Cinematekets biograf

ET

CINEMATEKET AUG-SEP

PROGRAM. Fra Spanien, Polen og Myanmar til mestrene Spielberg, Kubrick og Hitchcock - foruden spændende festivaler som Arabian Nights og Sindet og filmen-festivalen med mad, debatter, talks og fest. Glæd dig til august og september i Cinemateket!
Stanley.Kubrick.A.Life.in.Picture.4

STANLEY KUBRICK

KRIG, KUP OG KIRK DOUGLAS. I første del af vores store Stanley Kubrick-retrospektiv sætter vi fokus på instruktørens mindre kendte værker fra 1950’erne og blænder også op for flere særarrangementer med fokus på den altid kølige og misantropiske Kubrick.
SINDET OG FILMEN

SINDET & FILMEN

DON'T FEAR THE WEIRD. Sindet & Filmen-festivalen byder for andet år i træk velkommen til fire dage med fantastiske film, der går på besøg i sindets kringlede kroge – med besøg af filmeksperter, psykiatribrugere, forfattere, psykiatere, musikere og stand-up’ere.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Hovedbanegården på film: Bundfald

Hovedbanegården på film: Bundfald

Instruktør: Palle Kjærulff-Schmidt, Robert Saaskin
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Københavns Hovedbanegård er et af de steder, der oftest går igen i film, der foregår i København. Som indgangsport til hovedstaden bliver den på film en metaforisk portal, der skaber forbindelser mellem mennesker og steder og bliver udgangspunkt for ankomster og afgange. Inden ’Bundfald’ vil Sophie Engberg Sonne og Katrine Sommer Boysen ud fra filmhistoriske klip fortælle om Hovedbanegårdens rolle i dansk film.

The Olive Tree

The Olive Tree

Instruktør: Icíar Bollaín
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEt oliventræ bliver symbol på både den økonomiske krise og generationskløften i dette charmerende gadekryds imellem samtidsdrama og roadmovie. Den fandenivoldske teenager Alma drager til Düsseldorf i håbet om at kunne hente det tusind år gamle træ – som familien solgte til et energiselskab, da hun var lille – hjem til Valencia. Manuskriptforfatter Paul Laverty er kendt for sit samarbejde med Ken Loach – det mærkes tydeligt!

Boglaunch: Danskere i Hollywood
I dag kl. 17:30
Tilføj til din kalender

Tirsdag den 19. september leverer to af landets mest anerkendte og produktive filmskribenter en fælles moppedreng af en baby, nemlig bogen ’Drømmen om Hollywood’. Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard tegner i bogen portrætter af instruktører og især skuespillere, der har taget springet til Hollywood med succes. Spændet er stort: Fra stumfilmsæraen til serie-dynastiet; fra Karl Dane til Mads Mikkelsen.

På lanceringsdagen byder de sammen med Informations Forlag på vin i Asta Bar fra kl. 17.30 til 19.00 – undervejs med et par billedrige tværsnit af bogen og sikkert også en skåltale. Bogen kan på dagen købes til rabatpris.

Bemærk, at der kl. 19.00 er storfilm med afsæt i bogen: 'Guld' med introduktion ved bogens forfattere om danske Jean Hersholt og dennes Hollywood-karriere.

Guld - med introduktion af Jacob Wendt Jensen & Christian Monggaard
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Filmen introduceres af forfatterne og filmkritikerne Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard. Musikken leveres af pianist Ronen Thalmay.

Stegelmann Live: Foredrag, debat og film om superhelte
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb

Den 19. september vil Troldspejlets Jakob Stegelmann holde oplæg og debattere superhelte-genren med publikum, hvorefter han introducerer Tim Burtons uødelige ’Batman’ fra 1989. Vi garanterer nørderi for alle pengene!

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412