Køb/bestil billetter og se program

Rumrejsen..r.2001.8

CINEMATEKET OKT-NOV

PROGRAM. Der er festivaler galore når PIX, MIX, East by Southeast og NAFF afholdes i Cinemateket. Vi forsætter Kubrick-retrospektivet, markerer 100-året for Den Russiske Revolution og under Kulturnatten åbner vi dørene for filmfans i alle aldre. Glæd dig!
den røde skildpadde kampagneboks

MÅNEDENS FILM I NOV

ORDLØS ANIMERET FABEL. 'Den røde skilpadde' er en poetisk hyldets til livet, fortalt uden et eneste ord. Studio Ghibli står bag filmen, der præsenteres i samarbejde med animationsfestivalen VOID. Instruktøren gæster Cinemateket den 19. november.
NAFF kampagneboks

NORDIC ADVENTURE FILM FESTIVAL

21. - 26. NOV: Der er adrenalin, action og vovemod på menuen når NAFF slår dørene op for en verden af eventyr på det store lærred. Kom ind og oplev en parade af tidens bedste outdoor- og adventure-film krydret med premierer på spritnye danske film.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 4-6 år, november
I dag kl. 10:00

Børnebiffen 4-6 år, november

Børnebiffen 3-5 år, november (1)
I dag kl. 11:00

Børnebiffen 3-5 år, november (1)

Den røde skildpadde
I dag kl. 16:30En skibbruden mand på en øde ø forsøger desperat at undslippe, indtil han en dag møder en mærkelig rød skildpadde, som kommer til at ændre hans liv. En besnærende poetisk og dialogløs animationsfilm, der er co-produceret af japanske Studio Ghibli, som stod bag alle Hayao Miyazakis film, i samarbejde med den hollandske animationsinstruktør Michael Dudok de Wit.

Den Oscar-nominerede Robinson Crusoe-historie er en fuldstændig ordløs fortælling. Der er kælet for alt – lys, skygge, farver og musik – så den stille historie folder sig ud med en helt ualmindelig skønhed. Den strandede mand er desperat for at undslippe, men får øjnene op for den rigdom, naturen omkring ham har at byde på. Dudok de Wit blander stilsikkert og betagende europæiske tegnefilmtraditioner med japanske. Øens trange rammer og totale isolation giver sammen med de næsten anonyme karakterer filmen et præg af mytologi.

Lunatic

Lunatic

Instruktør: Kent Allison
I dag kl. 17:30Hvornår bliver man for gammel til at forfølge sine drømme? "LUNATIC" er fortællingen om en mand og hans ønske om at følge i sine barndomsheltes fodspor, også selvom han er kommet op i alderen.

Da Ian Evans første gang hørte om tidligere arktiske eventyrer som Shackleton, Scott og Amundsen ændrede der noget i ham. Fra at være et relativt "normalt" barn begyndte han at leve og se verden som en eventyrer i stedet for bare at læse om dem i historiebøgerne.
I en alder af 58 år begynder Ian at reflektere over hans motivation for eventyret og stiller spørgsmålstegn ved, hvor længe han kan blive ved. Hans kone Liz bliver den person, der leder ham i retningen af hans næste store eventyr, som skal blive hans hidtil største: En ekspedition til Sydpolen.

Ian vil være den ældste canadier, der hidtil har stået på ski langs kysten fra Antarktis til Sydpolen, en tur som kun 300 mennesker før ham har gennemført. Filmen følger Ian helt fra starten med planlægning af turen, og hvad der hører til af fundraising og træning. På ekspeditionen til Sydpolen oplever vi vigtigheden af teamspirit, og hvordan viljen for overlevelse har en næsten uvirkelig styrke.

Awards: Filmen har vundet prisen for ‘Best Documentary’ til Sunrise Filmfestival 2016, prisen ‘Best of The Fest’ til CKFF 2017 og har derudover været nomineret på festivaler som VIMFF, Kendal Mountain Film Festival og Real to Reel.

Sankt Petersborgs sidste dage - med introduktion af Karsten Fledelius og levende musik
I dag kl. 19:00

Filmen introduceres af lektor på Københavns Universitet Karsten Fledelius, der vil sammenligne filmen med den anden store revolutionsfilm fra samme periode, Eisensteins ’Oktober’ fra 1927. Klaverakkompagnement ved Ronen Thalmay.

Dirtbag: The Legend Of Fred Beckey
I dag kl. 19:15Fred Beckey er kendt som den originale amerikanske ‘dirtbag’-klatrer. Hans navn har været forbundet med mystik, beundring og forundring siden 40’erne, og hans utallige første stigninger gør ham til en af vor tids største klatrer. Men Fred Beckey er også en yderst kontroversiel karakter, og i løbet af hans lange liv nåede han at gøre sig upopulær hos mange andre klatre ved at stjæle deres ruter såvel som kærester.

Filmen kigger tilbage på Beckeys beundringsværdige liv, hvor han, selv da alderen begynder at træde ind og gøre ham langsom, aldrig stopper med det, han elsker. Denne film om Fred Beckey dykker ind bag legendens mystik og fortæller om hans særheder og hans unikke person. Vi ser et portræt af en bemærkelsesværdige klatrer og hans livslange karriere - fra han elegant toppede alverdens ruter, til han som 94 årig stadig planlægger ambitiøse ture, om end fra tid til anden må se sig slået af sin alder. Instruktøren, Dave O’Leske, har været 10 år undervejs med denne film, som er et must see, hvis man er klatrer, vild med historie og gerne vil bag en af de mest episke nulevende klatrer-legender.

Elbrus

Elbrus

Instruktør: Laurent Jamet
I dag kl. 19:30Filmen tager på en spændende tur til det nordlige Kaukasus til Mount Elbrus, Europas højeste punkt (5.642 meter). Skiløberne Thibaud Duchosal og Lucas Swieykowski, der ofte rejser for at opdage nye udfordrende skråninger, klatrer op på dette hellige bjerg, som er fyldt med historie. Gennem dette eventyr vil Swieykowski og Duchosal snart indse, at der mellem den lokale Balkar-befolkning med dens store arv og historie af krige og legender, er der mere på dette sted end blot at møde ‘øjet’.

Elbrus er den første dokumentarfilm i form af virtuel virkelighed om opstigningen til Mount Elbrus - Europas højeste punkt. Hvert år kommer hundredvis af mennesker til Elbrus for at klatre op til toppen af denne vulkan. Hvad får dem til at udholde træthed og smerte, manglende komfort og ustabilt vejr? Hvorfor, på trods af alle de vanskeligheder, som de rejsende venter på ved hvert trin, stræber folk stadig til toppen, selvom de kun bliver der et par minutter efter en lang, udmattende rejse? Tag med til toppen og få svaret på, hvorfor Elbrus bør stå på din bucketliste.

Awards: Har vundet priserne som ‘Best Movie’ Award til Swiss Mountain Film Festival samt ‘Diable d’or Mountain Documentary’ Award til Festival International du Film Alpin des Diablerets i Schweiz.

NAFF præsenterer: Surf & eventyr
I dag kl. 21:30

NAFF præsenterer: Surf & eventyr

NAFF præsenterer: Reel Rock 12
I dag kl. 21:45

NAFF præsenterer: Reel Rock 12

Cinematekets program
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412