Køb/bestil billetter og se program

Bowiebox

Cinemateket i april-maj

PROGRAM: David Bowie – den fremmede. Lars von Trier – 60 år. Shakespeare – fra Fuji-bjerget til Råbjerg Mile. Sherlock Holmes-klassikere. Billy Wilders bedste. Amerikansk avantgardefilm-kavalkade. Og masser af særarrangementer!
Romeoandjuliet

Shakespeare 400 år

MESTERFORTOLKNINGER. I april er det 400 år siden, at William Shakespeare døde. Den gamle mesters 34 skuespil – komedier, tragedier og romancer – har været udgangspunkt for utallige film. Cinemateket viser nogle af de allerbedste.
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

Instruktør: Guy Ritchie
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilSammen med Dr. Watson (Jude Law) optrevler den berømte detektiv (Robert Downey Jr.) en skummel, satanistisk plan, der truer Victoria-tidens England, selv om han undervejs distraheres af den smukke Irene Adler. Guy Ritchie opdaterer Sherlock Holmes med ekvilibristiske actionsekvenser, elegant humor og nørdet detaljerigdom i genskabelsen af datidens London. Filmen indeholder samtidig fine referencer til Doyles oprindelige univers.

The Hound of the Baskervilles
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilBasil Rathbone stjæler hver en scene i sin første optræden som Sherlock Holmes og bibringer karakteren en dristighed, som var ny i forhold til de tidligere fortolkninger. Da Sir Charles Baskerville dør under mystiske omstændigheder, bliver mesterdetektiven tilkaldt sammen med sin trofaste assistent Dr. Watson. Med uomtvistelig logik kommer Holmes efterhånden til bunds i de mange lag af bedrag og skumle hensigter.

Dancer in the Dark

Dancer in the Dark

Instruktør: Lars von Trier
I dag kl. 21:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDen musikalske hvirvelvind Björk ragede uklar med Lars von Trier under indspilningerne, men begge endte med at hjemtage hæder i Cannes for ulejligheden. Filmen er en opsigtsvækkende og kontroversiel blanding af bevægende melodrama, klaustrofobisk socialrealisme og moderne musical. Björk spiller den troskyldige tjekkiske immigrant Selma, der arbejder på fabrik i en lille amerikansk by og lever og ånder for sin dreng Gene.

Hun skjuler, at hun er ved at blive blind, og sparer hemmeligt op til en øjenoperation til sin ligeledes svagtseende søn. Da hendes penge bliver stjålet, tager hendes tilværelse endnu en tragisk drejning. Dristigt og energisk blander Lars von Trier de stilistiske kort i det bevægende drama, hvor Selma med mellemrum flygter ind i musicalens drømmeverden.

Cinematekets program
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412