Cinematekets biograf

Parched poster_kampbox

Cinemateket maj-juli

PROGRAM. Fra Indien, Brasilien og Latinamerika til Jarmusch, Bresson og Leth - plus en stribe nye, anmelderroste filmhits og meget mere: Farvepaletten er fyldt til det yderste i Cinemateket i maj og juni – ja, helt frem til 9. juli. Læs om hele programmet her.
indien_kampagneboks

INDIENS GUDINDER

12. – 28. MAJ. Tag på en farverig tur til Bollywood, når vi præsenterer 12 indiske perler med stærke kvinder i centrum, der på den ene eller anden måde træder i karakter, står sammen og gør op med de traditionelle seksuelle normer og kønsroller.
Kamp_aok

STEM PÅ BYENS BEDSTE

BYENS BEDSTE 2017. AOK.dk har nomineret Cinemateket i kategorien Byens Bedste for Børn! Så er du også vild med Børnebiffen og Leg med film-området, så hjælp os til sejren og giv os din stemme her.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Perfect Strangers

Perfect Strangers

Instruktør: Paolo Genovese
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilHer er selskabslegen fra helvede! I det italienske komedie-drama ’Perfect Strangers’ mødes syv venner til et middagsselskab, hvor deres venskaber og forhold kommer på prøve. Værtinden foreslår, at de laver en leg, hvor alle placerer deres mobiltelefoner på bordet og deler indholdet af alle sms’er, e-mails og telefonopkald, som de modtager resten af aftenen. Hemmelighederne begynder at tikke ind, og alle ved bordet har et eller andet at skjule. ’Perfect Strangers’ er en humoristisk, men samtidig alvorlig film om, hvordan mobiltelefonerne har evnen til fratage os vores privatliv. "Idéen er original og forrygende foldet ud,” skrev Berlingske og gav filmen fem stjerner.

Antonio Dræberen

Antonio Dræberen

Instruktør: Glauber Rocha
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilGlauber Rochas berømte klassiker er lige dele samuraifilm og Sergio Leone-western og samtidig helt sin egen. Det er en desperat historie om sultende bønder og deres griske arbejdsgivere på den barske brasilianske højslette. Antonio er ansat som håndlanger for landejerne, men i konfrontationen med de Robin Hood-agtige bonde-banditter vækkes den grumme lejemorders politiske bevidsthed. Med talte vers, sungne skrøner, absurd melodrama og grynet westernstil har Glauber Rocha skabt en film i en klasse helt for sig selv.

Four Nights of a Dreamer

Four Nights of a Dreamer

Instruktør: Robert Bresson
I dag kl. 21:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil“En overordentlig smuk og essentiel film,” skrev den store amerikanske kritiker Dave Kehr om Robert Bressons versionering af Dostojevskij-romanen ’Hvide nætter’. Ung mand møder ung kvinde på vej til at kaste sig i Seinen fra Pont-Neuf. Samtalen redder hende, og de mødes de kommende nætter og taler om stort og småt – hos Bresson mest stort. Men på fjerdenatten dukker den mand op, som kvinden havde ventet forgæves på ved deres første møde. Fortællestilen er spartansk som altid hos Bresson, men der er en ny drømmeagtig puls i skildringen af Paris’ natteliv, mere humor og mere erotisk sanselighed end ellers set. Nok Bressons mest sekulært beåndede værk.

NB: Tirsdag den 30. maj kl. 21:15 vil filmformidler Oscar Pedersen introducere 'Four Nights of a Dreamer' (1971). Introduktionen varer ca. 15 minutter.

Børnebiffen 4-6 år, maj
31.05.2017 kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 4-6 år, maj

Børnebiffen 3-5 år, maj
31.05.2017 kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, maj

Jeg, Daniel Blake
31.05.2017 kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil"Der er aldrig store filmiske armbevægelser hos Loach. Men det stille har også ret. Ikke mindst når det formidler en så vigtig fortælling." Sådan skriver Jyllands-Posten om Ken Loachs Guldpalme-vinder om tømreren Daniel Blake, der en dag bliver ramt af et slagtilfælde. Han må sygemelde sig og bede staten om økonomisk støtte. Her møder han statens forvirrende og ufleksible system, hvor han skal udfylde skemaer online, selvom han aldrig før har siddet foran en computer. I systemets virvar møder Daniel en enlig mor og hendes to børn, hvis situation ikke er langt fra hans. Dette bliver begyndelsen på et helt særligt venskab.

Heaven's Gate

Heaven's Gate

Instruktør: Michael Cimino
31.05.2017 kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI 1870 fejrer de to venner Jim Averill og Bill Irvine deres eksamen fra Harvard med pomp og pragt. Tyve år senere er rigmandssønnen Jim sherif i Johnson County i Wyoming. Den alkoholiserede Bill har derimod sluttet sig til en forening af kvægfarmere, der bekæmper det stigende antal nybyggere, som slår sig ned i Johnson County. Med det formål at drive tilflytterne helt ud af området, opstiller kvægbaronerne en liste med 125 navne og hyrer lejemordere, herunder Nathan Champion, til at udrydde personerne på listen.

Både Nathan og Jim har et forhold til den indtagende bordelejer Ella Watson (Huppert), som er med på dødslisten. 'Heaven's Gate' er fuld af smukke, storslåede totalbilleder og flot koreograferede sekvenser som f.eks. rulleskøjte-dansefesten blandt nybyggerne og det endelige blodige opgør mellem småbønderne og kvægbaronerne.

Becky's Journey med debat
31.05.2017 kl. 19:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Migranter sælger sex i Europa, i Danmark, på landet og på Istedgade. De kaldes sexslaver, undertrykte, ofre, stærke, frie, kriminelle, illegale. Denne aften rusker vi op i en forsimplet debat og viser filmen ’Beckys Journey’. Efter filmen giver tre af verdens mest anerkendte forskere på feltet - Kamala Kempadoo, Elizabeth Bernstein og Christine Jacobsen - give den danske debat et tiltrængt globalt perspektiv.

Efter film og debat bydes der på et glas vin i Asta Bar.

Ordstyrer og arrangør: Sine Plambech, antropolog, PhD & filminstruktør, DIIS

Børnebiffen 3-5 år, juni
01.06.2017 kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, juni

Børnebiffen 4-6 år, juni
01.06.2017 kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 4-6 år, juni

Musik-aften: Mexico med mere
01.06.2017 kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Aftenen åbnes med det fremragende dokumentarportræt ‘Chavela’, hvorefter Edith Tamayo indtager scenen. Tamayo er mexicaner og kan sine Chavela Vargas-klassikere, men sammen med Trio Domison udforsker hun desuden musikkultur fra Peru, Cuba, Venezuela og meget mere. Samlet billetpris for film og koncert: 100/75 kr. Reserverede billetter skal hentes senest 31. maj. Efterfølgende inviterer Maxicos Ambasade på vin og snacks i Asta Bar.

Knud Rasmussens Thule-ekspeditioner

Knud Rasmussens Thule-ekspeditioner

Instruktør: Knud Rasmussen, Thorild Wulf
01.06.2017 kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Knud Rasmussens Thule-ekspeditioner og filmene herfra bliver introduceret af Lisbeth Valgreen, arkivchef ved Arktisk Institut.

The Pleasure is Mine

The Pleasure is Mine

Instruktør: Elisa Miller
01.06.2017 kl. 21:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilParforholdets veje er uransaglige som livets, og at dét at leve sammen mand og kvinde ikke er lutter rosenblade på silkelagner, indfanger Elisa Miller i sin anden spillefilm til udtalt perfektion. Det unge mexicanske par Rita og Mateo er smask-nyforelskede og er netop flyttet ind i et øde beliggende hus på landet. Her er helt stille og tid til at fordybe sig i hinanden, og det gør parret netop med masser af sex og omsorg. Men da Rita bringer på bane, at hun gerne vil have et barn, er det som om, djævelen farer gennem Mateo. Nu er parforholdet pludselig ikke så idyllisk længere, og et besøg fra Mateos unge kusine sætter yderligere tingene ud i et stormvejr præget af jalousi og tab af nærvær.

The Joy of Sound

The Joy of Sound

Instruktør: Ana Endara Mislov
01.06.2017 kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilKender du lyden? Bruger du høresansen til at mærke musikaliteten i hverdagens små og store lyde? Det gør Ana Endara Mislov – med æstetisk nysgerrighed og en antropologisk tilbygning: Hvem er lydelskerne, de audiofile? Hvorden ser de på vores samfunds lyde? Det sker ikke så tit, at en film fra Panama kommer forbi, men denne stemningsfuldte sort/hvide ode til luftvibrationernes og ørets små hverdagsmirakler er slet og ret smittende og inspirerende.

Børnebiffen 5-7 år, juni
02.06.2017 kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 5-7 år, juni

Børnebiffen 3-5 år, juni
02.06.2017 kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, juni

'Sidste nat i Caracas' - med spansk introduktion
02.06.2017 kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Den 2. juni introduktion filmen på letforståeligt spansk ved Studieskolens María Teresa Alcacio Perez.

Mørkekammerater præsenterer: 'Fagre voksne verden'
02.06.2017 kl. 18:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Kom til en hyggelig aften i Cinemateket, hvor vi retter fokus mod de unge års rastløshed, muligheder og forvirring set gennem flere generationer - på godt og ondt. Aftenens tema præsenteres gennem forskellige medier, med den evige filmklassiker 'Fagre voksne verden', fotoudstilling og efterfølgende digtoplæsning i Asta Bar. Før og efter filmen vil der være fredagsstemning med bar.

Dead Man

Dead Man

Instruktør: Jim Jarmusch
02.06.2017 kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilOplev Johnny Depp som bogholderen William Blake, der drager ud i Det Vilde Vesten med en drøm om fast arbejde. I stedet ender han som lovløs på flugt fra lejemordere og finder en ven i udbryderindianeren ’Nobody’, som guider ham gennem livets, dødens og virkelighedens vildmark.

Jim Jarmusch leger endnu engang overbevisende med filmmediet og bøjer det et par gange over knæet. ’Dead Man’ er i Robby Müllers stiliserede sort/hvide fotografering en reel lækkerbisken.

Cinema Novo

Cinema Novo

Instruktør: Eryk Rocha
02.06.2017 kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDet begynder med børn i løb, på kryds og tværs af Cinema Novo-bølgens hovedværker, intet kan standse dem. “En disruptionens filmkunst. En demonstration af mod. Komplet frygtløshed. Grammatik.” Denne Cannes-prisvinder fra 2016 handler om bølgen, der transformerede et lands selvbillede, og den er formidlet med samme glød og respektløse dynamik som bevægelsens bedste film.

Glauber Rochas søn, Eryk Rocha, har for længst markeret sig som filmmager og bl.a. vundet prisen for årets bedste dokumentarfilm i hjemlandet. Men i ’Cinema Novo’ tager han af hovedstolen og lader sin far (der døde i 1981) komme til orde sammen med andre frontfigurer og andre vidner: Nelson Pereira dos Santos, Leon Hirszman, Joaquim Pedro de Andrade, Ruy Guerra m.fl.

Hell or High Water

Hell or High Water

Instruktør: David Mackenzie
02.06.2017 kl. 22:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilTo brødre røver banker, mens de jagtes af to politimænd – så simpelt kan plottet forklares i ’Hell or High Water’. Der er dog meget mere at komme efter i denne moderne western, der bevæger sig i fodsporene fra ’No Country for Old Men’. Instruktør David Mackenzie balancerer forbilledligt mellem hjertevarm humor og voldsom intensitet i skildringen af en moralsk gråzone, hvor man holder med både politi og røvere.

For de to brødre røver ikke blot banker for egen vinding – de vil tage tilbage, hvad de føler, bankerne har taget fra dem. Brødrene røver kun de mindre filialer og går aldrig efter de helt store beløb – noget, der undrer de to Texas Rangers (den ene spillet af Jeff Bridges i formidabel form), der er i hælene på dem. Filmens plot er katten-efter-musen, hvor der tælles ned til den uundgåelige konfrontation. Men filmen har mange andre lag at gå på opdagelse i: Bibelske lag, maskulinitetsproblematikker, den amerikanske drøm set nedefra. Et moderne mesterværk, slet og ret.

Børnebiffen 4-6 år, juni
03.06.2017 kl. 11:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 4-6 år, juni

Børnebiffen 5-7 år, juni
03.06.2017 kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 5-7 år, juni

Albert

Albert

Instruktør: Karsten Kiilerich
03.06.2017 kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilKalleby er verdens mindste og hyggeligste by, men da Albert bliver født, er freden forbi. Alberts opfindsomme væsen er ikke hverdagskost. Det går hurtigt op for Albert, at der er en verden udenfor Kalleby, og han beslutter sig for at opsøge eventyret. Albert vil være ballonskipper, han vil gøre sin mor og far stolte – og vende hjem til Kalleby i triumf. En hæsblæsende road-movie med røverbander, spåkoner og sigøjnerpiger.

Sidste nat i Caracas

Sidste nat i Caracas

Instruktør: Lorenzo Vigas
03.06.2017 kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil”Der er mange gåder i ’Sidste nat i Caracas’, og dog er det ingen svær film at se,” skrev Michael Bo og dryssede fem stjerner over den venezuelanske Guldløve-vinder fra Venedig i 2015. ’Sidste nat i Caracas’ er på samme tid en fin kærlighedsfortælling og et højspændt drama. Midaldrende Armando samler unge drenge op og betaler dem for at tage tøjet af, mens han kigger på. En dag bliver han slået ned og berøvet af den 17-årige Elder, men er alligevel tiltrukket af ham.

De to meget forskellige mænd tiltrækkes langsomt af hinanden, og da Elder viser sig at være medlem af en bande, igangsættes en stribe af begivenheder, der kommer til at ændre begge deres liv. ”Alle forfølger og stalker hinanden,” skriver Michael Bo i sin anmeldelse. ”Det er, som om alt er til forhandling og under udvikling. Som om sandheden er noget, der kan opstå undervejs. Hvad er det, de to mænd har sammen, når det nu ikke er sex? Eller er det sex?”

Min far Toni Erdmann
03.06.2017 kl. 14:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilOver 100.000 så ‘Min far Toni Erdmann’ i de danske biografer – og med god grund! Maren Ades absurde komedie er et unikt, filmisk festfyrværkeri. Winfried rejser spontant til Bukarest for at besøge sin datter Ines, der er travlt optaget af sit job og bestemt ikke lyst til at bruge tid med sin far. Winfred giver dog ikke op, men hans metoder kan ikke ligefrem kaldes konventionelle. Med paryk og falske tænder forvandler han sig til Toni Erdmann og begynder at trænge sig ind i den business-verden, som Ines lever og ånder for.

Igennem en række mere og mere absurde sekvenser bliver båndet mellem far og datter sat på prøve, da de repræsenterer to vidt forskellige, kolliderende verdener. De absurde og sjove scener kan dog i næste øjeblik blive afløst af dybfølt drama, der går lige i hjertet. ”Årets komedie er en mesterligt morsom og sjældent dybsindig film, hvor man til sidst øjner livets mening og føler sig helt lykkelig. Genialt!” skrev Filmmagasinet Ekko og kvitterede med seks stjerner.

Filmuniversitetet: 'Politiets blinde øje' med introduktion af Peter Skovfoged Laursen
03.06.2017 kl. 16:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Selv om han er på bryllupsrejse, påtager den mexicansk-fødte kriminalbetjent Mike Vargas (Charlton Heston) sig at undersøge en bombeeksplosion ved grænsen mellem USA og Mexico. Hermed rager han uklar med den korrupte, lokale politiinspektør Hank Quinlan (Orson Welles).

I forsøget på at sætte en stopper for Vargas laver Quinlan en aftale med gangsterbossen, Joe Grandi, om at dope Vargas' kone (Janet Leigh), så hun kan arresteres for narkomisbrug. 'Politiets blinde øje' lever på sit formfuldendte billedsprog, intense nærbilleder, omhyggeligt komponerede scener og ekspressionistiske lyssætning. Berømt er åbningsscenen, optaget i én lang kamerabevægelse. Orson Welles er mesterlig i den udleverende rolle som det arrogante magtmenneske Hank Quinlan.

'Sauls søn' med introduktion af Claus Christensen
03.06.2017 kl. 18:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Lørdag den 3. juni introduceres filmen af Claus Christensen, chefredaktør for Filmmagasinet Ekko, der gav filmen seks stjerner i med ordene: ”En af de mest overbevisende jeg-fortællinger i filmhistorien og den til dato stærkeste fiktionsfilm om den største forbrydelse mod menneskeheden. Et mesterligt monument over det, der ikke kan forklares.”

Amerikansk Avantgardefilm: Kuchar-brødrene / kortfilm med introduktion
03.06.2017 kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Vi præsenterer denne aften et udvalg af brødrenes hovedværker fra 1960’erne og 70’erne på ægte 16mm, kurateret og introduceret af Jack Stevenson, herboende amerikansk cineast, bestyrer af Husets Biograf og en god ven af Kuchar-brødrene. Blandt de titler, Jack Stevenson vil medbringe, er ’Hold Me While I’m Naked’ (1966) og’ Rockflow’ (1968). Resten af programmet vil være en overraskelse.

Broken Flowers

Broken Flowers

Instruktør: Jim Jarmusch
03.06.2017 kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil’Broken Flowers’ er historien om den midaldrende og velhavende Don Johnston, for hvem den ene joggingsæt-klædte dag tager den anden i forstadens trummerum. Men en dag modtager han et mystisk brev uden afsender med besked om, at han angivelig skal have en 19-årig søn derude.

Vennen Winston elsker at lege privatdetektiv og går straks i gang med sin helt egen efterforskning. Snart har han en plan klar til Don, hvor han kan rejse fra ekskæreste til ekskæreste fra dengang, hvor han var en rigtig don juan. ’Broken Flowers’ er båret af den for Jim Jarmusch karakteristisk underspillede charme med fine og skæve aftryk. Filmen sikrede Jarmusch juryens store pris i Cannes.

Dheepan

Dheepan

Instruktør: Jacques Audiard
03.06.2017 kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilHjerteskærende, sensitiv og højdramatisk film, der hjemtog Guldpalmen i Cannes. Den srilankanske frihedskæmper Dheepan beslutter sig efter borgerkrigen i Sri Lanka for at flygte til Frankrig. I en srilankansk flygtningelejr møder han kvinden Yalini og den forældreløse ni-årige pige Illayaal. Han tager dem med sig på sin rejse i håb om, at en familie vil have nemmere ved at få asyl. I en Paris-forstad får Dheepan job som vicevært i et socialt belastet boligområde, og da ’familien’ så småt er ved at falde på plads, bliver han involveret i en bandekonflikt, der river op i gamle traumer.

Børnebiffen 3-5 år, juni
04.06.2017 kl. 11:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, juni

Børnebiffen 4-6 år, juni
04.06.2017 kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 4-6 år, juni

Lille Virgil og Orla Frøsnapper
04.06.2017 kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilVirgil har det egentlig fint med at bo i sit hønsehus og gå på eventyr med sin gode ven Oskar. Imidlertid har deres lege det med at blive forstyrret af den ubehagelige bølle Orla (Allan Olsen i sit livs rolle), der altid vil give dem bank. Heldigvis er Virgil ikke tabt bag en vogn, og han viser sig flere gange at være mere hurtig og vågen, end Orla er stor og doven. Filmen havde premiere præcis et år efter Ole Lund Kirkegaards død.

The Trial of Joan of Arc

The Trial of Joan of Arc

Instruktør: Robert Bresson
04.06.2017 kl. 14:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilAkkurat som Dreyers 1928-genfortælling af processen mod Jeanne d’Arc er Robert Bressons film fra 1962 baseret på de historiske sagsakter fra 1431, hvor den cirka 19-årige bondedatter, heltinde og krigsfange blev dømt til døden ved en politisk tilsmudset rettergang i den franske by Rouen. Det er en sand historie så spektakulær, at den er fortalt talrige gange på film – men aldrig så stoisk og minimalistisk som hos Bresson, hvis fortolkning ikke uden grund er blevet kaldt anti-ekspressionistisk: Vi ser ikke Jeanne d’Arc kaste lidende blikke mod himlen, men en indadvendt pige (Jeanne spilles af med nedslået blik af Florence Delay).

Vi ser ikke retssagens tilskuere, hører blot deres tilråb – sådan som de må være blevet sanset med nedslået blik! En sjælden film, hvor ordet får vægt. Filmen blev køligt modtaget i sin samtid, men er efterfølgende blevet restitueret. Den har i dag 100 procent positive anmeldervurderinger på sitet rottentomatoes.com.

Jens Bjerre blandt buskmænd og kannibaler
04.06.2017 kl. 15:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Mød den 96-årige globetrotter Jens Bjerre og nyd et glas vin i Asta Bar. Allerede fra slutningen af 1940’erne rejste Jens Bjerre ud for at dokumentere de nu for altid tabte ritualer og skikke blandt aboriginere, buskmænd, kannibaler og andre fjerne folkeslag. Vi præsenterer to af Jens Bjerres første og mest kendte film, hvori han skildrer livet blandt buskmænd i Kalihari-ørkenen og ceremonierne blandt kannibaler på Ny Guinea.

Manchester by the Sea

Manchester by the Sea

Instruktør: Kenneth Lonergan
04.06.2017 kl. 16:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilOplev Casey Afflecks Golden Globe- og Oscar-vindende præstation som Lee Chandler, hvis bror dør af et hjerteanfald. Pludselig er Lee, imod sin vilje, blevet værge for sin teenage-nevø. Lee vender tilbage til den by, han forlod år forinden efter en tragisk hændelse, der langsomt blotlægges. Instruktør Kenneth Lonergan viser et enormt talent for den naturalistiske dialog og har skabt en film om tab og afmagt, hvor der smukt balanceres mellem kvælende sorg og forløsende latter. For selv når det værst tænkelige er sket, går livet videre.

Rundt om Stina Ekblad: Samtale, portrætdokumentar og spillefilm
04.06.2017 kl. 18:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Hun er højaktuel i madteater-opsætningen af ’Festen’ på teateret Republique, og søndag den 4. juni zoomer vi særligt ind på svenske Stina Ekblad. Journalist Lene Johansen og producer Karen Widding interviewer Ekblad på scenen, og runder desuden årets stribe af diva-dokumentarer af med deres korte portrætfilm om den intense skuespillerinde, der bl.a. har samarbejdet med Ingmar Bergman i ’Fanny og Aleksander’. Vi slutter aftenen af med at vise gennembrudsfilmen ’Min elskede – Amorosa’ af Mai Zetterling fra 1986. Rollen som den sanseligt erotiske aristokrat Agnes von Krusenstjerna blev Ekblads gennembrud.

American Honey

American Honey

Instruktør: Andrea Arnold
04.06.2017 kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil’American Honey’ kan bedst beskrives som en poetisk roadmovie om den amerikanske ungdoms drømme, længsler og frustrationer. Star er 18 år og lever en tilværelse præget af alkoholmisbrug og overgreb. Da hun en dag møder en flok unge mennesker, der lever af at køre rundt i en minibus og sælge abonnementer til magasiner, efterlader hun alt til fordel for at rejse rundt med det såkaldte ’mag crew’. Popmusikken blæser ud af højttalerne, mens de kører ud af Amerikas endeløse landeveje, og Star indleder hurtigt et forhold til den ældre, fascinerende Jake (Shia LaBeouf).

Det bliver dog ingen dans på roser for Star, for der eksisterer et hårdt hierarki i gruppen. Stars rebelske natur bliver sat på prøve, da gruppens leder, Krystal, begynder at se skævt til hende. Instruktør Andrea Arnold skildrer med præcision de mennesker, der har så mange drømme, men så få chancer i livet.

Børnebiffen 3-5 år, juni
05.06.2017 kl. 11:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, juni

Børnebiffen 5-7 år, juni
05.06.2017 kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 5-7 år, juni

Albert

Albert

Instruktør: Karsten Kiilerich
05.06.2017 kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilKalleby er verdens mindste og hyggeligste by, men da Albert bliver født, er freden forbi. Alberts opfindsomme væsen er ikke hverdagskost. Det går hurtigt op for Albert, at der er en verden udenfor Kalleby, og han beslutter sig for at opsøge eventyret. Albert vil være ballonskipper, han vil gøre sin mor og far stolte – og vende hjem til Kalleby i triumf. En hæsblæsende road-movie med røverbander, spåkoner og sigøjnerpiger.

'Mamma Mia' sing-a-long - med opvarmning og sommerdrinks!
05.06.2017 kl. 16:15
Tilføj til din kalender
Køb

Klar på sommerdrinks og charmerende ABBA-musical? Vi præsenterer den 16. juni og 8. juli ’Mamma Mia! – The Movie’ i en saftig sing-along-version med sangtekster på lærredet.

Spionen der elskede mig
05.06.2017 kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilRoger Moore brillerer cool såvel som klædelig i rollen som Agent 007 i Lewis Gilberts på en gang hæsblæsende og charmerende ’The Spy Who Loved Me’, hvor han arbejder sammen med den billedskønne russiske spion Anya Amasova i kampen mod den ravende vanvittige, megalomane Karl Stromberg, som vil sprænge verden til atomer og etablere en ny samfundsorden – under vandet! Strombergs højre hånd er den garderhøje Jaws – opkaldt efter sit umiskendelige stålgebis – som kan kløve både jernkæder, hajer og agenter. Plottet er mættet med dynamit og amour fra start til slut, og Strombergs fæstning er noget af det mest beundringsværdige fra nogen Bond-film. Nyd den og alt det andet i ny digital kopi!

Austerlitz

Austerlitz

Instruktør: Sergei Loznitsa
06.06.2017 kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilHvad sker der med en koncentrationslejr, når den bliver til en turistattraktion? Hvad bliver der af den tragiske setting, når den invaderes af horder af turister, fotograferer, filmer, spiser, poserer? Set gennem mesterdokumentaristen Sergei Loznitsas okular er svaret ikke så simpelt, som det måske umiddelbart kan lyde.

Loznitsa, der sidste år blev hyldet med en retrospektiv på verdens største dokumentarfestival, IDFA, formidler på den ene side kaoset og historieløsheden: De fjollede teenagere, skoven af selfie-stænger og fyren, der lige synes, at det lige var dagen at iføre sig sin t-shirt med påskriften ’I JUST DON’T CARE’. Mikrofonen indfanger en kakofoni af sætninger på forskellige sprog fra de utallige turistguider, bl.a. et symptomatisk ”guys, if you could just NOT eat in here, that would be great.”

På den anden side stikker Loznitzas observationsform dybere end den bedrevidende satire. De lange observerende takes fra forskellige tidligere kz-lejre gør, at ens tanker og øjne begynder at vandre, så man pludselig opdager uventede detaljer i billederne – historier, der i sig selv siger en masse om mennesket som art. Loznitsas statiske, smukt indrammede sort/hvide tableauxer bliver på den måde også til spejle: Det er os selv, vi kigger på. Hvordan ville man selv opføre sig på et sådant sted? Hvordan iagttager man på det uforståelige og utilgivelige? Findes der overhovedet et rigtigt og et forkert?

Karakteristisk for veteranen Loznitsa, der har været fast inventar i det internationale festivalkredsløb i årtier (senest med filmene ’Maidan’ fra 2014 og ’The Event’ fra 2015), er det det avancerede, men subtile samspil mellem lyd, billeder og klipning, der løfter værket op på et filosofisk niveau – uden at det bliver ordtungt eller kedeligt af den grund.

Mr. Gaga

Mr. Gaga

Instruktør: Tomer Haymann
06.06.2017 kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil’Mr. Gaga’ fortæller historien om Ohad Naharin, den verdenskendte koreograf og artistiske instruktør ved Batsheva Dance Company i Israel. Ohad er intet mindre end et rytmisk geni, som i en nutidig sammenhæng har redefineret udtryksformen i den moderne dans. I et miks af intime øjeblikke og overvældende og intense dansescener (hvoraf flere ikke tidligere har været vist) følger dokumentaren Ohad Naharin gennem otte år.

I denne periode dør Ohads hustru, et kritisk vendepunkt i hans personlige og kunstneriske liv. Dokumentaren giver et stærkt og intenst indblik i Ohads private følelsesliv og en kunstnerisk udtryksform under stadig udvikling. En fantastisk bevægende og smuk kropslig dokumentar, som helt sikkert vil vække lysten til at danse i enhver, der ser den.

'Mr. Gaga' med efterfølgende vin og debat
06.06.2017 kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Efter visningen af ’Mr. Gaga’ er der samtale med Copenhagen Jewish Film Festival om festivalens rolle og fremtid: Hvad er vores mål? Hvorfor er vi her? Hvad skal vi fokusere på i fremtiden? Alle er velkomne til at nyde et glas vin og bidrage til debatten. Alle festivalens medlemmer vil være til stede.

Ghost Dog - den sidste samurai

Ghost Dog - den sidste samurai

Instruktør: Jim Jarmusch
06.06.2017 kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilForest Whitaker er fuld af indlevelse i hovedrollen som den isolerede og asociale ’Ghost Dog’. Han bor på et hustag sammen med en flok duer og er meget omhyggelig med at leve efter samuraiernes livsfilosofi. Hvad der giver filmoplevelsen en ekstra dimension er den fine humor, der ofte overrasker og som samtidig næsten legaliserer den barske vold, som filmen også rummer. I Jarmuschs meget fine iscenesættelse bliver man åndeligt ført med ind i ’Ghost Dog’s nærved mediterende univers. Filmen er af mange set som Jarmuschs hyldest til Jean Pierre Melvilles kultdyrkede gangsterfilm ‘Le Samouraï’ (1967).

Børnebiffen 5-7 år, juni
07.06.2017 kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 5-7 år, juni

Børnebiffen 3-5 år, juni
07.06.2017 kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, juni

Kellys helte

Kellys helte

Instruktør: Brian G. Hutton
Serie: Ønskefilm
07.06.2017 kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil2. verdenskrig er på sit højeste. Soldaten Kelly (Clint Eastwood) får nys om 16 millioner dollars i guld, der tilhører tyskerne og er gemt i Frankrig. Kelly får hurtigt samlet et hold af helte (bl.a. Telly Savalas og Donald Sutherland) til at opspore pengene i en storstilet ekspedition. Instruktør Brian G. Hutton behandler det højspændte krigsdrama på en nærmest satirisk måde. Ønsket af Jesper Larsen.

Tamara

Tamara

Instruktør: Elia Schneider
07.06.2017 kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilInstruktøren Elia Schneider har hele fire gange været Venezuelas officielle repræsentant i Oscar-kapløbet, og med ’Tamara’ serverer hun en hjertegribende beskrivelse af et progressivt individ, som forsøger at navigere i et traditionsbundet samfund. Ambitiøse Teo Adriàn bliver efter års studieophold i Paris en prominent advokat i Caracas, gifter sig og får børn. Som man nu skal. Men Teo kæmper en indre kamp for at finde sin rette kønsidentitet. Det hele smuldrer, da Teo springer ud som Tamara – og konen ikke kan acceptere hendes nye identitet.

Uden støtte fra sin familie, men fast besluttet på at blive den, hun hele tiden har været, må Tamara nu navigere i et traditionsbundet katolsk samfund med klart definerede kønsroller. På fineste vis lader instruktør Elia Schneider os komme helt tæt på Tamara gennem psykologsamtaler og voice-over – og skildrer sammenstødet mellem individ og samfund med både ærlighed og fine nuancer. Baseret på den virkelige historie om Venezuelas første transkønnede politiker.

The Revenant

The Revenant

Instruktør: Alejandro González Iñárritu
07.06.2017 kl. 20:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil"Alt spiller her – scenografi, skuespil, fotografi, lyd og musik går op i den berømte højere enhed. SKAL ses i biografen – og helst i en veludstyret af slagsen. Et nervepirrende sansebombardement, der har fortjent hver eneste af sine 12 Oscar-nomineringer," skrev Ekstra Bladets Henrik Queitsch om ’The Revenant’, der endte med at vinde tre – for bedste instruktion, bedste fotografering og bedste mandlige hovedrolle (Leonardo DiCaprio).

Hugh Glass guider en ekspedition af pelsjægere ned langs Missouri-floden i den nordamerikanske vildmark anno 1823. Undervejs bliver Glass angrebet af en bjørn, som han med nød og næppe får dræbt, men forrådes og efterlades hårdt såret af den kyniske Fitzgerald (Tom Hardy) til at dø. Glass indleder nu et umenneskeligt togt igennem den barske nordamerikanske natur i sin tørst efter hævn. En flot, poetisk western, der fanger naturens foranderlige og kraftfulde størrelse.

"Stærk både på overfladen og i dybden. Iñárritu insisterer på at lave film, der ser mageløse ud og skyr ekstremt krævende udfordringer for at få det til at lykkes," skrev Politikens Kim Skotte, der ligesom Henrik Queitsch gav filmen maksimumkarakter. Filmfotografen Emmanuel Lubezki var opsat på kun at benytte sig af naturligt lys, hvilket til tider giver filmen et natur-dokumentaristisk udseende.

'Slangens favntag' - med introduktion
07.06.2017 kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Den 7. juni introduktion ved den danske fotograf og antropolog Christian Vium. Bemærk, at Christian Vium den 9. juni holder fotoforedrag om bl.a. sin egen ekspedition til Amazonas, og at du med billet til arrangementet kan komme billigt ind og se Christian Viums aktuelle udstilling i Photo City på Østerbro. Udstillingen løber indtil 11. juni – læs mere på copenhagenphotofestival.com.

Børnebiffen 4-6 år, juni
08.06.2017 kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 4-6 år, juni

Børnebiffen 5-7 år, juni
08.06.2017 kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 5-7 år, juni

Broen over Rhinen

Broen over Rhinen

Instruktør: Andreé Cayatte
Serie: Ønskefilm
08.06.2017 kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilJuni 1940. Kolonne efter kolonne af slagne franske soldater er ad Rhin-broerne på vej til krigsfangenskab i Tyskland. De to fanger Roger og Jean (Charles Aznavour og Georges Rivière) falder tilfældigt i snak, og da de er blevet anbragt i en tysk landsby, planlægger de snart at flygte. Filmen vandt Guldløven ved filmfestivalen i Venedig i 1960 og er ønsket af Michael Søby.

Jeg, Daniel Blake
08.06.2017 kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil"Der er aldrig store filmiske armbevægelser hos Loach. Men det stille har også ret. Ikke mindst når det formidler en så vigtig fortælling." Sådan skriver Jyllands-Posten om Ken Loachs Guldpalme-vinder om tømreren Daniel Blake, der en dag bliver ramt af et slagtilfælde. Han må sygemelde sig og bede staten om økonomisk støtte. Her møder han statens forvirrende og ufleksible system, hvor han skal udfylde skemaer online, selvom han aldrig før har siddet foran en computer. I systemets virvar møder Daniel en enlig mor og hendes to børn, hvis situation ikke er langt fra hans. Dette bliver begyndelsen på et helt særligt venskab.

Four Nights of a Dreamer

Four Nights of a Dreamer

Instruktør: Robert Bresson
08.06.2017 kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil“En overordentlig smuk og essentiel film,” skrev den store amerikanske kritiker Dave Kehr om Robert Bressons versionering af Dostojevskij-romanen ’Hvide nætter’. Ung mand møder ung kvinde på vej til at kaste sig i Seinen fra Pont-Neuf. Samtalen redder hende, og de mødes de kommende nætter og taler om stort og småt – hos Bresson mest stort. Men på fjerdenatten dukker den mand op, som kvinden havde ventet forgæves på ved deres første møde. Fortællestilen er spartansk som altid hos Bresson, men der er en ny drømmeagtig puls i skildringen af Paris’ natteliv, mere humor og mere erotisk sanselighed end ellers set. Nok Bressons mest sekulært beåndede værk.

NB: Tirsdag den 30. maj kl. 21:15 vil filmformidler Oscar Pedersen introducere 'Four Nights of a Dreamer' (1971). Introduktionen varer ca. 15 minutter.

Suntan

Suntan

Instruktør: Argyris Papadimitropoulos
08.06.2017 kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil”Rammer på alle måder plet. ‘Suntan’ er en påmindelse om, at når ungdommen er forbi, er den forbi for altid.” Sådan skrev branchebladet Variety om den mørke græske dramedy ‘Suntan’. Den 42-årige Dr. Kostis bliver ansat som læge i et lille ø-samfund i Grækenland. Da det bliver sommer, og unge fra Nordeuropa rykker ind i Adam- og Eva-kostumer, glemmer Kostis alder og overvægt og forsøger at lege ung med de unge. Han falder pladask for den 21-årige solbrune skønhed Anna, da hun kommer ind som patient på hans klinik. Kostis opsøger herefter Anna og hendes venner på stranden, hvor han køber sig ind i deres bekymringsløse og seksuelt frigjorte fællesskab med kolde øl, cigaretter og fester til den lyse morgen.

Den hæmningsløse flirt, Dr. Kostis lader sig lokke af, er i virkeligheden blot mangel på respekt. Jo mere han halser efter og forsøger at charmere de unge festaber, jo mere latterliggør og afviser de ham. ‘Suntan’ er således samtidig et afslørende billede af, hvad beboerne i det græske øhav må finde sig i fra de turister, der bringer smør på brødet. Den underholdende og mørke coming-of-middle-age-fortælling er fyldt med pinlighedshumor og mange fornemt afviklede scener. Efter ‘Suntan’ bliver det aldrig mere det samme at tage på ø-hop i Grækenland!

Blind Chance #3: Danmarkspremiere i biografmørket
08.06.2017 kl. 21:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Torsdag den 6. juni kl. 21.00 inviterer Cinemateket indenfor til tredje omgang af surprisefilm-konceptet Blind Chance, hvor vi nu blænder op for en vaskeægte danmarkspremiere på det store lærred. Bar fra kl. 20.00!

Arrival

Arrival

Instruktør: Denis Villeneuve
08.06.2017 kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEn science fiction-film med en lingvist i hovedrollen lyder måske som noget, der er svært at forestille sig, men det er netop, hvad Denis Villeneuves ’Arrival’ er. Da 12 rumskibe lander rundt omkring på kloden, bliver Louise Banks (Amy Adams) kaldt ind for at prøve at tyde de signaler, rumskibene sender ud til jorden. Her er ingen destruktion af kendte amerikanske monumenter at finde, men i stedet en poetisk, personlig fortælling om det at kommunikere – ikke bare med filmens rumvæsener, men også mennesker imellem. Det er den type science fiction, der er meget tættere på ’Solaris’ end ’Independence Day’, hvilket også siger noget om, hvad vi kan forvente, når Villeneuve senere på året har premiere på sin længe ventede ’Blade Runner 2049’.

Børnebiffen 3-5 år, juni
09.06.2017 kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, juni

Børnebiffen 4-6 år, juni
09.06.2017 kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 4-6 år, juni

Fri Fredag: 'Ziggy Stardust and the Spiders from Mars'
09.06.2017 kl. 17:00
Tilføj til din kalender

Tyvstart weekenden med god musik, kolde kvalitetsøl og glade vibes i Cinematekets pop-up bar, når vi den 9. juni fra kl. 16.00 byder vi på legendarisk glamrock med kongen over alle popkamæleoner, David Bowie.

Ekspedition til Amazonas: Foto-foredrag ved Christian Vium
09.06.2017 kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

I 1867 rejste tyske Albert Frisch dybt ind i amazonjunglen bevæbnet med sensitivt glasplade-fotoudstyr og en ukuelig vilje til at indfange steder, mennesker, dyr og planter, der aldrig var blevet foreviget før. Rejsen tog fem måneder i dampbåd. Halvandet århundrede senere tog den danske antropolog og fotograf Christian Vium rejsen i Frischs kølvand. Se billeder fra før og nu, og hør om krydsfeltet mellem kunst og videnskab, om kolonisatorernes blikke – og junglens skønhed og dramatik. Bemærk, at Christian Vium også introducerer den tematisk nært beslægtede film ’Slangens favntag’ den 7. juni, og at du med billet til arrangementet kan komme billigt ind og se Christian Viums aktuelle udstilling i Photo City på Øserbro. Udstillingen løber indtil 11. juni – læs mere på copenhagenphotofestival.com.

Suntan

Suntan

Instruktør: Argyris Papadimitropoulos
09.06.2017 kl. 19:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil”Rammer på alle måder plet. ‘Suntan’ er en påmindelse om, at når ungdommen er forbi, er den forbi for altid.” Sådan skrev branchebladet Variety om den mørke græske dramedy ‘Suntan’. Den 42-årige Dr. Kostis bliver ansat som læge i et lille ø-samfund i Grækenland. Da det bliver sommer, og unge fra Nordeuropa rykker ind i Adam- og Eva-kostumer, glemmer Kostis alder og overvægt og forsøger at lege ung med de unge. Han falder pladask for den 21-årige solbrune skønhed Anna, da hun kommer ind som patient på hans klinik. Kostis opsøger herefter Anna og hendes venner på stranden, hvor han køber sig ind i deres bekymringsløse og seksuelt frigjorte fællesskab med kolde øl, cigaretter og fester til den lyse morgen.

Den hæmningsløse flirt, Dr. Kostis lader sig lokke af, er i virkeligheden blot mangel på respekt. Jo mere han halser efter og forsøger at charmere de unge festaber, jo mere latterliggør og afviser de ham. ‘Suntan’ er således samtidig et afslørende billede af, hvad beboerne i det græske øhav må finde sig i fra de turister, der bringer smør på brødet. Den underholdende og mørke coming-of-middle-age-fortælling er fyldt med pinlighedshumor og mange fornemt afviklede scener. Efter ‘Suntan’ bliver det aldrig mere det samme at tage på ø-hop i Grækenland!

Manchester by the Sea

Manchester by the Sea

Instruktør: Kenneth Lonergan
09.06.2017 kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilOplev Casey Afflecks Golden Globe- og Oscar-vindende præstation som Lee Chandler, hvis bror dør af et hjerteanfald. Pludselig er Lee, imod sin vilje, blevet værge for sin teenage-nevø. Lee vender tilbage til den by, han forlod år forinden efter en tragisk hændelse, der langsomt blotlægges. Instruktør Kenneth Lonergan viser et enormt talent for den naturalistiske dialog og har skabt en film om tab og afmagt, hvor der smukt balanceres mellem kvælende sorg og forløsende latter. For selv når det værst tænkelige er sket, går livet videre.

Perfect Strangers

Perfect Strangers

Instruktør: Paolo Genovese
09.06.2017 kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilHer er selskabslegen fra helvede! I det italienske komedie-drama ’Perfect Strangers’ mødes syv venner til et middagsselskab, hvor deres venskaber og forhold kommer på prøve. Værtinden foreslår, at de laver en leg, hvor alle placerer deres mobiltelefoner på bordet og deler indholdet af alle sms’er, e-mails og telefonopkald, som de modtager resten af aftenen. Hemmelighederne begynder at tikke ind, og alle ved bordet har et eller andet at skjule. ’Perfect Strangers’ er en humoristisk, men samtidig alvorlig film om, hvordan mobiltelefonerne har evnen til fratage os vores privatliv. "Idéen er original og forrygende foldet ud,” skrev Berlingske og gav filmen fem stjerner.

Børnebiffen 5-7 år, juni
10.06.2017 kl. 11:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 5-7 år, juni

Børnebiffen 3-5 år, juni
10.06.2017 kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, juni

Cykelmyggen og Dansemyggen

Cykelmyggen og Dansemyggen

Instruktør: Jannik Hastrup, Flemming Quist Møller
10.06.2017 kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilOplev dansemyggen Dagmar, som brænder for sin dans og er lun på cykelmyggen Egon. Egon brænder derimod for en hård spurt og vil hellere ud at se verden. Kærligheden må vente til drengetiden er forbi, mener han. Da den onde, røde myredronning dræber den sorte myredronning og overtager magten i hendes tue, inddrages vore helte i et drama, der sætter deres venskab på prøve. En tegnefilm for alle med hang til racercykler og/eller dansesko.

Rifle

Rifle

Instruktør: Davi Pretto
10.06.2017 kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilPå de uendelige sletter i Sydbrasilien, hvor enlige træer vajer i vinden, sidder en enlig ung mand og tager sigte med sin riffel. I et forsøg på at forsvare området mod jordspekulanter skyder Dione ganske enkelt alle fremmede objekter, som bevæger sig ind i det grønne landskab. Pampas’en sluger larmen fra riflen, og dens ustrækning afskærer hans forbrydelser fra konskvens.

Men bliver opgaven bare større af hans forsøg på at holde orden i landskabet og balance i kosmos? Instruktør Davi Pretto her skabt et både nervepirrende, billedskønt og filosofisk drama om en mands kamp mod forandring på et sted, hvor tiden synes at stå stille. Naturens sanselighed og enorme skala virker nærmest hypnotiserende her, men den fungerer samtidig uophørligt som en hovedrolleindehaver i Diones – håbløse? – kamp.

En kongelig affære

En kongelig affære

Instruktør: Nikolaj Arcel
10.06.2017 kl. 14:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilNikolaj Arcel bragte med ‘En kongelig affære' kostumedramaet tilbage fra glemslen og lavede både en psykologisk vibrerende og historisk troværdig fortælling af international klasse. Det er den dramatiske kærlighedshistorie fra cirka 1768 om affæren mellem Johan Struensee, Christian VII’s livlæge (Mads Mikkelsen) og dronning Caroline Mathilde (Alicia Vikander i sin gennembrudsrolle).

De to drømmer begge om et bedre liv for Danmarks befolkning, og gennem livlægens indflydelse på kongen (Mikkel Boe Følsgaard) bliver der indført store samfundsreformer. Det er dog kun et spørgsmål om tid, før konservative kræfter ved hoffet opdager spillet og forsøger deres eget rænkespil med den syge konge som marionet.

Afrika-ekspeditioner i 1930'erne
10.06.2017 kl. 16:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Martin og Osa Johnson fik stor succes med deres første lydfilm, ’Congorilla’ (optaget i Congo), der udmærker sig ved selvglorificering og utilsløret nedladenhed over for de indfødte. Den ungarske instruktør Paul Fejos, som Nordisk Film i 1935 sendte til Madagaskar og Seychellerne for at optage etnografiske kortfilm, havde en mere nuanceret tilgang til de lokale stammer og deres levevis. Oplev ’Congorilla’, ’The Bilo’ og ’Damefrisørinden i junglen’ – med oplæg af Cinematekets programredaktør Jesper Andersen.

Samtale med Ilselil Larsen + 'Vi kunne ha' det så rart'
10.06.2017 kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Mød barnestjernen Ilselil Larsen til en samtale den 10. juni - med kaffe og kage i Asta Bar inden hyggesnak og visningen af ’Vi kunde have det saa rart’ fra 1942.

Suntan

Suntan

Instruktør: Argyris Papadimitropoulos
10.06.2017 kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil”Rammer på alle måder plet. ‘Suntan’ er en påmindelse om, at når ungdommen er forbi, er den forbi for altid.” Sådan skrev branchebladet Variety om den mørke græske dramedy ‘Suntan’. Den 42-årige Dr. Kostis bliver ansat som læge i et lille ø-samfund i Grækenland. Da det bliver sommer, og unge fra Nordeuropa rykker ind i Adam- og Eva-kostumer, glemmer Kostis alder og overvægt og forsøger at lege ung med de unge. Han falder pladask for den 21-årige solbrune skønhed Anna, da hun kommer ind som patient på hans klinik. Kostis opsøger herefter Anna og hendes venner på stranden, hvor han køber sig ind i deres bekymringsløse og seksuelt frigjorte fællesskab med kolde øl, cigaretter og fester til den lyse morgen.

Den hæmningsløse flirt, Dr. Kostis lader sig lokke af, er i virkeligheden blot mangel på respekt. Jo mere han halser efter og forsøger at charmere de unge festaber, jo mere latterliggør og afviser de ham. ‘Suntan’ er således samtidig et afslørende billede af, hvad beboerne i det græske øhav må finde sig i fra de turister, der bringer smør på brødet. Den underholdende og mørke coming-of-middle-age-fortælling er fyldt med pinlighedshumor og mange fornemt afviklede scener. Efter ‘Suntan’ bliver det aldrig mere det samme at tage på ø-hop i Grækenland!

Den enfoldige morder

Den enfoldige morder

Instruktør: Hans Alfredson
Serie: Ønskefilm
10.06.2017 kl. 19:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilStellan Skarsgård spiller den unge mand med hareskåret, hvis hele liv har været præget af mishandling og latterliggørelse. Hans arbejdsgiver kalder ham ’idioten’ og lader ham arbejde hårdt uden løn og næsten uden mad. Tanken om at udrydde denne onde mand bliver hjulpet godt på vej af de engle, som i drømmesyn kommer ned på jorden og følger ham – til tonerne af Verdis ’Requiem’. Ønsket af Inge Steen Christensen.

Hvad med Balthazar?

Hvad med Balthazar?

Instruktør: Robert Bresson
10.06.2017 kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilFilmen skildrer æslet Balthazars liv og død. Efter en lykkelig barndom blandt kærlige børn går han fra den ene ejer til den anden – mange af dem misrøgter det stakkels dyr. Parallelt med æslets liv følger vi pigen Marie, der i sin tid navngav ham. Hendes liv er også præget af misbrug og svigt fra menneskene omkring hende. Balthazar ender dog sine dage hos en gammel møller, der tror, dyret er en genfødt helgen.

Børnebiffen 4-6 år, juni
11.06.2017 kl. 11:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 4-6 år, juni

Børnebiffen 5-7 år, juni
11.06.2017 kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 5-7 år, juni

Snøvsen

Snøvsen

Instruktør: Jørgen Vestergaard
11.06.2017 kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilSyv-årige Eigil hører sine forældre sige, at hans onkel er gået fra snøvsen, og Eigil beslutter sig for at finde den stakkels, forladte snøvs. Den viser sig at have én tå og mange meninger, og det bliver et enestående venskab. I en effektiv og charmerende blanding af live action og animation skildres Eigil og hans frække, filosoferende, søde og påståelige ven, som Eigil – i modsætning til alle andre – aldrig vil gå fra.

Danish on a Sunday: 'Small Town Killers'
11.06.2017 kl. 14:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Tradesmen Ib (Nicolas Bro) and Edward (Ulrich Thomsen) are tired of their lifeless marriages and dream of living the good life from the stash of money they've earned moonlighting for years. After a fight with their wives the two men get drunk and hire a Russian contract killer to do a hit on their spouses. But they have badly underestimated their wives, and this becomes the start of an absurd journey.

Blood of the Condor

Blood of the Condor

Instruktør: Jorge Sanjinés
11.06.2017 kl. 14:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDen bolivianske ‘Blood of the Condor’ afslørede i 1969 – i fiktionsdramaets form – en absurd og ulovlig praksis blandt udsendte amerikanske gynækologer, nemlig at sterilisere bedøvede Quechua-indianske kvinder uden disses vidende! Den skildrer også, hvordan Progress Corps (læs: virkelighedens amerikanske Peace Corps) bid for bid ændrer livet til det traditionsudhulende. Målrettet militant filmkunst – der havde effekt.

Honduras' indianske folk - film og debat
11.06.2017 kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Verdenspremiere på filmen ‘Retten til at blive hørt – indianske folks kamp for overlevelse i Honduras’ (28 min.) om mordet på den verdensberømte menneskerettighedsforkæmper Berta Cáceres sidste år. Efter filmen vil der være debat om filmen, om menneskerettighedssituationen i Honduras nu - og om det mere generelle spørgsmål om menneskerettigheder og danske/vestlige investeringer i skrøbelige demokratier.

I debatten deltager Tomás Membreño fra den honduranske landarbejderfagforening Stas, programansvarlig Misha Wolsgaard fra Oxfam Ibis, afdelingsleder Jesper Nielsen fra 3F, Andreas Brogaard Buhl fra Investeringsfonden for Udviklingslande, Nanna Clifforth fra Noah (Friends of the Earth) og filminstruktøren Niels Boel fra VF Film. Efter debatten bydes der på et glas vin i Asta Bar.

Billetpris: 30 kr.

Broken Flowers

Broken Flowers

Instruktør: Jim Jarmusch
11.06.2017 kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil’Broken Flowers’ er historien om den midaldrende og velhavende Don Johnston, for hvem den ene joggingsæt-klædte dag tager den anden i forstadens trummerum. Men en dag modtager han et mystisk brev uden afsender med besked om, at han angivelig skal have en 19-årig søn derude.

Vennen Winston elsker at lege privatdetektiv og går straks i gang med sin helt egen efterforskning. Snart har han en plan klar til Don, hvor han kan rejse fra ekskæreste til ekskæreste fra dengang, hvor han var en rigtig don juan. ’Broken Flowers’ er båret af den for Jim Jarmusch karakteristisk underspillede charme med fine og skæve aftryk. Filmen sikrede Jarmusch juryens store pris i Cannes.

Danser med ulve

Danser med ulve

Instruktør: Kevin Costner
Serie: Ønskefilm
11.06.2017 kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilLøjtnant John W. Dunbar udstationeres efter eget ønske på åben prærie midt i et indianerterritorium. For ham handler det ikke om at bekrige de indfødte, men om at vinde deres tillid. Kevin Costners storfilm og debut som instruktør blev Oscar-nomineret i 12 kategorier og løb med hele syv statuetter, bl.a. for bedste film og instruktion. Og så fik den over 50 procent af stemmerne ved Cinematekets Facebook-afstemning, der stod mellem tre film fra 90’erne.

Suntan

Suntan

Instruktør: Argyris Papadimitropoulos
11.06.2017 kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil”Rammer på alle måder plet. ‘Suntan’ er en påmindelse om, at når ungdommen er forbi, er den forbi for altid.” Sådan skrev branchebladet Variety om den mørke græske dramedy ‘Suntan’. Den 42-årige Dr. Kostis bliver ansat som læge i et lille ø-samfund i Grækenland. Da det bliver sommer, og unge fra Nordeuropa rykker ind i Adam- og Eva-kostumer, glemmer Kostis alder og overvægt og forsøger at lege ung med de unge. Han falder pladask for den 21-årige solbrune skønhed Anna, da hun kommer ind som patient på hans klinik. Kostis opsøger herefter Anna og hendes venner på stranden, hvor han køber sig ind i deres bekymringsløse og seksuelt frigjorte fællesskab med kolde øl, cigaretter og fester til den lyse morgen.

Den hæmningsløse flirt, Dr. Kostis lader sig lokke af, er i virkeligheden blot mangel på respekt. Jo mere han halser efter og forsøger at charmere de unge festaber, jo mere latterliggør og afviser de ham. ‘Suntan’ er således samtidig et afslørende billede af, hvad beboerne i det græske øhav må finde sig i fra de turister, der bringer smør på brødet. Den underholdende og mørke coming-of-middle-age-fortælling er fyldt med pinlighedshumor og mange fornemt afviklede scener. Efter ‘Suntan’ bliver det aldrig mere det samme at tage på ø-hop i Grækenland!

Søren Ulrik Thomsen og Jørgen Leth: Samtale og film
12.06.2017 kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Mød denne aften Jørgen Leth og Søren Ulrik Thomsen, der diskuterer sammensmeltningen af digtekunst og filmkunst. Og så viser vi naturligvis parrets film ’Jeg er levende’, hvor Thomsen lysende og klart fortæller om barndom, voksenliv og digterisk praksis. I sin lejlighed i København læser han digte op og reflekterer over poesien, der formår at tænke og sanse i ét nu. Billetter: 90/65 kr. Afhentningsfrist den 10. juni.

Suntan

Suntan

Instruktør: Argyris Papadimitropoulos
13.06.2017 kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil”Rammer på alle måder plet. ‘Suntan’ er en påmindelse om, at når ungdommen er forbi, er den forbi for altid.” Sådan skrev branchebladet Variety om den mørke græske dramedy ‘Suntan’. Den 42-årige Dr. Kostis bliver ansat som læge i et lille ø-samfund i Grækenland. Da det bliver sommer, og unge fra Nordeuropa rykker ind i Adam- og Eva-kostumer, glemmer Kostis alder og overvægt og forsøger at lege ung med de unge. Han falder pladask for den 21-årige solbrune skønhed Anna, da hun kommer ind som patient på hans klinik. Kostis opsøger herefter Anna og hendes venner på stranden, hvor han køber sig ind i deres bekymringsløse og seksuelt frigjorte fællesskab med kolde øl, cigaretter og fester til den lyse morgen.

Den hæmningsløse flirt, Dr. Kostis lader sig lokke af, er i virkeligheden blot mangel på respekt. Jo mere han halser efter og forsøger at charmere de unge festaber, jo mere latterliggør og afviser de ham. ‘Suntan’ er således samtidig et afslørende billede af, hvad beboerne i det græske øhav må finde sig i fra de turister, der bringer smør på brødet. Den underholdende og mørke coming-of-middle-age-fortælling er fyldt med pinlighedshumor og mange fornemt afviklede scener. Efter ‘Suntan’ bliver det aldrig mere det samme at tage på ø-hop i Grækenland!

Plants

Plants

Instruktør: Roberto Doveris
13.06.2017 kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDen 17-årige Flor får pludselig ansvaret for at passe sin hjerneskadede bror, hvilket ikke er en nem opgave, når man stadig kun er en irrationel teenager, og seksualiteten spirer. Flor begynder at udforske cybersex, men der går ikke længe, før computeren skiftes ud med besøg af mænd, og de seksuelle fantasier får lov at blomstre, på samme vis som planterne i hendes sci-fi-tegneserie 'Las Plantas' gør det.

De underspillede scener sammenkoblet med de eksplicitte seksuelle spændinger bevæger sig mellem fantasi og virkelighed i Flors monotone hverdag. Filmen fortælles ud fra et teenageperspektiv, og handlingen skramler usammenhængende frem på samme vis som sin hovedkarakter. Roberto Doveris har med sin debutfilm skabt et drømmende og atmosfærisk portræt af en ungdom uden ambitioner og retning og gjort det 100 procent på sin hovedpersons side – med fokus på stemning frem for handling.

Broen over Rhinen

Broen over Rhinen

Instruktør: Andreé Cayatte
Serie: Ønskefilm
13.06.2017 kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilJuni 1940. Kolonne efter kolonne af slagne franske soldater er ad Rhin-broerne på vej til krigsfangenskab i Tyskland. De to fanger Roger og Jean (Charles Aznavour og Georges Rivière) falder tilfældigt i snak, og da de er blevet anbragt i en tysk landsby, planlægger de snart at flygte. Filmen vandt Guldløven ved filmfestivalen i Venedig i 1960 og er ønsket af Michael Søby.

Børnebiffen 3-5 år, juni
14.06.2017 kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, juni

Børnebiffen 4-6 år, juni
14.06.2017 kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 4-6 år, juni

Space In Between - Marina Abramovic and Brazil
14.06.2017 kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilTag på rejse gennem kultiske ritualer, farverige landskaber, folklore og mytologi med en af samtidskunstens helt store navne som guide. Marina Abramovich er en frygtløs performer, der investerer sig selv og alt omkring sig, når et projekt skal tage form, men på rejse gennem Brasiliens mest dramatiske områder (geografisk og kulturelt) må hun ofte selv spærre øjnene op og bare lade sig kuldkaste.

Dheepan

Dheepan

Instruktør: Jacques Audiard
14.06.2017 kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilHjerteskærende, sensitiv og højdramatisk film, der hjemtog Guldpalmen i Cannes. Den srilankanske frihedskæmper Dheepan beslutter sig efter borgerkrigen i Sri Lanka for at flygte til Frankrig. I en srilankansk flygtningelejr møder han kvinden Yalini og den forældreløse ni-årige pige Illayaal. Han tager dem med sig på sin rejse i håb om, at en familie vil have nemmere ved at få asyl. I en Paris-forstad får Dheepan job som vicevært i et socialt belastet boligområde, og da ’familien’ så småt er ved at falde på plads, bliver han involveret i en bandekonflikt, der river op i gamle traumer.

Suntan

Suntan

Instruktør: Argyris Papadimitropoulos
14.06.2017 kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil”Rammer på alle måder plet. ‘Suntan’ er en påmindelse om, at når ungdommen er forbi, er den forbi for altid.” Sådan skrev branchebladet Variety om den mørke græske dramedy ‘Suntan’. Den 42-årige Dr. Kostis bliver ansat som læge i et lille ø-samfund i Grækenland. Da det bliver sommer, og unge fra Nordeuropa rykker ind i Adam- og Eva-kostumer, glemmer Kostis alder og overvægt og forsøger at lege ung med de unge. Han falder pladask for den 21-årige solbrune skønhed Anna, da hun kommer ind som patient på hans klinik. Kostis opsøger herefter Anna og hendes venner på stranden, hvor han køber sig ind i deres bekymringsløse og seksuelt frigjorte fællesskab med kolde øl, cigaretter og fester til den lyse morgen.

Den hæmningsløse flirt, Dr. Kostis lader sig lokke af, er i virkeligheden blot mangel på respekt. Jo mere han halser efter og forsøger at charmere de unge festaber, jo mere latterliggør og afviser de ham. ‘Suntan’ er således samtidig et afslørende billede af, hvad beboerne i det græske øhav må finde sig i fra de turister, der bringer smør på brødet. Den underholdende og mørke coming-of-middle-age-fortælling er fyldt med pinlighedshumor og mange fornemt afviklede scener. Efter ‘Suntan’ bliver det aldrig mere det samme at tage på ø-hop i Grækenland!

Jørgen Leths film og metode - en aften med Lars Movin
14.06.2017 kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

“Ingen regler gælder. Lyd er lyd. Billede er billede.” Så radikalt meldte Jørgen Leth ud, da han i 1963 debuterede med kortfilmen ’Stopforbud’ om jazzlegenden Bud Powell. Siden er det blevet til et halvt hundrede værker i alle tænkelige genrer, men altid med Leths unikke fingeraftryk. På selve instruktørens 80-års fødselsdag den 14. juni viser vi et udvalg af højdepunkter fra Leths lange karriere introduceret og kædet sammen af den indgående værkkender og biografi-forfatter Lars Movin, der fortæller om Leths omfattende filmværk og instruktørens arbejdsmetode. Reserverede billetter skal afhentes to dage forinden. Bliv endelig hængende og hør efter en pause Movins oplæg til ’Det gode og det onde.’

American Honey

American Honey

Instruktør: Andrea Arnold
14.06.2017 kl. 21:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil’American Honey’ kan bedst beskrives som en poetisk roadmovie om den amerikanske ungdoms drømme, længsler og frustrationer. Star er 18 år og lever en tilværelse præget af alkoholmisbrug og overgreb. Da hun en dag møder en flok unge mennesker, der lever af at køre rundt i en minibus og sælge abonnementer til magasiner, efterlader hun alt til fordel for at rejse rundt med det såkaldte ’mag crew’. Popmusikken blæser ud af højttalerne, mens de kører ud af Amerikas endeløse landeveje, og Star indleder hurtigt et forhold til den ældre, fascinerende Jake (Shia LaBeouf).

Det bliver dog ingen dans på roser for Star, for der eksisterer et hårdt hierarki i gruppen. Stars rebelske natur bliver sat på prøve, da gruppens leder, Krystal, begynder at se skævt til hende. Instruktør Andrea Arnold skildrer med præcision de mennesker, der har så mange drømme, men så få chancer i livet.

'Det gode og det onde' - med introduktion af Lars Movin
14.06.2017 kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Efter at have talt om en lille håndfuld af Jørgen Leths kortere film vil forfatter og Leth-biografør Lars Movin introducere og perspektivere eksperimentalfilmen ’Det gode og det onde’.

Børnebiffen 5-7 år, juni
15.06.2017 kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 5-7 år, juni

Børnebiffen 3-5 år, juni
15.06.2017 kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, juni

Film, tapas & cocktails: 'Big Fish'
15.06.2017 kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb

I samarbejde med Restaurant SULT og Copenhagen Fashion Film inviterer Cinemateket til en månedlig eksklusiv aften, der kombinerer tapas og film. Den 15. juni står den på ’Big Fish’. Der er menu og cocktails i SULT fra kl. 17.00 fulgt af film kl. 18.00.

Syndens engle

Syndens engle

Instruktør: Robert Bresson
15.06.2017 kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDen velstående unge kvinde Anne-Marie følger sit kald og bliver nonne i et kloster, der tager sig særligt af kvinder under afsoning af fængselsstraf. Særligt én kvinde fascinerer hende, nemlig Thérèse, der stædigt hævder sin uskyld, og som efter endt afsoning myrder den mand, der fik hende bag tremmer. Det moralske dilemma rammer for alvor Anne-Marie, da Thérèse opsøger hende for anden gang.

’Syndens engle’ skulle egentlig have heddet ’Byttehandlen’, men producenterne bag filmen mente ikke, at den titel var salgbar nok. Bresson arbejdede for en sjælden gangs skyld med professionelle skuespillere, og den hører til hans mest klassisk fortalte. Men temaerne er vintage Bresson – og filmen foregriber hans senere forkærlighed for fængselscellen som dramatisk location.

Traberg

Traberg

Instruktør: Jørgen Leth
15.06.2017 kl. 18:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI en blanding af dokumentarisme og fiktion følger Jørgen Leth sin ven, Ebbe Traberg, fra Spanien til Haiti. Trabergs historie bliver samtidig udgangspunktet for at skildre Haitis nærmest surrealistiske virkelighed.

The Fire

The Fire

Instruktør: Juan Schnitman
15.06.2017 kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEt hyperintenst argentinsk parforholdsdrama, der følger det unge par Lucia og Marcelo over 24 timer, mens de venter på at kunne underskrive kontrakt på en ny lejlighed. I starten af filmen hæver de et større kontantbeløb, som skal bruges til udbetalingen, og som de anbringer i pengebælter i deres lejlighed. Opbevaringen af de mange penge skaber hele tiden skænderier og mistillid mellem de to unge, og volden lurer under overfladen. De tilbageholder begge informationer for hinanden for at bevare en form for kontrol.

Da sælgeren udsætter underskrivelsen af kontrakten med 24 timer, må de vende tilbage til de daglige rutiner. Hun arbejder i et restaurantkøkken, hvor der hersker en ubehagelig macho-atmosfære, og han er skolelærer, som bliver kritiseret af forældrene til et voldeligt barn. ’The Fire’ er optaget med håndholdt kamera i lange indstillinger, men de to unge skuespillere formår at holde intensiteten hele vejen gennem mange velspillede scener. Bergman på speed!

Notater fra Kina

Notater fra Kina

Instruktør: Jørgen Leth
15.06.2017 kl. 20:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilJørgen Leths personlige togrejse gennem Kina. Sanseindtryk og glimt fra den kinesiske hverdag. Landskaber og folk. En akrobat jonglerer med en lerkrukke. En gruppe sangere opfører »Figaros bryllup«. Ældre mennesker motionerer. Børn. Et hold kvindelige cykelryttere. En maler. Og mange andre mennesker.

Suntan

Suntan

Instruktør: Argyris Papadimitropoulos
15.06.2017 kl. 21:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil”Rammer på alle måder plet. ‘Suntan’ er en påmindelse om, at når ungdommen er forbi, er den forbi for altid.” Sådan skrev branchebladet Variety om den mørke græske dramedy ‘Suntan’. Den 42-årige Dr. Kostis bliver ansat som læge i et lille ø-samfund i Grækenland. Da det bliver sommer, og unge fra Nordeuropa rykker ind i Adam- og Eva-kostumer, glemmer Kostis alder og overvægt og forsøger at lege ung med de unge. Han falder pladask for den 21-årige solbrune skønhed Anna, da hun kommer ind som patient på hans klinik. Kostis opsøger herefter Anna og hendes venner på stranden, hvor han køber sig ind i deres bekymringsløse og seksuelt frigjorte fællesskab med kolde øl, cigaretter og fester til den lyse morgen.

Den hæmningsløse flirt, Dr. Kostis lader sig lokke af, er i virkeligheden blot mangel på respekt. Jo mere han halser efter og forsøger at charmere de unge festaber, jo mere latterliggør og afviser de ham. ‘Suntan’ er således samtidig et afslørende billede af, hvad beboerne i det græske øhav må finde sig i fra de turister, der bringer smør på brødet. Den underholdende og mørke coming-of-middle-age-fortælling er fyldt med pinlighedshumor og mange fornemt afviklede scener. Efter ‘Suntan’ bliver det aldrig mere det samme at tage på ø-hop i Grækenland!

Gratis koncert: Folkeando
15.06.2017 kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Tango betragtes ofte som synonym med argentinsk musik. Men den musikalske bagage fra Argentina er meget varieret: Chacarera, zamba, chamamé, milonga. Det er nogle af de rytmer, man kan nyde, når ensemblet Folkeando fortolker den argentinske folkemusik med en unik kombination af detaljerede arrangementer og folkemusikkens særlige sjæl og rytme. Fri entré og forudgående argentinsk reception.

Børnebiffen 4-6 år, juni
16.06.2017 kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 4-6 år, juni

Børnebiffen 5-7 år, juni
16.06.2017 kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 5-7 år, juni

At lægge stemme til 'Robin Hood' - kunsten at dubbe Disney
16.06.2017 kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Vi har sat dubbing-instruktøren Per Holst og stemmeskuespillerne fra Disney-klassikeren ’Robin Hood’ stævne for at fortælle om deres arbejde – 43 år siden de lavede filmen! NB: Grundet stor efterspørgsel vises filmen nu to gange, nemlig lørdag den 27. maj kl. 14.00 (med besøg af dubbing-instruktøren Per Holst og stemmeskuespillerne Susanne Bruun-Koppel, Jesper Langberg og Finn Storgaard) og fredag den 16. juni kl. 16.45 (gæster: stemmeskuespillerne Morten Grunwald og Jesper Langberg).

Suntan

Suntan

Instruktør: Argyris Papadimitropoulos
16.06.2017 kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil”Rammer på alle måder plet. ‘Suntan’ er en påmindelse om, at når ungdommen er forbi, er den forbi for altid.” Sådan skrev branchebladet Variety om den mørke græske dramedy ‘Suntan’. Den 42-årige Dr. Kostis bliver ansat som læge i et lille ø-samfund i Grækenland. Da det bliver sommer, og unge fra Nordeuropa rykker ind i Adam- og Eva-kostumer, glemmer Kostis alder og overvægt og forsøger at lege ung med de unge. Han falder pladask for den 21-årige solbrune skønhed Anna, da hun kommer ind som patient på hans klinik. Kostis opsøger herefter Anna og hendes venner på stranden, hvor han køber sig ind i deres bekymringsløse og seksuelt frigjorte fællesskab med kolde øl, cigaretter og fester til den lyse morgen.

Den hæmningsløse flirt, Dr. Kostis lader sig lokke af, er i virkeligheden blot mangel på respekt. Jo mere han halser efter og forsøger at charmere de unge festaber, jo mere latterliggør og afviser de ham. ‘Suntan’ er således samtidig et afslørende billede af, hvad beboerne i det græske øhav må finde sig i fra de turister, der bringer smør på brødet. Den underholdende og mørke coming-of-middle-age-fortælling er fyldt med pinlighedshumor og mange fornemt afviklede scener. Efter ‘Suntan’ bliver det aldrig mere det samme at tage på ø-hop i Grækenland!

Michael Laudrup – en fodboldspiller
16.06.2017 kl. 19:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil"Michael Laudrup er fodbold, når det er kunst". Sådan slutter Jørgen Leth sit filmportræt af dansk fodbolds største stjerne nogensinde. Filmen følger Laudrup i sommeren 1993, hvor han havde stor succes som professionel i FC Barcelona og samtidig genindtrådte på det danske landshold i kvalifikationskampene op til VM i USA. Jørgen Leth giver et fint indblik i Barcelonas spillestil og i, hvordan Michael Laudrup blev brugt på det stjernespækkede hold. Anden del handler om landsholdskarrieren. Filmens billedrytme og fortællestil er en æstetisk nydelse på højde med Laudrups "synkoperede driblinger": Stoichkov. Laudrup. Romario. Og mål.

'Mamma Mia' sing-a-long - med opvarmning og sommerdrinks!
16.06.2017 kl. 19:30
Tilføj til din kalender
Køb

Klar på sommerdrinks og charmerende ABBA-musical? Vi præsenterer den 16. juni og 8. juli ’Mamma Mia! – The Movie’ i en saftig sing-along-version med sangtekster på lærredet.

Slangens favntag

Slangens favntag

Instruktør: Ciro Guerra
16.06.2017 kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDen tyske videnskabsmand Theo søger i 1909 dybt ind i Amazonas’ jungle for at finde en sagnomspunden blomst. Med på hans færd er den lokale shaman Karamakate. Over 30 år senere gentager historien sig, da en amerikansk videnskabsmand begiver sig ud på samme færd. Jo længere ind i junglen, de bevæger sig, jo mere overtager galskaben i instruktøren Ciro Guerras perle, der modigt har fravalgt junglens farver til fordel for blændende smukke sort/hvid-optagelser. Et atmosfæremættet etnografisk sansetrip.

Politiken gav filmen fem hjerter med ordene: "Den columbianske filminstruktør har både skabt en sansemættet film fra de sorte – det vil sige regnskovsgrønne og hidtil ubeskrevne – pletter på Colombias landkort og en nøgtern skildring af omkostningerne ved den industrialiserede verdens forskningsfremstød og natursyn."

Børnebiffen 3-5 år, juni
17.06.2017 kl. 11:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, juni

Børnebiffen 4-6 år, juni
17.06.2017 kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 4-6 år, juni

Cirkeline – Storbyens mus

Cirkeline – Storbyens mus

Instruktør: Jannik Hastrup
17.06.2017 kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDet er blevet moderne tider i denne historie om den elskelige lille, alf Cirkeline, der sover i en tændstikæske på tegnerens bord. Cirkeline og hendes musevenner, Fredrik og Ingolf, skal flytte til byen. Det bliver en stor forandring for Cirkeline og musene – på godt og ondt. Storbyen er nemlig fuld af farer, men også fuld af søde, sjove og frække legekammerater. Både Sidse, der har en pirat i familien, og indvandrermusene, som introducerer den madglade Ingolf for fetaost og mavedans.

‘Cirkeline – storbyens mus’ fortæller med både humor og alvor om en verden, der ikke altid er lige nem at finde ud af, set fra børnehøjde. Figurernes charmerende stemmer er indtalt af børn, og filmen er krydret med iørefaldende sange.

Mystery Train

Mystery Train

Instruktør: Jim Jarmusch
17.06.2017 kl. 14:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDer er skæv komik for alle pengene i denne aparte Jim Jarmusch-film, der kæder tre historier sammen om ét fikspunkt. ’Mystery Train’ er knap to timers bevidst overkoloreret skævhed og mystik, der ind imellem giver David Lynch baghjul. Filmen har et luset hotel i Memphis som omdrejningspunkt. Det er i hvert fald her, alle skæbnerne sætter deres ben på et eller andet tidspunkt i trekantskomedien. Og så hersker selveste Elvis Presley. Om ikke andet hans ånd.

Thor Heyerdal på Kon-tiki og Galapagos
17.06.2017 kl. 15:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Vi præsenterer Thor Heyerdals to dokumentarfilm, den Oscar-vindende’Kon-Tiki’ og den æstetisk frydefulde ’Galapagos’, med oplæg af Gunnar Iversen (NTNU, Trondheim) og pause-vin i Asta Bar.

Suntan

Suntan

Instruktør: Argyris Papadimitropoulos
17.06.2017 kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil”Rammer på alle måder plet. ‘Suntan’ er en påmindelse om, at når ungdommen er forbi, er den forbi for altid.” Sådan skrev branchebladet Variety om den mørke græske dramedy ‘Suntan’. Den 42-årige Dr. Kostis bliver ansat som læge i et lille ø-samfund i Grækenland. Da det bliver sommer, og unge fra Nordeuropa rykker ind i Adam- og Eva-kostumer, glemmer Kostis alder og overvægt og forsøger at lege ung med de unge. Han falder pladask for den 21-årige solbrune skønhed Anna, da hun kommer ind som patient på hans klinik. Kostis opsøger herefter Anna og hendes venner på stranden, hvor han køber sig ind i deres bekymringsløse og seksuelt frigjorte fællesskab med kolde øl, cigaretter og fester til den lyse morgen.

Den hæmningsløse flirt, Dr. Kostis lader sig lokke af, er i virkeligheden blot mangel på respekt. Jo mere han halser efter og forsøger at charmere de unge festaber, jo mere latterliggør og afviser de ham. ‘Suntan’ er således samtidig et afslørende billede af, hvad beboerne i det græske øhav må finde sig i fra de turister, der bringer smør på brødet. Den underholdende og mørke coming-of-middle-age-fortælling er fyldt med pinlighedshumor og mange fornemt afviklede scener. Efter ‘Suntan’ bliver det aldrig mere det samme at tage på ø-hop i Grækenland!

Haïti. Uden titel

Haïti. Uden titel

Instruktør: Jørgen Leth
17.06.2017 kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilÆstetikeren og tænkeren Jørgen Leth har samlet materiale til denne personlige dokumentarfilm fra Haïti gennem ti år på øen. Filmen er lavet uden en eneste kommentar fra Leths side, men tak skæbne, hvor vi til gengæld betragter: Voodoopræsten, som bider halsen over på en levende høne. Den nøgne kvinde, der læser egne digte højt. Politikere tynget af guldsmykker. Den døde mand, der ligger henkastet i rendestenen.

'Stjernerne og vandbærerne' med introduktion af Lars Movin & særlig gæst
17.06.2017 kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Forfatter Lars Movin og en særlig gæst causerer den 17. juni kl. 19.00 over cykelsportens prøvelser og Leths internationalt anerkendte cykel-dokumentarfilm, inden visningen af ’Stjernerne og vandbærerne’. Reserverede billetter skal afhentes to dage forinden.

Det gode og det onde

Det gode og det onde

Instruktør: Jørgen Leth
17.06.2017 kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilJørgen Leths første eksperimentalfilm af spillefilmslængde. ’Det gode og det onde’ kan ses i forlængelse af instruktørens kortfilm ’Livet i Danmark’, da den udgør et forsøg på at skildre danskernes hverdagsliv via en række tableauer. Filmen er inddelt i ti afsnit, der samlet set skal illustrere livets trivialiteter, ofte med en absurd drejning. Leth høres selv som antropologisk kommentator før hvert afsnit. I kølige og skarpe billedopstillinger ses skuespillere og kendte danskere, som taler direkte til kameraet eller til sig selv.

Min far Toni Erdmann
17.06.2017 kl. 19:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilOver 100.000 så ‘Min far Toni Erdmann’ i de danske biografer – og med god grund! Maren Ades absurde komedie er et unikt, filmisk festfyrværkeri. Winfried rejser spontant til Bukarest for at besøge sin datter Ines, der er travlt optaget af sit job og bestemt ikke lyst til at bruge tid med sin far. Winfred giver dog ikke op, men hans metoder kan ikke ligefrem kaldes konventionelle. Med paryk og falske tænder forvandler han sig til Toni Erdmann og begynder at trænge sig ind i den business-verden, som Ines lever og ånder for.

Igennem en række mere og mere absurde sekvenser bliver båndet mellem far og datter sat på prøve, da de repræsenterer to vidt forskellige, kolliderende verdener. De absurde og sjove scener kan dog i næste øjeblik blive afløst af dybfølt drama, der går lige i hjertet. ”Årets komedie er en mesterligt morsom og sjældent dybsindig film, hvor man til sidst øjner livets mening og føler sig helt lykkelig. Genialt!” skrev Filmmagasinet Ekko og kvitterede med seks stjerner.

Stjernerne og vandbærerne
17.06.2017 kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilJørgen Leth skabte med filmen ’Stjernerne og vandbærerne’ både en klassiker inden for cykelfilm, et monumentalt epos om det store cykelløb Giro di Italia og en overraskende intim cykelfortælling, hvor Eddy Merckx og Ole Ritter indtager centrale roller. Uden at tilsløre de økonomiske interesser bagved fremstår filmen som et forsvar for den professionelle cykelsport. Med instruktørens egne ord: "Jeg ser sportens verden som et klassisk teater med helte, der repræsenterer klassiske dyder og udfører legendariske præstationer ligesom i den mytologiske verden. Det er disse, jeg vil besynge og undersøge."

Tamara

Tamara

Instruktør: Elia Schneider
17.06.2017 kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilInstruktøren Elia Schneider har hele fire gange været Venezuelas officielle repræsentant i Oscar-kapløbet, og med ’Tamara’ serverer hun en hjertegribende beskrivelse af et progressivt individ, som forsøger at navigere i et traditionsbundet samfund. Ambitiøse Teo Adriàn bliver efter års studieophold i Paris en prominent advokat i Caracas, gifter sig og får børn. Som man nu skal. Men Teo kæmper en indre kamp for at finde sin rette kønsidentitet. Det hele smuldrer, da Teo springer ud som Tamara – og konen ikke kan acceptere hendes nye identitet.

Uden støtte fra sin familie, men fast besluttet på at blive den, hun hele tiden har været, må Tamara nu navigere i et traditionsbundet katolsk samfund med klart definerede kønsroller. På fineste vis lader instruktør Elia Schneider os komme helt tæt på Tamara gennem psykologsamtaler og voice-over – og skildrer sammenstødet mellem individ og samfund med både ærlighed og fine nuancer. Baseret på den virkelige historie om Venezuelas første transkønnede politiker.

Børnebiffen 5-7 år, juni
18.06.2017 kl. 11:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 5-7 år, juni

Børnebiffen 3-5 år, juni
18.06.2017 kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, juni

Albert

Albert

Instruktør: Karsten Kiilerich
18.06.2017 kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilKalleby er verdens mindste og hyggeligste by, men da Albert bliver født, er freden forbi. Alberts opfindsomme væsen er ikke hverdagskost. Det går hurtigt op for Albert, at der er en verden udenfor Kalleby, og han beslutter sig for at opsøge eventyret. Albert vil være ballonskipper, han vil gøre sin mor og far stolte – og vende hjem til Kalleby i triumf. En hæsblæsende road-movie med røverbander, spåkoner og sigøjnerpiger.

Space In Between - Marina Abramovic and Brazil
18.06.2017 kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilTag på rejse gennem kultiske ritualer, farverige landskaber, folklore og mytologi med en af samtidskunstens helt store navne som guide. Marina Abramovich er en frygtløs performer, der investerer sig selv og alt omkring sig, når et projekt skal tage form, men på rejse gennem Brasiliens mest dramatiske områder (geografisk og kulturelt) må hun ofte selv spærre øjnene op og bare lade sig kuldkaste.

Med Per Høst til Panama og Columbia
18.06.2017 kl. 16:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Per Høst var en af Norges store dokumentarfilmpionerer. Han brød igennem med farvefilmen ’Gjensyn med jungelfolket’. Hovedparten af materialet stammer fra hans tredje og sidste ekspedition til det indre Panama og Bolivia. Her møder Høst den frygtede Choko-stamme, hvis hverdagsliv og ceremonier han dokumenterede i fascinerende optagelser, inden Chokoernes levevis blev indhentet af civilisationen. Se ’Gjensyn med jungelfolket’ med oplæg ved Gunnar Iversen fra Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet i Trondheim).

De fem benspænd

De fem benspænd

Instruktør: Jørgen Leth, Lars von Trier
18.06.2017 kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilMan kunne sikkert have forudset noget morsomt og øjenåbnende, da Lars von Trier satte sig for at lave sin første dokumentarfilm. Men næppe noget så balstyrisk produktivt og underholdende som dette portræt af kollegaen Jørgen Leth, der skærer ansigter og lider tappert, mens han udsættes for fem kreative udfordringer af von Trier. Filmen skildrer noget så sjældent som to voksne mænd, der leger. Men den siger også noget væsentligt om iscenesættelsen som form og metode - og om en instruktør, der prøver at ramme Leth på den kontrolsyge, som von Trier mener er hans kardinaldyd.

Suntan

Suntan

Instruktør: Argyris Papadimitropoulos
18.06.2017 kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil”Rammer på alle måder plet. ‘Suntan’ er en påmindelse om, at når ungdommen er forbi, er den forbi for altid.” Sådan skrev branchebladet Variety om den mørke græske dramedy ‘Suntan’. Den 42-årige Dr. Kostis bliver ansat som læge i et lille ø-samfund i Grækenland. Da det bliver sommer, og unge fra Nordeuropa rykker ind i Adam- og Eva-kostumer, glemmer Kostis alder og overvægt og forsøger at lege ung med de unge. Han falder pladask for den 21-årige solbrune skønhed Anna, da hun kommer ind som patient på hans klinik. Kostis opsøger herefter Anna og hendes venner på stranden, hvor han køber sig ind i deres bekymringsløse og seksuelt frigjorte fællesskab med kolde øl, cigaretter og fester til den lyse morgen.

Den hæmningsløse flirt, Dr. Kostis lader sig lokke af, er i virkeligheden blot mangel på respekt. Jo mere han halser efter og forsøger at charmere de unge festaber, jo mere latterliggør og afviser de ham. ‘Suntan’ er således samtidig et afslørende billede af, hvad beboerne i det græske øhav må finde sig i fra de turister, der bringer smør på brødet. Den underholdende og mørke coming-of-middle-age-fortælling er fyldt med pinlighedshumor og mange fornemt afviklede scener. Efter ‘Suntan’ bliver det aldrig mere det samme at tage på ø-hop i Grækenland!

Jørgen Leth - fire kortfilm
18.06.2017 kl. 18:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Oplev Leths to kortfilmsklassikere ’ Det perfekte menneske’ og ’Livet i Danmark’, flankeret af ’Dansk litteratur’ og ’Aarhus’.

Jeg, Daniel Blake
18.06.2017 kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil"Der er aldrig store filmiske armbevægelser hos Loach. Men det stille har også ret. Ikke mindst når det formidler en så vigtig fortælling." Sådan skriver Jyllands-Posten om Ken Loachs Guldpalme-vinder om tømreren Daniel Blake, der en dag bliver ramt af et slagtilfælde. Han må sygemelde sig og bede staten om økonomisk støtte. Her møder han statens forvirrende og ufleksible system, hvor han skal udfylde skemaer online, selvom han aldrig før har siddet foran en computer. I systemets virvar møder Daniel en enlig mor og hendes to børn, hvis situation ikke er langt fra hans. Dette bliver begyndelsen på et helt særligt venskab.

Rifle

Rifle

Instruktør: Davi Pretto
18.06.2017 kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilPå de uendelige sletter i Sydbrasilien, hvor enlige træer vajer i vinden, sidder en enlig ung mand og tager sigte med sin riffel. I et forsøg på at forsvare området mod jordspekulanter skyder Dione ganske enkelt alle fremmede objekter, som bevæger sig ind i det grønne landskab. Pampas’en sluger larmen fra riflen, og dens ustrækning afskærer hans forbrydelser fra konskvens.

Men bliver opgaven bare større af hans forsøg på at holde orden i landskabet og balance i kosmos? Instruktør Davi Pretto her skabt et både nervepirrende, billedskønt og filosofisk drama om en mands kamp mod forandring på et sted, hvor tiden synes at stå stille. Naturens sanselighed og enorme skala virker nærmest hypnotiserende her, men den fungerer samtidig uophørligt som en hovedrolleindehaver i Diones – håbløse? – kamp.

The Pleasure is Mine

The Pleasure is Mine

Instruktør: Elisa Miller
20.06.2017 kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilParforholdets veje er uransaglige som livets, og at dét at leve sammen mand og kvinde ikke er lutter rosenblade på silkelagner, indfanger Elisa Miller i sin anden spillefilm til udtalt perfektion. Det unge mexicanske par Rita og Mateo er smask-nyforelskede og er netop flyttet ind i et øde beliggende hus på landet. Her er helt stille og tid til at fordybe sig i hinanden, og det gør parret netop med masser af sex og omsorg. Men da Rita bringer på bane, at hun gerne vil have et barn, er det som om, djævelen farer gennem Mateo. Nu er parforholdet pludselig ikke så idyllisk længere, og et besøg fra Mateos unge kusine sætter yderligere tingene ud i et stormvejr præget af jalousi og tab af nærvær.

Jørgen Leth - to balletfilm
20.06.2017 kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Oplev Jørgen Leths poetiske ballet-dokumentarer fra 70’erne: ’Peter Martins – en danser ’ fra 1978 og ’At danse Bournonville’ fra 1979.

Jørgen Leths 'Udenrigskorrespondenten' - med Fuzzy og Åke Sandgren
20.06.2017 kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Samtale med filmkonsulent Åke Sandgren og komponist Fuzzy. "To oplevelser med en filmproduktion har mærket mig for livet. Den ene var von Triers 'Forbrydelsens element', den anden 'Udenrigskorrespondenten’," husker nuværende filmkonsulent Åke Sandgren, der dengang var grøn instruktørassistent på filmen. "Man skulle have vendt kameraet mod Leth og holdet, for tilblivelsen var en drømmeagtig, ja nærmest filmisk oplevelse, der kan måle sig med det endelige resultat. Jørgen var forståeligt tilfreds med filmen, mens producent Tivi Magnusson måtte sælge sin villa, da ’Udenrigskorrespondenten’ floppede kommercielt." Denne aften vil Åke Sandgren og filmens komponist, Fuzzy, komme med hver sit erindringsspor og efterfølgende diskutere, om filmen har bestået historiens prøve.

Jørgen Leth - to cykelfilm
20.06.2017 kl. 19:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Oplev sammen ’En forårsdag i helvede’, der hylder det klassiske cykelløb Paris-Roubaix, og ’Den umulige time’ om Ole Ritters timerekordforsøg i 1974.

Plants

Plants

Instruktør: Roberto Doveris
20.06.2017 kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDen 17-årige Flor får pludselig ansvaret for at passe sin hjerneskadede bror, hvilket ikke er en nem opgave, når man stadig kun er en irrationel teenager, og seksualiteten spirer. Flor begynder at udforske cybersex, men der går ikke længe, før computeren skiftes ud med besøg af mænd, og de seksuelle fantasier får lov at blomstre, på samme vis som planterne i hendes sci-fi-tegneserie 'Las Plantas' gør det.

De underspillede scener sammenkoblet med de eksplicitte seksuelle spændinger bevæger sig mellem fantasi og virkelighed i Flors monotone hverdag. Filmen fortælles ud fra et teenageperspektiv, og handlingen skramler usammenhængende frem på samme vis som sin hovedkarakter. Roberto Doveris har med sin debutfilm skabt et drømmende og atmosfærisk portræt af en ungdom uden ambitioner og retning og gjort det 100 procent på sin hovedpersons side – med fokus på stemning frem for handling.

Børnebiffen 4-6 år, juni
21.06.2017 kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 4-6 år, juni

Børnebiffen 5-7 år, juni
21.06.2017 kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 5-7 år, juni

Gulabi Gang - med forskerdebat
21.06.2017 kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Denne eftermiddag giver vi nye perspektiver på de globale normer om ligestilling og kvinders rettigheder. Vi viser filmen ’Gulabi Gang’ om kampen mod kvindeundertrykkelse i Indien, hvorefter anerkendte praktikere og forskere i feltet giver den danske debat om ligestilling i udviklingssamarbejdet et internationalt perspektiv. Paneldeltagere: Anouka van Eeedewijk, senior advisor KIT, Holland; Tania Dethlefsen, vicedirektør i Sex og Samfund; Nikki van der Gaag, director of Justice and Women's Rights, Oxfam GB; Ordstyrer og debattør: Lars-Engberg-Pedersen, seniorforsker ved DIIS.

The Joy of Sound

The Joy of Sound

Instruktør: Ana Endara Mislov
21.06.2017 kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilKender du lyden? Bruger du høresansen til at mærke musikaliteten i hverdagens små og store lyde? Det gør Ana Endara Mislov – med æstetisk nysgerrighed og en antropologisk tilbygning: Hvem er lydelskerne, de audiofile? Hvorden ser de på vores samfunds lyde? Det sker ikke så tit, at en film fra Panama kommer forbi, men denne stemningsfuldte sort/hvide ode til luftvibrationernes og ørets små hverdagsmirakler er slet og ret smittende og inspirerende.

Paterson

Paterson

Instruktør: Jim Jarmusch
21.06.2017 kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilPaterson er buschauffør i byen Paterson, New Jersey. Hver dag udfører han samme rutine: Står op, går på arbejde, kører samme rute med bussen, skriver digte i sin notesbog, lufter hunden, drikker én, og kun én, øl på den samme bar, går i seng. Han elsker sin kone Laura over alt på jorden, men modsat ham selv er Laura konstant på jagt efter nye projekter. Jim Jarmuschs seneste film var i hovedkonkurrencen i Cannes, hvor hunden Nellie også vandt prisen Palm Dog.