Cinematekets biograf

BettyBluebox

Cinemateket august

PROGRAM: Farverige franske 80'er-fristelser. Krzysztof Kieslowskis ukendte værker. Film noir i flotte kopier. Man vs. Machine. Olsen-banden. Arabian Nights. Den spanske borgerkrig. Filmhits fra 2015. Og meget, meget mere! Plus en stribe events …
ImNotThere

Bob Dylan film og musik

DYLAN-AFTEN. Topnavne som Cate Blanchett og Christian Bale er på rollelisten i Todd Haynes mesterligt skæve og billedskønne Bob Dylan-biopic 'I'm Not There'. Se den med live-opvarmning af Dylan-fortolkerne Mixing Up The Medicine torsdag den 8. september.
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Dégradé - med instruktør/skuespillerbesøg

Dégradé - med instruktør/skuespillerbesøg

Instruktør: Arab Nasser, Tarzan Nasser
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

I sdamarbejde med Salaam Film & Dialog er vi stolte af at kunne byde velkommen til filmen 'Dégradé' og det palæstinensiske instruktørparr Arab og Tarzan Nasser. Sidstnævnte spiller også en af filmens få mandlige roller. Der vil være Q&A efter visningen.

Sicario

Sicario

Instruktør: Denis Villeneuve
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilSammen med et hold meget hårdkogte og specialtrænede specialister kører FBI-agenten Kate mod den mexicanske grænse. Ikke langt inde i nabolandet har denne særlige nationale task force fået færten af en af de helt store narkobaroner, og hverken han eller hans håndlangere har gode odds for at slippe væk i en mission, der viser sig at være svært kompromisløs. ‘Sicario’ er en rå, mørk og brutal actionthriller, der ikke på noget tidspunkt taber intensitet.

'Land and Freedom' m. introduktion af Ole Sohn
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Forfatter og tidligere minister Ole Sohn introducerer visningen den 24. august. Ole Sohn har skrevet flere bøger om danske kommunister, bl.a. om Arne Munch-Petersens skæbne i Sovjetunionen, samt om andre af Stalintidens ofre. I 'Gustav Munch-Petersen - og den spanske borgerkrig' (2007) belyser Sohn, hvorfor den unge digter drog til Spanien og giver samtidigt et et indblik i borgerkrigens baggrund og forløb.

Mad Max: Fury Road

Mad Max: Fury Road

Instruktør: George Miller
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil30 år var der gået, siden den seneste film i Mad Max-serien havde biografpremiere. Men det forhindrede ikke den nu 70-årige instruktør George Miller i endnu engang at stå ved roret, og dét i en særdeles heftig opdatering. ’Mad Max: Fury Road’ er et sanseorgie af eksplosioner, kustumer, action og vilde locations – og den har modtaget et hav af tekniske priser, bl.a. ved årets Oscar-uddeling. Og plottet? En kvinde vælger at gøre oprør mod en ørkendiktator, kører en tankbil af sporet og vender kølerhjelmen mod sit gamle hjemland. Men snart er hun og en gruppe unge kvinder i dén grad forfulgt, og jagten bliver kun mere og mere livsfarlig. Kvinden får følgeskab af den undvegne fange Max, der nok skal kunne vise sig anvendelig, så snart han er kommet fri af de jernkæder, der binder ham sammen med fjenden. .

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412