Heartworn Highways Revisited + The Ballad of Shovels and Rope: Dobbeltvisning!

Heartworn Highways Revisited + The Ballad of Shovels and Rope: Dobbeltvisning!
Outlaw country-musikkens moderfilm 'Heartworn Highways' rullede med bragende succes på Musikfilm Festival '16 – om end den manglede sin nye makker 'Heartworn Highways Revisited'. Netop dén præsenterer vi så nu og mindes behørigt Nashvilles store trubadur, Guy Clark, som døde i det forgangne år. Clark var mentor for en stribe af de nye vilde kræfter, som vælter ud af den berømte musikby, og som har gjort americana hot som aldrig før: Deer Tick, Jonny Fritz, Langhorne Slim, Justin Townes Earle og mange flere. Mød dem alle og gense nogle af de mest rørende klip fra 1976-udgaven. Slut kvit og frit aftenen af med et hjertevarmt og prisbelønnet close-up på wunderparret Shovels and Rope, det måske allerstærkeste kort i bunken!

Heartworn Highways Revisited

Heartworn Highways Revisited
Instruktør: Wayne Price
Med 'Heartworn Highways Revisited' mindes Musikfilm Festival '17 behørigt Nashvilles store trubadur, Guy Clark, som døde i det forgangne år. Clark var mentor for en stribe af de vilde kræfter, som vælter ud af den berømte musikby i disse år, og som har gjort americana hot som aldrig før: Deer Tick, Jonny Fritz, Langhorne Slim, Justin Townes Earle og mange flere. Kom helt tæt på dem alle og gense nogle af de mest rørende klip fra 1976-udgaven. Det er råt og rygradsrislende. Og fuld af (musikalsk) overskud og autenticitet.
Medvirkende: Guy Clark, Justin Earle, Jonny Fritz, Shovels & Rope, David Allan Coe m.fl
USA, 2016
DCP, 93 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

The Ballad of Shovels and Rope

The Ballad of Shovels and Rope
Instruktør: Jace Freeman
Hop med ind i tourbilen hos sangskriverparret Shovels and Rope, lad batterierne med karma, kærlighed og kreativitet og fryd dig over, at der findes en alternativ vej mod stjernerne – i galaksers afstand fra Corporate America og lysår fra morgendagens manipulerede medievirkelighed. Shovels and Rope giver den fuld klem på bunken af medbragte instrumenter, hvad enten duoen spiller for fire mennesker på en diner et sted i Midtvesten, optræder hos David Letterman eller får overrakt prisen som årets håb ved det årlige Americana Music Honors & Awards Show. Der er masser af bump på ruten, men også rare, hjælpsomme mennesker overalt, hvor det lille store band kommer frem. Og undervejs arbejdes der på et album, som naturligvis kun kan hedde 'O' Be Joyful'.
Medvirkende: Shovels and Rope, Jason Isbell, Longhorne Slim m.fl
USA, 2014
DCP, 72 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I serien: Musikfilm Festival '17

Musikfilm Festival '17
Velkommen til den femte udgave af Musikfilm Festivalen, Danmarks eneste festival med specifikt fokus på musikfilm. Programmet er større end nogensinde, og byder på noget for enhver smag, hvad enten du er til rock, pop og folk, r&b, soul og hip hop, punk og metal eller jazz, country og klassisk musik.

Som altid er det spækket med både spritnye film og klassikere foruden lækkerbiskener fra arkiverne. 35 film i alt, plus en stribe særarrangementer, besøg og fester – samt det årligt tilbagevendende plademarked og Musikfilm Festivalens quiz, der styres under kyndig ledelse af dansk rockkritiks eminence, Klaus Lynggaard.

2017 er jubilæumsår for både punkens eksplosion og erobring af alverdens hitlister i 1977 og britpoppens indtog på rockfirmamentet i 1992. Dét fejrer vi med visninger af close-ups på giganter som Oasis, Blur og Pulp og et kig ind under læderjakken på The Clash. Og så mindes vi ikoner som Prince, Guy Clark og Leon Russell, som alle gik bort i det forgangne år – og er vilde i varmen over dem der i øvrigt pryder plakaten: U2, Johnny Cash, Buena Vista Social Club, Sparklehorse, Thor, Sting og Led Zeppelin for bare at nævne nogle stykker…

ÅBNING, BILLETTER, RABAT
Musikfilm Festival '17 åbner lørdag den 22. april med gallavisning af portrætfilmen 'Björk: The Creative Universe of a Music Missionary', som stiller skarpt på alle facetter af den islandske popprinsesse. Der er fri entré til de hurtige og overraskelser til de heldige. Frit lejde er der også til fredags-fyraftens-baren Fri Fredag!, hvor vi i samarbejde med Warner Music præsenterer 'Gorillaz: Demon Days Live' på tre lærreder på én gang.

Early Bird! Billetter til alle visninger kan købes til 60 kr. frem til 27. marts. Herefter er prisen 85 kr. Afhentning af bestilte billetter minimum tre dage før arrangementsstart.

God fornøjelse!

Morten Tang, programredaktør
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 5-7 år, juni

28.06.2017Søren holder øje med Katrine. Gennem en kikkert. Hun er den nye nabopige. Meget sød. Hvordan får man kontakt, når man nu ikke rigtigt er stor nok til at kende spillereglerne? Jo, man tager en rød t...

Børnebiffen 3-5 år, juni

28.06.2017Thea holder ferie på en campingplads i Frankrig med mor og storesøster Chloé. Ved floden er Chloé optaget af en ny veninde og vil ikke lege med Thea, der keder sig - men så ser hun en havfruehale i...

Arrival

28.06.2017En science fiction-film med en lingvist i hovedrollen lyder måske som noget, der er svært at forestille sig, men det er netop, hvad Denis Villeneuves ’Arrival’ er. Da 12 rumskibe lander rundt omkri...

Jørgen Leths 'Lyrikporten' - fri entré

28.06.2017’Lyrikporten – 28 danske digtere’ iscenesætter digterne i et hvidt rum, der er tømt for andre tegn end digteren med sin tekst. Tilsammen danner filmene et imponerende katalog over dansk lyrik netop...

Heaven's Gate

28.06.2017I 1870 fejrer de to venner Jim Averill og Bill Irvine deres eksamen fra Harvard med pomp og pragt. Tyve år senere er rigmandssønnen Jim sherif i Johnson County i Wyoming. Den alkoholiserede Bill ha...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412