Køb/bestil billetter og se program

gimage (1)

Cinemateket jan-feb

PROGRAM. Cinemateket hopper ind i det nye år med et festfyrværkeri af et program: Dirty Harry, David Lynch fuldt udfoldet, japanske klassikere, Atom Egoyan. Samt Astrid Lindgrens filmfortællinger, flere temaserier, fire festivaler og masser af særarrangementer…
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev. Det er blandt andet hér du holder fingeren på pulsen ift. kommende arrangementer, besøg, oplæg og debatter i Cinemateket.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 3-5 år
I dag kl. 11:15

Børnebiffen 3-5 år

Børnebiffen 4-6 år
I dag kl. 12:30

Børnebiffen 4-6 år

Lady og vagabonden

Lady og vagabonden

Instruktør: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske
I dag kl. 12:30'Lady og vagabonden' fortæller historien om den sippede cockerspaniel Lady, der bliver forelsket i den frihedselskende omstrejfer Vagabond. Da Lady løber hjemmefra og forfølges af to store hunde i et skummelt kvarter, bliver hun reddet af Vagabonden. De to hunde tilbringer herefter en nat i byen, hvilket inkluderer den kendte ’spaghetti-scene’ med filmhistoriens nok allermest berømte kys.

Det romantiske eventyr, der har et meget naturalistisk præg i figurtegning og baggrunde, var Disneys første tegnefilm i CinemaScope. Den tog tre år at producere, men indtjente over 25 mio. dollars, hvilket var mere end alle andre film fra 1950’erne, når man ser bort fra 'De ti bud' og 'Ben Hur'. Buster Larsen og Ghita Nørby lægger danske stemmer til filmens to elskede hovedfigurer. NB: Reserverede billetter skal være afhentet senest tre dage før visningen.

Med lukkede øjne

Med lukkede øjne

Instruktør: Stephen Poliakoff
I dag kl. 14:00Søskendeparret Natalie og Richard mødes som voksne efter mange års adskillelse, og det får uoverskuelige konsekvenser. De forelsker sig, med alt hvad det indebærer, men Natalie er gift med den velhavende Sinclair (Rickman), som bliver en del af trekantsdramaet. Heldigvis er han en tolerant aristokrat. Anmelderne beskrev Alan Rickmans præstation som virtuos. Nyd også en meget ung Clive Owen i rollen som Richard.

Danish on a Sunday: 'Motley's Law'
I dag kl. 14:15

I slutningen af 2014 vil de sidste internationale kampstyrker trække sig ud af Afghanistan. 38-årige Kimberley Motley har forladt sin mand og tre børn hjemme i USA for at arbejde som forsvarsadvokat i Kabul. Hun er den eneste udenlandske advokat, som har licens til at procedere i de afghanske retssale, for ikke at nævne den eneste kvinde. Sammen med sin afghanske assistent, forsvarer Kimberley vestlige og afghanske klienter, der er anklaget for kriminelle handlinger. Penge og prestigefyldte menneskerettighedssager har drevet hende i 5 år, men trusler og landets tilstand gør det sværere og sværere for Kimberley at fortsætte sit arbejde.

'Darshan - the Embrace' med introduktion
I dag kl. 16:15

Cinemateket inviterer den 22. januar kl. 16.15 til meditations-dokumentar med introduktion og efterfølgende reception med te og hygge.

Udenrigskorrespondenten

Udenrigskorrespondenten

Instruktør: Jørgen Leth
Event: Fuzzy
I dag kl. 16:30

NB: Den annoncerede samtale mellem Fuzzy og Jørgen Leth er desværre aflyst - men filmen vises fortsat som planlagt. Bemærk også, at man fortsat kan opleve Fuzzy live senere samme dag, når han akkompagnerer Fritz Langs 'Den trætte død' på klaver (se serien 'Fritz Lang').

'Den trætte død' med stumfilmskoncert ved Fuzzy
I dag kl. 19:15

Live-musik ved den danske komponist Fuzzy, der ud over at være en rutineret stumfilmspianist også bliver hyldet med en filmserie i januar og februar – oplev ham bl.a. inden koncerten i samtale med Jørgen Leth. Læs mere om serien ’Fuzzy – besøg af troldmanden’ andetsteds på hjemmesiden.

Harmonium
I dag kl. 19:30I den japanske Un certain regard-vinder 'Harmonium' får en familie besøg af en arbejdssøgende mand med akavede manerer, men stor tjenstvillighed. Faren Toshio skylder tydeligvis manden en tjeneste fra fortiden og tager ham ind i husholdningen – i starten meget imod hustruen Akiés vilje. Deres datter øver sig på at spille stueorgel – deraf filmens lumske titel – og det nye familiemedlem sætter fart i både musikalske harmonier og ægteskabelige mislyde.

Lyder det som et klassisk utroskabsdrama? Tænk igen! Seksualitet spiller en mindre rolle end moral, næstekærlighed og vægten af de valg, man foretager, og instruktør Koji Fukada går i kødet på familiens såre menneskelige behov, fortielser og kompromissøgen med præcision som en sushi-kniv. Den japanske middelklassefamilie bliver både gennemlyst og rystet grundigt – ikke ulig Michael Hanekes holmgang med den europæiske eller Chan-wook Parks med den sydkoreanske.

Resultatet er en uforudsigelig, neglebidende thriller med det troværdige familiedramas psykologi som løftestang. Dialogen gnistrer af hemmeligheder, og Tadanobu Asano har sit livs rolle som den fremmede – osende af misundelse bag den højt knappede hvide skjorte. Bid mærke i instruktørnavnet Koji Fukada. Ham kommer vi til at høre mere til.

Cinematekets program
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412