Cinemateket

busterkforsideboks

Cinemateket marts-april

PROGRAM. Buster Keaton for børn og voksne – med levende musik. Ruben Östlund - Skandinaviens nye mesterinstruktør. Ny italiensk mafiafilm – Sicilien under lup. Samt otte andre serier, fire festivaler, en stribe evens og meget mere ...!
musikfilmfestboksny

Musikfilm Festival '15

7.-15. MARTS. Ni dage med mere end 25 film, fester og events. Kate Bush, Talking Heads, Björk, Rolling Stones, Patti Smith, Slint, Killing Joke, Steppeulvene, Gustav Mahler, Johnny Winter, Chet Baker, Mike Oldfield, Grandmaster Flash ...
greenprinceny

’The Green Prince’

MÅNEDENS DOKUMENTAR. Se den nervepirrende spion-thriller om Hamas-lederens søn, der blev spion for Israel frem til den 6. marts. ★★★★★★ ”Fører dig ind i en rystende og ukendt undercover-verden” (Cinemaonline).

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Stibemaler/ Den alt for lille prins/Mus/ Den lille gris flyver/Ernst/Peter P./  Anb. Fra 3 år
I dag kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Stibemaler/ Den alt for lille prins/Mus/ Den lille gris flyver/Ernst/Peter P./ Anb. Fra 3 år

Stibemaler/ Den alt for lille prins/Mus/ Den lille gris flyver/Ernst/Peter P./  Anb. Fra 3 år
I dag kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Stibemaler/ Den alt for lille prins/Mus/ Den lille gris flyver/Ernst/Peter P./ Anb. Fra 3 år

Den amerikanske nat

Den amerikanske nat

Instruktør: François Truffaut
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEn film om det at lave film - og samtidig Truffauts kærlighedserklæring til den klassiske amerikanske film, som han satte så højt. Virkelighed og drøm blandes. Drømmene stiller krav om at være virkelighed - og personerne omkring filmindspilningen vader utvunget ind og ud af intrigen på flere planer. Truffaut leger sikkert og humoristisk med sit eget håndværk, og spiller selv den hårdtprøvede instruktør af "filmen i filmen". Som en naragtig og selvoptaget filmfanatiker ses Jean-Pierre Léaud, og dejlige Jacqueline Bisset giver den som engelsk filmstjerne.

The Green Prince
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEn menneskeskæbne så usandsynlig, at man konstant glemmer, at den ikke er opdigtet. Palæstinenseren Mosab Hassan Yousef vokser op i Ramallah som ældste søn af en fremtrædende Hamas-leder, og det ligger i kortene, at han skal følge i sin fars fodspor. Men i forbindelse med en våbensmugling bliver han som 17-årig fængslet og ender i forhør med den israelske efterretningstjeneste, Shin Bet. Mosab er chokeret over Hamas’ brutale metoder i fængslet, og han tvivler på bevægelsens stigende brug af selvmordsbombere med civile som mål. Han er åben for forandring, og det lykkes en israelsk officer at vinde hans tillid og hverve ham som spion. For israeleren er det hans karrieres største ’fangst’ at få en informant så tæt på Hamas-bevægelsen. For Mosab findes der ingen større skam. Men skammen til trods vælger han at følge sin moralske overbevisning i en betændt konflikt, og de to danner en hemmelig fortrolig alliance. Igennem vidneberetninger fra Mosab og hans israelske kontakt, Gonen Ben Yitzhak, blandet med arkivoptagelser og rekonstruktioner, oprulles en skæbnefortælling lige så usandsynlig som en øjeblikkelig forsoning mellem israelere og palæstinensere. Filmen er produceret af den Oscar-vindende producer Simon Chinn, der stod bag hjerteknuserne ’Searching For Sugar Man’ og ’Man on Wire’. Vi præsenterer dokumentaren i samarbejde med Copenhagen Jewish Film Festival.

Calvary

Calvary

Instruktør: John Michael McDonagh
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEn mand afslører under et skriftemål i en lille irsk by, at han som barn blev seksuelt misbrugt af en præst. Han vil nu tage hævn ved at myrde en anden præst, nemlig James Lavelle (Brendan Gleeson), som sidder over for ham i skriftestolen. Manden giver Lavelle en uge til at bringe orden i sine sager og rydde op i sit liv. Da Lavelle har tavshedspligt og ikke kan gå til politiet, forsøger den godmodige præst selv at bekæmpe de mørke kræfter i sin lille menighed og forhindre mordet. En raffineret, tragikomisk opdatering af Robert Bressons ’En landsbypræsts dagbog’ (1951) tilsat gnistrende vid, tør humor og stort spil af Brendan Gleeson i hovedrollen.

Mephisto

Mephisto

Instruktør: István Szabó
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 21:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilFilmen bygger på en nøgleroman af Thomas Manns søn, Klaus, om svogeren Gustav Gründgens. Hans liv blev en balanceakt mellem nazisme, personlige ambitioner og overbevisninger; mellem skuespillerens selvoptagethed på den ene side - og samvittighed på den anden. I filmen kaldes han Hendrik Höfgen, og filmen er forbilledligt forløst af Szabó. Klaus-Maria Brandauer leverer en pragtpræstation i "titelrollen". Figuren er på én gang både sympatisk og frastødende. Mephisto er først og fremmest skuespiller, og han har en naiv tro på, at "kunsten" kan og bør sætte sig over dens samtid (her: nazismen i Tyskland). Filmen vandt årets "bedste-ikke-amerikanske-film" Oscar og tre hovedpriser i Cannes.

Oscar Shorts 2015 - Live Action
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilOplev alle fem nominerede Oscar-kortfilm fra 2015 - inkl. vinderfilmen 'The Phone Call'. Danske Ulrich Thomsen har den mandlige hovedrolle i den israelske kortfilm ’Aya’ om to menneskers betydningsfulde møde i en lufthavn, nomineret i kategorien live action. I samme kategori finder vi to britiske kortfilm ’Boogaloo and Graham’ og ’The Phone Call’. Sidstnævnte centrerer sig om en kvinde (Sally Hawkins), der via sit arbejde på et krisecenter kommer i kontakt med en suicidal ældre herre (Jim Broadbent). Mødet kommer til at ændre hendes liv. I ’Parvaneh’ møder vi en afghansk teenager i et schweizisk flygtningecenter, der har problemer med at overføre penge til sin familie - og i ’Butter Lamp’ befinder vi os i en tibetansk landsby.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412