Cinematekets biograf

MP

Cinemateket sept-okt

PROGRAM. Hits af melodrama-mageren Todd Haynes – og mini-serien 'Mildred Pierce'. Stumfilm-divaen Asta Nielsen. Krzysztof Kieslowskis 'Dekalog'. Jon Bang Carlsen. Præsidentvalg på amerikansk. Plus ti andre serier – og masser af særarrangementer …
Mandenudenhæmningerbox

Film noir perler

MORD I MØRKET. Opdag fem sjældent viste film noir-klassikere, hvor hårdkogte mænd og listige femmes fatales huserer i den amerikanske nat. Se bl.a. ’Jeg er loven’ med Glenn Ford og Humphrey Bogart i en af sine bedste roller i ’Manden uden hæmninger’.
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
'Gå med fred Jamil'
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Onsdag den 28. september vil instruktør Omar Shargawi præsentere sit smukke drama ’Gå med fred Jamil’. Efter filmen, kl. 18.30 byder New Danish Screen, der har støttet ’Gå med fred Jamil’ på myntete og kolde øl i Asta Bar. Bemørk, at der senere samme eaften er mulighed for at se Shargawis nyeste film, 'Al Medina'.

Vis-À-Vis

Vis-À-Vis

Instruktør: Nevio Marasovic
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEn ung filminstruktør kæmper med manuskriptet til sin nye selvbiografiske film og inviterer en yngre skuespiller, som han overvejer at caste til en hovedrolle, med ud på øen Vis, hvor historien foregår. De to hovedpersoners erindringer og aktuelle problemer blander sig på elegant vis i arbejdet med manuskriptet, så det, vi ser, bliver en slags work-in-progress. ‘Vis-à-vis’ har turneret til over 20 internationale filmfestivaler.

'Al Medina' - mød instruktøren
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Inden visningen af 'Al Medina', kl. 18.30, byder New Danish Screen og bryggeriet Taybeh på myntete og kolde øl i Asta Bar, og efter visningen af ’Al Medina’ vil Omar Shargawi diskutere filmens overordnede tema, tro og eksistens, med filmjournalist Henrik Queitsch.

Déjà vu
I dag kl. 21:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilJon Bang Carlsens nyeste film er en kærlighedshistorie, der tager udgangspunkt i instruktørens barndomshjem langt ude på landet. Da Jon Bang Carlsen blev døbt, gav hans far ham et maleri af Jesus og hængte det op over hans seng. Hver aften før Jon lukkede sine øjne, bad han til manden på korset om at se efter hans familie.

Da Jon Bang Carlsens far alligevel pludselig forlader sine nærmeste, brænder Jon i desperation øjnene ud på farens gave med en rødglødende ildrager. Dokumentarfilmen er en selvbiografisk fortælling om Jon Bang Carlsens søgen efter at gøre skaden god igen, fortalt gennem billeder og klip fra instruktørens lange karriere, der tæller mere end 40 film. ‘Déjà Vu’ er en personlig film om skuffet barnetro og forsøgene på at finde en ny måde at se livet på af en af dansk films store dokumentarister.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412