Cinematekets biograf

novdec

Cinemateket nov-dec

PROGRAM. Der er knas for alle ganer i filmkurven november-december: Disney-kavalkade, Technicolor-perler, kultgysere, mesterværker af Sergej Eisenstein, ekstremsport en masse på Danish Adventure Film Festival – plus 10 andre serier og en stribe events …
fedt kina-billede

Kina i nyt perspektiv

SENSORY ETHNOGRAPHY LAB består af e billed- og lydkunstnere, der skaber film i krydsfeltet mellem kunst og videnskab. Mød gruppens centrale figur J.P. Sniadecki 2.-3. december – og se et udvalg af hans film, der tegner et nyt og anderledes billede af Kina.
fanny og a (4)2

Bergmans magnum opus

MÅNEDENS FILM. Se Ingmar Bergmans 'Fanny og Alexander' 1.-6. december og igen på udvalgte dage op til samt mellem jul og nytår – i spritny digital kopi. En storslået film, der bedst opleves på stort lærred. "Der er ingen vej uden om" ★★★★★★ – Moovy.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
World Cup - syrisk film med instruktørbesøg
I dag kl. 17:30

Brødrene Malas - med fornavnene Mohamed og Ahmed - befinder sig i krydsfeltet mellem drama og reportage, når de (især via YouTube og festivalvisninger) sætter anderledes lys på virkeligheden i det sønderbombede, men stadig vitale Syrien. Filmen 'World Cup' er ingen undtagelse.

'The Iron Ministry' - mød J.P. Sniadecki
I dag kl. 19:00

Mød J.P. Sniadecki til visningen af ’The Iron Ministry’ og hør ham fortælle om sin unikke måde at arbejde på og hans specielle forhold til Kina.

Fanny og Alexander
I dag kl. 20:00Storfamilien Ekdahl dyrker livets glæder – god mad, punch, svensk idyl og fest. Men efter en livsbekræftende juleferie ændrer livet sig radikalt, da familiefaren dør, og moren gifter sig med den strenge biskop Vergerus. Men biskoppens kolde religion må til sidst vige i Bergmans smukke hyldest til livet og teatret. 'Fanny og Alexander' er et studie i, hvordan kunstnerisk fantasi bliver til og udfolder sig. Der er både henvisninger til stykker som Strindbergs 'Et drømmespil'og Shakespeares 'Hamlet'. Og den tre timer lange film bæres i sig selv af en stribe indtagende skuespilpræstationer. Blandt andet Ewa Fröling som moren Emelie Ekdahl og Pernilla August (som dengang hed Wallgren) i sit populære gennembrud som barnepigen Maj.

Demolition
I dag kl. 21:45En kinesisk arbejder tager en pause i et kaotisk landskab af beton og forvredent metal, opdager kameraet og ved pludselig ikke, hvor han skal gøre af hverken sit blik eller sine hænder. Kameraet suger både akavede og det menneskelige til sig, indtil han bliver frelst af en tilsyneladende 30 cm høj arbejder, der kommer ind fra venstre og skaber en helt ny dybde i billedet.

Filmen er et portræt af en byggeplads i Chengdu i Vestkinas Sechuan-provins og en transformation uden synligt sigte – der uundgåeligt får karakter af metafor. Bygningsarbejderne ved godt selv, hvad klokken er slået: ”Et kinesisk ordsprog siger, at hvis det gamle ikke forsvinder, kommer der aldrig noget nyt.”

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412