Cinematekets biograf

MP

Cinemateket oktober

PROGRAM. Hits af melodrama-mageren Todd Haynes. Præsidentvalg på amerikansk. Gøg & Gokke med levende klaver – også i efterårsferien. Ny tyrkisk film. CPH PIX med Neil Young og Terence Davis til langt ind i november – og masser af særarrangementer …
CPH-PIX-box

CPH PIX 27. okt-9. nov

CPH PIX: Københavns internationale filmfestival er i år større end nogensinde. Sammen med BUSTER, festivalen for børn og unge, byder CPH PIX på 14 dages fantastiske filmoplevelser fra tidlig morgen til sen aften. Blandt andet en stor Neil Young-serie i Cinemateket.
By-the-Peoplebox

Valg på amerikansk

SPIL OG SPIN. Følg bl.a. John F. Kennedy under sin primærvalgs-kampagne i dokumentarklassikeren 'Primary' eller få indblik i, hvordan Bill Clinton-staben arbejdede, når vi med film og besøg af en række valgeksperter stiller skarpt på det amerikanske præsidentvalg.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Will-Bot - Ven eller fjende / Bennys badekar
I dag kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Anbefales fra 5 år

Will-Bot - Ven eller fjende / Bennys badekar
I dag kl. 11:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Anbefales fra 5 år

Requiem for the American Dream

Requiem for the American Dream

Instruktør: Peter D. Hutchison, Kelly Nyks, Jared P. Scott
I dag kl. 12:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilLingvistik-professoren, filosoffen og historikeren Noam Chomsky, der er kendt for sine velformulerede og knivskarpe analyser af verdenssituationens mange afskygninger, fortæller ærligt og tankevækkende både om de faretruende tendenser i samfundet og ser tilbage på sit eget liv med aktivisme og politisk engagement. Nærbillederne af det ældede ansigt viser visdommens furer, mens Chomsky lader ordene flyde klarere end nogensinde – om en amerikansk drøm i forfald.

Det er ikke en lys tunnel, Chomsky kigger ind i. Lagt i hænderne på få udvalgte magtfulde mennesker er USA godt på vej til at blive et samfund for de allerrigeste i en destruktiv finansiel ulighed. Middelklassen er døende, og tiden er til en svanesang for det fungerende demokrati.

Det er en tankevækkende dokumentarfilm, der bør ses af alle, der stadig nærer et håb om en fremtid i fællesskabets tjeneste. Bestemt ikke mindre aktuelt i et år, hvor amerikanerne skal vælge ny præsident.

Sunset Song
I dag kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil’Sunset Song’ er Terrence Davies’ filmatisering af en af Skotlands mest berømte romaner, Lewis Grassic Gibbons bog af samme navn fra 1932. Det er visuelt en overdådig film med udendørsoptagelser lavet på 65mm-film on location i Skotland, New Zealand og Luxembourg. Sjældent har gyldne kornmarker, grønne enge og glødende ildsteder taget sig smukkere ud end i fotografen Michael McDonoughs levende malerier.

Filmen følger bondedatteren Chris Guthrie fra starten af 1900-tallet til og med 1. verdenskrig. Chris’ barndomshjem domineres totalt af hendes stærkt religiøse far, John (Peter Mullan). Han er en brutal faderfigur ligesom det familieoverhoved, Pete Postlethwaite portrætterer i Davies’ debutfilm ’Fjerne stemmer, stille liv’ (1988). John er voldelig over for Chris’ elskede bror, Will, som snart emigrerer til Canada, og han behandler sin kone som en ren fødemaskine. Et bevægende portræt af en ung kvinde, som kæmper uforfærdet mod sociale, politiske og historiske kræfter.

Danish on a Sunday: 'Pusher'

Danish on a Sunday: 'Pusher'

Instruktør: Nicolas Winding Refn
I dag kl. 14:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Frank (Kim Bodnia) is a Copenhagen drug pusher on the roll until he makes a huge deal with dope that he hasn’t paid for and gets busted by the police. He manages to dump the dope in a nearby lake but he owes his mean supplier a lot of cash. Frank is now forced to raise money in the underworld of Copenhagen. ‘Pusher’ was Nicolas Winding Refn’s directional debut.

The Bad Cat

The Bad Cat

Instruktør: Ayse Ünal, Mehmet Kurtulus
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilGlem alt om Garfield. Mød den alkoholiserede, storflirtende, ekstremt voldelige og 100 % frastødende kat Shero, der i løbet af filmens 80 sprøde minutter formår at begå flere overlagte mord, blive sat på porten af sin ejer, opdage han har en søn, blive jagtet af en psykopatisk (og hjerneløs!) mand og røve en bank – alt sammen på én sølle dag. Ja, det lyder sindssygt – og det er det også. Den spritnye tyrkiske animationsfilm ‘The Bad Cat’ – bygget på den tyrkiske tegneserie af samme navn - er en utilregnelig, legesyg og skide sjov omgang politisk ukorrekt ultravold tilsat en uhørt grad af morbid humor. Den er hamrende langt ude, men har hjertet på rette sted og er et tydeligt bevis på, at det ikke kun er amerikanerne og japanerne, der kan skabe stærke animationsfilm for voksne.

Amerikansk avantgardefilm: Jonas Mekas
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Lars Movin sætter ’Reminiscences of a Journey to Lithuania’ i perspektiv i forhold til Jonas Mekas øvrige virke og giver en introduktion til kunstneren, der trods sin litauiske baggrund blev hele den amerikanske avantgardes fyrtårn, talerør og registrant. I ’Reminiscences of a Journey to Lithuania’ tager han en bizar, rørende og barsk tur tilbage til barndomsby og efterladt familie – med skarpt blik for erindringens betydning, men også for beslutningers vægt og flygtighedens skønhed. En dybsindig film, der balancerer det personlige og det universelle.

Svensk aften: Helt tæt på Marie Göranzon
I dag kl. 18:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

En svensk to-retters middag bliver fulgt op af to filmvisninger med introduktion af DR’s Karen Widding og Lene Johansen, der stiller skarpt på Maria Göranzon.

Jeg er loven

Jeg er loven

Instruktør: Fritz Lang
Serie: Film noir
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEksiltyskeren Fritz lang viste allerede i sine tidlige film 'M' og 'Dr. Mabuse' den ekspressionistiske vej til den sinistre amerikanske fim noir, som han siden blev en betydelig bidrager til. I alle sine Hollywood-film – 'Jeg er loven' inklusive – var han slået af den understrøm af latent vulkansk vold, der løber som en flod under idyllen i Mainstream America. Genrens all-american guy Glenn Ford er her en redelig politimand, som hævner drabet på din kone sat i skred af et forbrydersyndikat. Filmen blev ved premieren i 1953 anset for at være for sadistisk grænseoverskridende i sin brug af vold og terror. Gangsterpigen Gloria Grahame og gangsteren Lee Marvin demonstrerer hvorfor ved hjælp af en kop skoldhed kaffe! En klassiker, som senere af blevet optaget som en officiel del af den amerikanske filmkanon. Library of Congress kalder den således "En af de store efterkrigstids-noir-film, som formår at være både stiliseret og brutalt realistisk".

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412