Cinematekets biograf

dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

KAMPAGNE. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
dkfilmbox

Dansk film året, der gik

ÅRETS BEDSTE 2015. 'Krigen', 'Mænd & høns', 'Nøgle Hus Spejl', 'Under sandet' og en stribe mere. Se eller gense de bedste danske film fra 2015 udvalgt af filmkritikeren Søren Høy, der den 9. marts introducerer 'The Man Who Saved the World'.
exmbox

Ex Machina begejstrer

SCI-FI-hit! Anmelderne elsker den. Filmentusiater kalder den en ny kultklassiker. Og så er den lige blevet nomineret til to Oscars. Månedens Film i februar i Cinemateket er Alex Garlands 'Ex Machina'. Vises 4.-14. februar. ★★★★★★ ”Åndeløs” – moovy.dk.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Enough Said

Enough Said

Instruktør: Nicole Holofcener
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEva (Julia Louis-Dreyfus, kendt fra ’Seinfeld’) er massøse og enlig mor til en teenagepige. Hun har egentlig afskrevet romantik i sit liv, da hun møder den lune og humoristiske Albert (James Gandolfini). Han er ikke hendes præcise billede på en sexet mand, men hun bliver snart grebet af hans ærlige og kærlige facon. ‘Enough Said’ er en gennemsympatisk romantisk film med en både komisk og dramatisk hjertebanken. Gandolfini, der i vanlig generthed til det sidste betvivlede sin evne til at spille førsteelsker ("Ring til Alec Baldwin, han vil sikkert hellere end gerne spille Albert"), præsterer rent ud sagt fænomenalt.

Tema: Den gode inklusion

Tema: Den gode inklusion

Instruktør: Uffe Bregendahl
I dag kl. 18:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Efter dokumentaren ’Flygtningene – der kom ind i varmen’ vil der være en politisk paneldebat med en række ungdomspolitikere fra et bredt politisk spektrum. Debatten vil tage udgangspunkt i filmserien og diskutere spørgsmålet: Hvordan skaber Danmark gode vilkår for social inklusion for flygtninge? Der vil være gratis kaffe og kage efter debatten.

Stumfilmkoncert med LYDMOR - 'Pandoras æske'
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Filmen præsenteres med livemusik af den nye elektroniske stjerne LYDMOR (Jenny Rossander) i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark og SNYK. Efter filmen byder festivalen på en drink i Asta Bar.

LYDMOR udgav i 2015 det anmelderroste album 'Y'. I den forbindelse skrev GAFFA: "LYDMOR er ikke sådan lige til at sætte i bås. Hun er både tung og dyster i sit udtryk i det ene øjeblik og fjerlet, humoristisk og poetisk i det næste. Jenny Rossander er helt sin egen - og hurra for det!"

Ex Machina
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI en stenrig teknologimilliardærs klaustrofobiske og isolerede hjem i bjergene får den unge computerprogrammør Caleb chancen for at teste et tophemmeligt projekt: en prototype på en meget menneskeligt udseende og agerende kvinderobot. Caleb bliver hurtigt optaget af den virkelighedstro menneskekopi med det smukke unge kvindeansigt, og han får tiltagende svært ved at skelne fornuft fra følelse og kunstig intellegens fra virkelig.

Den store illusion

Den store illusion

Instruktør: Jean Renoir
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil'Den store illusion' er en skiftevis bitter og rørende elegi over krigens tragedie - en indsigtsfuld kommentar til 1. verdenskrig – optaget bedst som den næste verdenskrig var under opsejling. Jean Renoirs mesterværk var ganske passende den første udenlandske film til at blive Oscar-nomineret i kategorien Bedste Film.

Filmen handler om to tilfangetagne franske officerer og deres kultiverede tyske fangevogter (spillet af tyske Erich von Stroheim, der senere indtog Hollywood med manér). I skildringen af de tre personer kommer filmen til at handle om kampen mellem en aristokratisk livsopfattelse og et nyt, moderne verdensbillede.

André Bazin sagde om Renoir, at ”han har arvet en dybfølt, sensuel og rørende sans for virkelighedsskildring fra sin fars litterære og billedlige sensibilitet". 'Den store illusion' illustrerer dette til fulde.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412