Lov, ret og film: Kvinden i guld - med introduktion

Lov, ret og film: Kvinden i guld - med introduktion
I Lov, ret og film viser vi det gribende drama ’Kvinden i guld’ med en fremragende Helen Mirren i hovedrollen – med introduktion af professor Helle Porsdam. Den 14. februar kl. 19.00!

Kvinden i guld

/Woman in Gold

Kvinden i guld
Instruktør: Simon Curtis
’Kvinden i guld’ er baseret på virkelige hændelser. Den følger den ældre jødiske kvinde, Maria Altman (en fremragende Helen Mirren) i hendes forsøg på at gå rettens vej og genvinde ejerskabet til et berømt Gustav Klimt-maleri (’Portræt af Adele Bloch-Baue’), som blev stjålet fra familien af nazisterne 60 år tidligere. Maria hyrer en ung advokat (Ryan Reynolds), som overtaler hende til at vende tilbage til Wien, en by hun havde svoret aldrig mere at sætte sine ben i efter flugten fra nazisterne. Med hjælp fra en ung lokal journalist får de adgang til dokumenterne vedrørende maleriets historie, men sagen viser sig at være mere kompliceret end som så.
Medvirkende: Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl, Katie Holmes
Originaltitel: Woman in Gold
Storbritannien, 2015
DCP, 109 min.
Danske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I serien: Lov, ret og film: Kvinden i guld

Lov, ret og film: Kvinden i guld
Film kan give os indsigt i nogle af de store temaer, som advokater og dommere dagligt tumler med – såsom konflikten mellem lov og moral, de tvetydige roller advokater spiller i forhold til retsplejen og vanskeligheden ved blot at bestemme, hvad retfærdighed er.

Cinemateket og Center for Retskulturelle Studier, Det Juridiske Fakultet, præsenterer en række markante film og lægger op til diskussion af problemstillinger omkring ret, moral, retfærdighed og filmene som værker.

Den 14. februar viser vi det gribende drama ’Kvinden i guld’ (Simon Curtis, 2015), der er baseret på virkelige hændelser. Filmen følger den ældre jødiske kvinde, Maria Altman (en fremragende Helen Mirren) i hendes forsøg på at gå rettens vej og genvinde ejerskabet til det berømte Gustav Klimt-maleri ’Portræt af Adele Bloch-Bauer’, som blev stjålet fra familien af nazisterne.

’Kvinden i guld’ tematiserer omstridte etiske og moralske spørgsmål vedrørende kulturarv og krigserstatninger og dramatiserer kampen for at søge retfærdighed via domstolene. Filmen bliver introduceret af Helle Porsdam, der er professor ved Københavns Universitet og i år er blevet udnævnt til Unesco Chair i Cultural Rights.

Jesper Andersen, programredaktør / Cinemateket
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Dagens film

/Cinemateket

The Cakemaker / med efterfølgende Coffee&Cake i Asta Bar

17.02.2018Den unge bager Thomas indleder en affære med Oren, en gift israelsk mand på forretningsrejse i Berlin. Da Oren pludselig omkommer i en bilulykke, begiver Thomas sig på pilgrimsrejse til Jerusalem f...

Menashe

17.02.2018'Menashe' er en uortodoks amerikansk indie fra et ultra-ortodoks jødisk samfund midt i Brooklyn, hvor den nyslåede enkemand Menashe må kæmpe for retten til sin søn som enlig far. Ifølge enklavens m...

The Women’s Balcony

17.02.2018Under en uheldig bar mitzvah i en synagoge i Jerusalem styrter kvindernes balkon sammen, og både rabbineren og hans kone rammes hårdt af ulykken. Før synagogen kan renoveres, må menigheden se sig o...

Victor Young Perez / med introduktion

17.02.2018Messaoud Hai Victor "Young" Perez - en ung tunesisk-jødisk bokser - tager med sin bror til Frankrig for at bokse. I en alder af kun 20 år bliver Perez verdensmester i fluevægtboksning. Den nye verd...

Børnebiffen 4-6 år, februar

18.02.2018Herman bor i fredfyldt harmoni med sin tøjbamse inde i et stort træ. Men en dag dukker en uventet fremmed op. Herman smider den uønskede gæst på porten og ud i den farlige skov, men han fortryder h...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412