Paths Through the Labyrinth - Krzysztof Penderecki: Søndagsmatiné med introduktion

Paths Through the Labyrinth - Krzysztof Penderecki: Søndagsmatiné med introduktion

Paths Through the Labyrinth - The Composer Krzysztof Penderecki

Paths Through the Labyrinth - The Composer Krzysztof Penderecki
Instruktør: Anna Schmidt
Den polske komponist Krzysztof Penderecki rimer på avantgarde, men de færreste ved, at hans kompositioner også har været brugt i storfilm som Kubricks ‘The Shining’ (bl.a. i den berømte scene hvor Jack Nicholson jager sin søn i en sneklædt labyrint med en økse!), i Scorseses ‘Shutter Island’ og Wajdas ‘Katyn’ om nedslagtningen af tusindvis af polakker i Katyn-skoven i 1940; og desuden i flere af David Lynchs film – ikke så mærkeligt, da dele af Pendereckis musik vækker følelser som uro og angst.

Andre af hans værker emmer af fred som roen i den park, der omgiver hans store ejendom uden for Krakow, hvor han ofte søger tilflugt. I parken har han plantet hundredvis af træer, da de er hans største inspirationskilde.

I filmen møder vi verdensstjerner som Anne-Sophie Mutter, Barbara Hendricks, Janine Jansen, der alle har optrådt som solister i værker af Penderecki, og de fortæller levende om deres kærlighed til hans musik. Jonny Greenwood fra bandet Radiohead har ligeledes fundet inspiration i Pendereckis ‘Polymorphia’, og vi er vidne til en hel gruppe strygere, der slår med store bælge på deres instrumentstrenge i Greenwoods nyskabende værk ‘48 Responses to Polymorphia’ under en stor musikfestival i Gdynia i Polen.
Medvirkende: Krzysztof Penderecki, Anne-Sophie Mutter, Janine Jansen, Andrzej Wajda, Jonny Greenwood, Barbara Hendricks
Tyskland, Polen, 2013
ProRes File, 88 min.
Engelske undertekster
Tilladt for alle

Forestillinger:

søndag 30.04.17, Kl. 14:00
Køb
Tilføj til din kalender

I serien: Musikfilm Festival '17

Musikfilm Festival '17
Velkommen til den femte udgave af Musikfilm Festivalen, Danmarks eneste festival med specifikt fokus på musikfilm. Programmet er større end nogensinde, og byder på noget for enhver smag, hvad enten du er til rock, pop og folk, r&b, soul og hip hop, punk og metal eller jazz, country og klassisk musik.

Som altid er det spækket med både spritnye film og klassikere foruden lækkerbiskener fra arkiverne. 35 film i alt, plus en stribe særarrangementer, besøg og fester – samt det årligt tilbagevendende plademarked og Musikfilm Festivalens quiz, der styres under kyndig ledelse af dansk rockkritiks eminence, Klaus Lynggaard.

2017 er jubilæumsår for både punkens eksplosion og erobring af alverdens hitlister i 1977 og britpoppens indtog på rockfirmamentet i 1992. Dét fejrer vi med visninger af close-ups på giganter som Oasis, Blur og Pulp og et kig ind under læderjakken på The Clash. Og så mindes vi ikoner som Prince, Guy Clark og Leon Russell, som alle gik bort i det forgangne år – og er vilde i varmen over dem der i øvrigt pryder plakaten: U2, Johnny Cash, Buena Vista Social Club, Sparklehorse, Thor, Sting og Led Zeppelin for bare at nævne nogle stykker…

ÅBNING, BILLETTER, RABAT
Musikfilm Festival '17 åbner lørdag den 22. april med gallavisning af portrætfilmen 'Björk: The Creative Universe of a Music Missionary', som stiller skarpt på alle facetter af den islandske popprinsesse. Der er fri entré til de hurtige og overraskelser til de heldige. Frit lejde er der også til fredags-fyraftens-baren Fri Fredag!, hvor vi i samarbejde med Warner Music præsenterer 'Gorillaz: Demon Days Live' på tre lærreder på én gang.

Early Bird! Billetter til alle visninger kan købes til 60 kr. frem til 27. marts. Herefter er prisen 85 kr. Afhentning af bestilte billetter minimum tre dage før arrangementsstart.

God fornøjelse!

Morten Tang, programredaktør
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.

Dagens film

/Cinemateket

Lovetrue

24.03.2017Alma Har'el er endelig tilbage efter det stilskabende indie-hit 'Bombay Beach' med en film om det største af alle emner: Kærlighedens mysterium! Og om hvad der sker, når mysteriet fordufter og live...

Where is Rocky II?

24.03.2017Engang tilbage i 1970'erne lavede popkunstneren Ed Ruscha en kunstig sten og gemte den ude i ørkenen. Fyrre år senere beslutter Pierre Bismuth at tage ud at finde den. Og der begynder en skattejagt...

The Disintegration Loops

24.03.2017William Basinskis skelsættende lydværk 'The Disintegration Loops' er i samarbejde med videokunstneren James Elaine det første værk, der forholdt sig kunstnerisk til 9/11, og er simpelthen optaget f...

Piercing Brightness

24.03.2017Baseret på faktuelle førstehåndsberetninger af UFO-observationer i den engelske by Preston, som den britiske kunstner Shezad Dawood har fortolket i en film, hvor den minutiøse research møder en soc...

The Human Surge

24.03.2017En myretue i en jungle forbinder via nogle mystiske mikrochips tre forskellige ender af verden i 'The Human Surge', det måske tætteste man kommer på at drømme i vågen tilstand på årets CPH:DOX. Fra...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412