Cinemateket

septoktlilleboks

Cinemateket sep.-okt.

PROGRAM: Greenland Eyes – grønlandsk filmfestival, Færøske Biodage, nye film fra Central- og Østeuropa, restaurerede italienske filmperler, Robert Bresson, Wim Wenders og masser af festival- og særvisninger med besøg.
mixbox

Kønsdebat og identitet

MIX. Kvalitetsbombardement af film, som nedbryder seksuelle grænser og påvirker kønsdebatten. Dette er MIX Copenhagen | LesbianGayBiTrans Film Festivals fornemste opgave, og det sker i Cinemateket for 29. år i træk. 3.-12.oktober.
desetabox

Il Cinema Ritrovato

FILMELSKERNES HIMMERIGE. Se skarpe restaurerede versioner af Rossellinis neorealistiske milepæl ’Paisà’, Caserinis diva-dyrkelse ’Love Everlasting’ og kortfilm af De Seta. Italienske filmperler rammer Cinemateket 15.-29. okt.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
The Dance

The Dance

Instruktør: Ágúst Gudmundsson
I dag kl. 16:45Den billedskønne filmatisering af William Heinesens underfundige novelle ’Her skal danses’ skildrer en livlig bryllupsfest i 1913. Da et engelsk skib strander i nærheden, og en sømand dør under bjærgningen, vil brudgommen imidlertid standse festens runddans. Hans smukke og varmblodige brud er dog langt fra parat til at føje ham – her skal danses! ’The Dance’ er islandsk produceret, men geografien og forlægget umiskendeligt færøsk.

'1700 meter fra fremtiden' med instruktørbesøg
I dag kl. 18:45

'1700 meter fra fremtiden' med instruktørbesøg

Den store skønhed

Den store skønhed

Instruktør: Paolo Sorrentino
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 20:00'Den store skønhed' er en Fellini’sk ode til den rendyrkede hedonisme og samtidig en hudfletning af en ny æra af europæisk dekadence. Alt sammen spændt op på historien om journalisten og levemanden Jep Gambardella, som har skrevet én berømmet roman i sin karriere – og inderst inde føler sig tom og ligegyldig. Filmen er et vildt billeddigt over tidens overfladiske celebritydyrkelse, fuld af æstetisk overskud og barok humor. En af årtiets film!

Paris, Texas
I dag kl. 21:30Oplev Wenders’ mesterværk i nyrestaureret version. En mand dukker frem af intetheden et sted i ørkenen til de uforglemmelige toner fra Ry Cooders slideguitar. Travis gik for fire år siden fra sin kone og søn og forsvandt ud i det blå. Han opsøger nu sønnen, der er i plejefamilie, og sammen drager de af sted for at finde den forsvundne mor. ’Paris, Texas’ er en film om ensomheden, det totale identitetstab og mødet med Kvinden og livet. Og så indeholder den et af filmhistoriens smukkeste øjeblikke: Peepshow-scenen, hvor Travis (Harry Dean Stanton) og ekskonen Jane (Nastassja Kinski) på smertelig vis genforenes med en tonet glasrude mellem sig, og hvor han fortæller hende sin egen historie. Han kan se hende, men hun kan ikke se ham.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412