Cinematekets biograf

Swimmingpoollillebox

Cinemateket aug-sept

PROGRAM. August-september byder på hele 15 filmserier og en stribe særarrangementer: Alain Delon-kavalkade, Klaus Rifbjerg og filmen, Before-trilogien, nye film fra Taiwan, 'Rumrejsen år 2001' i ny kopi – og meget, meget mere …
satanatangobox

Satans tango 13. og 26. sept

MONUMENTALT. Béla Tarrs mere end syv timer lange storværk ’Sátántangó’ står som et hovedværk i europæisk filmkunst. Vi viser den episke mastodontfilm med introduktion, gullash og kaffe to gange i september.
Salaambox

Salaam Filmfestival

KVINDELIV – og 18 'farlige' køer. Kom verden rundt med Salaam Filmfestival, som har fire film med instruktørbesøg på programmet i perioden 15.-18. september – Miss India og arrangerede ægteskaber er bare nogle af temaerne .

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Tess

Tess

Instruktør: Roman Polanski
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil‘Tess’ - Roman Polanskis filmatisering af Thomas Hardys passionsdrama ‘Tess of the d’Urbervilles’ fra Victoria-tidens England - er historien om fattigpigen, der bliver offer for sit familienavn, for sin egen stolthed og for den victorianske mandsverdens forbenede moral og liderlighed.

Nastassja Kinski er uforglemmelig i en rolle, Polanski egentlig havde tiltænkt Sharon Tate, hustruen, der døde tragisk og alt for tidligt i 1969. Filmen er tilegnet hende, og sjældent har sorgfuld realisme virket så overbevisende og smuk. Den er filmet on location i Normandiet og Bretagne, og både landskaber og portrætter er detaljerede og besjælede, som var de værker af malergeniet Corot - ikke ulig Thomas Vinterbergs populære ’Far From the Madding Crowd’ , der havde premiere i foråret og ligeledes har forlæg af Thomas Hardy.

Tess’ far, den forarmede og fordrukne John Durbeyfield, gribes af storhedsvanvid, da han erfarer, at han er sidste led i adelsslægten d’Urbervilles. I håb om at kunne udnytte datteren som rambuk for social opstigen sender han hende af sted til den rige del af familien på en nærliggende herregård. Skæbnen er dog ikke den bedårende Tess nådig. Hun voldtages af sin fætter, mister sit uægte barn og tillige sin tro. Kan hun finde ro, da hun omsider møder sin sande kærlighed, naturelskeren Angel Clare?

‘Tess’ bliver med god ret betragtet som en af den kontroversielle instruktør Roman Polanskis allerbedste film, og den tredobbelte Oscar-vinder er tillige en af den nyere filmhistories mest gribende periodedramaer - den ene statuette blev ikke for sjov skyld uddelt for bedste fotografering. Vises i en smukt restaureret version.

The Trip - med det hele

The Trip - med det hele

Instruktør: Michael Winterbottom
I dag kl. 18:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Det er ikke, fordi franskmændene for alvor er ved at blive vippet af pinden, men England er et fremadstormende vinland. Flere engelske mousserende vine har slået champagner i blindsmagninger, og det er der gode grunde til: Jordbunden er rig på kalk og kridt, hvilket er ideelt til de klassiske champagnedruesorter Chardonnay og Pinot Noir. Og så minder klimaet i East Sussex, West Sussex og Kent faktisk om det relativt kølige Champagne.

Den 2. september giver Cinemateket dig mulighed for at høre meget mere om det engelske vin-boom. Kristian Willumsen fra Restaurant SULT vil præsentere smagsprøverne, heriblandt hovedattraktionen Bloomsbury Brut 2009 fra Ridgeview Wine Estate i Sussex. Det hele foregår som stående taffel i Asta Bar. Restaurant SULT serverer en let anretning til vinene, og vi slutter aftenen med den underholdende ‘The Trip’ om to britiske komikere, der spiser og drikker sig igennem Englands fineste provinsrestauranter.

Samlet billetpris: 200 kr. Reserverede billetter skal afhentes i billetsalget senest den 26. august.

Christian Hansen og Kenneth Just / Cinemateket

The Warriors of the Rainbow - Seediq Bale
I dag kl. 20:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil‘The Warriors of the Rainbow: Seediq Bale’ leverer noget af en kraftpræstation: Den tager en kultur, der har syntes dømt til udslettelse (og selv har hjulpet godt til!), og genopliver den i episk langformat, majestætiske billeder og med dialog på det oprindelige sprog, Seediq. Taiwan var en japansk koloni fra 1895 til 1945, hvilket især gik ud over øens oprindelige folk, Seediq-stammerne, der bekrigede hinanden, men i 1930 gik kollektivt til angreb på den undertrykkende besættelsesmagt. Japanerne svarede igen med 3.000 soldater, kampfly og kemiske våben – kun et fåtal af seediq’er overlevede. Wei Te-Sheng genskaber med stor omhu og fine antropologiske detaljer et 50 år langt, blodigt kapitel i Taiwans historie. Resultatet er et ambitiøst ramasjang-drama med både store slagscener, manddomsriter og helstøbte portrætter. Filmen beskriver med uventet kompleksitet en kultur spundet ud mellem mandsmod og barbari – mellem anti-imperialistisk overlevelseskamp og mytologi-forankret dødsdrift. Filmen var i konkurrence på Venedig-festivalen.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412