Køb/bestil billetter og se program

Rumrejsen..r.2001.8

CINEMATEKET OKT-NOV

PROGRAM. Der er festivaler galore når PIX, MIX, East by Southeast og NAFF afholdes i Cinemateket. Vi forsætter Kubrick-retrospektivet, markerer 100-året for Den Russiske Revolution og under Kulturnatten åbner vi dørene for filmfans i alle aldre. Glæd dig!
Miss-Kiets-Children_3 Kampagneboks

MISS KIET'S CHILDREN

MÅNEDENS DOKUMENTAR. Fra d. 21. – 27. september kan du opleve den morsomme og hjerteskærende ’Miss Kiet’s Children’ om flygtningebørn i en hollandsk institution. Søndag d. 24. september er der Q&A med filmens to instruktører, Petra Lataster-Czisch og Peter Lataster.
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 5-7 år, september
I dag kl. 11:15

Børnebiffen 5-7 år, september

Børnebiffen 3-5 år, september 2
I dag kl. 12:30

Børnebiffen 3-5 år, september 2

Jazzens København: Hvad med os?
I dag kl. 14:00

En mand (Erno Müller) jager en pige (Maud Berthelsen) gennem Københavns gader. Han vinder sit bytte, men kan en pige på 22 år og en mand, der er dobbelt så gammel, have andet til fælles end det erotiske? ’Hvad med os?’ er en film om menneskers jagt på hinanden – og om fortidens jagt på dem. Gennem sit fysiske forhold til pigen bekræfter han sin egen livskraft, men konfronteres også med erindringen om, at han har taget andres liv. Hun jager en anden slags lykke og er på konfrontationskurs med ham, når det gælder holdning til tilværelsen. Lyden af 60’ernes jazzede, sexede København er af polske Krzysztof Komeda.

Elvis-aften #2 - med middag
I dag kl. 14:15

Søndag den 24. september byder vi på et alsidigt program, når Oscar-vinderen James Marsh undersøger madmyten Elvis i den underholdende og skæve dokumentarfilm ’The Burger and the King’. Restaurant SULT lægger bøffer, boller og Elvis’ foretrukne tilbehør til en byg-selv-middag, og som en del af programmet er der Elvis-lyttebiograf og ekspertoplæg. Entré 210 kr. (inkl. middag med burger). Reserverede billetter skal være afhentet senest den 20. september af hensyn til køkkenet.

PROGRAM:
14.15 Velkomst og lyttebiograf del 1.
14.45 Sjældne Elvis-klip introduceret af Elvis-ekspert Christian Rantsén.
15.15 Lyttebiograf del 2.
15.30 Dokumentarfilmen 'The Burger and the King' af Oscar-vinder James Marsh.
16.30 Spisning i Restaurant SULT: Byg-selv-burger med Elvis-opskrifter!

Miss Kiet's Children - med efterfølgende Q&A med instruktørene
I dag kl. 16:30

Søndag den 24. september er Q&A med filmens to instruktører, Petra Lataster-Czisch og Peter Lataster.

Fear and Desire

Fear and Desire

Instruktør: Stanley Kubrick
I dag kl. 18:30Stanley Kubricks 'Fear and Desire' figurerer sjældent i de officielle Kubrick-filmografier. Den intense krigsfilm følger en gruppe soldater, der nødlander bag fjendens linjer i et ikke navngivet land og deres kamp for at bringe sig i sikkerhed. Planen er at nå frem til en nærliggende flod, bygge en tømmerflåde og i ly af mørket flyde i sikkerhed. Men de bliver opdaget af en ung kvinde, og intet forløber som planlagt. Filmen vises i en nyrestaureret kopi.

Dommen i Nürnberg - med introduktion af Jacob Wendt Jensen
I dag kl. 19:30

Århusianske Torben Meyer (1884-1975) nåede i en agtværdig Hollywood-karriere nåede at spille sammen med både Charlie Chaplin og Boris Karloff. Han var også at finde i allstar-Hollywood-filmen 'Dommen i Nürnberg', der vandt to Oscars og modtog flotte 11 nomineringer. Filmen - og især Torben Meyers karriere - introduceres denne aften af forfatter og filmkritiker Jacob Wendt Jensen.

Ærens vej

Ærens vej

Instruktør: Stanley Kubrick
I dag kl. 20:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilKrigens vanvid er næppe beskrevet mere virkningsfuldt end i Kubricks 'Ærens vej', hvilket ikke mindst skyldes instruktørens nøgterne behandling af det ubegribeligt grusomme. Oberst Dax (Kirk Douglas) bliver med sine franske styrker beordret til at indtage et højdedrag under tysk kontrol. Soldaterne er desillusionerede, men angriber alligevel – hvilket er rent selvmord. Da ansvaret skal placeres, rettes alles øjne mod Dax og hans mænd.

Cinematekets program
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412