Cinematekets biograf

Bowiebox

Cinemateket i april-maj

PROGRAM: David Bowie – den fremmede. Lars von Trier – 60 år. Shakespeare – fra Fuji-bjerget til Råbjerg Mile. Sherlock Holmes-klassikere. Billy Wilders bedste. Amerikansk avantgardefilm-kavalkade. Og masser af særarrangementer!
the-diary-of-a-teenage-girl

The Diary of a Teenage Girl

NY FILM om sexfikseret teenagepige: ★★★★★★ "Kan måle sig i autenticitet med coming-of-age evergreens som 'Fucking Åmål' og 'Christiane F'," skriver Soundvenue om 'The Diary of a Teenage Girl', som er Månedens Film i Cinemateket 19.-29. maj.
BettyBlueboxreverse

Cinemateket juni-august

SOMMERPROGRAM: Farverige franske 80'er-fristelser. Krzysztof Kieslowskis ukendte værker. Iransk filmhistorie. Film noir i flotte kopier. Man vs. Machine. Olsen-banden. Arabian Nights. Hjernen i fokus. Open Air-film i Kgs. Have. Og meget, meget mere! Plus en stribe events …

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Flammen og Vattotten / Mig og min familie / Orla Frøsnapper, Bertram og hunden Pølse
I dag kl. 10:00

Flammen og Vattotten / Mig og min familie / Orla Frøsnapper, Bertram og hunden Pølse

Flammen og Vattotten / Mig og min familie / Orla Frøsnapper, Bertram og hunden Pølse
I dag kl. 11:15

Flammen og Vattotten / Mig og min familie / Orla Frøsnapper, Bertram og hunden Pølse

Sherlock Holmes' privatliv
I dag kl. 12:30Billy Wilders kærlige genskabelse af Doyles univers er en mesterlig blanding af drama og komedie med overdådig brug af dekorationer og kostumer. Sherlock Holmes (Robert Stephens) assisterer en smuk, mystisk kvinde med at finde hendes forsvundne ægtemand, hvilket involverer Queen Victoria og fører Holmes og Watson til Skotland og Loch Ness. ”Den bedste Holmes-film nogensinde,” skrev Empire Film Guide.

Manderlay

Manderlay

Instruktør: Lars von Trier
I dag kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilLars von Trier måtte se bort fra Nicole Kidman, der var optaget andetsteds, da anden del af den planlagte USA-trilogi skulle optages. Bryce Dallas Howard tog hendes plads, men derudover begynder ‘Manderlay’, hvor ‘Dogville’ slap. Grace og hendes far forlader byen Dogville. De ankommer til plantagen Manderlay i det sydlige USA, hvor de sorte ansatte lever, som om slaveriet stadig eksisterer. Grace føler sig nødsaget til at gribe ind. Filmen har som ‘Dogville’ ingen unødige rekvisitter. Den udspiller sig indendørs i et kæmpe filmstudie og udforsker grænserne mellem film og teater. "Med sin foruroligende kombination af dramatisk alvor, moralske overvejelser og ironisk humor er den et usædvanlig substantielt værk," skrev Berlingske Tidende.

Manden, som kom ned på jorden

Manden, som kom ned på jorden

Instruktør: Nicolas Roeg
I dag kl. 15:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilObskur og helt sin egen. Denne sci-fi-allegori af Nicolas Roeg (‘Rødt Chok’) er baseret på science fiction-romanen af samme navn fra 1963. Et rumvæsen forklædt som menneske ankommer til Jorden – et western-landskab i Kentucky. Missionen er at hente vand til væsenets egen, henslumrede planet. David Bowie ses her i sin første hovedrolle, og med sit iltre, orange glamrock-hår mimer karakteren tydeligt Bowies musikalske alter ego Ziggy Stardust. Livet på Jorden er højst usædvanligt set gennem fremmede, borende øjne under permanent skeptiske øjenbryn. Følelsen af isolation er allestedsnærværende. Og de mange fristelser sætter sine spor i ham. Snart er han både alkoholiseret og afhængig af tv – og på den måde et såre menneskeligt rumvæsen. En film, der vækker til eftertanke.

Me and You and Everyone We Know

Me and You and Everyone We Know

Instruktør: Miranda July
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil’Me And You And Everyone We Know’ er en velspillet, humoristisk og bidsk lille independent-perle om store menneskelige spørgsmål. Skosælgeren og familiefaren Richard er lige blevet skilt. Skilsmissen har åbnet hans øjne og sat gang i hans drømme. Mon ikke livet snart vil tage en helt fantastisk drejning? Men da Richard møder den boheme-agtige Christine, er han slet, slet ikke i stand til at håndtere hendes tilnærmelser.

Melancholia

Melancholia

Instruktør: Lars von Trier
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilAlle sanser vækkes i ‘Melancholia’, en film med en magisk kraft i et hypnotiserende energifelt af fortællelyst og kunstnerisk skaben. Verden går under til tonerne af Wagner i Lars von Triers mageløst smukke film om to søstre, den ene lys, den anden mørk, der reagerer vidt forskelligt, da nyheden om klodens forestående undergang når dem. Den blå-grønlige tone fra undergangens nærhed belyser landskabet og hovedpersonernes hud, mens fuglene pludselig bryder ud i sang. ‘Melancholia’ er en filmoplevelse, der for en stund sender bevidstheden langt ud i det uendelige intet.

The Diary of a Teenage Girl
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil'The Diary of a Teenage Girl' er en film med sin helt egen absurde humor, stemme og stil og samtidig en bemærkelsesværdig åbenhjertig og opløftende skildring af en teenagepiges seksualitet i 1970’ernes Californien. "I’ve just had sex! Holy shit!" siger 15-årige Minnie til os i sin videodagbog. Vi finder senere ud af, at hun mistede sin mødom til sin mors kæreste, Monroe. Minnie rapporterer om sit liv til videodagbogen, og derudover følger vi hende med veninden Kimmie og rigmands-klassekammeraten Ricky.

Minnie tegner konstant, og hendes tegninger får indimellem liv i form af små kreative animationsfilm, der bidrager til den unikke stil. Minnie og hendes lillesøster får ikke mange brugbare råd af deres mor og hendes mange kærester i et ‘anything goes’-hippiemiljø, der flyder med sprut og stoffer. Affæren med Monroe, som Minnie forsøger at holde hemmelig, udgør fra starten en tikkende bombe.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412