Køb/bestil billetter og se program

Parched poster_kampbox

Cinemateket maj-juli

PROGRAM. Fra Indien, Brasilien og Latinamerika til Jarmusch, Bresson og Leth - plus en stribe nye, anmelderroste filmhits og meget mere: Farvepaletten er fyldt til det yderste i Cinemateket i maj og juni – ja, helt frem til 9. juli. Læs om hele programmet her.
jarmush_kamp

JIM JARMUSCH: INDIE-AUTEUR

2. MAJ – 5. JULI. Vi præsenterer en perlerække af film signeret af rockstar-auteuren Jim Jarmusch. Han har skabt film om lejemordere, samuraier og har desuden en westernfilm, en fængselsfilm, en vampyrfilm og et par roadmovies på samvittigheden.
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 3-5 år, juni
I dag kl. 10:00

Børnebiffen 3-5 år, juni

Børnebiffen 4-6 år, juni
I dag kl. 11:00

Børnebiffen 4-6 år, juni

Den enfoldige morder

Den enfoldige morder

Instruktør: Hans Alfredson
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 16:30Stellan Skarsgård spiller den unge mand med hareskåret, hvis hele liv har været præget af mishandling og latterliggørelse. Hans arbejdsgiver kalder ham ’idioten’ og lader ham arbejde hårdt uden løn og næsten uden mad. Tanken om at udrydde denne onde mand bliver hjulpet godt på vej af de engle, som i drømmesyn kommer ned på jorden og følger ham – til tonerne af Verdis ’Requiem’. Ønsket af Inge Steen Christensen.

Sidste nat i Caracas

Sidste nat i Caracas

Instruktør: Lorenzo Vigas
I dag kl. 16:45”Der er mange gåder i ’Sidste nat i Caracas’, og dog er det ingen svær film at se,” skrev Michael Bo og dryssede fem stjerner over den venezuelanske Guldløve-vinder fra Venedig i 2015. ’Sidste nat i Caracas’ er på samme tid en fin kærlighedsfortælling og et højspændt drama. Midaldrende Armando samler unge drenge op og betaler dem for at tage tøjet af, mens han kigger på. En dag bliver han slået ned og berøvet af den 17-årige Elder, men er alligevel tiltrukket af ham.

De to meget forskellige mænd tiltrækkes langsomt af hinanden, og da Elder viser sig at være medlem af en bande, igangsættes en stribe af begivenheder, der kommer til at ændre begge deres liv. ”Alle forfølger og stalker hinanden,” skriver Michael Bo i sin anmeldelse. ”Det er, som om alt er til forhandling og under udvikling. Som om sandheden er noget, der kan opstå undervejs. Hvad er det, de to mænd har sammen, når det nu ikke er sex? Eller er det sex?”

Jørgen Leths 'Lyrikporten' - fri entré
I dag kl. 17:00

28 lyrikere fra tre generationer læser op fra deres digtsamlinger, fortæller om, hvorfor de digter, og hvad der sætter et digt i gang hos dem. Filmen er produceret af Gyldendal i samarbejde med Det Danske Filminstitut, og der er gratis entré til visningen (få en fribillet i billetsalget). Læs meget mere om projektet på lyrikporten.gyldendal.dk.

Abernes planet I & II i Psych-Out!-biffen med introduktion af Filmnørdens Hjørne
I dag kl. 19:00

Kom til nostalgisk abefest på sci-fi-maner, når vi den 22. juni kl. 19.00 præsenterer de to første ’Planet of the apes’-film fra 1968 og 1970 med introduktion af de filmglade gutter fra Filmnørdens Hjørne – selvfølgelig med bajer/banan-bar i pausen!

Shalom Italia
I dag kl. 19:15I dokumentaren 'Shalom Italia' sætter tre jødisk-italienske brødre på 73, 82 og 84 hinanden stævne i Toscana. Som børn måtte de under 2. verdenskrig flygte fra nazisterne fra Firenze ud i en toscansk skov, hvor de skjulte sig i et helt år med deres familie i en hjemmebygget hule blandt nogle klippesten. Nu har de sat sig for at finde stedet i skoven, hvor de i frygt og stilhed levede et helt år og på den måde overlevede krigen.

Der er masser af humor og varme imellem de tre brødre, der husker deres fortid meget forskelligt. Jagten på hulen går ind på trods af fysiske udfordringer, og undervejs nydes skønne italienske måltider og et godt glas vin, mens småflabede bemærkninger flyver over bordet.

Den lune israelske dokumentar fortæller en universel historie om søskendeskab og den måde, vi mennesker husker fortiden forskelligt. Vil det lykkes brødrene at finde hulen i skoven, der reddede deres liv, så de kan binde en sløjfe på deres families historie?

The Trial of Joan of Arc

The Trial of Joan of Arc

Instruktør: Robert Bresson
I dag kl. 21:00Akkurat som Dreyers 1928-genfortælling af processen mod Jeanne d’Arc er Robert Bressons film fra 1962 baseret på de historiske sagsakter fra 1431, hvor den cirka 19-årige bondedatter, heltinde og krigsfange blev dømt til døden ved en politisk tilsmudset rettergang i den franske by Rouen. Det er en sand historie så spektakulær, at den er fortalt talrige gange på film – men aldrig så stoisk og minimalistisk som hos Bresson, hvis fortolkning ikke uden grund er blevet kaldt anti-ekspressionistisk: Vi ser ikke Jeanne d’Arc kaste lidende blikke mod himlen, men en indadvendt pige (Jeanne spilles af med nedslået blik af Florence Delay).

Vi ser ikke retssagens tilskuere, hører blot deres tilråb – sådan som de må være blevet sanset med nedslået blik! En sjælden film, hvor ordet får vægt. Filmen blev køligt modtaget i sin samtid, men er efterfølgende blevet restitueret. Den har i dag 100 procent positive anmeldervurderinger på sitet rottentomatoes.com.

Cinematekets program
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412