Cinematekets biograf

Testboxny

Cinemateket November

PROGRAM. Debat om pressestormen på Ole Bornedals '1864', Gribende filmfortællinger fra de amerikanske sydstater. Dogme95 20 år. Charlotte Rampling - divaen hyldet. Premiere på prisvindende, poetiske russiske 'Test' – og meget mere.
DAFFkampagnebox

Adventure film festival

D.A.F.F. 20 ÅR. Danish Adventure Film Festival fylder rundt og byder i dagene 1.-6. december på unikke ekstremsportsoplevelser og close-ups på den vilde natur i Cinemateket. For eventyrere og vovehalse uden sikkerhedsline.
personakampagnebox

Klassikere i kontekst

FILMUNIVERSITETET. Se 'Tranerne flyver forbi', der vandt Guldpalmen i 1958, og Ingmar Bergmans mesterværk 'Persona' fra 1966 – med introduktion af lektor Peter Schepelern og Peter Skovfoged Laursen hhv. 21. og 28. november.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Mand bider hund

Mand bider hund

Instruktør: Rémy Belvaux
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilTre belgiere gik i 1992 på rekordtid fra total anonymitet til verdensberømmelse med ’Mand bider Hund’, der er en fingeret dokumentarfilm om en massemorder i hverdag og fest. Filmen består simpelthen af kameramanden Andrés (André Bonzel) teknisk mangelfulde billeder og reporteren Rémys (Rémy Belvaux) kommentarer, mens de med kynisme og gradvist voksende indlevelse følger i hælene på psykopaten Ben (Benoît Poelvoorde).

Ben er en omgængelig fyr, der tilbringer meget tid med sin familie og kæreste. Når han altså ikke lige voldtager og dræber sagesløse borgere og dumper deres lig i kanalerne. Det er to ligtorne fra dokumentarfilmens grundbøger, der her trampes veloplagt på: Kravet om objektiv distance og spørgsmålet om etisk forsvarlighed. Satiren er gennemført grovkornet, og den bliver ikke dårligere af at have en kerne af reel mediekritik indbygget.

Wave vs. Shore

Wave vs. Shore

Instruktør: Martin Strba
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEn varmhjertet dokumentar om den usædvanlige generation af slovakiske fotografer, der mødtes på Prags filmskole (FAMU) og blev hovedkræfterne i 1980‘ernes slovakiske nybølge. Fotograferne dannede et stærkt fællesskab, udviste stor kreativ energi og excellerede ikke mindst i utraditionelle portrætbilleder og legesyge nøgenfotos. Mange af fotograferne er stadigt aktive og udstiller over hele verden.

Hushpuppy (Beasts of the Southern Wild)
I dag kl. 19:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI et sumpet floddelta i Louisiana bor den seks-årige hårdføre pige Hushpuppy i et skur sammen med sin temperamentsfulde far Wink. Rundt om dem lever andre udstødte outsidere i usentimental pagt med naturen. Da vandet begynder at stige, og Wink rammes af en mystisk sygdom, aner Hushpuppy en større sammenhæng. En fabelagtig blanding af sansemættede billeder, magisk poesi og undergangsvisioner. Oscar-nomineret i fire kategorier.

Alien - den 8. passager (Director's Cut)
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilRidley Scott satte i 1979 niveauet højt i ’Alien – den 8. passager’ – den første film om den handlekraftige Ellen Ripley og hendes kamp mod filmhistoriens måske mest skræmmende monster (skabt af den schweiziske designer-guru og kunstner H.R. Giger - som du i øvrigt kan se en spitny dokumentar om i Cinematektet den 5. november).

Rumskibet Nostromo, er på vej hjem til jorden. Alt ser roligt ud om bord på den enorme intergalaktiske slæbebåd. Men så falder et af besætningsmedlemmerne skrigende om, og et fremmed væsen kravler ud af hans bryst – og det er bare begyndelsen på de ubehageligheder, der venter og Ripley og hendes kolleger i Nostromos labyrintiske gange. Vi viser en ny digital kopi.

Test

Test

Instruktør: Alexandr Kott
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilTeenagepigen Dina lever med sin far Tolgat langt ude på Sovjetunionens centralasiatiske stepper anno 1949. Tolgat tager på arbejde hver dag i sin ladvogn, Dina bliver hjemme. To unge mænd er forelsket i hende: En lokal rytter og en udefrakommende fotograf. ‘Test’ er en stilfærdig kærlighedshistorie, fortalt i et adstadigt tempo, men hver og én af filmens gennemkomponerede, dialogløse indstillinger sprudler af skønhed og visuel opfindsomhed.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412