Cinematekets biograf

Rumrejsen..r.2001.8

CINEMATEKET OKT-NOV

PROGRAM. Der er festivaler galore når PIX, MIX, East by Southeast og NAFF afholdes i Cinemateket. Vi forsætter Kubrick-retrospektivet, markerer 100-året for Den Russiske Revolution og under Kulturnatten åbner vi dørene for filmfans i alle aldre. Glæd dig!
Good Time kampagne

MÅNEDENS FILM I OKT

TOPTUNET THRILLERKOMEDIE. Månedens film i oktober, 'Good Time', præsenteres i samarbejde med CPH PIX. Robert Pattinson leverer både latterbrøl og hjertebanken når han over en enkelt nat tonser gennem New York som usandsynligt uheldig bankrøver.
aclockworkorange

STANLEY KUBRICK

DE STØRSTE KLASSIKERE. Vi fortsætter vores store Stanley Kubrick-retrospektiv med nogle af de største og mest kontroversielle værker fra mesterinstruktørens karriere samt den spritnye dokumentar 'S is for Stanley' - et must-see for alle fans.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 5-7 år, oktober
I dag kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 5-7 år, oktober

Børnebiffen 3-5 år, oktober
I dag kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, oktober

Coraline
I dag kl. 12:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilHenry Selicks filmatisering af Neil Gaimans prisvindende fortælling byder på begavet og hæsblæsende underholdning. Pigen Coraline flytter med sine forældre ind i et mystisk gammelt hus. Forældrene er stressede, og Coraline keder sig bravt, indtil hun opdager en hemmelig dør. Bag den findes et fabelagtigt parallelunivers, hvor alt tilsyneladende er bedre og sjovere. Men som i eventyret om Hans og Grete (som Burton faktisk omsatte til tv-film i 1982) lurer farerne og fortabelsen under den lokkende overflade.

Børnebogsfortatteren og anmelderen Morten Dürr udråbte i Børsen ’Coraline’ til et mesterværk: ”Bjergtagende, forførende og pokkers uhyggelig beretning for børn i skolealderen og deres voksne. Den ”gammeldags” stop motion-teknik gør, at alle elementer, såsom hver eneste af de tusindvis af håndmalede blomster, ånder af liv.”

Valhalla

Valhalla

Instruktør: Peter Madsen
I dag kl. 14:15
Tilføj til din kalender
KøbMenneskebørnene Tjalfe og Røskva kommer ved et tilfælde med til Gudernes mægtige rige Valhalla. Her arbejder de som tjenere for tordenguden Thor. Thors ven, den listige gud Loke, har indgået et væddemål med jætten Ymer om at opdrage jættebarnet Quark. Thor beslutter sig for at drage til Udgård og levere Quark tilbage, men her møder han stor modstand. Se eller gense den veloplagte danske tegnefilm om nordisk mytologi. Anbefales fra 7 år.

Good Time - Månedens film

Good Time - Månedens film

Instruktør: Joshua Safdie, Ben Safdie
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Oplev den hårdtslående Cannes-hit 'Good Time', instrueret af de amerikanske Safdie-brødre, med Robert Pattinson i absolut topform. Præsenteres i samarbejde med CPH PIX. Spilleperiode: 8.-21. oktober.

Kommissæren

Kommissæren

Instruktør: Alexander Askoldov
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEn gravid og benhård kommissær i Den Røde Hær må meget mod sin vilje skjule sig hos en jødisk familie under Den Russiske Borgerkrig. Hun føder en dreng og bliver langsomt et integreret medlem af familien, og med familiens varme og omsorg forandrer hun sig til en kærlig mor. Filmens pro-semitiske budskab er rendyrket humanisme, og filmen byder på brillante montager, opfindsom musikledsagelse og ikke mindst gode skuespilpræstationer.

Askoldov rammer en følelsesmættet poetisk stil i tråd med 60’ernes modernistiske filmsprog, bl.a. i nogle visuelt forførende mareridtsscener fra krigens kaos. Det blev da også for meget for de sovjetiske censorer – og ’Kommisæren’ blev både Askoldovs første og sidste film. Straks efter filmens færdiggørelse i 1967 blev den gemt væk i KGB’s arkiver, og Askoldov blev smidt ud af kommunistpartiet, Moskva og filmindustrien. Først godt 20 år senere, under Glasnost, fik filmen premiere i Rusland og blev en stor kunstnerisk succes.

Danskere i Hollywood: 'Det lange farvel' og Nina van Pallandt
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Berlingskes kritiker, og medforfatter til ’Drømmen om Hollywood’, Jacob Wendt Jensen introducerer filmen.

Lolita

Lolita

Instruktør: Stanley Kubrick
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDenne vittige, stilfulde version af Vladimir Nabokovs kontroversielle roman er på én gang sædekomedie og elegant femme fatale-drama. Den glatslebne college-professor Humbert (en fremragende James Mason) gifter sig med en midaldrende og kærlighedshungrende enke (Shelley Winters i leopardmønstret outfit). Hun har imidlertid en sprød og lunefuld teenage-datter, som Humbert kommer til at nære mere end stedfaderlige følelser for. Peter Sellers spiller Humberts pædofile forfølger Clare Quilty. Filmen byder på atmosfærefyldt sort humor i hvert et billede.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412