Friday Late Night: Spectator Records - Op i Røg + Born to Lose

Friday Late Night: Spectator Records - Op i Røg + Born to Lose
Late Night-biffen lukker fredag den 17. november porten op for en flammende aften med dansk syrerock for både ører og øjne med det dugfriske festivalhit 'Spectator Records – op i røg' og Guf Lorenzo-dokumentaren 'Born to Lose'. Med syrerock i baren fra kl. 20.00!
min. 10 Min.

Born to Lose

Born to Lose
Instruktør: Palle Demant
Filmen om Lorenzo 'Guf' Woodrose og hans bandfæller i Spids Nøgenhat reflekterer vederkvægende intimt over den uvirkelige tilstand, man uvægerligt befinder sig i, når man med raketfart skydes fra en position som randzone-rock 'n' roller til DMA-darling og hele festival-danmarks psykedeliske hofskjald. Filmen skildrer hudløst tilværelsen på landevejen – inkl. turen ned ad sidevejene med svampejagt og tømmermænd – og indspilningslivet i studiet samt den ugentlige dont på den lokale beverding, hvor Guf stadig langer fadbamser over disken for at holde skindet på næsen.
Medvirkende: Uffe Lorentzen, Anders Skjødt, Anders Grøn, Morten Larsen, Henrik Klitstrøm
Danmark, 2015
DCP, 80 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Spectator Records - Op i Røg

Spectator Records - Op i Røg
Instruktør: Markus Eg Schwarz-Nielsen, Christopher Jon Andersen, Peter Schwarz-Nielsen, Jesper Bro
I 1969 skaber Spectator Records nybrud i dansk musik. I en baghave på en villavej i Aalborg bliver en lade lavet til studie. Herfra udgiver Gasolin' og Lis Sørensen plader, inden de oplever deres folkelige gennembrud. Og her sætter Furekåben, Green Grass og en stribe andre orkestre nye standarder for musikalske og psykedeliske eksperimenter, der igen sætter gang i en bølge af dansk syrerock. For nogle bliver stofferne en farverig del af udtrykket. For andre bliver det begyndelsen til en spiral mod bunden. 'Spectator Records - op i røg' er fortællingen om tre års musikalsk oprør, der bogstaveligt talt gik op i røg en sommerdag i 1972 – fortalt af dem, der var en del af den.
Medvirkende: Jørgen Bornefelt, Carsten Meinert, Franz Beckerlee m.fl
Danmark, 2017
DCP, 60 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I serien: Friday Late Night november: Dansk psych night!

Friday Late Night november: Dansk psych night!
Late Night-biffen slår fredag den 17. november porten op for en flammende aften med dansk syrerock for både ører og øjne. Med det dugfriske festivalhit 'Spectator Records - op i røg' spoler vi tiden tilbage til dansk rocks psykedeliske guldalder og hovedsædet for den første bølge af ustyrlige soniske eksperimenter, nemlig myteombruste Spectator Records i Aalborg. Her var der ingen grænser for forsøg med musik og stoffer i årene 1969-1972. Hippiebevægelsen var på sit højeste, og grupper som Blue Sun, Furekåben og Green Grass – og et purungt Gasolin' – skabte røre i den danske beat-andedam og viste vejen frem.

I 'Born to Lose' bærer Guf Lorenzo fra Spids Nøgenhat og Baby Woodrose faklen videre. Guf har dedikeret sit liv til bevidsthedsudvidende musik, svampe og kærlighed. Uden kompromiser. Og det er der faktisk kommet en Danish Music Award ud af. Spids Nøgenhat har ofte haft Spectator Records-numre på repertoiret, og de to film indkapsler sammen en vigtig del af vores musikalske arv.

Medlemmer fra musiknetværket Lost in Sandoz og instruktørerne vender sjælden syrerock i baren inden filmen fra kl. 20.00.

Morten Tang, programredaktør / Cinemateket
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 3-5 år, november (2)

22.11.2017Rita og Krokodille skal ud at samle kastanjer i skoven. Rita formaner Krokodille om at blive på stien, så han ikke farer vild. Da Rita ser et helt tæppe af glitrende kastanjer, glemmer hun alt om s...

Børnebiffen 4-6 år, november

22.11.2017Elsa har svært ved at falde i søvn. Heldigvis har hun tøjdyr, der kan fortælle en masse spændende historier. Harry Hamster fortæller historien om dengang, da han var verdens største detektiv og opk...

NAFF præsenterer: Løbefilm på det store lærred #1

22.11.2017"The Hard Way" er en opløftende og rørende historie om menneskets evne og drive til fortsat at gøre det, de elsker selv sent i livet. Bob Hayes på 89 år løber næsten hver eneste dag. Når han ikke l...

NAFF præsenterer: Løbefilm #2 The Unknown Runner

22.11.2017Se, hvordan det hele startede for en af verdens bedste løbere. "The Unknown Runner" er en historie om Geoffrey Kipsangs, den kenyanske langdistanceløber, vej mod løbekarrieren, der ikke blot bød på...

Den røde skildpadde

22.11.2017En skibbruden mand på en øde ø forsøger desperat at undslippe, indtil han en dag møder en mærkelig rød skildpadde, som kommer til at ændre hans liv. En besnærende poetisk og dialogløs animationsfil...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412