Cinemateket

Jan-Febbox

Cinemateket jan-feb

PROGRAM. Jonathan Glazer – uortodoks britisk billedmager. Holocaust på film – hvordan skildres det ubærlige? Pawel Pawlikowski – frem mod ’Ida’. Wojciech Has – uopdaget mester. Clive Barker, Gøg og Gokke og meget mere …
kapo

Bag om Holocaust

DET UBÆRLIGE og ubegribelige. I forbindelse med mindedagen for 70-året for befrielsen af Auschwitz sætter vi gennem debatter og film fokus på Holocaust. 12 film – helt nye som ældre – 2. januar-20. februar.
nymph

Dansk film årets bedste

PERLER FRA 2014. Filmkritiker Kim Skotte har udvalgt syv film fra året, der gik. ’Nymphomaniac Director's Cut’, ’Så meget godt i vente’, ’Stille hjerte’, ’Kapgang’, ’Cirkusdynastiet’ og et par mere. Se dem i januar og februar.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Den lille ridder / Cirkeline - Månen er en ost / Anbefales fra 3 år
I dag kl. 10:00

Den lille ridder / Cirkeline - Månen er en ost / Anbefales fra 3 år

Den lille ridder / Cirkeline - Månen er en ost / Anbefales fra 3 år
I dag kl. 11:00

Den lille ridder / Cirkeline - Månen er en ost / Anbefales fra 3 år

The 50 Year Argument
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilSusan Sontag, Norman Mailer, Edward Said og Gore Vidal er blot nogle af de intellektuelle giganter, der har bidraget til New York Review of Books' sider med radikale og indsigtsfulde artikler om alt fra Vietnam til Irak og fra Beckett til Proust. Samtidig får nye og unge skribenter spalteplads til at udfolde sig. Den 84-årige redaktør Robert Silver hviler ikke selv på laurbærrene, når han fra en taxi på vej gennem New Yorks mylder får redigeret endnu en artikel færdig over mobilen. Silver leverer et forbilledligt stykke arbejde, som Martin Scorsese synligt beundrer – og som han hylder i bladets usentimentale, inspirerende ånd. Er filmen mindre kritisk end den institution, den portrætterer, så ligger konflikterne og holdningssammenstøddene aldrig langt væk i dette univers. Som The Times skrev: ”Scorseses næse for mafiøse fejder viser sit værd i dette portræt af de intellektuelle, der bebor The New York Review of Books' ærefrygtindgydende og bog-tsunami-ramte kontorer i The Village i New York.”

'Man sku' være noget ved musikken' med introduktion af Gert Fredholm og reception
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Overtjeneren Søren (Karl Stegger), servitricen Caja (Birgitte Price) og pianisten Lasse (Otto Brandenburg) er alle ansat på Café Strudsen. Sammen med et par af stamgæsterne planlægger de at starte deres eget værtshus, da de er trætte af caféens sure ejer. Henning Carlsens vellykkede sørgmuntre komedie er et kærligt-kritisk portræt af danskere, der ikke tør tro på eller kæmpe for deres drømme. Musik af Bent Fabricius-Bjerre. ARRANGEMENT: Den 29. januar introduceres filmen af instruktør Gert Fredholm.

Snigskytten

Snigskytten

Instruktør: Peter Bogdanovich
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilInstruktør Peter Bogdanovich, der fik sit egentlige gennembrud med ’Sidste forestilling’ (1971), debuterede med den suspense-fyldte thriller ’Snigskytten’. Filmen blev finansieret af instruktør Roger Corman, der gav tilladelse til, at Bogdanovich genbrugte klip fra hans film ’Genfærdets terror’ (1963) med Boris Karloff. I ’Snigskytten’ spiller Karloff mere eller mindre sig selv. Han er den aldrende horror-filmstjerne, Byron Orlok, der beslutter sig for at trække sig tilbage, da han føler, at hans film efterhånden virker tamme i forhold til virkelighedens barske realiteter. Bobby Thompson (O'Kelly) beviser, at Orlok har ret i sine antagelser, da han går amok og skyder alle, der kommer i nærheden af ham.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412