Den bedste dag i Olli Mäkis liv

/Hymyilevä mies

Den bedste dag i Olli Mäkis liv
Den 17. august 1962 skal være den lykkeligste dag i Olli Mäki liv. Denne dag vinder han forhåbentlig verdensmesterskabet i fjervægtsboksning på hjemmebane i Finland. Olli (Jarkko Lahti) er en stille og rolig fyr, der bare er glad for at bokse. Men i ugerne op til den store kamp begynder han at mærke presset fra sin (over)ambitiøse manager Elis (en fremragende Eero Milonoff), pressen, sponsorerne og hele nationen. Der er blot ét problem. Samtidig er Olli blevet smaskforelsket i Raija (Oona Airola) og har svært ved at koncentrere sig om at bokse. Den finske Un Certain Regard-vinder er en fantastisk helstøbt præsentation af debutinstruktøren Juho Kousmanen, der forener en smuk komponeret sort-hvid æstetik, flot filmet på 16 mm, med en stærk og fintfølende historie. Den hylder mennesket bag boksemonstret – en slags antitese til Scorseses destruktive ’Raging Bull’. Olli ’raser’ nemlig overhovedet ikke!
Medvirkende: Joonas Saartamo, Oona Airola, Eero Milonoff
Originaltitel: Hymyilevä mies
Instruktør: Juho Kuosmanen
Finland, 2016
DCP, 92 min.
Danske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I serien: Fik du set det, du ville?

Fik du set det, du ville?
Det sker gang på gang: Film, man havde planlagt at opleve i biografen, er taget af plakaten, da man endelig kommer ud af døren.

Med denne sommer-opsamling giver vi dig en chance til: Vi har her udvalgt nogle af de mest bemærkelsesværdige og roste premierefilm fra det seneste år og givet dem et par ekstra forestillinger.

Oplev bl.a. ’Sauls søn’, ’Min far Toni Erdmann’, ’American Honey’, ’Everybody Wants Some!!’ og ’The Revenant’ på det store lærred.

Adam Ambus Madslund og Emma Yamina Sehili Wittendorff / Cinemateket
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Dagens film

/Cinemateket

Jurassic Park

01.08.2017De to dinosaurus-eksperter Dr. Grant (Sam Neill) og Dr. Sattler (Laura Dern) bliver af den excentriske mangemilliardær John Hammond (Richard Attenborough) lokket væk fra deres udgravning i Montana...

Citizen Jane: Battle for the City - med introduktion og debat

01.08.2017Kan du forestille dig, at en motorvej pløjede sig tværs gennem Manhattan? Og at SoHo slet ikke fandtes? Sådan kunne det let være gået, hvis ikke forfatteren og aktivisten Jane Jacobs havde kæmpet f...

Open Air 1. august: Blue Velvet - med optakt fra kl. 16:00

01.08.2017David Lynch brød igennem til det brede publikum med dette stilfulde og foruroligende miks af kriminalhistorie, forstadsdrama og psyko-thriller. Kyle MacLachlan er den unge Jeffrey Beaumont, der ven...

Børnebiffen 3-5 år, august 1

02.08.2017Cirkeline holder skole for de fire mus: Ingolf, Fredrik, Susse og Musse. Der undervises i regning, musik og botanik. Og de tager på en spændende udflugt og møder en lille alf.

Børnebiffen 4-6 år, august

02.08.2017Den lille forældreløse pige, Maj, bor hos sin onkel Sonny, der er tatovør. En dag kommer Maj til at tatovere en barsk fyr fra den lokale motorcykelklub med alfer, nisser og prinsesser på ryggen. Af...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412