Cinematekets biograf

Kollektivet plakatfoto-Trine-Dyrholm-photo-by-Henrik-Petit

Cinemateket marts-april

PROGRAM. Cinemateket skyder foråret i gang med et tæt pakket program: Endnu mere David Lynch, det bedste fra dansk film 2016, Technicolor, belgiske enere, ny irsk film, mm. Du kan også opleve en stribe temaserier, særarrange- menter og hele seks festivaler.
HEDI_nykampagneboks

TUNESISK PRISVINDER

MÅNEDENS FILM. Fra d. 20.-30. april præsenteres Mohammed Ben Attias Sølvbjørn-vindende debutfilm ’Hedi’. Et gribende, velspillet og universelt drama om at finde sin sjæl, at vriste sig løs af rutiner og ydre forventninger fra samtidens Tunesien.
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 3-5 år, april
I dag kl. 11:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, april

Børnebiffen 4-6 år, april
I dag kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 4-6 år, april

We're Still Here + Rumble - Rock ’n’ Roll og det oprindelige Amerika: Dobbeltvisning!
I dag kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

En af de indspilninger, Johnny Cash satte allermest pris på, var ’Bitter Tears’ – hans kontroversielle 1964-album om undertrykkelsen af de amerikanske indianere. Pladen placerede Cash i midten af en rasende diskussion om de indfødte folks rettigheder – med censurtrusler og blacklisting til følge. I 2014 blev den genindspillet af Kris Kristofferson, Steve Earle, Emmylou Harris m.fl. Få hele historien – og følg op med et af de vigtigste, ikke-fortalte kapitler i amerikansk rock, nemlig Sundance-vinderen ’Rumble’, der gennem et righoldigt materiale fortæller, hvordan indianernes musik influerede rhythm and blues og senere hele rockhistorien. Med bl.a. Link Wray, Jimi Hendrix, Charley Patton og Robbie Robertson i centrum – og stolte indianere, historikere, antropologer, Martin Scorsese, Iggy Pop, Wayne Kramer og David Fricke som kronvidner.

Danish on a Sunday: 'Satisfaction 1720'
I dag kl. 14:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

The Great Northern War is over, and Vice Admiral Tordenskiold (Jakob Oftebro), star of the victorious Danish-Norwegian fleet, has no clue what to do with his life. His valet, Kold (Martin Buch), persuades him to go on a vacation arguing that now is the time to marry and settle down. Gradually, clouds start to darken, and in Hannover, the increasingly alarmed Tordenskiold is forced into a suspicious duel by former Swedish archenemies seemingly bent on revenge.

'Manden i det hvide tøj' med introduktion
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Filmen præsenteres med introduktion.

Anita O'Day: The Life of a Jazz Singer
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilAt det lykkedes rappenskralden og bob-vokalisten Anita O’Day at blive 87 år gammel er en gåde. Hun levede et udsvævende liv med alkohol- og heroinmisbrug, blev udsat for voldtægt og aborterede flere gange. Når man lytter til hendes stemme – som hun behersker som et decideret instrument – er det til gengæld let at forstå, at hun betragtes som en af alle tiders allerstørste og mest innovative sangerinder. I liga med Billie Holiday og Sarah Vaughan. I denne kritikerroste portrætfilm får du hendes løbebane kridtet fuldt op. Komplet med klip fra Newport Jazz Festival samt optagelser med Louis Armstrong, Gene Krupa og Hoagy Carmichael.

Buena Vista Social Club
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilWim Wenders iagttagelse af Ry Cooders møde med cubansk musikkultur sætter sig i hoved og krop for bestandig. Cooder tog i 1996 til den caribiske hovedø for at træffe en række Soneros fra 1930-50’ernes sagnomspundne musikscene. Mødet med navne som Eliades Ochoa, Ibrahim Ferrer og Omara Portuondo (’den cubanske Edith Piaf’) resulterede i et Grammy-belønnet album samt nærværende filmklassiker. ’Buena Vista Social Club’ kommer mere end almindeligt tæt på de gamle ekvilibrister og viser dem både i deres vante omgivelser og følger dem under koncerter i Amsterdam og New York. ”Musik er som en skattejagt. Nogen gange finder man noget, andre gange ingenting,” siger Cooder et sted. Hér er låget på kisten smækket helt op. Det er bare med at fylde posen.

Hedi

Hedi

Instruktør: Mohamed Ben Attia
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDardenne-brødrene faldt for historien og har koproduceret, Majd Mastoura vandt Sølvbjørnen for bedste hovedrolle ved Berlin-festivalen, og i det hele taget er ‘Hedi’ en sjælden succeshistorie fra det afrikanske filmkontinent: Et gribende og universelt drama om at finde sin sjæl, at vriste sig løs af rutiner og ydre forventninger.

Hedi er en tunesisk mand i 20’erne, der arbejder som bilsælger. Han er elendig til jobbet, for det interesserer ham ikke – akkurat som det gælder hans kommende arrangerede ægteskab med den smukke middelklassepige Khedija, som han har kendt i tre år, men aldrig har været alene sammen med, bortset fra korte hektiske møder i hans bil.

Hedis liv er domineret af hans mor, der styrer hele familien. Hun lovpriser sin ældste søn, der bor i Paris, og nedgør samtidig Hedis smukke, surrealistiske tegninger. Nogle dage før brylluppet møder Hedi den fem år ældre kvinde Rim, som er hotel-entertainer for de få gæster, der stadig er tilbage i Tunesien efter terrorangreb og økonomisk krise.

Rim repræsenterer en helt anden verden end den, Hedi kender, og de havner hurtigt i samme seng. Musikken er et vigtigt element i fortællingen: Den syntetiske hotel-muzak sættes i kontrast til en lokal fest fuld af tunesiske rytmer og ægte glæde, hvor Hedi endelig kommer til live. Hans gradvise forvandling fra passiv søn til en mand, der søger at tage kontrol over sit eget liv, er dybt rørende.

Instruktør Mohamed Ben Attias har med ‘Hedi’ skabt en intelligent allegori over samtidens Tunesien efter det arabiske forår. Den gamle despot Ben Ali er borte, men filmen afspejler, at livsbaner forhåndstilrettelagt af andre – det være sig religion, tradition eller familie – stadig tynger.

Foo Fighters: Back and Forth
I dag kl. 21:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilHvis du tror, du kender Foo Fighters, så tro om. Og hvis du endnu ikke anser main man Dave Grohl som din rette rockgud, så parkér lædermåsen i sædet og bered dig på at blive omvendt. Her får du HELE bandets historie. Fra Nirvanas aske og Grohls hjemmegjorte demobånd, der blev til debutpladen i 1995, over perioden som "det halvskøre band med ham fra Nirvana" til Grammy-vindende hard rock darlings, der vælter et pakket Wembley Stadium. Headbanging, moshpits og f**king fede riffs kan forekomme.

LCD soundsystem - Shut Up and Play the Hits

LCD soundsystem - Shut Up and Play the Hits

Instruktør: Will Lovelace, Dylan Southern
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilFølg med instruktørerne Will Lovelace og Dylan Southern i deres indfangning af de sidste 48 timer af LCD Soundsystems eksistens, herunder forberedelserne til og afviklingen af et gigantisk farvelshow i Madison Square Garden i New York 2011. Duoen kommer helt tæt på dance-rock-fænomenets forsanger, producer og idemager James Murphy – før, under og efter den ekstravagante event, der selvfølgelig indeholder ørehængere og hoftevridere som ’Daft Punk Is Playing At My House’, ’All My Freinds’, 'North American Scum’ m.fl. Arcade Fire er med på kor – heriblandt Win Butler, som råber de famøse ord ”shut up and play the hits”.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412