Køb/bestil billetter og se program

gimage (1)

Cinemateket jan-feb

PROGRAM. Cinemateket hopper ind i det nye år med et festfyrværkeri af et program: Dirty Harry, David Lynch fuldt udfoldet, japanske klassikere, Atom Egoyan. Samt Astrid Lindgrens filmfortællinger, flere temaserier, fire festivaler og masser af særarrangementer…
Tell-Spring-Not-To-Come-4_0

Festival: Docs & Talks

FILM OG DEBAT. Fra d. 21.-26. februar går vi, i samarbejde med DIIS, i kødet på nogle af de mest centrale emner i verden, bl.a. terrorisme, Danmarks krige, udviklingsbistand, migration, undskyldninger for fortidens synder mm.
20170216_3356_210x163

Leg med film

AKTIVITETSOMRÅDE. Stift nærmere bekendtskab med filmens tilblivelse og historie i det permanente aktivitetsområde i Cinematekets underetage Leg med film, hvor du både kan optage og klippe din egen film - eller udfordre dine venner i filmquizzen.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 3-5 år
I dag kl. 10:00

Børnebiffen 3-5 år

Børnebiffen 4-6 år
I dag kl. 11:00

Børnebiffen 4-6 år

FN-indsatsen i Mali: 'The Mission' + debat
I dag kl. 13:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Efter dokumentarfilmen ’The Mission’ diskuterer DIIS-forsker Signe Cold-Ravnkilde og den tidligere militære leder af FN-missionen i Mali, Michael Lollesgaard, udfordringerne for FN i Mali og andre konfliktlande. Hvordan påvirker det eksempelvis en fredsbevarende mission, at den i sig selv bliver mål for terrorgrupper? NB: Reserverede billetter skal afhentes senest dagen inden arrangementet.

Migration: 'Havet brænder' + debat i Asta Bar
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

DIIS-forskerne Hans Lucht og Sine Plambech diskuterer med afsæt i Guldbjørn-vinderen ’Havet brænder’, om EU bruger de rigtige midler i forsøget på at forhindre de mange dødsfald på Middelhavet. Sygeplejerske Kamma Skaarup fra Læger Uden Grænser er netop kommet hjem fra Lampedusa og fortæller om sine oplevelser med at behandle migranter. Og den rwandiske multikunstner Dady de Maximo viser billeder og video om migranters liv (denne del af arrangementet foregår på engelsk). NB: Reserverede billetter skal afhentes senest dagen inden arrangementet.

'The Debt' med introduktion

'The Debt' med introduktion

Instruktør: Krzysztof Krauze
I dag kl. 18:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Den 22. februar viser den prisbelønnede polske thriller ‘The Debt’ (1999) med introduktion på engelsk af Jaroslaw Kuisz fra University of Warsaw.

Jihadisme: 'Dugma: The Button' + debat

Jihadisme: 'Dugma: The Button' + debat

Instruktør: Paul Salahadin Refsdal
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Efter filmen ’Dugma: The Button’ fortæller filmens instruktør Paul Refsdal om sine overvejelser i forbindelse med at portrættere en gruppe selvmordsbombere. Den danske journalist Nagieb Khaja debatterer efterfølgende med DIIS-forskerne Lars Erslev Andersen og Maja Greenwood, hvilken rolle fremmedkrigere spiller i Syrien – og hvor stor en trussel de udgør, hvis de vender hjem. NB: Reserverede billetter skal afhentes senest dagen inden arrangementet.

Raging Bull

Raging Bull

Instruktør: Martin Scorsese
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilFilmen kan ses som et katolsk skyld- og straf-epos, men kan sandelig også nydes for sin egen skyld. Det var til denne film, at Robert De Niro åd sig 30 kilo tungere. Hans præstation er imponerende og blev belønnet med en Oscar. Filmen blev efter råd fra bl.a. instruktøren Michael Powell filmet i stemningsfulde sort/hvide billeder og er baseret på bokseren Jake La Mottas selvbiografi ’Raging Bull: My Story’ fra 1970. En stor klassiker fra 1980'erne - og efter manges mening Scorseses bedste film.

Zero Days
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilAlex Gibneys doku-thriller ’Zero Days’ følger sporene af det altødelæggende og autonome computervirus Stuxnet, der i 2010 blev opdaget af neutrale IT-sikkerhedsfolk, efter det havde bredt sig ukontrolleret til store dele af verden. Virusset blev sporet tilbage til USA og Israel, der havde skabt det i håb om at ødelægge et topsikret iransk atomanlæg – og åbnede hermed Pandoras æske for moderne cyberkrigsførelse.

Filmen fortæller på nervepirrende vis, som en spion-thriller af den gamle skole, hvordan det yderst sofistikerede virus blev skabt, anvendt og til sidst opdaget, men stiller samtidig spørgsmålstegn ved, hvordan vi som samfund forholder os kritisk til denne nyopståede form for krigsførelse, som kan medføre massive ødelæggelser - ikke blot på nettet men også i den fysiske verden. For hvad gør man, når al diskussion bliver mødt med et ’det er fortroligt materiale’ fra magthaverne – heriblandt den afgående præsident Obama?

Alex Gibey er manden bag populære dokumentar-hits som Oscar-vinderen ’Taxi to the Dark Side’, ’The Armstrong Lie’ og ikke mindst den spiddende ’Scientologys religiøse fængsel’ og har med ’Zero Days’ skabt endnu en medrivende og kritisk film, der italesætter en aldeles vigtig problematik, som vil fascinere – og skræmme – de fleste.

Cinematekets program
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412