Cinemateket

The Shining 031

Cinemateket program

AUGUST. Racer-film bl.a. med introduktion af Jason Watt. Film af Antonio Reis og Robert Rossen – og operafilm, italienske krimier, spansk film under Franco, ’Ondskabens hoteller’ og andre sommergys samt ’Point Blank’ restaureret.
thehunt

Filmen vs. Franco

CENSUREN SNIGLØBET. Luis Buñuel, Juan Antonio Bardem, Carlos Saura m.fl. var i 1950’erne med til at skabe en ny skole inden for spansk film. Kom til gratis åbningsforedrag herom den 2. august og introduktion til Sauras ’The Hunt’ den 16. august.
sharktopus

Sol, Sommer, Strand - og ...

GYS OG GRIN. I august bør du holde dig fra vandet! Kom i stedet indenfor i Cinemateket, hvor du bl.a. kan opleve den vanvittige b-film 'Sharktopus' eller Harmony Korines close-up på amerikansk ungdomskultur, ’Spring Breakers’.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Astons sten / Storvask / Thea og den vilde flod / Fløjteløs/ Anbefales fra 3 år
I dag kl. 10:00

Astons sten / Storvask / Thea og den vilde flod / Fløjteløs/ Anbefales fra 3 år

Astons sten / Storvask / Thea og den vilde flod / Fløjteløs/ Anbefales fra 3 år
I dag kl. 11:00

Astons sten / Storvask / Thea og den vilde flod / Fløjteløs/ Anbefales fra 3 år

Dirty Pretty Things

Dirty Pretty Things

Instruktør: Stephen Frears
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEt gribende og voldsomt stykke moderne storbyrealisme om den nigerianske portør, Okwe, og den tyrkiske stuepige, Senay, der arbejder på det samme hotel i London. Der foregår en god del prostitution og narkohandel på hotellet, men da Okwe en dag finder et menneskehjerte på toilettet, bliver han involveret i langt mere alvorlige forbrydelser, der omhandler kynisk sortbørshandel med organer. Stephen Frears har et godt øje for miljø og social interaktion, og filmen viser de barske hverdagsrealiteter for de hårdtarbejdende immigranter. Deres fokus er ren overlevelse i de underbetalte jobs, hvor de bliver ignoreret af hotellets gæster og udnyttet af arbejdsgiverne.

Sharktopus

Sharktopus

Instruktør: Declan O'Brien
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDet er ikke en haj! Det er ikke en blæksprutte! Det er Sharktopus! B-films-legenden Roger Corman står bag denne dybt uhøjtidelige creature feature, der lystigt blander en haj med en blæksprutte og blodige bikinier med billig computergrafik. Plottet er mildest talt sekundært, så hold i stedet øje med Eric Roberts i en skurkerolle, og læn dig ellers tilbage og nyd Cormans veloplagte variation over ’Dødens Gab’ – nu med fangarme.

Bobby Deerfield

Bobby Deerfield

Instruktør: Sydney Pollack
I dag kl. 21:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilAl Pacino, som efter sigende måtte tage et kørekort for at få rollen her, spiller en deprimeret og verdensberømt racerkører, hvis liv bliver vendt på hovedet, da en kollega bliver dræbt. Mødet med en mystisk Marthe Keller (hvad blev der af hende?) gør ikke hans liv nemmere. Hun er dødssyg og vil have det bedste ud af sin sidste tid. Filmen, som er baseret på Erich Maria Remarques roman ”Der Himmel kennt keine Günstlinge”, er en rigtig ”lommetørklæde-film”, men dog ikke er slet så udspekuleret som andre af typen.

Hasard

Hasard

Instruktør: Robert Rossen
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilRygende pistoler, tikkende ure, ulmende cigaretter og cool karakterer i gråzoner af kynisme og korruption. Sådan omtrent lyder ingredienserne i Rossens spændingsfyldte film noir. Casino-bestyreren med øgenavnet Johnny O’Clock (Dick Powell) er med til at drive en lusket spilleklub – og spiller selv med ved bordet. Han har et partnerskab med klub-ejeren Guido Marchettis, men da Johnny O’ Clock fatter interesse for dennes dame (Evelyn Keynes), eskalerer historien med støt kurs mod drama og død.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412