Køb/bestil billetter og se program

MP

Cinemateket oktober

PROGRAM. Hits af melodrama-mageren Todd Haynes. Præsidentvalg på amerikansk. Gøg & Gokke med levende klaver – også i efterårsferien. Ny tyrkisk film. CPH PIX med Neil Young og Terence Davis til langt ind i november – og masser af særarrangementer …
OutofthePast

Film noir i flotte kopier

HÅRDKOGT OG KNIVSKARPT. Oplev en stribe klassiske, men herhjemme sjældent viste film noir-krimiperler fra 1940-50'erne i flotte kopier i juni og august – bl.a. 'Fanget af fortidern' med Robert Mitchum og Kirk Douglas og 'Gilda' med Rita Hayworth og Glenn Ford.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev her.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Kludedukken

Kludedukken

Instruktør: Charles Laughton
Serie: Film noir
I dag kl. 12:30Den engelskfødte skuespiller og verdensstjerne Charles Laughtons eneste film som instruktør er en af film noir-genrens mest begavede og særegne værker – ja, mange mener, at filmen er så speciel, at den faktisk er umulig at rubricere. Robert Mitchum spiller en psykopatisk lægprædikant, der under en tur i spjældet hører om en formue skjult i en lille piges dukke. Han opsøger familien, og det udvikler sig til en besættende blanding af eventyr og mareridt fuld af suggestive billeder og stemningsmættet horror. En historie om det gode og det onde med Mitchum som charmerende og ildevarslende midtpunkt.

Gøg & Gokke: 'En stor forretning' + 'Sikke et hus'
I dag kl. 12:30

I ’En stor forretning’ sælger Gøg og Gokke juletræer og ringer på hos Finlayson – komedieskurken med det karakteristiske skulende blik. Han er absolut ikke interesseret, men hvornår har et nej stoppet Gøg og Gokke? I ’Sikke et hus’ skal vores hovedpersoner færdiggøre et træhus. Nabohuset er desværre et hospital, som kræver ro. Men hvor meget kan der gå galt med brædder, hammer og søm? Og larmer det? Tja, gæt selv.

Carol

Carol

Instruktør: Todd Haynes
I dag kl. 14:00Overklassefruen Carol (Cate Blanchett) er fanget i et ulykkeligt ægteskab i 1950’ernes New York. I et stormagasin på Manhattan møder hun den unge ekspedient Therese (Rooney Mara), der drømmer om et anderledes liv som fotograf. De gennemlever en stormende forelskelse, som anses for kriminel i 1950’ernes konservative USA. Manuskriptet er bygget på Patricia Highsmiths roman ’The Price of Salt’ (1952), der først i 80’erne blev udgivet under hendes eget navn pga. sit kontroversielle indhold. Todd Haynes fandt inspiration til æstetikken i ‘Carol’ i de mange kunstfotografier, der var toneangivende i 1950’erne, og han optog filmen på 16mm for at opnå den rette visuelle stil. Filmen var udtaget til hovedkonkurrencen i Cannes i 2015.

Valget i 2008: 'By the People' + foredrag
I dag kl. 15:30

Efter visningen den 22. oktober vil journalist David Trads - der var USA-korrespondent for Berlingske, da Obama blev indsat som præsident - fortælle om filmen og besvare spørgsmål.

Requiem for the American Dream

Requiem for the American Dream

Instruktør: Peter D. Hutchison, Kelly Nyks, Jared P. Scott
I dag kl. 17:00Lingvistik-professoren, filosoffen og historikeren Noam Chomsky, der er kendt for sine velformulerede og knivskarpe analyser af verdenssituationens mange afskygninger, fortæller ærligt og tankevækkende både om de faretruende tendenser i samfundet og ser tilbage på sit eget liv med aktivisme og politisk engagement. Nærbillederne af det ældede ansigt viser visdommens furer, mens Chomsky lader ordene flyde klarere end nogensinde – om en amerikansk drøm i forfald.

Det er ikke en lys tunnel, Chomsky kigger ind i. Lagt i hænderne på få udvalgte magtfulde mennesker er USA godt på vej til at blive et samfund for de allerrigeste i en destruktiv finansiel ulighed. Middelklassen er døende, og tiden er til en svanesang for det fungerende demokrati.

Det er en tankevækkende dokumentarfilm, der bør ses af alle, der stadig nærer et håb om en fremtid i fællesskabets tjeneste. Bestemt ikke mindre aktuelt i et år, hvor amerikanerne skal vælge ny præsident.

Sunset Song
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil’Sunset Song’ er Terrence Davies’ filmatisering af en af Skotlands mest berømte romaner, Lewis Grassic Gibbons bog af samme navn fra 1932. Det er visuelt en overdådig film med udendørsoptagelser lavet på 65mm-film on location i Skotland, New Zealand og Luxembourg. Sjældent har gyldne kornmarker, grønne enge og glødende ildsteder taget sig smukkere ud end i fotografen Michael McDonoughs levende malerier.

Filmen følger bondedatteren Chris Guthrie fra starten af 1900-tallet til og med 1. verdenskrig. Chris’ barndomshjem domineres totalt af hendes stærkt religiøse far, John (Peter Mullan). Han er en brutal faderfigur ligesom det familieoverhoved, Pete Postlethwaite portrætterer i Davies’ debutfilm ’Fjerne stemmer, stille liv’ (1988). John er voldelig over for Chris’ elskede bror, Will, som snart emigrerer til Canada, og han behandler sin kone som en ren fødemaskine. Et bevægende portræt af en ung kvinde, som kæmper uforfærdet mod sociale, politiske og historiske kræfter.

Nobody's Home

Nobody's Home

Instruktør: Denis Akcay
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilFremmedgørelsen er tyk i Deniz Akçays instruktørdebut ‘Nobody’s Home’, hvor den småkriminelle teenager Ilker stikker af fra sit splittede hjem, som den depressionsramte mor i farens fravær ikke magter at holde sammen på, og indleder et Mrs. Robinson-forhold til sin bedste vens mor. En dyster omgang socialrealisme, hvor børn må klare sig uden deres fraværende forældre i Istanbuls mørke. Og med sin knugende slutning forlader filmen ikke kroppen lige med det samme.

Spejlet

Spejlet

Instruktør: Andrej Tarkovskij
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 21:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilTarkovskijs selvbiografiske film sammenvæver optagelser af familiemedlemmer, historiske dokumentarklip, erindringer og drømme i sin afspejling eller genspejling af instruktørens egen barndom og det russiske folks historie. Filmen har ingen handling i traditionel forstand. Der springes uden varsel mellem de forskellige virkelighedsplaner. 'Spejlet' er en smuk og poetisk film om barndommens tabte land med stærkt sansede øjeblikke og scener af stor visuel styrke. Et værk, der kræver meget af tilskueren, men som også giver meget tilbage. ’Spejlet’ er ønsket af Rikke Rosenberg Frederiksen.

The War Room

The War Room

Instruktør: Chris Hegedus, D.A. Pennebaker
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilAt der bag en politisk kampagne står en stab af spindoktorer, reklamemænd, kampagneledere og stylister er selv i Danmark gået hen og blevet hverdag. I USA har det været en del af den politiske virkelighed, siden Kennedy slog Nixon via sin optræden på tv. ‘The War Room’ er en film om denne virkelighed. Direct Cinema-ikonet D.A. Pennebaker har sammen med Chris Hegedus indtaget den legendariske fluen-på-væggen-rolle i selskab med to af de mest centrale mænd bag Bill Clintons vej til Det Hvide Hus.

James Carville og George Stephanopoulos er navnet på de to herrer, og ‘The War Room’ er navnet på det kampagnecenter i Little Rock, der under Clintons præsidentvalg var deres arbejdsplads. Som henholdsvis kampagnechef og kommunikationsdirektør var de ”masterminds” bag valgkampagnen. Filmen følger dem i deres dag-til-dag-aktiviteter – fra tackling af Clintons eks-elskerinder til overordnede mediestrategiske overvejelser.

Cinematekets program
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412