We're Still Here + Rumble - Rock ’n’ Roll og det oprindelige Amerika: Dobbeltvisning!

We're Still Here + Rumble - Rock ’n’ Roll og det oprindelige Amerika: Dobbeltvisning!
En af de indspilninger, Johnny Cash satte allermest pris på, var ’Bitter Tears’ – hans kontroversielle 1964-album om undertrykkelsen af de amerikanske indianere. Pladen placerede Cash i midten af en rasende diskussion om de indfødte folks rettigheder – med censurtrusler og blacklisting til følge. I 2014 blev den genindspillet af Kris Kristofferson, Steve Earle, Emmylou Harris m.fl. Få hele historien – og følg op med et af de vigtigste, ikke-fortalte kapitler i amerikansk rock, nemlig Sundance-vinderen ’Rumble’, der gennem et righoldigt materiale fortæller, hvordan indianernes musik influerede rhythm and blues og senere hele rockhistorien. Med bl.a. Link Wray, Jimi Hendrix, Charley Patton og Robbie Robertson i centrum – og stolte indianere, historikere, antropologer, Martin Scorsese, Iggy Pop, Wayne Kramer og David Fricke som kronvidner.

We're Still Here: Johnny Cash's Bitter Tears Revisited

We're Still Here: Johnny Cash's Bitter Tears Revisited
Instruktør: Antonino D'Ambrosio
En af Johnny Cashs mest skattede indspilninger var ’Bitter Tears’ – countrystjernens kontroversielle kollaboration med folkikonet Peter Lafarge fra 1964, om undertrykkelsen af de amerikanske indianere. Den stadig relativt ukendte plade placerede Cash i midten af en rasende diskussion om de indfødte folks rettigheder med censurtrusler og blacklisting til følge. Cash stod fast på sin beslutning om at støtte indianerne, og 50 år efter tilblivelsen blev det på én gang sensible og omdiskuterede værk genindspillet af en supergruppe bestående af bl.a. Kris Kristofferson, Steve Earle, Emmylou Harris og Gillian Welch. Få hele historien i denne lille perle af en film, som Jim Jarmusch har beskrevet som ”en helt fantastisk rejse”.
Medvirkende: Johnny Cash, Emmylou Harris, Steve Earle, Bill Miller, Rosanne Cash
USA, 2015
DCP, 59 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Rumble: The Indians Who Rocked The World

Rumble: The Indians Who Rocked The World
Instruktør: Catherine Bainbridge, Alfonso Maiorana
’Rumle’ er et af de vigtigste, hidtil ikke-fortalte kapitler i amerikansk rockhistorie. Dokumentaren, der vandt juryens specialpris på årets Sundance-festival, fortæller gennem et righoldigt materiale, hvorfor og hvordan indianernes musik influerede rhythm and blues – og senere rock ’n’ roll – og således har en langt større aktie i udformningen af hele det moderne musikalske genredelta, end de fleste går og forestiller sig. Link Wray, Jimi Hendrix, Charley Patton, Buffy Sainte-Marie, Robbie Robertson (The Band) er bare nogle af de prominente kunstnere med indiansk blod i årerne, vi hører om. Fra notabiliteter som Martin Scorsese, Iggy Pop, Wayne Kramer og David Fricke. Men samtidig foretager filmen det helt dybe, øjenåbnende og ørehængende spadestik via bidrag fra historikere, antropologer og ’almindelige’ indianere, som lever og ånder gennem musikken.
Medvirkende: Jimi Hendrix, Link Wray, Charley Patton, Peter Lafarge, Buffy Sainte-Marie, Robbie Robertson
Canada, 2017
DCP, 90 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I serien: Musikfilm Festival '17

Musikfilm Festival '17
Velkommen til den femte udgave af Musikfilm Festivalen, Danmarks eneste festival med specifikt fokus på musikfilm. Programmet er større end nogensinde, og byder på noget for enhver smag, hvad enten du er til rock, pop og folk, r&b, soul og hip hop, punk og metal eller jazz, country og klassisk musik.

Som altid er det spækket med både spritnye film og klassikere foruden lækkerbiskener fra arkiverne. 35 film i alt, plus en stribe særarrangementer, besøg og fester – samt det årligt tilbagevendende plademarked og Musikfilm Festivalens quiz, der styres under kyndig ledelse af dansk rockkritiks eminence, Klaus Lynggaard.

2017 er jubilæumsår for både punkens eksplosion og erobring af alverdens hitlister i 1977 og britpoppens indtog på rockfirmamentet i 1992. Dét fejrer vi med visninger af close-ups på giganter som Oasis, Blur og Pulp og et kig ind under læderjakken på The Clash. Og så mindes vi ikoner som Prince, Guy Clark og Leon Russell, som alle gik bort i det forgangne år – og er vilde i varmen over dem der i øvrigt pryder plakaten: U2, Johnny Cash, Buena Vista Social Club, Sparklehorse, Thor, Sting og Led Zeppelin for bare at nævne nogle stykker…

ÅBNING, BILLETTER, RABAT
Musikfilm Festival '17 åbner lørdag den 22. april med gallavisning af portrætfilmen 'Björk: The Creative Universe of a Music Missionary', som stiller skarpt på alle facetter af den islandske popprinsesse. Der er fri entré til de hurtige og overraskelser til de heldige. Frit lejde er der også til fredags-fyraftens-baren Fri Fredag!, hvor vi i samarbejde med Warner Music præsenterer 'Gorillaz: Demon Days Live' på tre lærreder på én gang.

Early Bird! Billetter til alle visninger kan købes til 60 kr. frem til 27. marts. Herefter er prisen 85 kr. Afhentning af bestilte billetter minimum tre dage før arrangementsstart.

God fornøjelse!

Morten Tang, programredaktør
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 4-6 år, april

27.04.2017Cirkeline og musene laver en drage, de maler et ansigt på den, så den bliver rigtig flot. De sætter dragen op, men den mindste mus, Sofus, flyver væk, da dragesnoren knækker. Sofus møder en masse s...

Børnebiffen 5-7 år, april

27.04.2017Linnea elsker at besøge Blomkvist. Blomkvist har god tid, der vanker altid saftevand og kage, og så har han en dejlig bog med billeder af Claude Monets malerier. Men en bog med Monets kunst er slet...

'Drømme i København' - med introduktion

27.04.2017Lone er 16 år og kun lige ankommet til Hovedbanen, da hun kommer i kontakt med nogle tricktyve, og derfra går det kun én vej for den stakkels pige fra landet. Det offentlige system, der filmen igen...

Hedi

27.04.2017Dardenne-brødrene faldt for historien og har koproduceret, Majd Mastoura vandt Sølvbjørnen for bedste hovedrolle ved Berlin-festivalen, og i det hele taget er ‘Hedi’ en sjælden succeshistorie fra d...

Celebration at Big Sur

27.04.2017Mange har set filmene om Woodstock og Monterey, men de færreste har set portrættet af folk- og beat-festivalen i Big Sur 1969 – en intim tidslomme, der bl.a. indfanger Crosby, Stills, Nash & Young...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412