Cinemateket

Millefeuilleboxen

Cinemateket i oktober

PROGRAM. Restaurerede italienske filmperler on tour, tunesiske kvindefilm, Wim Wenders' roadmovies, Kulturnatten, nye film fra Central- og Østeuropa, MIX Copenhagen samt masser af særvisninger med besøg – glæd dig!
bressonbox

Bressons perler

FRANSK FILMKUNST. Cinemateket præsenterer otte Robert Bresson-perler i september-oktober. Tankevækkende humanistiske værker som ’Lommetyven’, ’En dødsdømt flygter’ og ’Djævelen måske’.
NovDecboks

Cinemateket i nov-dec

PROGRAM. Press Play – digital eskapisme, udødelige Disney-film, Dennis Hopper – stjernepsykopat og hippie-rebel, nye film fra Portugal, Epidemi-alarm!, 90 års russiske film samt et væld af festivaler, besøg og særarrangementer. Glæd dig!

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
De små vilde / Den lile gris flyver / Inch'allah / Prik og Plet / Rita og Krokodille /Anbf. Fra 4 år
I dag kl. 10:00

De små vilde / Den lile gris flyver / Inch'allah / Prik og Plet / Rita og Krokodille /Anbf. Fra 4 år

De små vilde / Den lile gris flyver / Inch'allah / Prik og Plet / Rita og Krokodille /Anbf. Fra 4 år
I dag kl. 11:00

De små vilde / Den lile gris flyver / Inch'allah / Prik og Plet / Rita og Krokodille /Anbf. Fra 4 år

Livet længe leve

Livet længe leve

Instruktør: Penny Marshall
Serie: BIO 12:30
I dag kl. 12:30Robert De Niro og nyligt afdøde Robin Williams spiller hovedrollerne som henholdsvis patient og neurolog i den sandfærdige historie om et psykiatrisk hospital, hvor patienter i 1960erne pludselig begyndte at vågne efter årtiers katatonisk tilstand. Leonard Lowe (De Niro) har hverken talt eller bevæget sig i omtrent 30 år, og filmen skildrer hans nyfundne livsglæde, mødet med omverdenen og forholdet til lægen, der satte det hele i værk.

Finding Vivian Maier
I dag kl. 18:45“Kraftfuld, fængslende, uforglemmelig,” skrev filmbladet Variety om denne vilde, sandfærdige og konstant overraskende historie om en uventet kunstskat og mystikken om kvinden bag. For nogle år siden købte en ung mand på auktion en stor kasse med foto-negativer i håb om at finde hverdagsbilleder til en bog om livet i Chicago. Han forelskede sig i billederne, satte et større detektivarbejde i gang for at finde fotografen, en vis Vivian Maier, der døde kort efter – og som viste sig at være et uopdaget talent af stjernekaliber. Hendes gadebilleder fra 50’erne og frem til årtusindskiftet flyder over af vidunderlig kompositionssans, vidtfavnende sociologisk nysgerrighed og en detektivisk, til tider manisk interesse for det bizarre. Der hviler en Cartier-Bresson’sk fornemmelse for det rette millisekund i mange af billederne, og i kraft af Vivian Maiers forkærlighed for spejle er de også en urovækkende nøgle til et mildt sagt særpræget kunstnersind. Fundet blev mange steder betragtet som en sensation, og Maiers værker er siden vandret verden rundt siden (også til Bruun’s Galleri i Århus i 2010). Men først nu kan man komme helt tæt på billedskatten OG personen bag – der var en forunderlig blanding af Maria von Trapp, Mata Hari og Philip Marlowe.

'Jack Strong' med introduktion af Peer Henrik Hansen, Koldkrigsmuseum Langelandsfort
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

En intens og gribende spion-thriller baseret på den autentiske historie om Ryszard Kuklinski alias Jack Strong, der i 1970’erne udnyttede sin stilling i det polske militær til at videregive hemmeligstemplede dokumenter til CIA, herunder oplysninger om sovjetiske forberedelser til atomkrig. Filmen følger Kuklinskis farefulde liv over en årrække, hvor den polske efterretningstjeneste langsomt indkredser ham og hans familie. ’Jack Strong’ byder på et detaljemættet tidsbillede, brutale mord, fantastiske biljagter og en fornem præstation i hovedrollen af den nye stjerne i polsk film, Marcin Dorocinski. ARR: Filmen bliver den 24. oktober introduceret af Peer Henrik Hansen, afdelingsleder på Koldkrigsmuseeum Langelandsfort.

Polens Ambassade byder på et glas vin efter filmen.

Once Upon a Time in Anatolia
I dag kl. 21:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEn gruppe mænd bevæger sig gennem det anatolske nattemørke i jagten på et lig. Men da menneskekroppen lokaliseres, begynder den egentlige tvivl. Om mordets årsag, morderens identitet, om de involverede politifolk, advokater og lægers roller i opklaringsarbejdet – og i lige så høj grad om deres livssyn. Guldpalmevinderen Nuri Bilge Ceylan har lavet sin hidtil visuelt smukkeste og mest maskuline film – en dyster eksistens-krimi båret af realisme snarere end ydre dramatik. Dramaet er der skam (vold og bedrag er ligesom i ‘3 Monkeys’ væsentlige ingredienser) de er bare henlagt til periferien eller finder sted offscreen, mens skepsisen, viljen, smerten og usikkerheden ulmer mændene imellem. "Det er ikke Offeret, Morderen og Opklareren, der interesserer Nuri Bilge Ceylan. Det er alt det andet. Den ufrivillige komik, tilfældighederne, og især vi menneskers umulige forsøg på virkelig at forstå hvad der sker når et menneske slår et andet ihjel," skrev Per Juul Carlsen fra DRs Filmland og kvitterede med fem stjerner. Helaftensfilm – billetpris 80/55 kr.

Friday Late Night oktober: Pearl Jam
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Rolling Stone-skribenten og filmmanden Cameron Crowe står for såvel instruktion som produktion af dette jubilæumsportræt af grunge-giganterne Pearl Jam. 1200 timers arkivmateriale, plus hele 24 timers nyskudt liveperformance samt interview med notabiliteter og folk fra bandets inderkreds, ligger til grund for den medrivende fortælling – en fortælling der tager sin begyndelse med pre-Perl Jam-outfittet Mother Love Bone og efterfølgende ruller hele bandets historie ud i store billeder og blæret lyd.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412