Cinematekets biograf

MP

Cinemateket sept-okt

PROGRAM. Hits af melodrama-mageren Todd Haynes – og mini-serien 'Mildred Pierce'. Stumfilm-divaen Asta Nielsen. Krzysztof Kieslowskis 'Dekalog'. Jon Bang Carlsen. Præsidentvalg på amerikansk. Plus ti andre serier – og masser af særarrangementer …
JBCbox

Jon Bang Carlsen

KOMPROMISLØS AUTEUR. Vi hylder den danske ener Jon Bang Carlsen med filmvisninger og fint besøg. Mød Joshua Oppenheimer, Søren Ryge og Lars Movin i samtale med Jon Bang Carlsen. Se også et udvalg af instruktørens film gratis i vores Walk-In-Bio.
goldendaysbox

Golden Days: 70'erne

KULTURKAMP. Få indblik i 70’ernes kunstfornyere, social-psykologiske eksperimenter og spirituelle guruer. I samarbejde med festivalen Golden Days og Institut Français inviterer Cinemateket til en række spændende filmarrangementer i løbet af september.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
On the other Side

On the other Side

Instruktør: Zrinko Ogresta
I dag kl. 17:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilVesna er en midaldrende hjemmesygeplejerske i Zagreb. Hun lever et enkelt liv med job og pasning af børnebørn. En dag får hun et opkald fra sin mand, Zarko, som spillede en aktiv rolle under krigen i Bosnien og blev dømt for krigsforbrydelser. Vesna har ikke haft kontakt med ham i 20 år. Hun bliver grebet af en blanding af foragt, håb og kærlighed, mens hendes børn helt afviser kontakt med deres far. ‘On the Other Side’ er en neddæmpet, nuanceret og gribende fortælling om tilgivelse og søgen efter normalitet. Filmen deltog i Panorama-sideprogrammet under årets festival i Berlin og præsenteres i samarbejde med CPH PIX.

'Hail! Hail! Rock 'n' Roll' - Chuck Berry-hyldest
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Vi viser den prisvinde dokumentarfilm ‘Hail! Hail! Rock’n Roll!’ som optakt til Copenhagen Blues Festival.

Déjà vu
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilJon Bang Carlsens nyeste film er en kærlighedshistorie, der tager udgangspunkt i instruktørens barndomshjem langt ude på landet. Da Jon Bang Carlsen blev døbt, gav hans far ham et maleri af Jesus og hængte det op over hans seng. Hver aften før Jon lukkede sine øjne, bad han til manden på korset om at se efter hans familie.

Da Jon Bang Carlsens far alligevel pludselig forlader sine nærmeste, brænder Jon i desperation øjnene ud på farens gave med en rødglødende ildrager. Dokumentarfilmen er en selvbiografisk fortælling om Jon Bang Carlsens søgen efter at gøre skaden god igen, fortalt gennem billeder og klip fra instruktørens lange karriere, der tæller mere end 40 film. ‘Déjà Vu’ er en personlig film om skuffet barnetro og forsøgene på at finde en ny måde at se livet på af en af dansk films store dokumentarister.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412