Cinemateket

The Shining 031

Cinemateket august

PROGRAM: Racer-film, film af Antonio Reis og Robert Rossen, operafilm, italienske 70'er-krimier i Psych-Out!-biffen, spansk film under Franco, ’Ondskabens hoteller’ og andre sommergys og Friday Late Night med Håkan Hellström.
svankmajer

Svankmajer fejring+film

Tjekkiske Jan Svankmajer er en af filmhistoriens vigtigste animatorer. Uden ham næppe en Tim Burton. Svankmajer fylder 80 år 4. sept. I den anledning byder vi på foredrag og et udpluk af den stadig aktive instruktørs særegne produktion.
septoktlilleboks

Cinemateket sept.-okt.

PROGRAM: Greenland Eyes – grønlandsk filmfestival, færøske biodage, nye film fra Central- og Østeuropa, restaurerede italienske filmperler, Jan Svankmajer, Wim Wenders og masser af festival- og særvisninger med besøg.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Sallies historier / Tigre og tatoveringer / Anbefales fra 4 år
I dag kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Sallies historier / Tigre og tatoveringer / Anbefales fra 4 år

Zarafa

Zarafa

Instruktør: Remi Bezancon, Jean-Christophe Lie
I dag kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilZarafa betyder 'giraf' på arabisk, og det er også navnet på den forældreløse girafunge, som i 1820'erne indfanges af den venlige beduin Hassan. Han fragter Zarafa fra Afrika til Frankrigs hovedstad, Paris, hvor han vil forære dyret til kong Karl den 10. På den begivenhedsrige rejse følges Zarafa og Hassan af drengen Maki, der er på flugt fra en væmmelig, fransk slavehandler, og han vil ikke opgive sin giraf. Skøn animationsfilm, der anbefales fra 7 år.

Katten og kanariefuglen
I dag kl. 14:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilBob Hope brillerer som bange radiokommentator, der må mande sig op og beskytte den mordtruede heltinde (Paulette Godard) i denne klassiske lattergyser. Det er den velkendte historie – nu med et ironisk komisk touch - om de rivaliserende arvinger, der får motiv og lejlighed til at dræbe hinanden på et skummelt afsondret gods, hvor patriarkens sidste vilje bliver læst op. Filmen opnåede en stor popularitet i Danmark og står som en af de mest vellykkede komedier, der ironiserer over 'Haunted House'-gysergenren.

Jaime, Sand Rose
I dag kl. 16:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Jaime, Sand Rose

Otello

Otello

Instruktør: Franco Zeffirelli
Serie: Operafilm
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilFra den indledende storm til den tragiske afslutning på Otello og Desdemonas ægteskab er der fuld fart på både historien og billedsiden i Zeffirellis ’Otello’. Instruktøren fik en del puritanere på nakken, da han for at sætte skub i dramaet skar betydeligt i Verdis opera, hvilket bl.a. gik ud over Desdemonas populære sang til Piletræet, som han fandt smuk, men kedsommelig. Han indsatte desuden balletmusik (komponeret af Verdi til operaens premiere i Paris) for at få flere visuelle optrin, og fik Lorin Maazel til at instrumentere korte passager til at sammenbinde enkelte scener. Han ændrede således forlægget betydeligt for at tjene sine filmiske ideer. Filmen er optaget i flotte locations, herunder en syditaliensk borg fra det 12. århundrede og et venetiansk fort på Kreta.

Unforgiven
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilKen Watanabe (’Inception’, ’Letters From Iwo Jima’) leverer en sammenbidt strømførende præstation med mindelser om Toshiro Mifunes bedste hos Kurosawa i sin rolle som eks-samuraien Kamata, der i 1880 efterlader to børn i en hytte. Missionen: At dræbe den mand, der har vansiret en prostitueret. En simpel hævn for penge, men ikke en moralsk eller fysisk nem proces, selv om både patroner og sværdklinger hvisler gavmildt gennem luften. ’Unforgiven’ beviser, at man sagtens kan omplante en western, i dette tilfælde til Japans umiddelbare post-samurai-æra, uden at filmens nerve bliver klippet over. Og så ligger der en smuk ironi i, at Clint Eastwood i sin tid selv vandt stjernestatus med ’En nævefuld dollars’. Man husker nok filmen som årgangs-spaghetti i mexicansk-amerikansk Sergio Leone-sovs, men faktisk var den et remake af Akira Kurosawas samuraifilm ’Yojimbo’ – med netop Toshiro Mifune som japansk lejesoldat! Westerns og ’easterns’ har altid blandet blod. Med ’Unforgiven’ er der bare skruet op for den røde hane.

En cyklists død

En cyklists død

Instruktør: Juan Antonio Bardem
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil‘En cyklists død’ modtog ved premieren i 1955 stor international hyldest og regnes i dag for en af Juan Antonio Bardems bedste film. Det er fortællingen om en ung, gift kvinde fra det bedre borgerskab, der indleder en affære med en universitetsprofessor. Efter et møde påkører parret en cyklist, og for at undgå at affæren bliver opdaget, beslutter de sig for at efterlade cyklisten døende på vejen. Beslutningen får naturligvis alvorlige konsekvenser for parrets indbyrdes forhold, hvor især manden trykkes af en voksende dårlig samvittighed. Juan Antonio Bardems beskrivelse af den spanske overklasses arrogance og amoralske holdninger var en bidende kommentar til klasseforskellene i efterkrigstidens Spanien. En vigtig film om individets magt, samvittighedskvaler og de sociale forskelle, Spanien var præget af i midten af 50’erne. NB: Filmen vises i fransk versionering med danske undertekster.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412