Cinematekets biograf

Kampboks

Cinemateket dec-jan

PROGRAM. Vi byder bl.a. på en stor serie med Jean-Pierre Melville, Werner Herzog – i filosofisk lys, Bogart & Bacall, Kubrick komplet og Japansk 1930'er-film med benshi-besøg - foruden15 andre filmserier med introduktioner, diskussioner, musik og meget mere.
20161117_2121_209x163

Cinemateket til Aarhus

NY FILIAL. Fra årsskiftet etableres en filial af Cinemateket i Aarhus-biografen Øst for Paradis, som hver tirsdag vil stille en sal til rådighed for to cinemateksvisninger. Filialens program vil udgøre en miniudgave af Cinematekets program i København.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 4-6 år, december
I dag kl. 10:00

Børnebiffen 4-6 år, december

Børnebiffen 3-5 år (1), december
I dag kl. 11:00

Børnebiffen 3-5 år (1), december

Film, tapas & cocktails Julespecial: Love Actually + bonusfilm
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb

Kom i julestemning, når Cinemateket inviterer til Film, tapas & cocktails med juleklassikeren ‘Love Actually’. I år med en ekstra bonusfilm, hvor vi møder filmens hovedpersoner 14 år efter!

Min far Toni Erdmann
I dag kl. 18:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilOver 100.000 så ‘Min far Toni Erdmann’ i de danske biografer – og med god grund! Maren Ades absurde komedie er et unikt, filmisk festfyrværkeri. Winfried rejser spontant til Bukarest for at besøge sin datter Ines, der er travlt optaget af sit job og bestemt ikke lyst til at bruge tid med sin far. Winfred giver dog ikke op, men hans metoder kan ikke ligefrem kaldes konventionelle. Med paryk og falske tænder forvandler han sig til Toni Erdmann og begynder at trænge sig ind i den business-verden, som Ines lever og ånder for.

Igennem en række mere og mere absurde sekvenser bliver båndet mellem far og datter sat på prøve, da de repræsenterer to vidt forskellige, kolliderende verdener. De absurde og sjove scener kan dog i næste øjeblik blive afløst af dybfølt drama, der går lige i hjertet. ”Årets komedie er en mesterligt morsom og sjældent dybsindig film, hvor man til sidst øjner livets mening og føler sig helt lykkelig. Genialt!” skrev Filmmagasinet Ekko og kvitterede med seks stjerner.

Spoor

Spoor

Instruktør: Agnieszka Holland
I dag kl. 21:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilAstrologen og vegetaren Duszejko har slået sig ned i en lille idyllisk polsk bjerglandsby, hvor sneen ligger meterhøj i det smukke landskab. Duszejko har lagt sig ud med de lokale macho-jægerklub, der ikke deler hendes syn på dyrs rettigheder, herunder landsbyens katolske præst, der mener, at det er helt i orden at slå dyr ihjel, da ”de ikke har en sjæl”. En dag forsvinder Duszejkos to elskede hunde, og kort efter bliver en af jægerne fundet myrdet. Der er kun dyrespor på gerningsstedet, hvilket får Duszejko til at lufte teorien om, at de vilde dyr tager hævn. Dét bliver mødt med skepsis af den snusfornuftige landbetjent, men snart omkommer flere mænd under lignende mystiske omstændigheder – alle samfundsstøtter og passionerede jægere.

Agnieszka Holland, der brød igennem internationalt med ’Europa, Europa’ (1990) og senest har instrueret afsnit af tv-serierne ’The Wire’ og ’House of Cards’, har med ’Spoor’ skabt et modigt genremix af sorthumoristisk detektivhistorie, inciterende øko-thriller og feministisk eventyr baseret på Olga Tokarczuks roman ’Drive Your Plough Over The Bones of The Dead’.

B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989

B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989

Instruktør: Klaus Maeck, Jörg A. Hoppe, Heiko Lange
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilMusik, kunst og kaos i 1980'ernes vilde Vestberlin! Det er, hvad der møder den 22-årige Manchester-knægt Mark Reeder, da han i 1979 pakker tandbørste og smalfilmskamera og drager mod Bundesrepublikkens hotteste by. Målet er at komme tæt på tidens elektroniske krautrockere, men tilfældige forbindelser fører ham også i armene på en ung Nick Cave og obskure new wave-bands som De Toten Hosen og Einstürzende Neubauten. 'B-Movie' tegner et billede af Berlin som en euforisk enklave for alternativ pop, punk og frisind, fra før verden gik af lave.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412