Musikfilm Festival '17

/9 dage, 35 film, 100% lydoplevelse!

22.-30. april. 35 sprøde musikfilm plus en stribe særarrangementer og fester – samt det årligt tilbagevendende plademarked med Musikfilm Festivalens quiz. Der er early bird-rabat på alle billetter frem til den 27. marts.
Musikfilm Festival '17

Velkommen til den femte udgave af Musikfilm Festivalen, Danmarks eneste festival med specifikt fokus på musikfilm. Programmet er større end nogensinde, og byder på noget for enhver smag, hvad enten du er til rock, pop og folk, r&b, soul og hip hop, punk og metal eller jazz, country og klassisk musik.

Som altid er det spækket med både spritnye film og klassikere foruden lækkerbiskener fra arkiverne. 35 film i alt, plus en stribe særarrangementer, besøg og fester – samt det årligt tilbagevendende plademarked og Musikfilm Festivalens quiz, der styres under kyndig ledelse af dansk rockkritiks eminence, Klaus Lynggaard.

2017 er jubilæumsår for både punkens eksplosion og erobring af alverdens hitlister i 1977 og britpoppens indtog på rockfirmamentet i 1992. Dét fejrer vi med visninger af close-ups på giganter som Oasis, Blur og Pulp og et kig ind under læderjakken på The Clash. Og så mindes vi ikoner som Prince, Guy Clark og Leon Russell, som alle gik bort i det forgangne år – og er vilde i varmen over dem der i øvrigt pryder plakaten: U2, Johnny Cash, Buena Vista Social Club, Sparklehorse, Thor, Sting og Led Zeppelin for bare at nævne nogle stykker…

ÅBNING, BILLETTER, RABAT
Musikfilm Festival '17 åbner lørdag den 22. april med gallavisning af portrætfilmen 'Björk: The Creative Universe of a Music Missionary', som stiller skarpt på alle facetter af den islandske popprinsesse. Der er fri entré til de hurtige og overraskelser til de heldige. Frit lejde er der også til fredags-fyraftens-baren Fri Fredag!, hvor vi i samarbejde med Warner Music præsenterer 'Gorillaz: Demon Days Live' på tre lærreder på én gang.

Early Bird! Billetter til alle visninger kan købes til 60 kr. frem til 27. marts. Herefter er prisen 85 kr. Afhentning af bestilte billetter minimum tre dage før arrangementsstart.

God fornøjelse!

Morten Tang, programredaktør

Björk: The Creative Universe of a Music Missionary - åbningsgalla, bar og DJ. Fri entré

Björk: The Creative Universe of a Music Missionary - åbningsgalla, bar og DJ. Fri entré
Fri entré

Björk: The Creative Universe of a Music Missionary

Björk: The Creative Universe of a Music Missionary
Instruktør: Hannes Rossacher
Björk er en af vor tids mest alsidige musikere. Og en af de mest farverige og flygtige. Den tyske doku-veteran Hannes Rossacher dykker ned bag facaden og undersøger poptroldens univers og hendes mange excentriske alter-egoer. Fra Island og de unge punk-dage over London og Paris til New York, hvor hun hyldes med en udstilling på MoMA. Et portræt af en yderst privat kunstner, der konstant formår at sætte nye musikalske og visuelle milepæle. DJ Thomas Knak vender efterfølgende plader i Asta Bar. Der er fri entré til filmen og overraskelser undervejs.
Medvirkende: Björk, Sjón m.fl
Tyskland, 2016
DCP, 52 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Sign 'o' the Times

Sign 'o' the Times
'Purple Rain' er nok den mest kendte Prince-film, men 'Sign 'o' the Times' er Prince på toppen af poppen. Iført skulderpudepumpet læderfrakke, orange heldragt og højhælede støvler indtager han scenen med falsetstemme og James Brown-splits foran et ellevildt Rotterdam-publikum. Funk ud til 'Little Red Corvette', 'U Got the Look', 'The Cross' og mange flere i en af 80'ernes svedigste koncertfilm. Nåede du aldrig at opleve ham live, har du chancen her!
Medvirkende: Prince, Sheila E. m.fl
Instruktør: Prince Rogers Nelson
USA, 1987
35mm, 85 min.
Svenske undertekster
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Led Zeppelin: The Song Remains the Same

Led Zeppelin: The Song Remains the Same
Led Zeppelins ’The Song Remains the Same’ er et af de store livedokumenter, som bare MÅ luftes fra tid til anden. Vi møder hard rock-kvartetten på sit absolutte højdepunkt ved et sydende show i Madison Square Garden i 1973, og bliver trakteret med klassikere som ’Stairway to Heaven’, ’Whole Lotta Love’ og en 23 minutter lang udgave af ’Dazed and Confused’. Filmen fanger imidlertid også medlemmerne på slap line og i en række mildest talt hallucinatoriske sekvenser. Backstage-optagelserne er et kapitel for sig – særligt diskussionen om det famøse tyveri af gruppens pengebeholdning under besøget i New York. Oplev hele herligheden i en nypudset udgave med remastered lyd.
Medvirkende: John Bonham, Peter Robert Grant, John Paul Jones, Jimmy Page, Robert Plant
Instruktør: Peter Clifton, Joe Massot
Storbritannien, 1976
DCP, 130 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

We're Still Here + Rumble - Rock ’n’ Roll og det oprindelige Amerika: Dobbeltvisning!

We're Still Here + Rumble - Rock ’n’ Roll og det oprindelige Amerika: Dobbeltvisning!
En af de indspilninger, Johnny Cash satte allermest pris på, var ’Bitter Tears’ – hans kontroversielle 1964-album om undertrykkelsen af de amerikanske indianere. Pladen placerede Cash i midten af en rasende diskussion om de indfødte folks rettigheder – med censurtrusler og blacklisting til følge. I 2014 blev den genindspillet af Kris Kristofferson, Steve Earle, Emmylou Harris m.fl. Få hele historien – og følg op med et af de vigtigste, ikke-fortalte kapitler i amerikansk rock, nemlig Sundance-vinderen ’Rumble’, der gennem et righoldigt materiale fortæller, hvordan indianernes musik influerede rhythm and blues og senere hele rockhistorien. Med bl.a. Link Wray, Jimi Hendrix, Charley Patton og Robbie Robertson i centrum – og stolte indianere, historikere, antropologer, Martin Scorsese, Iggy Pop, Wayne Kramer og David Fricke som kronvidner.

We're Still Here: Johnny Cash's Bitter Tears Revisited

We're Still Here: Johnny Cash's Bitter Tears Revisited
Instruktør: Antonino D'Ambrosio
En af Johnny Cashs mest skattede indspilninger var ’Bitter Tears’ – countrystjernens kontroversielle kollaboration med folkikonet Peter Lafarge fra 1964, om undertrykkelsen af de amerikanske indianere. Den stadig relativt ukendte plade placerede Cash i midten af en rasende diskussion om de indfødte folks rettigheder med censurtrusler og blacklisting til følge. Cash stod fast på sin beslutning om at støtte indianerne, og 50 år efter tilblivelsen blev det på én gang sensible og omdiskuterede værk genindspillet af en supergruppe bestående af bl.a. Kris Kristofferson, Steve Earle, Emmylou Harris og Gillian Welch. Få hele historien i denne lille perle af en film, som Jim Jarmusch har beskrevet som ”en helt fantastisk rejse”.
Medvirkende: Johnny Cash, Emmylou Harris, Steve Earle, Bill Miller, Rosanne Cash
USA, 2015
DCP, 59 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Rumble: The Indians Who Rocked The World

Rumble: The Indians Who Rocked The World
Instruktør: Catherine Bainbridge, Alfonso Maiorana
’Rumle’ er et af de vigtigste, hidtil ikke-fortalte kapitler i amerikansk rockhistorie. Dokumentaren, der vandt juryens specialpris på årets Sundance-festival, fortæller gennem et righoldigt materiale, hvorfor og hvordan indianernes musik influerede rhythm and blues – og senere rock ’n’ roll – og således har en langt større aktie i udformningen af hele det moderne musikalske genredelta, end de fleste går og forestiller sig. Link Wray, Jimi Hendrix, Charley Patton, Buffy Sainte-Marie, Robbie Robertson (The Band) er bare nogle af de prominente kunstnere med indiansk blod i årerne, vi hører om. Fra notabiliteter som Martin Scorsese, Iggy Pop, Wayne Kramer og David Fricke. Men samtidig foretager filmen det helt dybe, øjenåbnende og ørehængende spadestik via bidrag fra historikere, antropologer og ’almindelige’ indianere, som lever og ånder gennem musikken.
Medvirkende: Jimi Hendrix, Link Wray, Charley Patton, Peter Lafarge, Buffy Sainte-Marie, Robbie Robertson
Canada, 2017
DCP, 90 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Anita O'Day: The Life of a Jazz Singer

Anita O'Day: The Life of a Jazz Singer
At det lykkedes rappenskralden og bob-vokalisten Anita O’Day at blive 87 år gammel er en gåde. Hun levede et udsvævende liv med alkohol- og heroinmisbrug, blev udsat for voldtægt og aborterede flere gange. Når man lytter til hendes stemme – som hun behersker som et decideret instrument – er det til gengæld let at forstå, at hun betragtes som en af alle tiders allerstørste og mest innovative sangerinder. I liga med Billie Holiday og Sarah Vaughan. I denne kritikerroste portrætfilm får du hendes løbebane kridtet fuldt op. Komplet med klip fra Newport Jazz Festival samt optagelser med Louis Armstrong, Gene Krupa og Hoagy Carmichael.
Medvirkende: Anita O'Day, Louis Armstrong, Gene Krupa, Buddy Bregman, Dick Cavett, Annie Ross
Instruktør: Robbie Cavolina
USA, 2007
DCP, 90 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Buena Vista Social Club

Buena Vista Social Club
Wim Wenders iagttagelse af Ry Cooders møde med cubansk musikkultur sætter sig i hoved og krop for bestandig. Cooder tog i 1996 til den caribiske hovedø for at træffe en række Soneros fra 1930-50’ernes sagnomspundne musikscene. Mødet med navne som Eliades Ochoa, Ibrahim Ferrer og Omara Portuondo (’den cubanske Edith Piaf’) resulterede i et Grammy-belønnet album samt nærværende filmklassiker. ’Buena Vista Social Club’ kommer mere end almindeligt tæt på de gamle ekvilibrister og viser dem både i deres vante omgivelser og følger dem under koncerter i Amsterdam og New York. ”Musik er som en skattejagt. Nogen gange finder man noget, andre gange ingenting,” siger Cooder et sted. Hér er låget på kisten smækket helt op. Det er bare med at fylde posen.
Medvirkende: Ry Cooder, Compay Segundo, Ruben Gonzalez, Ibrahim Ferrer, Omara Portuondo, Eliades Ochoa
Instruktør: Wim Wenders
USA, 1998
35mm, 105 min.
Svenske undertekster
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Foo Fighters: Back and Forth

Foo Fighters: Back and Forth
Hvis du tror, du kender Foo Fighters, så tro om. Og hvis du endnu ikke anser main man Dave Grohl som din rette rockgud, så parkér lædermåsen i sædet og bered dig på at blive omvendt. Her får du HELE bandets historie. Fra Nirvanas aske og Grohls hjemmegjorte demobånd, der blev til debutpladen i 1995, over perioden som "det halvskøre band med ham fra Nirvana" til Grammy-vindende hard rock darlings, der vælter et pakket Wembley Stadium. Headbanging, moshpits og f**king fede riffs kan forekomme.
Medvirkende: Foo Fighters, Bob Mould, Krist Novoselic, Butch Vig
Instruktør: James Moll
USA, 2011
DCP, 110 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

LCD soundsystem - Shut Up and Play the Hits

LCD soundsystem - Shut Up and Play the Hits
Følg med instruktørerne Will Lovelace og Dylan Southern i deres indfangning af de sidste 48 timer af LCD Soundsystems eksistens, herunder forberedelserne til og afviklingen af et gigantisk farvelshow i Madison Square Garden i New York 2011. Duoen kommer helt tæt på dance-rock-fænomenets forsanger, producer og idemager James Murphy – før, under og efter den ekstravagante event, der selvfølgelig indeholder ørehængere og hoftevridere som ’Daft Punk Is Playing At My House’, ’All My Freinds’, 'North American Scum’ m.fl. Arcade Fire er med på kor – heriblandt Win Butler, som råber de famøse ord ”shut up and play the hits”.
Medvirkende: James Murphy, Chuck Klosterman, Win Butler, Phil Mossman, Nancy Whang, Tyler Pope, Pat Mahoney
Instruktør: Will Lovelace, Dylan Southern
Storbritannien, 2012
DCP, 105 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Pulp og britpoppen - med introduktion af Klaus Lynggaard

Pulp og britpoppen - med introduktion af Klaus Lynggaard

Pulp: A Film About Life, Death and Supermarkets

Pulp: A Film About Life, Death and Supermarkets
Instruktør: Florian Habicht
Pulp sled og stred sig til tops på den engelske indie-hitliste op gennem 1980’erne for endeligt at etablere sig som en af bannerførerne i britpop-boomet i 90’erne med hymner som ’Babies’, ‘Common People’ og ‘Disco 2000’. Flere af gruppens medlemmer studerede på universitetet i London, men det var baggrunden i arbejdermiljøet i beskidte nordengelske Sheffield, der udgjorde reservoiret for Pulps hudfletning af opvækst, hverdag, sex og klasseskel i Storbritannien anno Margaret Thatcher. Hovedværket ’Different Class’ blev af mange betragtet som årets plade i 1995 og solgte i millionvis af eksemplarer. Siden blev der stille om gruppen og dens ranglede, bebrillede og ovenud charmerende forsanger Jarvis Cocker. Hør hvorfor, og oplev Pulp ved et brag af en genforeningskoncert i Sheffield, hvor der også er tid til at tale med byens hengivne beboere – og til at skifte dæk på Jarvis Cockers bil. Hele baduljen sættes indledningsvis i relief af rockkritiker Klaus Lynggaard, som har et særligt ømt punkt for Cocker & Co.
Medvirkende: Pulp, Richard Hawley m.fl
Storbritannien, 2014
DCP, 90 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Upside Down: The Creation Records Story

Upside Down: The Creation Records Story
Koncert- og albumaktuelle The Jesus and Mary Chain, Slowdive, My Bloody Valentine, Primal Scream, Teenage Fanclub, Oasis, The House of Love og Super Furry Animals er blot nogle af de legendariske bands, der startede på det lige så legendariske Creation Records, ledet af den flamboyante og aldeles legendariske Alan McGee. Creation indvarslede i 1980-90’erne shoegaze-traditionen, satte fuzz på britpoppen og var Storbritanniens mest ombejlede indie label, inden McGee & Co’s stofeskapader (og pres fra den kommercielle branche) satte en stopper for løjerne. Få hele historien rullet ud i en lavine af sprøde klip – og interviews med de implicerede, som stadig kan huske noget.
Medvirkende: Alan McGee, Bobby Gillespie, Noel Gallagher, Jim Reid, Norman Blake, Guy Chadwick, Kevin Shields, Gruff Rhys, Mark Gardener
Instruktør: Danny O'Connor
Storbritannien, 2010
DCP, 101 min.
Engelske undertekster
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Leon Russell: A Poem Is a Naked Person

Leon Russell: A Poem Is a Naked Person
Sangeren, pianisten og guitaristen Leon Russell (1942-2016) var backingmusiker og sparringspartner for alle de tunge drenge op gennem 1960-70’erne: Phil Spector, George Harrison, Eric Clapton, Joe Cocker, The Rolling Stones, The Byrds, Bob Dylan – you name ’em! Men han leverede også utallige magiske øjeblikke i eget navn. Allerstærkest i årene omkring 1974, hvor denne aldrig officielt udgivne, nu restaurerede lækkerbisken af musikdokumentar-pioneren Les Blank blev til. Blank følger som fluen på væggen Russell i studiet, under højspændte koncerter og blandt sære eksistenser i hjemstaten Oklahoma. Poetisk og skævt, men ganske virkeligt.
Medvirkende: Leon Russell, Eric Andersen, Willie Nelson, Malissa Bates, David Briggs
Instruktør: Les Blank
USA, 1974
35mm, 90 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Oasis: Supersonic

Oasis: Supersonic
Da Oasis udgiver deres første single i 1994, bliver det startskuddet på en supersonisk stjernefærd. Og turen er ikke kedelig – takket være de to brødre i front, Noel og Liam Gallagher. Velsignet med egoer af megalomane proportioner svinger de fuckfingre til has-beens og knytnæveslag til hinanden, mens stoffer og sprut indtages i løsslupne mængder. Deres ustyrlige hang til at brænde alle broer matches kun af en befriende selvironi, og en uovertruffen evne til at lave ørehængende hits. Følg dem hele vejen – fra barndommen i Manchester til live-braget i Knebworth 1996, hvor de spiller for 250.000 fans.
Medvirkende: Noel Gallagher, Liam Gallagher, Paul Arthurs, Peggy Gallagher, Tony McCarroll, Owen Morris, Alan McGee
Instruktør: Mat Whitecross
Storbritannien, 2016
DCP, 122 min.
Danske undertekster
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The Africa Express med forfilm og live opvarmning af The KutiMangoes

The Africa Express med forfilm og live opvarmning af The KutiMangoes
Blur og Gorillaz-frontmand Damon Albarns Africa Express-projekt har i en årrække spredt gode vibrationer verden over med sine mange crossover-initiativer mellem afrikansk og vestlig musikudfoldelse – bl.a. på Roskilde Festival i 2015. Spring på Ekspressen, når den med homage til modkulturens ’Festival Express’ (1970) tager turen rundt i England på togskinner, og lader musikken få frit løb. Med Baaba Maal, Rokia Traoré, Amadou Bagayoko m.fl. – samt visit af Paul McCartney og en hel del andre glade dignitarer. Det Grammy-vindende danske afrobeat-orkester The KutiMangoes varmer op med minikoncert og visning af deres nye film ’Bamako Play’, optaget i Burkina Faso og Mali.

The Africa Express

The Africa Express
Instruktør: Florent de La Tullaye
Damon Albarns Africa Express-projekt har i en årrække spredt gode vibrationer verden over med sine mange crossover-initiativer mellem afrikansk og vestlig musikudfoldelse – bl.a. på Roskilde Festival i 2015. Spring på Ekspressen, når den med homage til modkulturens ’Festival Express’ (1970) tager turen rundt i England på togskinner, og lader musikken få frit løb undervejs. Med Baaba Maal, Rokia Traoré, Amadou Bagayoko m.fl. – samt visit af Paul McCartney og en hel del andre glade dignitarer.
Medvirkende: Damon Albarn, Amadou Bagayoko, Jupiter Bokondji, Baaba Maal, Paul McCartney
Frankrig, Storbritannien, 2013
DCP, 56 min.
Engelske undertekster
Tilladt for alle

Bamako Play

Bamako Play
Instruktør: Anders Jepsen
Med det uroplagede Burkina Faso og Mali som baggrund følger ’Bamako Play’ samarbejdet mellem det danske orkester The KutiMangoes og lokale afrikanske musikere. Samtidig fortolker to dansetrupper det musikalske værk: En dværg danser moderne dans og en dansetrup udforsker den traditionelle maliske dans. Det er glæde, det er dans, og det er musikalsk ekstase.
Medvirkende: Gustav Ramussen, Michael Blicher, Patrick Kabré m.fl
Danmark, 2016
DCP, 24 min.
Danske undertekster
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Blur: No Distance Left to Run

Blur: No Distance Left to Run
Find tweed-jakken og dine Dr. Martens frem og genoplev britpopbølgen under Blurs comeback-tour i 2009. Gennem fænomenale live-optagelser, interviews og sjældne arkivklip får du både historien om bandets genforening og dets op- og nedture. Fra sanger Damon Albarn møder guitarist Graham Coxon i 1980 og klandrer ham for at gå i de forkerte sko, til Coxons exit i 2002. En hudløst ærlig sag, hvor posen tømmes for sprut, stoffer, og stridigheder og fejden med Oasis smides på disken. Coxons væmmelse ved ordet 'britpop' er hele billetten værd. Woo-hoo!
Medvirkende: Blur, Phil Daniels m.fl
Instruktør: Will Lovelace, Dylan Southern
Storbritannien, 2010
DCP, 104 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Celebration at Big Sur

Celebration at Big Sur
Mange har set filmene om Woodstock og Monterey, men de færreste har set portrættet af folk- og beat-festivalen i Big Sur 1969 – en intim tidslomme, der bl.a. indfanger Crosby, Stills, Nash & Young spille ’Down By the River’, Joan Baez fremføre 'I Shall Be Released' og Joni Mitchell give prøver på sit talent for rullende kameraer for første gang. En original og sjældent vist cinéma vérité-perle for både hippier og hipsters, fuld af medrivende skud såvel on- som offstage – fra en tid, der aldrig bliver irrelevant eller går af mode. Se den på original 35mm strimmel.
Medvirkende: Joni Mitchell, Neil Young, David Crosby, Graham Nash, Stephen Stills, Joan Baez, John Sebastian, Mimi Fariña
Instruktør: Baird Bryant
USA, 1971
35mm, 82 min.
Svenske undertekster
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The Sad & Beautiful World of Sparklehorse

The Sad & Beautiful World of Sparklehorse
Mark Linkous a.k.a. Sparklehorse er en af de unikke loner stoners, der er sluppet fra døden med livet i behold. For en stund, i hvert fald. Ydmyg og beskeden, men også selvdestruktiv og kæmpende med stofmisbrug og tung depression, der til sidst tog livet af ham. En kultfigur, der tiltrak både Tom Waits, The Flaming Lips, Danger Mouse og PJ Harvey – og med John Parish i producerstolen bl.a. udgav mesterværket 'It's a Wonderful Life'. Linkous' splittede sjæl afspejlede sig i en musik, hvor psykedelisk pop clasher med mørke ballader og smadret garagerock. I samme klasse som Elliott Smith. Det skotsk-danske outfit Spinkleman, der bevæger sig i samme genrefelt, hylder Sparklehorse med minikoncert i biografen i forbindelse med visningen. Mark Linkous skulle oprindeligt have produceret materiale med gruppen, der har en EP ude og et album i vente i anden halvdel af 2017.
Medvirkende: Mark Linkous. Jonathon Donahue, David Lowery, Jason Lytle, Ed Harcourt, Adrian Utley
Instruktør: Alex Crowton, Bobby Dass
Storbritannien, 2016
DCP, 83 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Nasum - Blasting Shit to Bits: The Final Show - verdenspremiere med besøg af instruktør og band

Nasum - Blasting Shit to Bits: The Final Show - verdenspremiere med besøg af instruktør og band

Nasum - Blasting Shit to Bits: The Final Show

Nasum - Blasting Shit to Bits: The Final Show
Instruktør: Michael Panduro
Med bidende, politiske tekster og volumen på fuld blus voksede svenske Nasum sig omkring årtusindskiftet til en af verdens mest prominente eksponenter for grindcore – metalmusikkens måske mest bidske inkarnation. Men tsunamien, der ramte Thailand i 2004, dræbte den kun 30-årige frontmand, Mieszko Talarczyk, og satte brat en stopper for bandet. I 2012 samledes de resterende medlemmer, allierede sig med den finske vokalist Keijo Niinimaa fra Rotten Sound og drog på en omfattende verdensturne, der markerede Nasums 20 års jubilæum og endelige farvel. Rejsen sluttede i Stockholm, hvor et tætpakket Debaser lagde hus til en ualmindeligt støjende forløsning leveret af et band med følelserne helt uden på tøjet. 'Blasting Shit to Bits' har verdenspremiere på Musikfilm Festival '17.

Mød instruktør Michael Panduro ved visningen og hæng ud i baren inden kick-off. Mød også medlemmer af Nasum.

Visningen er lavet i samarbejde med Den Svenske Ambassade.
Medvirkende: Anders Jakobson, Jesper Liveröd, Jon Lindqvist, Urban Skytt, Keijo Niinimaa
Danmark, 2017
DCP, 90 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989

B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989
Musik, kunst og kaos i 1980'ernes vilde Vestberlin! Det er, hvad der møder den 22-årige Manchester-knægt Mark Reeder, da han i 1979 pakker tandbørste og smalfilmskamera og drager mod Bundesrepublikkens hotteste by. Målet er at komme tæt på tidens elektroniske krautrockere, men tilfældige forbindelser fører ham også i armene på en ung Nick Cave og obskure new wave-bands som De Toten Hosen og Einstürzende Neubauten. 'B-Movie' tegner et billede af Berlin som en euforisk enklave for alternativ pop, punk og frisind, fra før verden gik af lave.
Medvirkende: Mark Reeder, Blixa Bargeld, Nick Cave, Gudrun Gut, Annette Humpe
Instruktør: Klaus Maeck, Jörg A. Hoppe, Heiko Lange
Tyskland, 2015
DCP, 92 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

lørdag 29.04.17, Kl. 19:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

Fri Fredag! Fredagsbar med Gorillaz - Demon Days Live - fri entré

Fri Fredag! Fredagsbar med Gorillaz - Demon Days Live - fri entré
Der er fri entré og ingen billetbestilling.

Gorillaz: Demon Days - Live at the Manchester Opera House

Gorillaz: Demon Days - Live at the Manchester Opera House
Instruktør: Grant Gee, David Barnard
Gorillaz, musikhistoriens største virtuelle rockband, konciperet af Blur-frontmand Damon Albarn i samarbejde med succes-animatoren Jamie Hewlett, har leveret grovsvingende hits til alverdens dansegulve og radiokanaler siden den selvbetitlede debut i 2001. Som en særlig gestus fra Musikfilm Festivalen og Warner Music kan du ganske gratis opleve det virkelige band bag Gorillaz fremføre hele gruppens andet album, ’Demon Days’ for et ekstatisk publikum i The Manchester Opera House – med besøg af en perlerække af gæstemusikere og kendisser. Filmen vises simultant på tre lærreder: To i Asta Bar, hvor du kan slappe af med en kold fyraftensøl, samt i biografen ved siden af baren, hvor du kan vugge med i fuldt format. Baren åbner kl. 16.00. Filmen begynder kl. 17.00.

Og vi spiller selvfølgelig numre fra det nye album 'Humanz', der udkommer på dagen!
Medvirkende: 2D, Murdoc, Noodle, Russel, MF Doom, Damon Albarn, Neneh Cherry, Shaun Ryder, De La Soul, Ike Turner, Roots Manuva m.fl
Storbritannien, 2005
DCP, 70 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

U2 Rattle and Hum - The Movie

U2 Rattle and Hum - The Movie
U2 drager til sommer på 30 års jubilæumsturné med hovedværket 'The Joshua Tree' – en næsten mytisk udgivelse, som løftede den irske kvartet ind i rockens Parthenon i 1987. Live-udspillet 'Rattle and Hum' kom året efter, fuld af numre fra netop 'The Joshua Tree'. Så hvad er mere passende end en opvarmnings-visning på stort lærred? Se den lækkert fotograferede, men dengang omdiskuterede dokumentar, og afgør selv om Bono og hans tro væbnere spiller op til legender som The Beatles, The Rolling Stones, Jimi Hendrix og B.B. King. De hyldes alle af U2 i filmen, der endvidere bobler af gruppens fascination for gospel og americana.
Medvirkende: U2, B.B. King, Wayne Jackson, Andrew Love
Instruktør: Phil Joanou
USA, 1988
35mm, 99 min.
Danske undertekster
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I Am Thor

I Am Thor
Glem alt om Marvel-helte og nordiske guder. Thor er den blonde bodybuilder, der i 1970'erne og 80'erne bøjede stålstænger med tænderne, blæste varmedunke op og smadrede mursten på brystkassen – i det hammer-seje metal-band, der bar hans navn. Hop i stridsvognen og rid med hele vejen fra titlen som Mr. Canada og nøgentjener-jobbet i Honolulu, henover mafia-kidnapninger og hovedroller i billige b-film, til den aldrende tordenguds ukristelige comeback-tour. 'I Am Thor' er virkelighedens 'Spinal Tap'. Den går way beyond eleven – og er rent ud sagt en af de sjoveste rockdocs i mange år!
Medvirkende: Jon Mikl Thor, Mike Favata, Steve Price, Rusty Hamilton
Instruktør: Ryan Wise
USA, 2015
DCP, 82 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Bang! Friday Late Night Soul Party - soulfilm + DJ Coconut Jim

Bang! Friday Late Night Soul Party - soulfilm + DJ Coconut Jim

Bang! The Bert Berns Story

Bang! The Bert Berns Story
Instruktør: Brett Berns, Bob Sarles
Storsvingende soultoner, farlige mafiaforbindelser og en mand, der snød lægevidenskaben og den etablerede pladebranche, er nogle af mange scoops i filmen om Bang!-grundlæggeren Bert Berns. Bert Berns har aldrig opnået samme anerkendelse som Phil Spector selvom han producerede lige så mange hits i perioden 1960-68, og var en af få hvide pladeselskabsfolk, som forstod THE SOUL. Hans CV tæller over 50 klassikere – fra ‘Twist and Shout’ til ‘Piece Of My Heart’ – og hans historie er lige så sindssyg som Spectors.

Brett Berns lægger ikke fingrene imellem i sit underholdende portræt af faderen. Berns Senior undfangede nemlig ikke bare musik som en engel, han røg også som en djævel, havde dårligt hjerte og indgik farlige koalitioner med mafiaen, når hans livsværk blev truet. Med almægtig beskyttelse levede han alligevel til han blev 38. Filmen er fuld af storsnakkende notabiliteter – og den er stoppet med sjældne optagelser med de navne, Berns skrev hits til.
Medvirkende: Van Morrison, Cissy Houston, Paul McCartney, Andrew Loog Oldham, Solomon Burke, Keith Richards
USA, 2016
DCP, 94 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Plademarked, quiz og bar

Plademarked, quiz og bar
Gør et kup eller find en sjælden vinylskive til din samling på Musikfilm Festivalens plademarked lørdag den 29. april kl. 12.00-17.00 – og deltag i årets musikquiz anført af rockkritiker Klaus Lynggaard. Quizzen begynder kl. 14.00 og slutter ca. 16.30. Man kan tilmelde hold på 1-3 deltagere i baren på dagen (begrænset antal pladser). Der er fri entré til både plademarked og quiz.

Forestillinger:

lørdag 29.04.17, Kl. 12:00
Tilføj til din kalender

Spectator Records - Op i Røg med instruktørbesøg

Spectator Records - Op i Røg med instruktørbesøg

Spectator Records - Op i Røg

Spectator Records - Op i Røg
Instruktør: Markus Eg Schwarz-Nielsen, Christopher Jon Andersen, Peter Schwarz-Nielsen, Jesper Bro
I 1969 skaber Spectator Records nybrud i dansk musik. I en baghave på en villavej i Aalborg bliver en lade lavet til studie. Herfra udgiver Gasolin’ og Lis Sørensen plader, inden de oplever deres folkelige gennembrud. Og her sætter Furekåben, Green Grass og en stribe andre orkestre nye standarder for musikalske og psykedeliske eksperimenter, der igen sætter gang i en bølge af dansk syrerock. For nogle bliver stofferne en farverig del af udtrykket. For andre bliver det begyndelsen til en spiral mod bunden. 'Spectator Records - Op i Røg' er fortællingen om tre års musikalsk oprør, der bogstaveligt talt gik op i røg en sommerdag i 1972 – fortalt af dem, der var en del af den.
Medvirkende: Jørgen Bornefelt, Carsten Meinert, Franz Beckerlee m.fl
Danmark, 2017
DCP, 60 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Forestillinger:

lørdag 29.04.17, Kl. 16:45
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

Hugo på bas

Hugo på bas
Hugo Rasmussen indspillede i sin over 50 år lange karriere mere end 1000 plader og optrådte med mestre som Ben Webster, Dexter Gordon og Cornelis Vreeswijk. I sin poetiske og personlige film følger Rasmus Dinesen de sidste to år af basvirtuosens liv, og suger hans charme og store livsglæde ind med sit kamera – et overskud som end ikke lægernes dødsdom kan holde nede. Se ham slå sig løs på scenen for sidste gang og mærk hans inspirerende væsen smitte af på unge og gamle musikere. Et vemodigt, livsbekræftende og smukt portræt af en legende, der takker af og ER parat til at dø.
Medvirkende: Hugo Rasmussen, Jakob Dinesen, Mads Hyhne, Kasper Tranberg m.fl
Instruktør: Rasmus Dinesen
Danmark, 2016
DCP, 50 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Forestillinger:

lørdag 29.04.17, Kl. 17:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

Dave Chappelle's Block Party

Dave Chappelle's Block Party
"Den bedste dag i min karriere!" har stjernekomikeren Dave Chappelle betegnet den 18. september 2004. Hér præsenterede han nemlig en række af sine personlige musikalske favoritter ved en gigantisk gadefest i Brooklyn, NY – en moderne pendant til 1970’ernes 'Wattstax' og en af de mest positive kollektive udladninger i nyere amerikansk historie. Film- og video-vidunderbarnet Michel Gondry satte kamera på hele herligheden, og han fanger ikke bare en række af tidens bedste hiphop- og r&b-kunstnere for fuld udblæsning – The Roots, Erykah Badu, Kanye West, The Fugees m.fl. – men kommer ligeledes tæt på det store arbejde med at få hele eventen til at swinge. Svaj videre i Asta Bar efter filmen, hvor hiphop-duoen Skiven & Pis gi’r den gas på de skrå brædder kl. 20.30.
Medvirkende: Dave Chappelle, Dead Prez, Jill Scott, Mos Def, the Roots, Erykah Badu, Kanye West, the Fugees
Instruktør: Michel Gondry
USA, 2005
35mm, 102 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

lørdag 29.04.17, Kl. 18:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

The Man from Mo'Wax med live opvarmning af Skiven & Pis

The Man from Mo'Wax med live opvarmning af Skiven & Pis

The Man from Mo'Wax

The Man from Mo'Wax
Instruktør: Matthew Jones
James Lavelle spillede sit første DJ-set som 14-årig, stiftede det banebrydende trip-hop pladeslskab Mo'Wax som 18-årig og havde tjent sin første million, da han var 21. Det store gennembrud kom med lanceringen af DJ Shadow, samplerens Jimi Hendrix, og da han i 1998 udgav det genre-definerende UNKLE-album 'Psyence Fiction', med bl.a. Thom Yorke og Mike D på gæstelisten, lå verden for hans fødder. Hvad kunne gå så grueligt galt? 'The Man From Mo'Wax' er en odyssé af oldgræske proportioner, hvor hovmod, hybris og høj cigarføring står for fald - til fede grooves. Som opvarmning får du hiphop-duoen Skiven & Pis i lårklaskende live-aktion kl. 20.30!
Medvirkende: James Lavelle, DJ Shadow, Grandmaster Flash, Ian Brown, Josh Homme, Thom Yorke, Futura
Storbritannien, 2016
DCP, 109 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

lørdag 29.04.17, Kl. 21:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

DEATH by MetaL

DEATH by MetaL
Dødsmetal havde ikke lydt helt så meget af død, hvis det ikke var for genrepionererne Death og forehavendets altoverskyggende drivkraft, Chuck Schuldiner. Metallegendens tonstunge aftryk kan mærkes den dag i dag, og i denne spritnye, fantastisk sprudlende dokumentar finder vi ud af hvorfor. ’DEATH by MetaL’ er heldigvis ikke blot en snæver hyldest til koryfæet, det er også en velfortalt dokumentar med fokus på Schuldiners rodløshed – både personligt og musikalsk. For fans og alle andre nysgerrige!
Medvirkende: Chuck Schuldiner, Steve DiGiorgio, Gene Hoglan, Terry Butler, Chris Reifert, Sean Reinert, Jim Morris, Shannon Hamm, Richard Christy, Jane Schuldiner, Bethann Schuldiner
Instruktør: Felipe Belalcazar
Canada, 2016
DCP, 108 min.
Engelsk dialog
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

lørdag 29.04.17, Kl. 21:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

Paths Through the Labyrinth - Krzysztof Penderecki: Søndagsmatiné med introduktion

Paths Through the Labyrinth - Krzysztof Penderecki: Søndagsmatiné med introduktion

Paths Through the Labyrinth - The Composer Krzysztof Penderecki

Paths Through the Labyrinth - The Composer Krzysztof Penderecki
Instruktør: Anna Schmidt
Den polske komponist Krzysztof Penderecki rimer på avantgarde, men de færreste ved, at hans kompositioner også har været brugt i storfilm som Kubricks ‘The Shining’ (bl.a. i den berømte scene hvor Jack Nicholson jager sin søn i en sneklædt labyrint med en økse!), i Scorseses ‘Shutter Island’ og Wajdas ‘Katyn’ om nedslagtningen af tusindvis af polakker i Katyn-skoven i 1940; og desuden i flere af David Lynchs film – ikke så mærkeligt, da dele af Pendereckis musik vækker følelser som uro og angst.

Andre af hans værker emmer af fred som roen i den park, der omgiver hans store ejendom uden for Krakow, hvor han ofte søger tilflugt. I parken har han plantet hundredvis af træer, da de er hans største inspirationskilde.

I filmen møder vi verdensstjerner som Anne-Sophie Mutter, Barbara Hendricks, Janine Jansen, der alle har optrådt som solister i værker af Penderecki, og de fortæller levende om deres kærlighed til hans musik. Jonny Greenwood fra bandet Radiohead har ligeledes fundet inspiration i Pendereckis ‘Polymorphia’, og vi er vidne til en hel gruppe strygere, der slår med store bælge på deres instrumentstrenge i Greenwoods nyskabende værk ‘48 Responses to Polymorphia’ under en stor musikfestival i Gdynia i Polen.
Medvirkende: Krzysztof Penderecki, Anne-Sophie Mutter, Janine Jansen, Andrzej Wajda, Jonny Greenwood, Barbara Hendricks
Tyskland, Polen, 2013
ProRes File, 88 min.
Engelske undertekster
Tilladt for alle

Forestillinger:

søndag 30.04.17, Kl. 14:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

Sting - Bring on the Night med live opvarmning af Freudendal Konceptet

Sting - Bring on the Night med live opvarmning af Freudendal Konceptet

Sting - Bring on the Night

Sting - Bring on the Night
Instruktør: Michael Apted
Skru tiden tilbage til 1985 og Sting i hans jazzede første år som solist efter bruddet med The Police. ’Bring on the Night’ stiller skarpt på sangeren og bassisten mens han med sit nye ensemble øver materiale til et stort anlagt show i Paris – et materiale, der efterfølgende kom med på succes-albummet ’The Dream of the Blue Turtles’. Sting er i sit ophøjede hjørne, men får både røg og venligt modspil af sine lune nye jazzfæller, som ikke er for fine til at spille ’Roxanne’ og ’Message in a Bottle’ – og som i processen kan opleve deres bandleder blive far for fjerde gang. Musikfilm Festivalens husorkester, Freudendal Konceptet, varmer op til filmen med sød pop-jazz i Asta Bar kl. 15.30.
Medvirkende: Sting, Miles A. Copeland III, Gil Friesen, Vic Garbarini, Omar Hakim
USA, 1985
DCP, 97 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

søndag 30.04.17, Kl. 16:15
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

Heartworn Highways Revisited + The Ballad of Shovels and Rope: Dobbeltvisning!

Heartworn Highways Revisited + The Ballad of Shovels and Rope: Dobbeltvisning!
Outlaw country-musikkens moderfilm 'Heartworn Highways' rullede med bragende succes på Musikfilm Festival '16 – om end den manglede sin nye makker 'Heartworn Highways Revisited'. Netop dén præsenterer vi så nu og mindes behørigt Nashvilles store trubadur, Guy Clark, som døde i det forgangne år. Clark var mentor for en stribe af de nye vilde kræfter, som vælter ud af den berømte musikby, og som har gjort americana hot som aldrig før: Deer Tick, Jonny Fritz, Langhorne Slim, Justin Townes Earle og mange flere. Mød dem alle og gense nogle af de mest rørende klip fra 1976-udgaven. Slut kvit og frit aftenen af med et hjertevarmt og prisbelønnet close-up på wunderparret Shovels and Rope, det måske allerstærkeste kort i bunken!

Heartworn Highways Revisited

Heartworn Highways Revisited
Instruktør: Wayne Price
Med 'Heartworn Highways Revisited' mindes Musikfilm Festival '17 behørigt Nashvilles store trubadur, Guy Clark, som døde i det forgangne år. Clark var mentor for en stribe af de vilde kræfter, som vælter ud af den berømte musikby i disse år, og som har gjort americana hot som aldrig før: Deer Tick, Jonny Fritz, Langhorne Slim, Justin Townes Earle og mange flere. Kom helt tæt på dem alle og gense nogle af de mest rørende klip fra 1976-udgaven. Det er råt og rygradsrislende. Og fuld af (musikalsk) overskud og autenticitet.
Medvirkende: Guy Clark, Justin Earle, Jonny Fritz, Shovels & Rope, David Allan Coe m.fl
USA, 2016
DCP, 93 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

The Ballad of Shovels and Rope

The Ballad of Shovels and Rope
Instruktør: Jace Freeman
Hop med ind i tourbilen hos sangskriverparret Shovels and Rope, lad batterierne med karma, kærlighed og kreativitet og fryd dig over, at der findes en alternativ vej mod stjernerne – i galaksers afstand fra Corporate America og lysår fra morgendagens manipulerede medievirkelighed. Shovels and Rope giver den fuld klem på bunken af medbragte instrumenter, hvad enten duoen spiller for fire mennesker på en diner et sted i Midtvesten, optræder hos David Letterman eller får overrakt prisen som årets håb ved det årlige Americana Music Honors & Awards Show. Der er masser af bump på ruten, men også rare, hjælpsomme mennesker overalt, hvor det lille store band kommer frem. Og undervejs arbejdes der på et album, som naturligvis kun kan hedde 'O' Be Joyful'.
Medvirkende: Shovels and Rope, Jason Isbell, Longhorne Slim m.fl
USA, 2014
DCP, 72 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

søndag 30.04.17, Kl. 18:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

Punk: Attitude + The Clash: Westway to the World med intro af Henrik Queitsch: Dobbeltvisning!

Punk: Attitude + The Clash: Westway to the World med intro af Henrik Queitsch: Dobbeltvisning!
Hey! Oh! Let's Go! Punk-veteran, DJ og filmskaber Don Letts dykker ned i punkrockens historie i jagten på den anarkistiske subkulturs kerne. Fra 1960'ernes garagerock og psykedeliske protopunk-bands som MC5, The Stooges og Velvet Underground til New York Dolls og glam-punken, og selvfølgelig fuldbyrdelsen i 1970'erne med The Ramones, The Sex Pistols og The Clash. Punk handler om attitude, hævder Letts i denne ultimative oprulning af bevægelsen. Og dens righoldige materiale underbygger med tydelighed tesen! Letts er også manden bag 'Westway to the World' – historien om The Clash, som dækker bandet fra dets spæde start til berømmelsens tinder og det efterfølgende kollaps. Den sidste får du som fri added value – og hele set-up'et introduceres af rock- og filmkritiker Henrik Queitsch.

Punk: Attitude

Punk: Attitude
Instruktør: Don Letts
Hey! Oh! Let's Go! Punk-veteran, DJ og filmskaber Don Letts dykker ned i punkrockens historie i jagten på den anarkistiske subkulturs kerne. Fra 1960'ernes garagerock og psykedeliske protopunk-bands som MC5, The Stooges og Velvet Underground til New York Dolls og glam-punken, og selvfølgelig fuldbyrdelsen i 1970'erne med The Ramones, The Sex Pistols og The Clash. Punk handler om attitude, hævder Letts i denne ultimative oprulning af bevægelsen – og dens righoldige materiale, bestående af lige dele sjældne koncertoptagelser og nye interviews, underbygger med tydelighed tesen!
Medvirkende: Jello Biafra, Glenn Branca, John Cale, Mick Jones, Wayne Kramer, Glen Matlock, Thurston Moore, Siouxsie Sioux, Tommy Ramone
USA, 2005
DCP, 90 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

The Clash: Westway to the World

The Clash: Westway to the World
Instruktør: Don Letts
Instruktøren bag punkdoc-hovedværket 'Punk: Attitude', Don Letts, er også manden bag 'Westway to the World', fortællingen om The Clash. Letts, der startede sin filmkarriere med at lave musikvideoer for netop The Clash – og blev betragtet som en slags femte medlem – kombinerer optagelser fra gamle klub-gigs og stadionkoncerter med interviews af gruppens oprindelige medlemmer Mick Jones, Paul Simonon, Topper Headon og Joe Strummer. Filmen dækker bandet fra dets spæde start til berømmelsens tinder og det efterfølgende kollaps. Se den som fri added value til 'Punk: Attitude' og bliv lidt klogere på et af de mest afgørende gearskift i rockhistorien.
Medvirkende: The Clash, Shane MacGowan, Terence Dackombe, Terry Chimes
Storbritannien, 2000
DCP, 60 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

søndag 30.04.17, Kl. 19:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 5-7 år, april

29.04.2017Linnea elsker at besøge Blomkvist. Blomkvist har god tid, der vanker altid saftevand og kage, og så har han en dejlig bog med billeder af Claude Monets malerier. Men en bog med Monets kunst er slet...

Plademarked, quiz og bar

29.04.2017Gør et kup eller find en sjælden vinylskive til din samling på Musikfilm Festivalens plademarked lørdag den 29. april kl. 12.00-17.00 – og deltag i årets musikquiz anført af rockkritiker Klaus Lyng...

Børnebiffen 3-5 år, april

29.04.2017Boreriggen kan bore dybe huller i jorden med sit spiralformede bor, der drejer rundt og rundt. Når boreriggen er færdig, er spiralboret fuld af mudder.

La Chana

29.04.2017I 1960’erne og 1970’erne var den selvlærte danser Antonia Santiago Amador dronning blandt flamencokunstnere. Under navnet La Chana optrådte hun på alverdens scener og begejstrede publikum med sin s...

'Big Time' - med Q&A - verdenspremiere

29.04.2017Bjarke Ingels brød igennem med sine byggerier på Ørestaden, og nu er han udråbt af The Wall Street Journal til en af arkitekturens største stjerner. 'Big Time' følger den unge stjernearkitekt over...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412