Cinematekets biograf

Parched poster_kampbox

Cinemateket maj-juli

PROGRAM. Fra Indien, Brasilien og Latinamerika til Jarmusch, Bresson og Leth - plus en stribe nye, anmelderroste filmhits og meget mere: Farvepaletten er fyldt til det yderste i Cinemateket i maj og juni – ja, helt frem til 9. juli. Læs om hele programmet her.
MANHATTAN lille

MESTERVÆRK I NY KOPI

WOODY ALLEN. Fra den 30. juni – 9. juli vises Woody Allens neurotiske storby-portræt 'Manhattan' (1979) i en helt ny digital kopi. Med sit tragikomiske take på kærlighedens veje og vildveje er den en af de allermest allen'ske af de i alt 47 Woody Allen-film.
latinamfest

Latinamerika for fuld linse

FIKTION, DOKUMENTAR, MUSIK, FOTO OG FESTER. 1.-30. juni. Besøg storbyer og jungle, fortid og nutid, eskapisme og samfundskritik, mød sørgelige skæbner og ufiltreret livsglæde, når vi juni blænder op for første udgave af Latimamerikansk Festival.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 5-7 år, juni
I dag kl. 10:00

Børnebiffen 5-7 år, juni

Børnebiffen 3-5 år, juni
I dag kl. 11:00

Børnebiffen 3-5 år, juni

Arrival

Arrival

Instruktør: Denis Villeneuve
I dag kl. 16:45En science fiction-film med en lingvist i hovedrollen lyder måske som noget, der er svært at forestille sig, men det er netop, hvad Denis Villeneuves ’Arrival’ er. Da 12 rumskibe lander rundt omkring på kloden, bliver Louise Banks (Amy Adams) kaldt ind for at prøve at tyde de signaler, rumskibene sender ud til jorden. Her er ingen destruktion af kendte amerikanske monumenter at finde, men i stedet en poetisk, personlig fortælling om det at kommunikere – ikke bare med filmens rumvæsener, men også mennesker imellem. Det er den type science fiction, der er meget tættere på ’Solaris’ end ’Independence Day’, hvilket også siger noget om, hvad vi kan forvente, når Villeneuve senere på året har premiere på sin længe ventede ’Blade Runner 2049’.

Jørgen Leths 'Lyrikporten' - fri entré
I dag kl. 17:15

28 lyrikere fra tre generationer læser op fra deres digtsamlinger, fortæller om, hvorfor de digter, og hvad der sætter et digt i gang hos dem. Filmen er produceret af Gyldendal i samarbejde med Det Danske Filminstitut, og der er gratis entré til visningen (få en fribillet i billetsalget). Læs meget mere om projektet på lyrikporten.gyldendal.dk.

Heaven's Gate

Heaven's Gate

Instruktør: Michael Cimino
I dag kl. 19:00I 1870 fejrer de to venner Jim Averill og Bill Irvine deres eksamen fra Harvard med pomp og pragt. Tyve år senere er rigmandssønnen Jim sherif i Johnson County i Wyoming. Den alkoholiserede Bill har derimod sluttet sig til en forening af kvægfarmere, der bekæmper det stigende antal nybyggere, som slår sig ned i Johnson County. Med det formål at drive tilflytterne helt ud af området, opstiller kvægbaronerne en liste med 125 navne og hyrer lejemordere, herunder Nathan Champion, til at udrydde personerne på listen.

Både Nathan og Jim har et forhold til den indtagende bordelejer Ella Watson (Huppert), som er med på dødslisten. 'Heaven's Gate' er fuld af smukke, storslåede totalbilleder og flot koreograferede sekvenser som f.eks. rulleskøjte-dansefesten blandt nybyggerne og det endelige blodige opgør mellem småbønderne og kvægbaronerne.

Shalom Italia
I dag kl. 19:15I dokumentaren 'Shalom Italia' sætter tre jødisk-italienske brødre på 73, 82 og 84 hinanden stævne i Toscana. Som børn måtte de under 2. verdenskrig flygte fra nazisterne fra Firenze ud i en toscansk skov, hvor de skjulte sig i et helt år med deres familie i en hjemmebygget hule blandt nogle klippesten. Nu har de sat sig for at finde stedet i skoven, hvor de i frygt og stilhed levede et helt år og på den måde overlevede krigen.

Der er masser af humor og varme imellem de tre brødre, der husker deres fortid meget forskelligt. Jagten på hulen går ind på trods af fysiske udfordringer, og undervejs nydes skønne italienske måltider og et godt glas vin, mens småflabede bemærkninger flyver over bordet.

Den lune israelske dokumentar fortæller en universel historie om søskendeskab og den måde, vi mennesker husker fortiden forskelligt. Vil det lykkes brødrene at finde hulen i skoven, der reddede deres liv, så de kan binde en sløjfe på deres families historie?

Den bedste dag i Olli Mäkis liv
I dag kl. 21:00Den 17. august 1962 skal være den lykkeligste dag i Olli Mäki liv. Denne dag vinder han forhåbentlig verdensmesterskabet i fjervægtsboksning på hjemmebane i Finland. Olli (Jarkko Lahti) er en stille og rolig fyr, der bare er glad for at bokse. Men i ugerne op til den store kamp begynder han at mærke presset fra sin (over)ambitiøse manager Elis (en fremragende Eero Milonoff), pressen, sponsorerne og hele nationen.

Der er blot ét problem. Samtidig er Olli blevet smaskforelsket i Raija (Oona Airola) og har svært ved at koncentrere sig om at bokse. Den finske Un Certain Regard-vinder er en fantastisk helstøbt præsentation af debutinstruktøren Juho Kousmanen, der forener en smuk komponeret sort-hvid æstetik, flot filmet på 16 mm, med en stærk og fintfølende historie. Den hylder mennesket bag boksemonstret – en slags antitese til Scorseses destruktive ’Raging Bull’. Olli ’raser’ nemlig overhovedet ikke!

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412