Cinematekets biograf

Parched poster_kampbox

Cinemateket maj-juli

PROGRAM. Fra Indien, Brasilien og Latinamerika til Jarmusch, Bresson og Leth - plus en stribe nye, anmelderroste filmhits og meget mere: Farvepaletten er fyldt til det yderste i Cinemateket i maj og juni – ja, helt frem til 9. juli. Læs om hele programmet her.
MANHATTAN lille

MESTERVÆRK I NY KOPI

WOODY ALLEN. Fra den 30. juni – 9. juli vises Woody Allens neurotiske storby-portræt 'Manhattan' (1979) i en helt ny digital kopi. Med sit tragikomiske take på kærlighedens veje og vildveje er den en af de allermest allen'ske af de i alt 47 Woody Allen-film.
latinamfest

Latinamerika for fuld linse

FIKTION, DOKUMENTAR, MUSIK, FOTO OG FESTER. 1.-30. juni. Besøg storbyer og jungle, fortid og nutid, eskapisme og samfundskritik, mød sørgelige skæbner og ufiltreret livsglæde, når vi juni blænder op for første udgave af Latimamerikansk Festival.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Den sidste nadver

Den sidste nadver

Instruktør: Tomas Gutierrez Alea
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEn næsten surreel fabel om en plantageejer, der laver en ‘genopførelse’ af Jesu sidste måltid – med sig selv i hovedrollen og tolv af sine slaver som disciple. Dermed vil han indføre sit tyende i kristendommen. Optrinnet bliver en grotesk-humoristisk tour de force af blasfemisk ironi og politisk vækkelse. Linjen til den surrealistiske mester Luis Buñuel står lysende klar. Baseret på en virkelig hændelse fra 1700-tallets Cuba.

Jørgen Leth - fire kortfilm
I dag kl. 17:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Oplev Leths to kortfilmsklassikere ’ Det perfekte menneske’ og ’Livet i Danmark’, flankeret af ’Dansk litteratur’ og ’Aarhus’.

Shalom Italia
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI dokumentaren 'Shalom Italia' sætter tre jødisk-italienske brødre på 73, 82 og 84 hinanden stævne i Toscana. Som børn måtte de under 2. verdenskrig flygte fra nazisterne fra Firenze ud i en toscansk skov, hvor de skjulte sig i et helt år med deres familie i en hjemmebygget hule blandt nogle klippesten. Nu har de sat sig for at finde stedet i skoven, hvor de i frygt og stilhed levede et helt år og på den måde overlevede krigen.

Der er masser af humor og varme imellem de tre brødre, der husker deres fortid meget forskelligt. Jagten på hulen går ind på trods af fysiske udfordringer, og undervejs nydes skønne italienske måltider og et godt glas vin, mens småflabede bemærkninger flyver over bordet.

Den lune israelske dokumentar fortæller en universel historie om søskendeskab og den måde, vi mennesker husker fortiden forskelligt. Vil det lykkes brødrene at finde hulen i skoven, der reddede deres liv, så de kan binde en sløjfe på deres families historie?

Jørgen Leth - to balletfilm
I dag kl. 20:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Oplev Jørgen Leths poetiske ballet-dokumentarer fra 70’erne: ’Peter Martins – en danser ’ fra 1978 og ’At danse Bournonville’ fra 1979.

Mystery Train

Mystery Train

Instruktør: Jim Jarmusch
I dag kl. 21:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDer er skæv komik for alle pengene i denne aparte Jim Jarmusch-film, der kæder tre historier sammen om ét fikspunkt. ’Mystery Train’ er knap to timers bevidst overkoloreret skævhed og mystik, der ind imellem giver David Lynch baghjul. Filmen har et luset hotel i Memphis som omdrejningspunkt. Det er i hvert fald her, alle skæbnerne sætter deres ben på et eller andet tidspunkt i trekantskomedien. Og så hersker selveste Elvis Presley. Om ikke andet hans ånd.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412