl introducerer den spritnye feministiske kunst-kitsch-sex-film ’The Love Witch’ efterfulgt af Russ Meyer-klassikeren ’Lorna’ (1964). To film for én films pris. Torsdag den 24. august kl. 19:00.
Waiting_For_B_10_WEB

LGBTQ-FESTIVAL

FESTIVAL. Frem til den 20. august præsenterer Aks-Festivalen film og debatarrangementer i Cinemateket med fokus på forholdene for LGBTQ-personer fjernt fra Danmarks i samarbejde med Amnesty International, DANIDA og Copenhagen Pride.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Få en sej tatovering med hjem fra 'Tigre & tatoveringer' i Børnebiffen
I dag kl. 11:15

En række af filmens flotte billeder findes også som børne-tatoveringer. Efter visningen af ’Tigre og tatoveringer’ den 19. og 26. august kan du få en sej tatovering med hjem fra Børnebiffen. Vi serverer saftevand, kaffe og småkager imens der "tatoveres".

Børnebiffen 5-7 år, august

Børnebiffen 5-7 år, august

Instruktør: Rumle Hammerich
I dag kl. 12:30

Syv-årige Bertil har ingen morfar. Men hans bedste ven Uffe – som oven i købet kan fløjte – ved præcis, hvor man kan skaffe en morfar: på alderdomshjemmet. Mellem de tre vokser et venskab der, ligesom livet selv, ikke altid er så let at håndtere.

Miraklet i Valby
I dag kl. 14:00Tænk hvis du fik bygget en tidsmaskine uden at vide det! 14-årige Sven eksperimenterer med sin kortbølgeradio, og sammen med Bo og Petra flyttes han pludselig tilbage til middelalderen, hvor en ridder bortfører Petra. Drengene slipper tilbage til nutiden, men må foretage endnu en tidsrejse for at redde pigen, som de begge er forelskede i. ”Hold kæft, hvor er det en fed historie,” skrev Kim Schumacher i B.T. Anbefales fra 7 år.

Palmer i sneen

Palmer i sneen

Instruktør: Fernando González Molina
I dag kl. 15:00Spaniens koloniale fortid i Guinea tages op til grundig behandling i denne vanvittigt smukke film. Den skildrer to familier – en afrikansk og en spansk – og deres fælles historie over tre generationer, fra 1950’erne til i dag. Der males med bred pensel. Til tider er filmen både svulstig og kulørt, ikke mindst sex-scenerne, men grundhistorien er dybt rørende og vedkommende, og persongalleriet er originalt og uforglemmeligt. En lang film, men så afgjort rejsen værd!

Kinetta

Kinetta

Instruktør: Yorgos Lanthimos
I dag kl. 16:30I en græsk by uden for feriesæsonen efterforsker en politimand, der er besat af BMW-biler, en række lokale mordmysterier. Til at rekonstruere drabssagerne får han hjælp af en ung mand, som arbejder i en fotobutik og en hotel-stuepige. Filmen er kontemplativ og filosofisk anlagt, selv om der ligger et krimiplot til grund for handlingen. Da ’Kinetta’ fik premiere i 2005, blev den modtaget som et frisk pust i græsk film.

69 Minutes of 86 Days
I dag kl. 18:45’69 Minutes of 86 Days’ er en simpel idé udfoldet med kolossal effekt: At følge et barn på klos hold, fra hun sammen med sin familie rejser fra en flygtningelejr på den græske ø Kos til deres mål: Uppsala i Sverige, hvor familiemedlemmer allerede opholder sig.

Instruktøren Egil Håskjold Larsen har uden pegepind, med sparsom dialog og en kameraføring i øjenhøjde skabt en dokumentar om flygtningekrisen, som enhver kan relatere følelsesmæssigt til. Barnet repræsenterer noget rent og uspoleret, og Lean bliver med sine troskyldige brune øjne et symbol på håbet og på det gode i mennesker.

Samtidig er det en dokumentar med kunstneriske kvaliteter: Smukke jazztoner og en stemning af roligt nærvær på trods af den ubeskriveligt kaotiske rejse, familien er på. I morgendiset fæstes blikket på massevis af redningsveste, der er skyllet op på stranden. Tavsheden blandt de mange flygtninge foran interimistiske telte. Et lydbillede, som var vi under vand. Og midt i menneskemængderne den lille Lean med sin familie.

Man deler barnets umiddelbare kærlighed, når Lean deler en slikkepind med sin lillesøster på togturen. En enkel, men dyb film båret af det credo, at ingen mennesker flygter af lyst.

Åbningsfilm: Clash

Åbningsfilm: Clash

Instruktør: Mohamed Diab
I dag kl. 19:00

Den 19. august fra kl. 17.00 til 19.00 byder folkekøkkenet Ishtar (også kaldet de etniske rødstrømper!) på gratis snack-mad og Taybeh på drikkevarer i Asta Bar. Inden filmen er der introduktion af egypten-ekspert Rasmus Bøgeskov Larsen – og bagefter minikoncert med rapperen Yukka Shahin ('The Empress'). Åbningsfesten finder sted i Asta Bar og varer til kl. 23.00.

Åbningsfilm: Clash

Åbningsfilm: Clash

Instruktør: Mohamed Diab
I dag kl. 20:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Den 19. august fra kl. 17.00 til 19.00 byder folkekøkkenet Ishtar (også kaldet de etniske rødstrømper!) på gratis snack-mad og Taybeh på drikkevarer i Asta Bar. Inden filmen er der introduktion af egypten-ekspert Rasmus Bøgeskov Larsen – og bagefter minikoncert med rapperen Yukka Shahin ('The Empress'). Åbningsfesten finder sted i Asta Bar og varer til kl. 23.00.

E.T.

E.T.

Instruktør: Steven Spielberg
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilTi-årige Elliot bor med sin mor, bror og søster i en californisk forstad. Han lider under sine forældres skilsmisse og er en ensom dreng. Men en dag får han uventet besøg – af et rumvæsen, som er blevet væk fra sit rumskib og nu er tre millioner lysår hjemmefra. Et forkrøblet, skævt og alligevel elskeligt rumvæsen, der drikker sig fuld i mælk fra køleskabet og er et geni til tekniske installationer. Elliott døber sin nye ven E.T. og gør, hvad han kan for at hjælpe ham tilbage til hans hjemplanet. Men kan E.T. nå at blive hentet hjem, inden sygdom og videnskabsmænd får tag i det lille væsen?

’E.T.’ er et rørende sci-fi-eventyr, der både vækker gru, gråd og glæde – ikke mindst på grund af John Williams’ ikoniske score, der bogstaveligt fortalt får filmen til at lette. En på alle måder magisk filmoplevelse og nok Steven Spielbergs mest elskede værk. NB: Visningerne den 12. og 27. august er familievenlige og med dansk tale – de øvrige med danske undertekster.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412