Cinemateket

NovDecboks

Cinemateket i nov-dec

PROGRAM. Press Play – digital eskapisme, udødelige Disney-film, Dennis Hopper – stjernepsykopat og hippie-rebel, nye film fra Portugal, Epidemi-alarm!, 90 års russiske film samt et væld af festivaler, besøg og særarrangementer. Glæd dig!
tronbox

Pixelerede utopier

PRESS PLAY. På med neondragten og af sted på lyscyklen! Lad dig suge ind i digitale simulerede verdener, når Cinemateket viser eksistentielle eventyr. Se bl.a. ’Existenz’, ’Tron’ og ’World on a Wire’. 1. nov-27. dec.
seksualoplysboks

Seksual- oplysning

DEBAT. Cinemateket går bag om dokumentarfilmen ’The Beloved Companion’, som er blevet kaldt ”den første sexologiske film fra et islamisk land”. Vi har indkaldt et panel, som diskuterer projektet. 1. nov. kl. 19.00.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Fanny Farveløs / Hund & Fisk / Anbefales fra 4 år
I dag kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Fanny Farveløs / Hund & Fisk / Anbefales fra 4 år

Atlantis: Det forsvundne rige
I dag kl. 14:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDa en excentrisk mangemillionær tilbyder unge Milo at tage på en opdagelsesrejse til den forsvundne by Atlantis sammen med Kaptajn Rourke og en flok andre vovehalse, slår han naturligvis til. Turen er fuld af farer, og undervejs bliver ekspeditionsholdet taget til fange af en kæmpe robotblæksprutte, der bringer dem ind i den sagnomspundne stad. Men det er ikke let at komme derfra igen! Der er skruet op for tempoet og intrigerne og hentet manga-inspiration i dette actioneventyr, der var med til at markere en ny linje hos Disney.

Dommedag nu - redux

Dommedag nu - redux

Instruktør: Francis Ford Coppola
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 15:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI en storfilm med suveræne birollepræstationer (man husker nok især Marlon Brandos "The horror, the horror" og Robert Duvalls "I love the smell of napalm in the morning") optræder Dennis Hopper i den inderste del af junglen i en typisk Hopper-rolle: Som en burgøjserfjendsk fotojournalist, der suger løs på den gale/geniale oberst Kurtz' aura. "Hey, man you don't talk to the Colonel. You listen to him!"Kaos og groteske optrin er at finde alle steder i denne filmiske, følelsesmæssige og intellektuelle sværvægter. Helaftensfilm – 80/55 kr.

Tron

Tron

Instruktør: Steven Lisberger
Serie: PRESS PLAY
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilPå med neondragten og af sted på lyscyklen! Jeff Bridges spiller hovedrollen i en af 1980’ernes mest ikoniske, nyskabende og sejlivede science fiction-film. I et forsøg på at afdække sandheden om sine tidligere arbejdsgivere bliver programmøren Flynn pixeleret og suget ind i en verden af computerspil. Som en digital gladiator må han nu bevise sit værd med lysende frisbees og neonfarvede motorcykler - alt sammen i jagten på den magtfulde Master Control. Skønt filmens engang så revolutionerende CGI-effekter i dag står som rendyrket kitsch, er ‘Tron’ stadig en visuelt overdådig film. Et vaskeægte tekno-eventyr med appel til både børn og voksne.

Bag om 'The Beloved Companion'
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDen 1. november går Cinemateket bag om den iranske dokumentarfilm ‘The Beloved Companion’ (‘Ashenaye Mahboub’), som er blevet kaldt ”den første sexologiske film fra et islamisk land”. Filmen er lavet med accept fra de iranske myndigheder, og selv om den efter vestlig målestol er kysk i sin grafik og formynderisk i sit tonefald (det meste speak leveres henvendt til kameraet af psykiateren Dr. Mohamad Majd fra Teherans Universitet), så er det et interessant skridt i retning af at imødekomme et dokumenteret behov for sober seksualoplysning. Dvd’en storsælger i Iran, selv om man skal være over 18 for at købe den på apoteket. Projektet har haft udenlandsk bevågenhed på diverse blogs, bl.a. på cnn.com. Arrangementet søger at kaste lys over, hvordan det er at lave et oplysningsprojekt af denne kaliber, og hvilke samfundstendenser de berører.

Don Fabijans bekendelser

Don Fabijans bekendelser

Instruktør: Vinco Bresan
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDenne kroatiske succeskomedie om saftig sex og religiøst hykleri følger en ung præst, der får et embede i en lille badeby og må konstatere, at der her dør flere mennesker, end der fødes. Han allierer sig derfor med byens kioskmand og apoteker, der prikker hul i byens lager af kondomer og udskifter P-pillerne med vitaminer. Resultatet er et fødselsboom, der vender op og ned på mangt og meget i byen – og tiltrækker Pavens opmærksomhed!

The Gambler

The Gambler

Instruktør: Ignas Jonynas
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil’The Gambler’ har slået alle publikumsrekorderi Litauen. Den stilfulde thriller indeholder både flot klippede action-scener og drømmeagtige slowmotion-sekvenser og har også været en stor festivalsucces. Ambulanceføreren Vincentas er havnet i dyb økonomisk gæld. Han forsøger at komme ovenpå ved at involvere sine kollegaer på skadestuen i et makabert hasardspil, der går ud på at gætte, hvilke af deres patienter, der dør først. Spillet får stor succes og tiltrækker også deltagere uden for hospitalet. Vincentas er dog lige blevet kæreste med den intetanende kollega Leva, som selv har store økonomiske problemer: Hun er blevet smidt ud af sin lejlighed og skal skaffe mange penge til en dyr operation.

Easy Rider

Easy Rider

Instruktør: Dennis Hopper
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDennis Hoppers instruktørdebut er en hyldest til det amerikanske landskab tilsat alle tiders hotte lydspor – men også en dyster refleksion over et samfund i krise. Wyatt og Billy er to moderne cowboys, der – i stedet for at rejse mod vest på hesteryg – sætter sig op på deres motorcykler og begiver sig mod øst fra L.A. i jagten på den amerikanske drøm. ‘Easy Rider’ fik stor indflydelse på den fremvoksende independent-film.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412