Cinematekets biograf

BettyBluebox

Cinemateket juni-august

SOMMERPROGRAM: Farverige franske 80'er-fristelser. Krzysztof Kieslowskis ukendte værker. Film noir i flotte kopier. Man vs. Machine. Olsen-banden. Arabian Nights. Den spanske borgerkrig. Open Air-film i Kgs. Have. Og meget, meget mere! Plus en stribe events …
HimlenoverBerlin

Himlen over Berlin

NY KOPI. Wim Wenders hovedværk 'Himlen over Berlin' er en blændende lyrisk meditation over livet, kærligheden og tiden. Se den i juni måned i en nyligt restaureret version. Ekstravisninger under forberedelse – følg med på Cinematekets hjemmeside.
Youth

Fik du set det, du ville?

DARLINGS. Quentin Tarantinos 'The Hateful Eight', dokumentaren om souldivaen Amy Winehouse eller dramaerne 'Youth', '45 år' og 'Louder Than Bombs', er nogle af de 12 film, du kan se i vores sommerkavalkade af anmelderroste internationale produktioner fra 2015.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Tre tosser / Op med humøret / Krig og kager / Sallies historier
I dag kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Anbefales fra 5 år

Tre tosser / Op med humøret / Krig og kager / Sallies historier
I dag kl. 11:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Anbefales fra 5 år

Natten er ung

Natten er ung

Instruktør: Leos Carax
I dag kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilCarax brød internationalt igennem med denne film. I Berlin modtog han den prestigefyldte 'Alfred Bauer Preis', der gives til et ungt lovende filmisk talent, og hjemme i Frankrig fik han Louis Delluc-prisen. Det er historien om den unge Alex (Denis Lavant), der bliver hyret af en forbrydergruppe til at stjæle en vaccine imod et nyt virus, STBO. Alex forelsker sig undervejs i gangsterchefens unge kæreste (Juliette Binoche), og Carax' tilbagevendende tema om den altopslugende kærlighed og den store ensomhed folder sig ud på smukkeste vis.

Carax' markerede sig med ’Natten er ung’ som 1980'ernes store billedpoet. Hans film er en lovprisning af de store oprindelige følelser, en hyldest til poesien, alvorsfuldheden og sansernes absolutte virkelighed. Meget sigende dræber viruset i filmen alle, der 'elsker med hinanden uden at elske'. Carax, Lavant og Binoche mødtes atter i ’De elskende på Pont-Neuf’

45 år

45 år

Instruktør: Andrew Haigh
I dag kl. 14:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilTom Courtenay og Charlotte Rampling spiller ægteparret Geoff og Kate, som bor i et idyllisk landhus og forbereder deres 45-års bryllupsdag. Geoff lå syg efter en bypass-operation, da 40-året skulle markeres. Festen skal foregå om lørdagen, men mandag morgen får Geoff et brev om, at hans ungdomskæreste Katia – som forsvandt under en vandretur i Schweiz - er fundet i ‘velbevaret’ nedfrosset tilstand.


Geoffs tanker begynder at kredse om Katia – den skrøbelige mand overvejer endda at tage til Schweiz - og han taler så meget om hende, at Kate bliver usikker og vred og i tvivl om, hvorvidt hele deres forhold er bygget på løgne og fortielser. Bedre bliver det ikke, da Kate roder i Geoffs gamle billeder og finder et foto, der afslører en hemmelighed (som der aldrig bliver sat ord på). En fintmærkende og overbevisende skildring af et forhold, som har varet det meste af livet. Stort spil i de to hovedroller.

Louder Than Bombs

Louder Than Bombs

Instruktør: Joachim Trier
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilKrigsfotografen Isabelle (Isabelle Huppert) omkommer i en voldsom bilulykke. Tre år senere vil enkemanden Gene (Gabriel Byrne) indvie sin utilpassede teenagesøn i sandheden om morens død og kalder derfor sin ældste søn hjem – men far og søn har forskellige billeder af, hvem Isabelle var. Joachim Triers første engelsksprogede film er et livsklogt, psykologisk nuanceret, visuelt stærkt og utrolig velspillet drama om sorg og om at miste.

Himlen over Berlin

Himlen over Berlin

Instruktør: Wim Wenders
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil'Himlen over Berlin' (Wim Wenders, 1987) er en af 1980'ernes absolutte hovedværker. En storbysymfoni på metafysisk himmelflugt, fortalt i et svimlende filmsprog som transcenderer såvel (filmhistorisk) tid som rum.

Hvordan ser verden ud for engle? To trenchcoat-klædte skytsengle iagttager Berlin og dens befolkning i smukke sort/hvide billeder. Englene kan se og høre menneskenes tanker og drømme, men de kan ikke tale med dem eller opfatte virkeligheden i dens komplekse farverigdom.

'Himlen over Berlin' er en blændende lyrisk meditation over livet, kærligheden, tiden og forgængeligheden – og den synes at forudsige Berlin-murens fald to år senere. I modsætning til andre tyske instruktører i sin generation er Wim Wenders ikke politisk orienteret, men snarere poetisk og eksistentielt søgende. Filmen har en tilsvarende sanselig billedæstetik, skabt af fotografen Henri Alekan, der blev berømmet for sit kameraarbejde på Jean Cocteaus 'Skønheden og udyret'.

I centrale roller brillerer stjerner som Peter Falk og Bruno Ganz i samspil med Solveig Dommartin – og undervejs farver rockguden Nick Cave fortællingen med en karismatisk optræden.

Amy

Amy

Instruktør: Asif Kapadia
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilInstruktøren Asif Kapadia blev anklaget for med sin Oscar-belønnede film at føje sig til rækken af sensationslystne medier, der forfulgte den talentfulde sangerinde Amy Winehouse det meste af hendes korte liv. Men det nuancerede og dybt bevægende portræt er båret af stor solidaritet, medfølelse og fantastisk musik. ”Asif Kapadia udnævner ingen skurke. Det klarer folk omkring Amy selv,” som Dorthe Hygum Sørensen bemærkede i sin Politiken-anmeldelse.

Diva

Diva

Instruktør: Jean-Jacques Beineix
I dag kl. 19:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil80'ernes store kultfilm var Beineix' debutfilm. Postbudet Jules dyrker passioneret den store operadiva, som af princip aldrig har indvilliget i at lade sin sang optage. Da Jules laver en piratoptagelse, får han en gruppe taiwanesiske gangstere på halsen. Denne historie vikles ind i en anden om en prostitueret, der lader sig dræbe for at kunne stikke sin chef. Inden hun dør, når hun at smide et kassettebånd med de afslørende oplysninger i Jules posttaske, og lige pludselig har det stakkels postbud to eftertragtede kassettebånd på hånden. Det er dog ikke i så høj grad filmens historie, der gjorde den populær, men billedernes sanselighed, det smukke soundtrack og de mange små visuelt intense øjeblikke.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412