Portugisisk filmaften: Letters From War - med introduktion og reception

Portugisisk filmaften: Letters From War - med introduktion og reception
Filmen vises med introduktion af ambassaderåd Tiago Marques og reception i Asta Bar efter filmen. Reseverede billetter skal afhentes senest den 12. oktober.

Letters From War

/Cartas da Guerra

Letters From War
Instruktør: Ivo Ferreira
Antonio er en ung medicinsk officer, udsendt til Angola i 1971 og til de sidste afgørende kampe mellem de lokale frihedsstyrker og den portugisiske kolonimagt. De detaljemættede, realistiske sort/hvide optagelser af såvel krigshandlingerne som af dagliglivet i lejren bliver fulgt af voice over-oplæsninger af Antonios smukke breve til sin gravide kone hjemme i Lissabon.

Brevene gengives med hans stemme men oftest med hendes, hvilket formidler indtryk af stor samhørighed. ’Letters From War’, der var i konkurrence på Berlin Film Festival, er en fascinerende og filmæstetisk utrolig spændende film, som fornemt indskriver sig i den igangværende portugisiske artfilmbølge sammen med blandt andre Miguel Gomes og Pedro Costa.
Medvirkende: Miguel Nunes, Margarida Vila-Nova, Ricardo Pereira
Originaltitel: Cartas da Guerra
Portugal, 2016
DCP, 105 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I serien: Portugisiske filmaftener

Portugisiske filmaftener
Den 14. oktober og den 25. november byder Cinemateket i samarbejde med Portugals Ambassade på to nye portugisiske film med tilhørende særarrangementer.

’Letters From War’ handler om Antonio, en ung medicinsk officer, der bliver udsendt til Angola i 1971 til de sidste afgørende kampe mellem lokale frihedsstyrker og den portugisiske kolonimagt. De detaljemættede, realistiske sort/hvide optagelser af såvel krigshandlingerne som af dagliglivet i lejren bliver fulgt af voice over-oplæsninger af Antonios smukke breve til sin gravide kone hjemme i Lissabon. Brevene gengives med hans stemme, men oftest med hendes, hvilket formidler indtryk af stor samhørighed.

’Letters From War’, der var i konkurrence på Berlin Film Festival, er en fascinerende og filmæstetisk spændende film, som fornemt indskriver sig i den igangværende portugisiske artfilmbølge sammen med blandt andre Miguel Gomes og Pedro Costa. Filmen vises med introduktion af ambassaderåd Tiago Marques.

Den anden film, ’Treblinka’, er baseret på Chil Rajchmans erindringer, ’Treblinka: A Survivor’s Memory’, som skildrer dagliglivet og de systematiske henrettelser i den nazistiske dødslejr. Filmen er fortrinsvis optaget på et tog og følger en unavngiven, traumatiseret kvinde (den legendariske portugisiske skuespiller Isabel Ruth) på en transsibirisk rejse. På lydsiden hører man Rachmanns vidnesbyrd (indtalt af Kiril Kashlikov). Billederne er enkle og impressionistiske, og derved får Rajchmans ord så meget større virkning i dette bevægende og uafrystelige filmessay.

Tak til Portugals Ambassade for samarbejdet. Filmen introduceres af instruktøren. Reserverede billetter til de to arrangementer skal afhentes to dage forinden (henholdsvis 12. oktober og 23. november).

Jesper Andersen, programredaktør / Cinemateket
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 5-7 år, oktober

22.10.2017Robotten Will-Bot er bange for alt! På hans planet sker der ingenting, men han patruljerer alligevel dag og nat. En dag lander der et rumskib, og ud kommer en kæmpe robot. Den ser ond og farlig ud...

'Valhalla' - med introduktion om nordisk mytologi ved Annette Lassen

22.10.2017Menneskebørnene Tjalfe og Røskva kommer ved et tilfælde med til Gudernes mægtige rige Valhalla. Her arbejder de som tjenere for tordenguden Thor. Thors ven, den listige gud Loke, har indgået et væd...

Børnebiffen 3-5 år, oktober

22.10.2017Rita og Krokodille skal på campingtur. Det er hyggeligt at ligge i et telt oppe på bjerget. Indtil det bliver mørkt. Månen kaster skygger af ulve og trolde på teltdugen. Rita tvinger Krokodille ud...

Danish on a Sunday: 'Italian for Beginners'

22.10.2017Alt fungerer i denne dogmefilm #12: Manuskriptet er elegant, multiplottet fungerer og skuespillerpræstationerne er i top. Den unge præst ankommer til byen, og snart møder han nogle ømme beboere på...

Frida

22.10.2017Historien om den mexicanske maler Frida Kahlo. En syg og forkrøblet kvinde formår at hæve sig over sine dårligdomme og ikke bare vinde den mand, hun vil have, men også at skabe stor kunst. Hun leve...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412