Gratis boglancering: Filmens København

Gratis boglancering: Filmens København
’Filmens København’ er en rigt illustreret rejse i to parallelle verdener: filmhistoriens og byens. Bogens kapitler stiller skarpt på en række temaer, der går igen i de mange københavnerfortællinger på film, suppleret med en håndfuld kort, der stedfæster filmene i byens virkelige rum. ”Vi kommer vidt omkring. Fra de populære fortællinger om folkets København over filmenes forelskede blikke på hovedstaden til byens mere mørke, hengemte og ildevarslende sider. Fra det genkendelige til det komplet forandrede. Fra fortiden til fremtiden, fra virkelighedens billeder til de fantastiske fortællinger. Filmens København rummer det hele. Vi håber, at bogen på en og samme tid vil lægge op til en lystvandring gennem filmhistorien set gennem et københavnsk kalejdoskop – og måske samtidig invitere til at se på den virkelige by med nye øjne,” skriver Katrine Sommer Boysen og Sophie Engberg Sonne i ’Filmens København’. Fredag den 1. september fra kl. 16.45 byder Gyldendal på et glas vin i Asta Bar, og Katrine Sommer Boysen og Sophie Engberg Sonne giver gerne personlige tips til rundture i ’Filmens København’. Bogen kan på dagen købes til særpris 249 (normalpris 299 kr.). Bemærk, at vi efter boglaceringen viser ’Kispus’ med introduktion af forfatterne.
Dansk tale

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I serien: Filmens København

Filmens København
At København fylder 850 somre i år, bliver markeret gennem et utal af udstillinger og events under Golden Days-festivalen fra den 1. september. Præcis denne dag udkommer ’Filmens København’, den første store bog om København på film, og i Cinemateket kobler vi de to begivenheder til én.

Der er boglancering på udgivelsesdagen med vin til ganen og arkiv-godbidder til øjnene, og derpå følger en kavalkade af de bedste københavnerskildringer suppleret med film- og lokalhistoriske foredrag, der åbner filmene via insiderviden om bl.a. 80’ernes punkmiljø, 60’ernes jazzscene og dandy-æraen omkring år 1810.

”I det øjeblik, filmen indfanger byen, er den igen forvandlet,” skriver Sophie Engberg Sonne og Katrine Sommer Boysen, der er forfatterne til ’Filmens København’ og introducerer flere af filmene. ”Det gælder ikke bare, når man ser film fra en svunden tid med sporvogne i sort/hvide billeder. også film, der for nylig føltes nye, er allerede fortidige. Udforskningen af filmens København er derfor på forhånd dømt til at være den rene ruin-romantik. en udforskning i en by, der altid allerede er forandret.”

Seriens titler er mangeartede og vidner om, hvor forskellige udtryk København har haft gennem filmens historie. Fra den noir-inspirerede ’Bundfald’ over Erik Ballings veloplagte kærlighedskarrusel i ’Kispus’ til Christoffer Boes vrangvendte leg med byen i debutfilmen ’Reconstruction’. Byen forandrer sig, ja, men måske er der en grundtone, der trodser tidens tand og fastholder idéen om en identitet for København som filmby?

TO PARALLELLE VERDENER
’Filmens København’ er en rigt illustreret rejse i to parallelle verdener: Filmhistoriens og byens. Bogens kapitler stiller skarpt på en række temaer, der går igen i de mange københavnerfortællinger på film, suppleret med en håndfuld kort, der stedfæster filmene i byens virkelige rum.

”Vi kommer vidt omkring. Fra de populære fortællinger om folkets København over filmenes forelskede blikke på hovedstaden til byens mere mørke, hengemte og ildevarslende sider. Fra det genkendelige til det komplet forandrede. Fra fortiden til fremtiden, fra virkelighedens billeder til de fantastiske fortællinger. Filmens København rummer det hele. Vi håber, at bogen på en og samme tid vil lægge op til en lystvandring gennem filmhistorien set gennem et københavnsk kalejdoskop – og måske samtidig invitere til at se på den virkelige by med nye øjne,” skriver Katrine Sommer Boysen og Sophie Engberg Sonne i ’Filmens København’.

Læs mere om bogen på www.gyldendal.dk og om Golden Days-festivalen 1.-17. september på www.goldendays.dk. Bemærk også vores fokus på Alfred Hitchcocks København – se andetsteds på hjemmesiden.

Rasmus Brendstrup, programredaktør / Cinemateket
Sophie Engberg Sonne og Katrine Sommer Boysen
oenskefilm_lille

Ønskefilm i Cinemateket

Ønsk en filmperle til visning på det store lærred - eller flere! Klassikere, kultfilm eller oversete mester-værker. Vi håndplukker regelmæssigt fra listen af forslag.
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 5-7 år, oktober

21.10.2017Robotten Will-Bot er bange for alt! På hans planet sker der ingenting, men han patruljerer alligevel dag og nat. En dag lander der et rumskib, og ud kommer en kæmpe robot. Den ser ond og farlig ud...

Børnebiffen 3-5 år, oktober

21.10.2017Rita og Krokodille skal på campingtur. Det er hyggeligt at ligge i et telt oppe på bjerget. Indtil det bliver mørkt. Månen kaster skygger af ulve og trolde på teltdugen. Rita tvinger Krokodille ud...

At War for Love - med introduktion

21.10.2017Italiensk folkekomik kan godt have kulturhistorisk substans. ’Pif’ spiller en forelsket italiensk ungersvend i slut-1930’ernes New York. Han lader sig indrullere i hæren, så han under 2. verdenskri...

Good Time - Månedens film

21.10.2017'Good Time' er den mest toptunede og flabet underholdende thriller i årevis. Med 80'er look som en gammel Sidney Lumet-film og en forrygende Robert Pattinson som den godhjertede, men knap så klartt...

The Mafia Only Kills in Summer - med introduktion

21.10.2017Mafiafilm med smil i øjenkrogen. Tv-satirikeren Pierfrancesco Diliberto (i folkemunde kaldet 'Pif') debuterer med bravur - som hovedrolleindehaver og instruktør - i denne præcise skildring af Sicil...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412