Køb/bestil billetter og se program

novdec

Cinemateket nov-dec

PROGRAM. Der er knas for alle ganer i filmkurven november-december: Disney-kavalkade, Technicolor-perler, kultgysere, mesterværker af Sergej Eisenstein, ekstremsport en masse på Danish Adventure Film Festival – plus 10 andre serier og en stribe events …
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev. Det er blandt andet hér du holder fingeren på pulsen ift. kommende arrangementer, besøg, oplæg og debatter i Cinemateket.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Aladdin

Aladdin

Instruktør: Ron Clements, John Musker
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilHistorien om den kække, småkriminelle Aladdin og den magiske, ønskeopfyldende lampeånd har masser af romantik og en sund morale: Pas på med, hvad du ønsker dig, og bliv ikke grådig. Men Disneys version af den klassiske ’1001 Nat’-fortælling er frem for alt en tour de force i elegant action med rappe replikker og et sprudlende persongalleri ført an af lampeånden Genie med stemme af Preben Kristensen. 'Aladdin' blev verdens bedst sælgende film i 1992. NB: Reserverede billetter skal være afhentet senest tre dage før visningen.

Yol

Yol

Instruktør: Serif Gören, Yilmaz Güney
I dag kl. 17:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilFem fanger bliver givet en uges frihed. De drager til deres hjembyer og mødes af had og mistro, samtidig med at de føler sig fremmedgjorte over for det samfund, de engang var en del af. Den hjerteskærende smukke ’Yol’ modtog De Gyldne Palmer i Cannes og rettede skaffede tyrkisk film stor opmærksomhed. Ikke mindst fordi hovedinstruktøren Yilmaz Güney selv dirigerede optagelserne via dessiner fra sin fængselcelle, indtil han under en udgang fra fængslet flygtede til Schweiz med negativerne. En af personerne i historien, Ömer, er kurder, og ’Yol’ er så vidt vides den første tyrkiske spillefilm, der rummer kurdisk tale og sang.

'Grease' Sing-along med burger-buffet og isdessert
I dag kl. 17:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Så er det frem med pomadedåsen, læderjakken og den frække rockabilly-sommerkjole, når vi onsdag den 30. november og tirsdag den 6. december byder indenfor til sing-along-udgaven af ’Grease’ - ved alle visninger er der burger-buffet og isdessert i Resturant SULT før filmen.

Fanny og Alexander
I dag kl. 19:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilStorfamilien Ekdahl dyrker livets glæder – god mad, punch, svensk idyl og fest. Men efter en livsbekræftende juleferie ændrer livet sig radikalt, da familiefaren dør, og moren gifter sig med den strenge biskop Vergerus. Men biskoppens kolde religion må til sidst vige i Bergmans smukke hyldest til livet og teatret. 'Fanny og Alexander' er et studie i, hvordan kunstnerisk fantasi bliver til og udfolder sig. Der er både henvisninger til stykker som Strindbergs 'Et drømmespil'og Shakespeares 'Hamlet'. Og den tre timer lange film bæres i sig selv af en stribe indtagende skuespilpræstationer. Blandt andet Ewa Fröling som moren Emelie Ekdahl og Pernilla August (som dengang hed Wallgren) i sit populære gennembrud som barnepigen Maj.

Peshmerga - AFLYST

Peshmerga - AFLYST

Instruktør: Bernard-Henri Lévy
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender

Den franske filosof, kommentator og filminstruktør Bernard Henri-Lévy drog i 2015 på en seks måneder og 1.000 kilometer lang rejse langs den frontlinje, der skiller irakisk Kurdistan fra ISIS’ hellige krigere. Fra Mosuls højland via de få tilbageværende kristne klostre til hjertet af Sinjar-bjergene. I filmen møder Lévy mænd og kvinder af en helt usædvanlig støbning, og ud af det er kommet en rejse-dokumentar, ’Peshmerga’, der hylder den kurdiske kamp mod Daesh-fundamentalisternes åndsformørkelse.

Cinematekets program
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412