CPH:DOX 2017

/Copenhagen International Documentary Film Festival – 16. 26. marts

11 dage med 200 film, instruktørbesøg, koncerter, fester, udstillinger, debatter og skæve events. Kom til den første forårsudgave af CPH:DOX 16.-26. marts!
CPH:DOX 2017

Virkeligheden vender tilbage! Københavns store dokumentarfilmfestival CPH:DOX er flyttet til marts og slår fra 16.-26. marts dørene op for den første udgave af sit nye forårsprogram.

Festivalen er i dag en af verdens største, og med sine nye datoer kan CPH:DOX blive ved med at udvikle sig i det internationale landskab. Programmet er fortsat dedikeret til de bedste og mest nytænkende dokumentarfilm fra hele verden. 11 dage med 200 film, instruktørbesøg, koncerter, fester, udstillinger, debatter og skæve events - og du er inviteret til det hele!

MØD INSTRUKTØRERNE
Årets program er fuldt af premierer på både internationale og danske film. Mange af instruktørerne vil selv være til stede for at præsentere deres værker, og efter en lang række film inviterer vi filmskabere, politikere, eksperter – og dig! – til debat. Hold dig opdateret om, hvem du kan møde og hvornår i festivalavisen og på cphdox.dk.

POLITIK OG AKTIVISME I EN TURBULENT SAMTID
Verden har ændret sig siden den seneste udgave af CPH:DOX. Mange gamle sandheder er blevet væltet omkuld i 2016, og årets program afspejler den uforudsigelige samtid, vi lever midt i – og selv er med til at forme. Fra populisme og radikalisering til nye og uventede sammenhænge på tværs af kloden. Men også med videnskabelige nybrud og teknologiske revolutioner. Som titlen på et af årets temaer siger: Fremtiden er ikke, hvad den har været – men du kan blive klogere på den her.

DOKUMENTARISME SOM KUNST
Moderne dokumentarfilm nøjes ikke med at observere verden fra høflig afstand. De vil blande sig og reflektere over den. Og de vil have den kunstneriske frihed til det. Blandt de mange nyskabende filmskabere med nye film i programmet møder vi Ben Rivers, Alma Har’el, Raoul Peck, Ulrich Seidl og Michael Glawogger.

Men dokumentarfilm er også politik, poesi, (tanke)provokationer – og pop. Musik, design, tech, og den moderne popkulturs bud på, hvad der rykker lige nu. Fra Sleaford Mods til Frank Zappa. Fra Ed Ruscha til Maurizzio Cattelan. Og fra film til radio, VR og kunstig intelligens.

NYT I ÅR: FILM FOR BØRN!
Nu kan børn gå på CPH:DOX! Vi lancerer i år et nyt program med nye, spændende og overraskende film for børn (og deres voksne) i alle aldre. Til mange visninger er der gæster på besøg, workshops, konkurrencer og anden sjov og rabalder.

Læs mere om det hele i festivalavisen og på cphdox.dk fra den 1. marts. På gensyn 16.-26. marts til den første forårsudgave af CPH:DOX!

NB: MEDLEMSTILBUD! KOM BILLIGERE TIL CPH:DOX
Er du medlem af Cinemateket, kan du til alle ordinære CPH:DOX-forestillinger i Cinemateket købe en billet til 50 kr. Den ordinære billetpris under festivalen er 85 kr.

Swagger

Swagger
“Jeg kender ikke nogen, der er af fransk oprindelse. Hvad vil det sige?” Ordene kommer fra Astan, en fransk teenager med senegaliske rødder, der bor i et af Frankrigs fattigste kvarterer. Ikke desto mindre har hun og hendes klassekammerater drømme, ambitioner og håb for fremtiden, og nu er det dem, der tager ordet! ‘Swagger’ er et levende og farverigt ungdomsportræt, hvor de unge er medskabere af filmens fortællinger. Ingen stereotyper her - det er ægte mennesker, der træder frem i ‘Swagger’.
Instruktør: Olivier Babinet
Frankrig, 2016
DCP, 84 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Dream Empire

Dream Empire
24-årige Yana er en entreprenant, ung kvinde med tårnhøje ambitioner for sit firma, der buldrer frem i kølvandet på det kinesiske byggeboom. Og det går godt, indtil boligboblen begynder at briste. Hendes veje krydses med den unge filmskaber David, der ernærer sig som klarinettist i et af de 'white monkey bands', der underholder til kitschede receptioner. Venskabet mellem de to bliver i Davids film til et tragikomisk eventyr i en overophedet, kosmopolitansk verden af drømme og bristede illusioner. Gennem Davids fremmede blik på den til tider næsten surrealistiske, kinesiske boomer-virkelighed er 'Dream Empire' en film om en ung kvindes stædige kamp for at skabe sig en plads i verden.
Danmark, 2016
DCP, 73 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

All Governments Lie

All Governments Lie
Det post-faktuelle samfund er en realitet. Eller er det? Det sidste års uventede, politiske omvæltninger - fra Brexit til Trump - har vendt op og ned på forholdet mellem medier og magthavede. Men at have tillid til pressen er vigtigere end aldrig før. Og den tillid kæmper ildsjæle for verden over. Undersøgende journalister som Jeremy Schahill, Glenn Greenwald og en pioner som I.F. Stone insisterer på at gå samfundets ledere efter i sømmene og sætte et inspirerende eksempel. En film til tiden, der vender det kritiske skyts mod de kommercielle nyhedsmedier selv og skiller facts fra fiktion.
Instruktør: Fred Peabody
Canada, 2016
DCP, 90 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Lida

Lida
Lida' er et portræt af det lille menneske i historien. Lida selv er en 81-årig gammel kvinde - en ægte 'babushka' - og den sidste gammelsvensk-talende i en hensvunden, svensk koloni langt ude i det østlige Ukraine. Men selvom hun bor på et plejehjem og ikke har set sin søster og søn i 50 år er hun fuld af liv - og nu har hun forelsket sig i en russisk mand! En charmerende, vital og varm fortælling fra en landsby i udkanten af verden, hvor livet går sin skæve gang selvom tiden er gået i stå. Anna Eborn blander smalfilm og video med impressionistisk lethed, og afrunder med 'Lida' et mangeårigt arbejde.
DCP, 88 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

General Report II. The New Abduction of Europe

General Report II. The New Abduction of Europe
Den katalanske mesterinstruktør Pere Portabella lavede i 1976 en tilstandsrapport om demokratiet i Spanien i omvæltningerne lige efter Francos død. 40 år senere er tiden inde til en opfølger. Krisen raser og river, og den handler ikke kun om penge. Folket er ved at miste tilliden til de institutioner, der erstattede diktaturet. Men Portabella har ikke mistet tilliden til folket - og til det dybe, demokratiske potentiale, der er i dialog og kultur. Samtaler mellem aktivister, arbejdere, politikere og videnskabsfolk (og folk i det hele taget) er rygraden i Portabellas panoramiske film.
Instruktør: Pere Portabella
Spanien, 2016
Blu-Ray, 126 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Rehearsal Night

Rehearsal Night
Forstil dig dagene op til din bryllupsdag. Og at spisesalen ikke er bygget færdig, det hyrede band slet ikke kan spille med hinanden, og at telefonen ringer konstant. Som fluen på væggen går Maja Friis i hælene på pianist, Niels Lan Doky, når han få dage før åbningen af sin nye jazzbar, The Standard, har hænderne fulde af både murere, malere og en stjernediva af en sangerinde, der ikke er synderligt tilfreds med at få en nr. 24 fra den lokale grill til aftensmad. Men Doky holder (for det meste) hovedet koldt, og Maja Friis er med hele vejen til åbningsaftenen, hvor musikken endelig fylder huset.
Instruktør: Maja Friis
Danmark, 2016
DCP, 47 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Forever Pure

Forever Pure
Beitar Jerusalem F.C. er et af de mest populære fodboldhold i Israel, men samtidig den eneste klub i Premier League, der aldrig har købt en arabisk spiller - og det er mange af klubbens fans stolte af. Men midt i sæsonen indkøber holdets ejer pludselig to muslimske spillere. Fanbasen vender prompte klubben ryggen og kaster holdet ud i et både sportsligt, økonomisk og moralsk kaos. ‘Forever Pure’ er et enestående indblik i racisme i sport, og samtidig et unikt perspektiv på Mellemøstkonflikten.
Instruktør: Maya Zinshtein
Israel, Storbritanien, Irland, Norge, 2016
DCP, 87 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

An Insignificant Man

An Insignificant Man
Indien er verdens største demokrati, men der er kun to partier at vælge imellem. Det besluttede Arvind Kejriwal at gøre noget ved. Da han først startede Common Man's Party var der ingen, der levnede ham en chance - men på kort tid fik Kejriwals løfter om bekæmpelse korruption og billig strøm til folket ham båret helt frem på en bølge af opbakning. Men jo højere man flyver, desto stærkere modvind, og spørgsmålet er om Kejriwal kan erobre magten i Delhi uden at komprosmittere sine egne idealer. Oplev demokratiet i aktion i en filmen om en ubetydelig mand, der endte med at gøre en kæmpe forskel.
Instruktør: Khushboo Ranka
Indien, Holland, 2016
DCP, 96 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The Challenge

The Challenge
Hvis Matthew Barney og Kenneth Anger var taget på mental safari til Saudi-Arabien, kunne resultatet have heddet 'The Challenge' - en visuelt overvældende rapport fra verdens største mandeklub. Men det er den perfektionistiske, italienske kunstner Yuri Ancarani, der her debuterer med sin første langfilm, som er dedikeret til falkeopdræt. Og til kulturen omkring den udsøgte sport, ikke mindst. I knivskarpe, hyperrealistiske billeder og med en nærmest dialogløs lydside, der vil slå benene væk under én bringes vi helt ind i hjertet af et miljø, der ellers mest er kendt for alt det vi ikke ved om det.
Instruktør: Yuri Ancarani
Frankrig, Italien, 2016
DCP, 69 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I Called Him Morgan

I Called Him Morgan
60’ernes jazz-modernister forstod at nyde livet i fulde drag med sprut, opium og jazz. Men når man lever hurtigt risikerer man at dø ung. Det blev trompetisten og jazztalentet Lee Morgans skæbne, da han blev offer for et jalousidrab i en alder af blot 34 år. Et drab, der satte punktum for et mildest talent turbulent liv og ægteskab. 'I Called Him Morgan' optrevler den vilde historie og maler sit tidsbillede af New York fra Harlem til Birdland i lysende neon og blå toner. 'Den bedste jazz-dokumentar siden ’Let’s Get Lost’', lød det i The Guardian.
Instruktør: Kasper Collin
Sverige, USA, 2016
DCP, 91 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Pow Wow

Pow Wow
Og så er der lige den her. En film, der forholder sig frit til den antropologiske metode, tradition og besættelse af oprindelige folk - og som gør det med fantasi, humor og et skarpt blik for de næsten surrealistiske sammenstød mellem tradition og modernitet i mødet mellem moderne cowboys og indianere i Palm Springs, Californien. Her fejrer man det indianske ritual Pow Wow ved at mindes en episode i 1908, hvor en indiansk mand flygtede 500 miles gennem ørkenen fra en lynch-mob. Men der er mening med den frie form. Man er bare lidt friere end normalt til selv at lede efter den.
Instruktør: Rob Devor
USA, 2016
DCP, 74 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Cassette: A Documentary Mixtape

Cassette: A Documentary Mixtape
Nok har LP'en fået en overvældende renæssance de seneste par år. Men dens firkantede lillebror af plast, kassettebåndet, lever også i stor stil! 'We expected it to be a succes, but not a revolution,' som kassettebåndets opfinder, Lou Otten, siger i denne herlige film om kulturen og historien omkring det charmerende lofi-format. Fra punk til hip-hop og indie: Henry Rollins, Run DMC, Thurston Moore, Daniel Johnston og andre entusiaster fortæller energisk om hvad kassettebåndet har betydet for musikken - og det er mere, end man lige tror.
Instruktør: Zack Taylor
USA, Holland, 2016
DCP, 93 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Maurizio Cattelan: Be Right Back

Maurizio Cattelan: Be Right Back
Hvem er Maurizio Cattelan? Det er et spørgsmål, som den italienske kunststjerne har brugt det meste af sin karriere på at undgå at svare på. Bag en serie af udspekulerede, morsomme og makabre manøvrer, og bag en sand røgbombe af dobbeltgængere og vildledende informationer, har en af samtidens store konceptkunstnere i mellemtiden skabt et omfattende værk, som i 2011 blev udstillet på Guggenheim i New York i en gigantisk klump hængende fra loftet. Cattelan er måske undgivemanøvrernes mester, men han er også en humoristisk og skarp kritiker af autoriteter, hvis kunstneriske ofre tæller blandt andet paven (som han i en ikonoklastisk gestus støbte som en stor latex-figur ramt af en meteor), Pinocchio og ikke mindst kunstverdenen selv. Filmen om manden bag mysteriet låner flere af hans tricks - så pas den ikke tager dig ved næsen. Det et både drilsk, provokerende og intelligent, ligesom Maurizio Cattelan selv.
Instruktør: Maura Axelrod
USA, 2016
DCP, 90 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Jaha's Promise

Jaha's Promise
Som de fleste andre piger i Gambia blev Jaha Dukureh omskåret, da hun var helt lille. Ægteskabet blev arrangeret, da hun var otte, og som 15-årig blev hun gift med en 40-årig mand i New York. ’Jaha's Promise’ er en gribende fortælling om en ung piges kamp for sin egen krop, om at have modet til at konfrontere sin far, politikere og det omkringliggende samfund. Et yderst vigtigt politisk vidnesbyrd i en verden, hvor over 200 millioner kvinder lever med katastrofale konsekvenser af omskæring, som fortsat praktiseres i 30 lande. Historien om Jaha er således en historie om utallige kvinders lidelser - og om en enkelt kvinde med modet til at konfrontere et globalt tabu, der som få andre emner kan dele vandene. En stærk film om en endnu stærkere ung kvinde, og en oplevelse, der sidder i krop og sind, længe efter man har forladt biografsalen.
Instruktør: Patrick Farrelly, Kate O'Callaghan
USA, Storbritanien, Gambia, 2017
DCP, 80 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The Future of Work and Death

The Future of Work and Death
Fremtiden er ikke hvad den har været - og det er mennesket heller ikke. Teknologien er godt i gang med at undergrave alle faste forestillinger om livet. Og selv ikke dets to mest fundamentale grundvilkår - arbejdet og døden, selvfølgelig! - går fri. I hvert fald ifølge dette filmessay, som med tør humor og originale analyser kigger i den helt store krystalkugle og kortlægger det hastigt foranderlige landskab mellem biologi, økonomi, psykologi og teknologi. Intet mindre. Nogle af verdens klogeste hoveder giver deres besyv med i det overraskende og rigt detaljerede 'hvad nu hvis'-argument.
Instruktør: Wayne Walsh, Sean Blacknell
Storbritannien, USA, Ungarn, Tyskland, 2016
DCP, 88 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Where is Rocky II?

Where is Rocky II?
Engang tilbage i 1970'erne lavede popkunstneren Ed Ruscha en kunstig sten og gemte den ude i ørkenen. Fyrre år senere beslutter Pierre Bismuth at tage ud at finde den. Og der begynder en skattejagt, der er lige så vild og kringlet som Bismuths hjerne (bonus info: han vandt manuskriptet til 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind'). Dokumentar og fabulerende fiktion flyder ind og ud af hinanden som bobler i en lavalampe imens to Hollywood-forfattere hyres ind til at skrive den film, vi samtidig sidder og ser. En intelligent og meget morsom film om kunstværket som absurd fetish. Vil Pierre finde Rocky?
Instruktør: Pierre Bismuth
Frankrig, Belgien. Italien, Tyskland, 2016
DCP, 93 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Cameraperson

Cameraperson
Den amerikanske filmfotograf Kirsten Johnson har været kamerakvinde for andre i 25 år, og har sat sit formidable fingeraftryk på film fra 'Fahrenheit 9/11' til 'Citizenfour'. Med 'Cameraperson' har hun samlet en collage af øjeblikke hun har filmet undervejs. Fra Bosnien til Darfur, og fra Yemen og hjem til Johnsons egen mor i udkants-USA. Et fænomenalt katalog over menneskelige momenter i al deres vældige skrøbelighed, men altid usentimentalt og med en ægte interesse for den andens liv. Og det er altså et godt bud på, hvad dokumentarisme handler om.
Instruktør: Kirsten Johnson
USA, 2016
DCP, 102 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The Islands and the Whales

The Islands and the Whales
Færøernes storslåede natur lægger en smuk, dramatisk ramme om indbyggernes liv. Og om 'The Islands and the Whales', en billedskøn film fra øriget, hvor menneske og natur har levet med og af hinanden siden tidernes morgen. Men tiderne skifter, og nu er menneskets aftryk på planeten også nået helt op nordpå. Forureningen af havene gør fiskene giftige og folk syge. Men fiskeriet er en integreret del af færingernes kultur og selvforståelse. En læge med et godt hjerte er fanget i dilemmaet i midten. En fængslende film om traditioner, sammenhold og tillid i skyggen af en usikker fremtid.
Instruktør: Mike Day
Storbritannien, Danmark, 2016
DCP, 82 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Rage

Rage
Techno-kulturen og anarkismen er to alternative samfundsformer, der overlapper i en radikal gentækning af alle sociale relationer. En overset, men oplagt tanke, som 'Rage' tager til sin yderste konsekvens i et filosofisk rave party, der giver tid og plads til både teoretikere og musikere i udkanten af samfundet - og tager dem lige seriøst. Knæklys, trommemaskiner og politiske utopier mødes i en mørk film, der demonstrerer hvordan det revolutionære potentiale i en Roland TB-303 ikke bare er en vild, abstrakt idé. Det er en aktuel realitet. Guy-Marc Hinant er grundlægger af pladeselskabet Sub Rosa.
Instruktør: Dominique Lohlé, Guy-Marc Hinant
Belgien, Frankrig, 2017
DCP, 144 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

'Night and Fog' + 'Mr. O's Book of the Dead'

'Night and Fog' + 'Mr. O's Book of the Dead'
Fortiden hjemsøger Alain Resnais' essayfilm 'Nat og tåge' fra 1956, der konfronterer én med det uhyrlige og ubegribelige. Det samme gør den sjældne overjordisk smukke, japanske 'Mr. O's Book of the Dead' om koreografen Kazuo Ohno, der med butoh-dansen skabte et udtryk, der forenede den mest graciøse minimalisme med en mørk, aggressiv kraft, der anerkender den moderne virkeligheds dystre og absurde sider.

Nat og tåge

Nat og tåge
Instruktør: Alain Resnais
I ’Nat og tåge’, Alain Resnais’ poetiske film-essay, er tonen tyst og afmægtig. Hvordan, spørger Resnais, kan vi glemme KZ-lejrenes rædsler? Hvordan huske dem? Resnais stiller også spørgsmålstegn ved om ord og billeder overhovedet slår til i konfrontationen med sådanne grufuldheder. ’Nat og Tåge’ er derfor også blevet kaldt en anti-dokumentar. Det er ikke en film, der søger at afdække og forklare. I stedet er det film, der filosoferer over menneskets cykliske natur og uhyggelige tendens til at øve vold mod egen art - med en lille løftet pegefinger om, at hvis vi ikke passer på, så kunne det ske igen.
Originaltitel: Nuit et Brouillard
Frankrig, 1955
16mm, 32 min.
Dansk tale
Tilladt over 15 år

Mr O's Book of the Dead

Mr O's Book of the Dead
Instruktør: Nagano Chiaki
Fortiden hjemsøger Alain Resnais' essayfilm 'Nat og tåge' fra 1956, der konfronterer én med det uhyrlige og ubegribelige. Det samme gør den sjældne overjordisk smukke, japanske 'Mr. O's Book of the Dead' om koreografen Kazuo Ohno, der med butoh-dansen skabte et udtryk, der forenede den mest graciøse minimalisme med en mørk, aggressiv kraft, der anerkender den moderne virkeligheds dystre og absurde sider.
Japan, 1973
DCP, 88 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Craigslist Allstars

Craigslist Allstars
Den unge, finske performance-kunstner Samira Elagoz poster et åbent casting-call på Craigslist, der som en blanding af Facebook og Den Blå Avis er et parallelt univers, hvor alle kan udleve deres egen forestilling om sig selv - og gør det. Hvert møde er et socialt eksperiment, som Samira dokumenterer (og iscenesætter) på egne præmisser. Internettet er et socialt laboratorium, og 'Craigslist Allstars' giver det en filmisk form, som er dikteret af eksperimentet selv. Med andre ord, et ultra-kontemporært bud på en dokumentarfilm efter internettet, hvor intimitet og performance smelter sammen i en vild og uregerlig hybrid.
Instruktør: Samira Elagoz
Finland, Holland, 2016
DCP, 65 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Unrest

Unrest
Under sine PhD-studier på Harvard University bliver Jennifer Brea pludselig ramt af overvældende træthed - og det er ikke motivationen for studierne, den er gal med. I sin stigende erkendelse af, at noget er helt forkert begynder Brea (og hendes mand) at videofilme en hverdag, der hastigt opløses i udmattethed. Diagnosen: kronisk træthed. Men hvad betyder det? Er kronisk træthed en fysisk lidelse - eller er det hele indbildt? Forskerne er dybt uenige. I en global historie med tråde helt over til Holstebro kaster den brave Brea sig ind i kampen for anerkendelse, og for medicinske reformer - også i Danmark.
Instruktør: Jennifer Brea
USA, 2017
DCP, 93 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Pornocracy

Pornocracy
Porno er verdens mest populære dokumentargenre. 100 billioner pornofilm bliver der set om året verden over. Og næsten alle sammen bliver set online. En kæmpeindustri med en skræmmende, menneskelig skyggeside, som 'Pornocracy' afdækker. For hvad sker der, når næsten alle sites ejes og kontrolleres af den samme håndfuld bagmænd? Uden rettigheder og i en desperat kamp om en grotesk løn er det alles kamp mod alle, hvor både kvinder og mænd tvinges ud i stadig mere ekstreme situationer for at stille kunderne tilfredse. Men hvor ligger ansvaret? Og hvad skal der til for at ændre på en industri, der næppe forsvinder?
Instruktør: Ovidie
Frankrig, 2016
DCP, 78 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Danish Artists Films / Video - seks danske kortfilm

Danish Artists Films / Video - seks danske kortfilm
"Seks nye film- og videoværker af unge billedkunstnere, der vises sammen i en trance-inducerende helhed. Fra galleri til biograf, og fra hallucination og performance til historiske refleksioner over geologiske steders betydning. Seks nye værker af unge, danske billedkunstnere, der vises sammen som en enkelt, trance-inducerende oplevelse. Værker: 'Air (VW Golf III)' af Kåre Frang, 'Alien Tourist' af Maria von Hausswolff, 'The Place I Will Have Left' af Lena Ditte Nissen, 'Flora' af Jeppe Lange, 'YAOI' af Lotte Nielsen og 'Arrábida - There is Only One Earth' af Tinne Zenner. "

Danish Artists Films / Video

Danish Artists Films / Video
Instruktør: Diverse
"Seks nye film- og videoværker af unge billedkunstnere, der vises sammen i en trance-inducerende helhed.

Fra galleri til biograf, og fra hallucination og performance til historiske refleksioner over geologiske steders betydning. Seks nye værker af unge, danske billedkunstnere, der vises sammen som en enkelt, trance-inducerende oplevelse. Værker: 'Air (VW Golf III)' af Kåre Frang, 'Alien Tourist' af Maria von Hausswolff, 'The Place I Will Have Left' af Lena Ditte Nissen, 'Flora' af Jeppe Lange, 'YAOI' af Lotte Nielsen og 'Arrábida - There is Only One Earth' af Tinne Zenner.
"
Danmark, 2016
DCP, 65 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The Way Things Go

The Way Things Go
En gnist løber langs gulvet og ind i et bildæk, der triller ind i en stige, der vælter ned over et bræt, der sætter gang i en rulleskøjte, der tænder et stearinlys - og så er kædereaktionen sat i gang! Det er umuligt at kigge væk, når den 100 meter lange Storm P-maskine i den fascinerende ‘The Way Things Go’ er sat i værk. Vi følger filmen op med flere små film om dominoeffekter, inden eleverne selv får mulighed for at bygge en kædereaktion og overveje forholdet mellem årsag og virkning.
Instruktør: Peter Fischli, David Weiss
Schweiz, 1988
ProRes File, 30 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Safari / KOPRODUKTION

Safari / KOPRODUKTION
Den østrigske instruktør, Ulrich Seidl, er rejst til Namibia for at portrættere de europæere, der med tropehjelme og ladte geværer bevæger sig rundt på savannen efter dagens bytte: En zebra eller en giraf - aller helst en elefant. Efter drabet får jægeren taget et billede med det smukke dyr, men er ikke til stede, når dyret skal flås og udstoppes. Med ‘Safari’ kaster Seidl et koldt, men klart lys over en temmelig grotesk affære. Filmen er et råt og eksklusivt indblik i jagtsafariens verden.
Instruktør: Ulrich Seidl
Østrig, 2016
DCP, 90 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Score: A Film Music Documentary

Score: A Film Music Documentary
Musik er ikke blot til for at blive spillet i radioen, på scenen eller fra pladeafspilleren. Den hører mindst lige så meget til i biografen. Musik kan få dig til at huske og få hårene til at rejse sig og tårerne til at trille, når den diskret sniger sig ind under huden eller frontalt klasker dig på siden af hovedet. At komponere den helt rigtige dramatiske, storladne eller nervepirrende stemning er en kunst, som denne films hovedpersoner mestrer. I et fascinerende indblik i filmens musikalske univers tager 'Score' os helt med ind i studiet, hvor Hollywoods største komponister - blandt andre John Williams, Hans Zimmer, Ennio Morricone og Danny Elfman - fremtryller ikoniske melodier gennem eksperimenter med nye metoder, moderne teknologi og finurlige instrumenter. Der er store følelser på spil i arbejdet med kompositionen af det helt rigtige soundtrack, og dette er den ultimative mulighed for at rejse ind i nogle af historiens største film og deres forunderlige, musikalske universer.
Instruktør: Matt Schrader
USA, 2016
DCP, 94 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

1996 Lucy and the Corpses in the Pool

1996 Lucy and the Corpses in the Pool
Den ideelle måde at opleve '1996 Lucy' på, er ikke at vide noget om den i forvejen. Men uanset hvad er denne knaldede og legesyge, argentinske lofi-hybrid om en ung kvindes weekendtur til en lille musikfestival noget af det mest overraskende, skæve og (bag den skraldede VHS-overflade) originalt instruerede, man kan få for de ikke særligt mange pesos, den må have kostet at lave. Unge Lucy er træt af sit job. Chefen er en idiot. Hun tager med en veninde til en musikfestival i en eller andens hus. Lucy har fundet de fleste af sine møbler på gaden. Og det her kunne være verdens bedste home movie fundet på et loppemarked.
Instruktør: Marcos Migliavacca
Argentina, 2017
Blu-Ray, 93 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Let There be Light

Let There be Light
Kan vi skabe en kunstig sol på Jorden? Kapløbet om at finde fossilfri energikilder har aldrig været mere intens, og i Frankrig arbejder ingeniører, fysikere og andre fagspecialister fra 37 lande på en gigantisk forskningsstation, som man håber kan blive model for fremtidens kraftværk. Men vil det lykkes? Gennem spektakulære NASA-billeder af soludbrud, en fysikers forklaringer af plasmafysik til intetanende byggearbejdere og talrige interviews, er vi med når feltets førende fagpersoner gør forsøget på at udvikle en energiform, som samtidig kan løfte mystikken om, hvordan liv og energi overhovedet opstår.
Instruktør: Mila Aung-Thwin, Van Royko
Canada, 2017
DCP, 101 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Free Lunch Society

Free Lunch Society
Ville du arbejde, hvis du blev betalt for blot at være til? Borgerlønnen er tilbage som et alternativ til princippet om ret og pligt, og til et bureaukratisk økonomisk system. I hvert fald i den hidsige offentlige debat, hvor tanken om, at alle over 21 år skal have et fast månedligt beløb, uanset om de arbejder eller ej, hvilket virkelig deler vandene. Men ikke på tværs af traditionelle fløje. Neokonservative økonomer, ultraliberale og socialister er enige, mens andre er lodret imod borgerløn. Politik og økonomi møder psykologi og filosofiske grundspørgsmål om menneskets natur. Vil den gøre folk dovne? Eller frie? Og hvad med robotterne, der indenfor en meget nær fremtid faktisk vil gøre de fleste jobs overflødige? 'Free Lunch Society' tager en højaktuel og radikal idé op til en overraskende og tankevækkende debat, og giver ordet til nogle af dem, der har de mest gennemtænkte meninger om den. Fra nobelprisvindende økonomer til dem, der mener, at borgerløn endelig vil befri mennesket fra kapitalismens hamsterhjul og lade os indfri hver vores potentiale.
Instruktør: Christian Tod
Østrig, Tyskland, 2016
DCP, 92 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Cause of Death: Unknown

Cause of Death: Unknown
Da hendes ældre søster pludseligt dør af hjertestop som følge af antipsykotisk medicin kaster Anniken Hoel sig ud i et dybdeborende detektivarbejde, der bringer hende helt ind i det mørke hjerte af en farmaceutisk medicinalindustri, hvor manipulation af forskere, videnskabsmænd og politikere er hverdag. Og hvor dollars vejer tungere end hensynet til menneskeliv. Bag Hoels systematiske stædighed ulmer vreden over søsterens og tusinde andres tragiske skæbne. En følelse, man ender hurtigt med at dele med hende i en chokerende, men samtidig dybt gribende og fænomenalt medrivende film.
Instruktør: Anniken Hoel
Norge, 2016
DCP, 90 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

CPH:LAB-shorts

CPH:LAB-shorts
"Fire korte film fra vores eget CPH:LAB af blandt andre Mahdi Fleifel, samt den prisvindende 'I'm Not From Here'. CPH:LAB bringer filmskabere sammen i teams på to, og giver dem kreativ frihed til at lave den film - eller det værk - de vil. Og den invitation afspejler de fire film, man her kan opleve i stor stil. Fra den mangedobbelte prisvinder 'I'm Not From Here' til den urkomiske politikersatire 'The Committee', over det spekulative, norske post-22/7 essay 'Hammersborg Protecting the Bygone Future', og til Mahdi Fleifel og Umesh Kolkarnis dialogløse og småtrippede 'Kumbh' fra et gigantisk karneval i Indien. "

CPH:LAB shorts

CPH:LAB shorts
Instruktør: Diverse
"Fire korte film fra vores eget CPH:LAB af blandt andre Mahdi Fleifel, samt den prisvindende 'I'm Not From Here'.

CPH:LAB bringer filmskabere sammen i teams på to, og giver dem kreativ frihed til at lave den film - eller det værk - de vil. Og den invitation afspejler de fire film, man her kan opleve i stor stil. Fra den mangedobbelte prisvinder 'I'm Not From Here' til den urkomiske politikersatire 'The Committee', over det spekulative, norske post-22/7 essay 'Hammersborg Protecting the Bygone Future', og til Mahdi Fleifel og Umesh Kolkarnis dialogløse og småtrippede 'Kumbh' fra et gigantisk karneval i Indien.
"
Danmark, Litauen, Chile, Sverige, Norge, Indien, 2016
ProRes File, 87 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

'Delete Beach' and other shorts

'Delete Beach' and other shorts
"Fem nye, korte film fra den antropocæne samtid. Fra animé, 3D-botanik og en SEL-signeret vulkanfilm, til Rosa Barba og Heidegger. Fem korte værker, der ser på den antropocæne samtid fra fem vidt forskellige vinkler i en enkelt, sensorisk totaloplevelse. Phil Collins' animéværk 'Delete Beach' lavet med japanske Studio 4°c og Sensory Ethnography Lab-filmen 'An Avitation Field' placerer os ude af tid og sted, mens Rosa Barbas nye 35mm filmværk undersøger arkivet som et værn mod tidens tærende kraft. Anicka Yis botaniske 3D-film 'The Flavor Genome' udspiller sig mellem biologi og teknologisk intervention. Og Martin Heidegger runder af i 'Das Gestell', i brevveksling med en japansk matematiker. "

Delete Beach and other shorts

Delete Beach and other shorts
Instruktør: Diverse
"Fem nye, korte film fra den antropocæne samtid. Fra animé, 3D-botanik og en SEL-signeret vulkanfilm, til Rosa Barba og Heidegger.

Fem korte værker, der ser på den antropocæne samtid fra fem vidt forskellige vinkler i en enkelt, sensorisk totaloplevelse. Phil Collins' animéværk 'Delete Beach' lavet med japanske Studio 4°c og Sensory Ethnography Lab-filmen 'An Avitation Field' placerer os ude af tid og sted, mens Rosa Barbas nye 35mm filmværk undersøger arkivet som et værn mod tidens tærende kraft. Anicka Yis botaniske 3D-film 'The Flavor Genome' udspiller sig mellem biologi og teknologisk intervention. Og Martin Heidegger runder af i 'Das Gestell', i brevveksling med en japansk matematiker.
"
Tyskland, Japan, Norge, Portugal, USA, Brasilien, USA, 2017
DCP, 72 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The Third Option

The Third Option
Ny teknologi rejser nye etiske dilemmaer. Og et af de store bliver sat på spidsen i den formbevidste, østrigske film 'The Third Option' - som oven i købet tillader sig at gøre det med en kant af knastør (selv)ironi. Hvad gør man, hvis ens fosterscanning viser, at ens barn ikke lever op til det moderne samfunds forventninger om normalitet? Et smertefuldt spørgsmål, som flere og flere er nødt til at tage stilling til. Men som også peger tilbage mod normerne selv. En kvinde og en mand indvier os nøgternt i deres egne erfaringer fra en usynlig position udenfor billedfeltets milimeterpræcise vindue til den vestlige velfærdsvirkelighed.
Instruktør: Thomas Fürhapter
Østrig, 2017
DCP, 75 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Karl Marx City

Karl Marx City
25 år efter murens fald og DDRs sammenbrud tager filminstruktøren Petra Epperlein tilbage til sin barndomsby i Østtyskland, Chemnitz - bedre kendt som Karl Marx City. Epperlein rejste selv til USA efter murens fald, mens hendes forældre blev tilbage i en genforenet nation fuld af mørke hemmeligheder. Med en mikrofon i hånden og et kamera i ryggen går Petra på jagt efter sandheden bag hendes fars selvmord i 1999 og rygterne om hans fortid som informant for Stasi. Var hendes far i virkeligheden en af de mange østtyskere tilknyttet det hemmelige politi? Var hendes barndom, som hun faktisk husker den - eller var det hele ren frygt og facade? Et traumatisk spørgsmål, som Petra stædigt og grundigt afdækker svaret på blandt forskere, familiemedlemmer, og i Stasi svimlende labyrintiske arkiver, der mest af alt ligner internettet i papirform og som giver skræmmende associationer til vor tids statsautoriserede overvågning på nettet. En filmisk præstation af sjælden støbning, holdt i et fotografisk sort/hvid, der bygger bro mellem nutid og fortid.
Instruktør: Petra Epperlein
Tyskland, 2016
DCP, 70 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Burma Storybook

Burma Storybook
I Burma er alle poeter, siges det. Men i det frodige, sydøstasiatiske land - der også er kendt som Myanmar - er digtningen en måde at udtrykke sig på, som har været formet af et halvt århundredes diktatur og endnu længere undertrykkelse udefra. At poesien har en helt særlig betydning for landets folk står smukt og med bevægende tydelighed frem i Petr Loms sansemættede film, der er dedikeret til Maung Aung Pwint, landets mest kendte dissident-poet. Han har siddet 30 år i fængsel for sit oprør mod styret, og venter nu på at gense sin voksne søn, der har opholdt sig i eksil i Finland næsten lige så længe.
Instruktør: Petr Lom
Holland, 2017
DCP, 82 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Janbal

Janbal
Fabler, folklore og persisk mytologi mødes i den eventyrlige, iranske doku-fiktion 'Janbal', der finder sted på øen Hormoz i den persiske Golf - og i kunstneren Mousas vilde, indre fantasiverden. En verden, hvor alt er muligt, og hvor grænserne mellem virkelighed og drøm er flydende. Mousa laver sin kunst ud af gamle klæder fundet på stranden, hvor legenden fortæller, at øboerne ofrede de afdødes tøj til havgudinden, så hun kunne rense deres sjæle. En fortælling, ud af hvilken en ny historie om kærlighed snart vokser i en film, der maxer den persiske kulturs rige symbolverden helt ud.
Instruktør: Mina Bozorgmehr
Iran, 2016
DCP, 72 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

...when you look away

...when you look away
Hvor langt rækker bevidstheden? Og er vi måske forbundne med hinanden på måder vi ikke anede? Det er ikke første gang, Phie Ambo kaster sig over forholdet mellem fysikkens grænser og det metafysiske - men denne gang er det med filmen selv som indsats. Ambo bruger sit emne som benspænd, hun må ikke selv tage kontakt til de medvirkende, der skal enten komme til hende af sig selv eller blive henvist af andre. Og linierne mellem punkterne strækker sig fra Holger Bech Nielsen til en clairvoyant kvinde, og fra kvantefysik til et laboratorium for vitaliseret vand i Jylland. Tilfældigt eller - ?
Instruktør: Phie Ambo
Danmark, 2017
DCP, 84 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

What Young Men Do

What Young Men Do
Noah er 15 år da han bliver arresteret for fire tilfælde af groft røveri. Som straf bliver den unge lømmel tvunget til at flytte fra sin mor og barndomsvennerne i Oslo ud til sin far i den noget mindre spændende forstad Bærum. Nedtur! 'What Young Men Do' er er en ungdomsfilm om at måtte kæmpe med integration og identitet, når man egentlig bare vil have det for vildt. Men der stopper enhver lighed med en klassisk ungdomsfilm-for-velmenende-voksne også. Filmen er nemlig fortalt af Noah selv, og balancerer stilsikkert mellem socialrealisme, indvandrerkrimi og absurd komedie.
Instruktør: Jon Haukeland
Norge, 2016
DCP, 100 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Untitled

Untitled
Den østrigske globetrotter (og tidligere Dox:Award-vinder) Michael Glawogger var en af den moderne dokumentarfilms store fornyere. Hans seneste - og tragisk sidste - film er et vitalt testamente, og en hyldest til nysgerrigheden og rejselysten. 'Untitled' er en dagbog fra den rejse gennem 14 lande i Balkan, Italien og Nord- og Vestafrika, der sluttede da Glawogger uventet døde af malaria i Liberia. Filmen er færdiggjort af Glawoggers faste klipper Monika Willi, og de impressionistiske og dybt humanistiske billeder er akkompagneret af hans egne nedskrevne noter.
Instruktør: Mona Willi, Michael Glawogger
Østrig, 2017
DCP, 117 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Life Imitation

Life Imitation
Chat-tråde, sexting og virtuelle scener fra Grand Theft Autos voldelige computerspil-udgave af Los Angeles smelter med en foruroligende og mareridtsagtig lethed over i situationer fra hans venners liv i den kinesiske kunstner Zhou Chens hypnotisk mørke film, hvor især de unge kvinder trodser sociale og seksuelle tabuer, men samtidig må spejle deres ensomhed og isolation i skærmen på deres mobiltelefoner. Symptomer på en futuristisk diagnose fra en virtuel virkelighed, hvor social identitet og rollespil er to sider af samme sag. Men i en film skabt med et menneskeligt blik.
Instruktør: Zhou Chen
Kina, 2016
Blu-Ray, 83 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Common Carrier

Common Carrier
Kunstnere lever i en form for permanent undtagelsestilstand på et prekært grundlag, rigt på både usikkerhed og frihed, som den amerikanske filmskaber James N. Kienitz Wilkins fører til sin logiske konklusion i 'Common Carrier', hvor situationer og karakterer driver ind og ud mellem hinanden som digitale fantomer i udkanten af New Yorks kunstscene. Her kæmper en scriptwriter, en kunstsamler og en urban shaman med at leve op til deres sociale roller. Identitet og performance er nok flydende størrelser i det rituelle rollespil, men realiteterne bag det hele er stadig lige så konkrete som et girokort fra skattevæsenet.
Instruktør: James N. Kienitz Wilkins
USA, 2016
DCP, 78 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The Inertia Variations

The Inertia Variations
Matt Johson er en konsekvent skikkelse. Manden bag The The har hverken sunget eller optrådt live i 15 år. Og så har han ikke meget til overs for medier og musikbranche. Men Johnson er aktiv som aldrig før. Fra studiet i sit hjem midt i London sender han live-radio fra hjemmesiden 'Radio Cineola' til lyttere overalt i verden - over nettet og transmitteret via en 10 meter høj, hjemmelavet antenne! Både kunstnere, aktivister og mennesker med noget på hjerte ringer ind eller besøger ham for at diskutere de emner, som medierne ikke vil give taletid. Men er Johnson virkelig færdig med at synge?
Instruktør: Johanna St Michaels
Sverige, Storbritanien, 2017
DCP, 85 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

City of Ghosts

City of Ghosts
Ingen af de brave, syriske reportere i 'City of Ghosts' havde regnet med at bruge (og satse) deres liv som journalister. Men da ISIS rykkede ind i Raqqa i kølvandet på det arabiske forår, havde de ikke andet valg end at dokumentere ISIS' horrible overgreb på befolkningen i en mediekrig på Facebook, Twitter og via krypterede videoklip fra forfronten i det hærgede land. Under banneret 'Raqqa is Being Slaughtered Silently' - og under konstante dødstrusler, som flere gange bliver opfyldt - rapporterer gruppen til en verden, der længe vendte det blinde øje til borgerkrigen. En heroisk indsats, der betyder at kernen i gruppen er nødt til at flygte til Tyrkiet og Tyskland, hvorfra de fortsætter med at indsamle nyheder fra det stadig mere voldelige Raqqa. Men Europa er ikke det helle, vi gerne forestiller sig. Nyfascistiske bevægelser i Tyskland, mord på åben gade i Tyrkiet og fortsatte trusler fra ISIS-sympatisører betyder, at gruppen må leve i skjul. Men samtidig begynder verden at lytte til deres reportager. 'City of Ghosts' er en overvældende stærk film om journalistisk aktivisme, når den virkelig batter, dokumenteret i aktion af Matthew Heineman ('Cartel Land').
Instruktør: Matthew Heineman
USA, 2016
DCP, 93 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

'Origin of Trouble' + 'Next Summer'

'Origin of Trouble' + 'Next Summer'
"Stjernetåger, hypnose og bornholmske klippehuler badet i rødt lys og dronebas. En usædvanlig far/søn-historie i et særsyn af en dansk film. Dokumentarfilm om det smertelige forhold mellem forældre og børn er ikke et særsyn - men det er Alexander Linds første spillefilm til gengæld. Rasmus og hans far bor på Bornholm. Faren, der prøver at lægge et søgende og omtumlet liv bag sig, er ramt af en depression, som sønnen frygter at arve. Med mindre han altså forsoner sig med sin far, der aldrig selv fik forliget sig med sin egen far. Udslidte VHS-bånd fra fortiden vidner nemlig om, at livslede går i arv, med mindre man får brudt den onde cirkel. En far/søn-fortælling fortalt med kunstnerisk vilje og ekspressiv originalitet. "

Origin of Trouble

Origin of Trouble
Instruktør: Tessa Pope
"Stjernetåger, hypnose og bornholmske klippehuler badet i rødt lys og dronebas. En usædvanlig far/søn-historie i et særsyn af en dansk film.

Dokumentarfilm om det smertelige forhold mellem forældre og børn er ikke et særsyn - men det er Alexander Linds første spillefilm til gengæld. Rasmus og hans far bor på Bornholm. Faren, der prøver at lægge et søgende og omtumlet liv bag sig, er ramt af en depression, som sønnen frygter at arve. Med mindre han altså forsoner sig med sin far, der aldrig selv fik forliget sig med sin egen far. Udslidte VHS-bånd fra fortiden vidner nemlig om, at livslede går i arv, med mindre man får brudt den onde cirkel. En far/søn-fortælling fortalt med kunstnerisk vilje og ekspressiv originalitet.
"
Holland, 2016
DCP, 30 min.

Tilladt over 15 år

Next Summer

Next Summer
Instruktør: Alexander Lind
"Stjernetåger, hypnose og bornholmske klippehuler badet i rødt lys og dronebas. En usædvanlig far/søn-historie i et særsyn af en dansk film.

Dokumentarfilm om det smertelige forhold mellem forældre og børn er ikke et særsyn - men det er Alexander Linds første spillefilm til gengæld. Rasmus og hans far bor på Bornholm. Faren, der prøver at lægge et søgende og omtumlet liv bag sig, er ramt af en depression, som sønnen frygter at arve. Med mindre han altså forsoner sig med sin far, der aldrig selv fik forliget sig med sin egen far. Udslidte VHS-bånd fra fortiden vidner nemlig om, at livslede går i arv, med mindre man får brudt den onde cirkel. En far/søn-fortælling fortalt med kunstnerisk vilje og ekspressiv originalitet.
"
Danmark, 2017
DCP, 58 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The Human Surge

The Human Surge
En myretue i en jungle forbinder via nogle mystiske mikrochips tre forskellige ender af verden i 'The Human Surge', det måske tætteste man kommer på at drømme i vågen tilstand på årets CPH:DOX. Fra drømmende og døsige scener blandt unge slackers i Buenos Aires, der sælger gay-porno fra deres webcam, over Mozambique til en frodig filippinsk jungle, hvor børnene bader i et vandfald. Tid og rum er (ligesom fiktion og dokumentar) flydende som kviksølv hos arthouse-scenens nye håb Eduardo Willams. Og hvis navne som Apichatpong Weerasethakul og Lisandro Alonso ringer en klokke hos én, så er den her et must.
Instruktør: Eduardo Williams
Argentina, Brasilien, Portugal, 2016
DCP, 97 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Tongue Cutters

Tongue Cutters
Langt oppe i Nordnorge, i torskekommunen Øksnes, findes der børn helt ned til 5-årsalderen, der arbejder som torsketungeskærere. Tungeskæring er en gammel tradition, som også er vigtig den dag i dag for at rekruttere fremtidige fiskere i Nordnorge. Filmen fortæller historien om den 9-årige bypige, Ylva, der holder vinterferie hos sin mormor og morfar og den to år ældre dreng, Tobias, som allerede er en erfaren tungeskærer. Ylva og Tobias lærte hinanden at kende sidste vinter, men nu er det tid til at Ylva selv forsøger sig med tungeskæring!
Instruktør: Solveig Melkeraaen
Norge, 2017
DCP, 80 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The Chocolate Case

The Chocolate Case
Chokolade må man have. Men hvis man vidste, at man, hver gang man køber en chokoladebar, er med til at finansiere børneslaveri i Afrika, ville de søde sager hurtigt få en bitter smag. Og det er netop, hvad de tre hollandske journalister og gamle venner Maurice, Teun og Roland finder ud af, som de får gravet sig dybere og dybere ned i kakaobranchens fordækte landbrugsjord. En afslørende og dramatisk detektivhistorie med tre idealistiske - og muntre - herrer i hovedrollen. Og en historie, der tager et nyt twist, da de tre venner efter mange chokerende opdagelser og skuffelser beslutter sig for at tage sagen i hånd og simpelthen starte deres eget chokoladefirma! Tony’s Chocolony er 100% slaveri-fri og er i dag et af Hollands førende chokolademærker. 'The Chocolate Case' er lige så rig på overraskelser som et Kinder-æg, men vil få selv den største chokolade-entusiast til at tænke sig om en ekstra gang, når chokoladesulten melder sig.
Instruktør: Benthe Forrer
Holland, 2016
DCP, 90 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Homo Sapiens

Homo Sapiens
Den østrigske filmskaber Nikolaus Geyrhalter har med ’Homo Sapiens’ skabt et værk, der udelukkende i egenskab af sine lyd- og billedkompositioner skaber en forskydning mellem fortid, nutid og en fremtid efter mennesket. En post-apokalyptisk (og måske endda post-antropocæn?) vision af industrielt forfald, mørnet asfalt og overbevoksede storbyer, hvor mennesket selv glimrer ved sit konsekvente fravær. Imens er planter og klimatiske forhold i gang med at tage over. Vores viden om verden er forbundet med vort syn på den, og 'Homo Sapiens' er en film til sin samtid - også selvom den stiller sig udenfor den.
Instruktør: Nikolaus Geyrhalter
Østrig, 2017
DCP, 94 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Kékszakállú

Kékszakállú
Bag årets mærkeligste titel gemmer sig en af årets smukkeste film. En argentinsk hybrid mellem dokumentarisk realisme, visuel kunst og en drømmende fortælling om ungdom og lange sommerferier. Den gådefulde historie (og sådan én er der!) vokser nemlig ud af alt det, der netop udelades i de enkle og elegante scener. En gruppe unge kvinder spiller sig selv i deres egne omgivelser i den periode i ens liv, hvor man træffer sine første store beslutninger. En film, som med et sensitivt og nærmest David Hockney'sk blik opholder sig ved de unges skrøbelige skønhed og deres rastløse dage ved swimming poolen.
Instruktør: Gastón Solnicki
Argentina, 2016
DCP, 72 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Tarrafal

Tarrafal
Årtiers konflikter, bandevælde og voldelige sammenstød med politiet har sat sine spor på kroppe, ansigter og bygninger i S. João de Deus - et nabolag på den forkerte side af togskinnerne i den del af Porto, hvor turisterne aldrig kommer. Men indbyggerne i det forfaldne kvarter har forsvaret deres hjem og særlige fællesskab lige så længe. Pedro Neves viderefører og fornyer den portugiske tradition for at undersøge melankoliens ophav i vanviddet, og har skabt sin helt egen variant af hård og mørk socialrealisme med en nærmest overnaturlig kant af noget truende og uforklarligt. En stemning, som har en historisk forankring i grynede VHS-billeder af hidsige kvinder, der tilsviner politiet fra vinduet i en ramponeret boligblok, men som i nutidens øjeblik kommer én i møde som en tavs mand på hesteryg og i bar overkrop. Hvis 'gentrification blues' var en genre ville 'Tarrafal' være lyden af en hæs stemmes sang i natten. Og som film er den en umiskendeligt portugisisk og sært uafrystelig oplevelse.
Instruktør: Pedro Neves
Portugal, 2016
DCP, 97 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Gyldent Daggry: film og samtale om den græske højrenationalisme

Gyldent Daggry: film og samtale om den græske højrenationalisme
Da partiledelsen fra Grækenlands højrenationale protestparti, Gyldent Daggry, bliver smidt i fængsel, må deres hustruer, døtre og mødre overtage den politiske kamp. Med eksklusiv adgang til et af de mest berygtede politiske partier i Europa, følger den kommende film 'Golden Dawn Girls' kvindernes kamp for at holde partiet i live imens. Mød instruktør Håvard Bustnes og producer Christian Falch og se uddrag fra den meget ventede film, der er ved at blive klippet færdig netop nu. Arrangementet modereres og indledes af Mogens Pelt, lektor ved Saxo-instituttet, Københavns Universitet, med ekspertise i sydøsteuropæiske forhold. Præsenteres i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.

Golden Dawn Girls

Golden Dawn Girls
Instruktør: Håvard Bustnes
Da partiledelsen fra Grækenlands højrenationale protestparti, Gyldent Daggry, bliver smidt i fængsel, må deres hustruer, døtre og mødre overtage den politiske kamp. Med eksklusiv adgang til et af de mest berygtede politiske partier i Europa, følger den kommende film 'Golden Dawn Girls' kvindernes kamp for at holde partiet i live imens. Mød instruktør og producer Håvard Bustnes og Christian Falch i samtale med lektor og forfatter, Mogens Pelt, og se klip fra den meget ventede film, der er ved at blive klippet færdig netop nu. Præsenteres i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab.
Norge, Danmark, Finland, 2017
DCP, 90 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

'4.1 Miles' + 'Pay It No Mind: The Life and Times of Marsha P. Johnson' + 'Casting Faith'

'4.1 Miles' + 'Pay It No Mind: The Life and Times of Marsha P. Johnson' + 'Casting Faith'
"To inspirerende og levende kunstnerportrætter: Transgender-ikonet Marsha P. Johnson og skulptøren Gillian Jagger. Den karismatiske og flamboyante Marsha P. Johnson var en legende i downtown New Yorks transgender-undergrund. P'et i hendes navn stod for 'Pay it no mind', og på det motto levede den revolutionære transgender-aktivist og drag queen sit liv som ét stort kunstværk. 'Casting Faith' er et studiebesøg hos den aktive, 87-årige kunster og pioner Gillian Jagger, der har foregrebet samtidskunstens interesse for geologi og biologi med mange årtier. Vises med den korte forfilm '4.1 Miles' om flygtningestrømmen i Grækenland, hvor en græsk kystvagt konfronteres med en humanitær katastrofe uden moderne sidestykke.
15 Min.

Pay It No Mind: The Life and Times of Marsha P. Johnson

Pay It No Mind: The Life and Times of Marsha P. Johnson
Instruktør: Michael Kasino
"To inspirerende og levende kunstnerportrætter: Transgender-ikonet Marsha P. Johnson og skulptøren Gillian Jagger. Den karismatiske og flamboyante Marsha P. Johnson var en legende i downtown New Yorks transgender-undergrund. P'et i hendes navn stod for 'Pay it no mind', og på det motto levede den revolutionære transgender-aktivist og drag queen sit liv som ét stort kunstværk. 'Casting Faith' er et studiebesøg hos den aktive, 87-årige kunster og pioner Gillian Jagger, der har foregrebet samtidskunstens interesse for geologi og biologi med mange årtier. Vises med den korte forfilm '4.1 Miles' om flygtningestrømmen i Grækenland, hvor en græsk kystvagt konfronteres med en humanitær katastrofe uden moderne sidestykke.
USA, 2011
ProRes File, 54 min.

Tilladt over 15 år

Casting Faith

Casting Faith
Instruktør: Michael Landers
"To inspirerende og levende kunstnerportrætter: Transgender-ikonet Marsha P. Johnson og skulptøren Gillian Jagger. Den karismatiske og flamboyante Marsha P. Johnson var en legende i downtown New Yorks transgender-undergrund. P'et i hendes navn stod for 'Pay it no mind', og på det motto levede den revolutionære transgender-aktivist og drag queen sit liv som ét stort kunstværk. 'Casting Faith' er et studiebesøg hos den aktive, 87-årige kunster og pioner Gillian Jagger, der har foregrebet samtidskunstens interesse for geologi og biologi med mange årtier. Vises med den korte forfilm '4.1 Miles' om flygtningestrømmen i Grækenland, hvor en græsk kystvagt konfronteres med en humanitær katastrofe uden moderne sidestykke.
USA, 2011
DVD, 56 min.

Tilladt over 15 år

4.1 Miles

4.1 Miles
Instruktør: Daphne Matziarak
"To inspirerende og levende kunstnerportrætter: Transgender-ikonet Marsha P. Johnson og skulptøren Gillian Jagger. Den karismatiske og flamboyante Marsha P. Johnson var en legende i downtown New Yorks transgender-undergrund. P'et i hendes navn stod for 'Pay it no mind', og på det motto levede den revolutionære transgender-aktivist og drag queen sit liv som ét stort kunstværk. 'Casting Faith' er et studiebesøg hos den aktive, 87-årige kunster og pioner Gillian Jagger, der har foregrebet samtidskunstens interesse for geologi og biologi med mange årtier. Vises med den korte forfilm '4.1 Miles' om flygtningestrømmen i Grækenland, hvor en græsk kystvagt konfronteres med en humanitær katastrofe uden moderne sidestykke.
USA, 2016
DCP, 21 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Unseen Enemy

Unseen Enemy
I det 21. århundrede er vi alle forbundne - også gennem sygdom. Befolkningstilvækst, urbanisering, klimaforandringer og den globale rejselyst er alt sammen med til at øge risikoen for, at kendte sygdomme spreder sig og muterer på ny - og at endnu ukendte sygdomme kommer til. Og faktisk er influenza den sygdom, der er allermest frygtet af eksperter. Men sundhedsforskning er menneskehedens eget immunforsvar, og over hele verden arbejder eksperter på at være et skridt foran den usynlige trussel, der kan komme fra både bakterier, laboratoriefejl eller - i værste fald - systematisk bioterror. Og er der noget ebola-epidemien i 2014 viste os, så var det, at vi ikke er forberedt. Tag med til frontlinjen af den globale kamp mod epidemier, når ‘Unseen Enemy’ undersøger den lille bakteries enorme magt og præsenterer publikum for de mennesker, der forsøger at gøre en forskel og holde hele nationer raske. En film med globale perspektiver.
Instruktør: Janet Tobias
USA, 2016
DCP, 98 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The Force

The Force
Træd indenfor i virkelighedens 'The Wire'. Korruption, vold og magtmisbrug er hverdag i den historisk anspændte kløft mellem Oakland Police Department og det samfund, politistyrken er sat i verden for at tjene og beskytte. Den nyansatte politichef, Chief Sean Whent, kommer til byen med idealisme og en ambition om at bytte bro mellem borgere og betjente. Men Whent tvinges hurtigt til at se de hårde realiteter i øjnene i form af nye anklager om brutalitet, politivold og sexchikane i hans egen afdeling. Spørgsmålet er, om han kan finde en metode til at bryde den onde cirkel.
Instruktør: Pete Nicks
USA, 2017
DCP, 93 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Dead Donkeys fear no Hyenas

Dead Donkeys fear no Hyenas
Hvorfor eksporterer et hungerplaget land som Etiopien tonsvis af madvarer til Vesten, når de knapt kan mætte deres egen indbyggere? Og hvorfor bruger Verdensbanken milliarder af dollars i bæredygtig udviklingsstøtte, når millioner af bønder samtidig bliver berøvet brugsretten til deres jord? Den barske og ulige kamp om fremtidens grønne guld - klodens landbrugsjord - udkæmpes mellem spekulanter og bønder på to forskellige kontinenter. Joakim Demmer rejser ud for at afdække den vidtforgrenede slagmark on location. Undersøgende journalistik, der vil få én op af stolen - og op i det røde felt.
Instruktør: Joakim Demmer
Sverige, Finland, Tyskland, 2016
DCP, 85 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Spin

Spin
Mange points til den unge, tyske filmskaber Ginan Seidl for at have skabt en film, der er så visuelt og filosofisk original som 'Spin'. Et værk, hvor billeder og tanker hænger sammen i rige og uforudsigelige mønstre med rotationen selv som omdrejningspunkt. Fra en sufis hvirvlende dans til mikro-studierne i et højteknologisk fysiklaboratorium, og fra en saltørken til en moské. Religion og videnskab er to variationer over sandhed af en kosmisk målestok, som har sin tredje dimension i kunsten selv. Billederne taler, og lytter man efter er der virkelig en oplevelse af de sjældne i vente. En kontemporær essayfilm, der faktisk fortjener at blive kaldt nytænkende.
Instruktør: Ginan Seidl
Tyskland, 2017
DCP, 81 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Trophy

Trophy
Afrikas udrydningstruede dyrearter er big business. Tungt bevæbnede, amerikanske turister på safari drømmer om at nedlægge en løve, en elefant eller en af de andre 'big five', som idealistiske biologer forsøger at beskytte. Men at virkeligheden er utroligt meget mere kompleks, er en ubehagelig sandhed, som den hårdføre 'Trophy' afslører med et enestående, journalistisk overblik. Og med en sans for at fortælle sin historie så medrivende, at man er ved at falde ned af stolen. Fra instruktøren Shaul Schwarz ('Narco Cultura').
Instruktør: Shaul Schwarz
USA, 2017
DCP, 108 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Masterclass: Kirsten Johnson

Masterclass: Kirsten Johnson
Den amerikanske filmfotograf Kirsten Johnson har været kamerakvinde for andre i 25 år, og har sat sit formidable fingeraftryk på film fra 'Fahrenheit 9/11' til 'Citizenfour'. Med 'Cameraperson' har hun samlet en collage af øjeblikke hun har filmet undervejs, og filmen har været en af det sidste års bedst anmeldte. Mød Johnson til en samtale om at sætte billeder på andres liv, og om at tage ansvaret for de billeder man skaber. Sesssionen præsenteres i samarbejde med Cinema Eye Honors.

Masterclass: Kirsten Johnson

Masterclass: Kirsten Johnson
Instruktør:
Den amerikanske filmfotograf Kirsten Johnson har været kamerakvinde for andre i 25 år, og har sat sit formidable fingeraftryk på film fra 'Fahrenheit 9/11' til 'Citizenfour'. Med 'Cameraperson' har hun samlet en collage af øjeblikke hun har filmet undervejs, og filmen har været en af det sidste års bedst anmeldte. Mød Johnson til en samtale om at sætte billeder på andres liv, og om at tage ansvaret for de billeder man skaber. Sesssionen præsenteres i samarbejde med Cinema Eye Honors.
Kendes ikke, 90 min.
Engelsk dialog
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The Devil's Freedom

The Devil's Freedom
Instruktør: Everardo González
Mexico, 2017
DCP, 73 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Radio Kobanï

Radio Kobanï
En usædvanligt medrivende historie om en stædig, ung kvindes kamp for sin lokale radiostation i den krigshærgede kurdiske by Kobanî i Syrien. I skyggen af Islamisk Stats blodige kampe i byen prøver den 21-årige radioreporter Dilovan at genskabe indbyggernes livsgnist med sine daglige radioreportager. Hun interviewer både unge og gamle, og lytter til de overlevendes historier med opmærksomhed. Men skønt de lokale tropper i Kobani har fordrevet ISIS har brutale henrettelser, utallige døde og rådnende lig sat sine uudslettelige spor i byens indbyggere. Som Dilovan selv siger: 'Krig har ingen vindere'. 'Radio Kobani' er en rapport fra frontlinien i en nærmest ubærlig katastrofe. Men det er også en dybt inspirerende historie om initiativ, mod og kærlighed. Og om hvordan en enkelt kvinde evner at opstøve livets små glæder, selv under resterne af en sønderbombet og sønderrevet by.
Instruktør: Reber Dosky
Holland, 2016
DCP, 72 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

If I Think Of Germany At Night

If I Think Of Germany At Night
Symbiosen mellem menneske og maskine har været en grundfigur i tysk musik siden Kraftwerk. At den har udviklet og forandret sig lige så længe er den fascinationskraft, der driver Romuald Karmakars helt nye film om kulturen omkring techno. En seriøs film om en seriøs kultur, der konstant muterer imod nye udtryk - og som reagerer på verden omkring sig. Fem DJ's, blandt andre Ricardo Villalobos, taler teori og praksis fra deres hjemmestudier og foran mixerpulten på klubberne. Stilen er minimal, præcis og grundigt arrangeret - ligesom musikken selv.
Instruktør: Romuald Karmakar, Romuald Steinborn
Tyskland, Frankrig, 2017
DCP, 105 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

'Urth' + 'Xenoi' + 'The Flying Proletarian'

'Urth' + 'Xenoi' + 'The Flying Proletarian'
"Tre billedsmukke og filosofiske filmværker fra Ben Rivers, Deborah Stratman og Philip Warnell. Ben Rivers' atmosfæriske og apokalyptiske 'Urth' fra en forladt biosfære sætter ord og billeder på et utopisk science fiction-projekt fra den antropocæne forfront. Deborah Stratmans 'Xenoi' bygger bro mellem antikkens tankeverden og en kriseramt, græsk samtid, hvor de platoniske idealformer hjemsøger nutiden som svævende diamanter i landskaberne. Og i 'The Flying Proletarian' fremmaner den franske filosof Jean-Luc Nancys ord et sensorisk og ekstistentielt rum omkring lavendelhøsten i Provence - en oplevelse, der får en tredje dimension af en parfumemaskine i biografen! "
20 Min.

Urth

Urth
Instruktør: Ben Rivers
"Tre billedsmukke og filosofiske filmværker fra Ben Rivers, Deborah Stratman og Philip Warnell.

Ben Rivers' atmosfæriske og apokalyptiske 'Urth' fra en forladt biosfære sætter ord og billeder på et utopisk science fiction-projekt fra den antropocæne forfront. Deborah Stratmans 'Xenoi' bygger bro mellem antikkens tankeverden og en kriseramt, græsk samtid, hvor de platoniske idealformer hjemsøger nutiden som svævende diamanter i landskaberne. Og i 'The Flying Proletarian' fremmaner den franske filosof Jean-Luc Nancys ord et sensorisk og ekstistentielt rum omkring lavendelhøsten i Provence - en oplevelse, der får en tredje dimension af en parfumemaskine i biografen!
"
Storbritannien, USA, 2017
DCP, 19 min.

Tilladt over 15 år

Xenoi

Xenoi
Instruktør: Deborah Stratman
"Tre billedsmukke og filosofiske filmværker fra Ben Rivers, Deborah Stratman og Philip Warnell.

Ben Rivers' atmosfæriske og apokalyptiske 'Urth' fra en forladt biosfære sætter ord og billeder på et utopisk science fiction-projekt fra den antropocæne forfront. Deborah Stratmans 'Xenoi' bygger bro mellem antikkens tankeverden og en kriseramt, græsk samtid, hvor de platoniske idealformer hjemsøger nutiden som svævende diamanter i landskaberne. Og i 'The Flying Proletarian' fremmaner den franske filosof Jean-Luc Nancys ord et sensorisk og ekstistentielt rum omkring lavendelhøsten i Provence - en oplevelse, der får en tredje dimension af en parfumemaskine i biografen!
"
Grækenland, 2016
DCP, 15 min.

Tilladt over 15 år

The Flying Proletarian

The Flying Proletarian
Instruktør: Phillip Warnell
"Tre billedsmukke og filosofiske filmværker fra Ben Rivers, Deborah Stratman og Philip Warnell.

Ben Rivers' atmosfæriske og apokalyptiske 'Urth' fra en forladt biosfære sætter ord og billeder på et utopisk science fiction-projekt fra den antropocæne forfront. Deborah Stratmans 'Xenoi' bygger bro mellem antikkens tankeverden og en kriseramt, græsk samtid, hvor de platoniske idealformer hjemsøger nutiden som svævende diamanter i landskaberne. Og i 'The Flying Proletarian' fremmaner den franske filosof Jean-Luc Nancys ord et sensorisk og ekstistentielt rum omkring lavendelhøsten i Provence - en oplevelse, der får en tredje dimension af en parfumemaskine i biografen!
"
Storbritannien, 2017
DCP, 36 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

'The Lost Dreams of Naoki Hayakawa' + 'No Trace of Accelerator'

'The Lost Dreams of Naoki Hayakawa' + 'No Trace of Accelerator'
Et sterilt kontormiljø i Tokyo invaderes af absurde og anarkistiske dagdrømme, der sætter de undertrykte energier fri blandt post-it-notes og PowerPoint-præsentationer i 'The Lost Dreams of Naoki Hayakawi', hvor den kreative klasse bare er andre ord for prekariatet. Emily Wardills 'No Trace of Accelerator' lukker også de mærke drifter ind, men i en intenst urovækkende form, hvor brechtiansk teater møder psycho-horror og antropologiske studier af en række uforklarlige brande, der i 90'erne hærgede en fransk landsby. To æstetisk gennemførte angreb på to moderne institutioner: arbejdet og hjemmet.
30 Min.

The Lost Dreams of Naoki Hayakawa

The Lost Dreams of Naoki Hayakawa
Instruktør: Ane Hjort Guttu, Daisuke Kosugi
Et sterilt kontormiljø i Tokyo invaderes af absurde og anarkistiske dagdrømme, der sætter de undertrykte energier fri blandt post-it-notes og PowerPoint-præsentationer i 'The Lost Dreams of Naoki Hayakawi', hvor den kreative klasse bare er andre ord for prekariatet. Emily Wardills 'No Trace of Accelerator' lukker også de mærke drifter ind, men i en intenst urovækkende form, hvor brechtiansk teater møder psycho-horror og antropologiske studier af en række uforklarlige brande, der i 90'erne hærgede en fransk landsby. To æstetisk gennemførte angreb på to moderne institutioner: arbejdet og hjemmet.
Norge, 2016
DCP, 25 min.

Tilladt over 15 år

No Trace of Accelerator

No Trace of Accelerator
Instruktør: Emily Wardill
Et sterilt kontormiljø i Tokyo invaderes af absurde og anarkistiske dagdrømme, der sætter de undertrykte energier fri blandt post-it-notes og PowerPoint-præsentationer i 'The Lost Dreams of Naoki Hayakawi', hvor den kreative klasse bare er andre ord for prekariatet. Emily Wardills 'No Trace of Accelerator' lukker også de mærke drifter ind, men i en intenst urovækkende form, hvor brechtiansk teater møder psycho-horror og antropologiske studier af en række uforklarlige brande, der i 90'erne hærgede en fransk landsby. To æstetisk gennemførte angreb på to moderne institutioner: arbejdet og hjemmet.
Norge, 2017
ProRes File, 50 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

'The Salt Mines' + 'The Transformation'

'The Salt Mines' + 'The Transformation'
"To rå, skelsættende film optaget med fem års mellemrum, der dokumenterer tre transkønnede kvinders liv på Manhattans hårde gader i 90'erne. 'The Salt Mines' følger de tre latinamerikanske, transkønnede kvinder Sara, Gigi og Giovannas liv i Manhattans hårde gader i 1990, hvor de har fundet et midlertidigt hjem i byens saltdepoter i et fællesskab med andre hjemløse. Fem år senere vender de to filmskabere tilbage med 'The Transformation', et portræt af Sara, der nu er HIV-positiv og adopteret af en kristen gruppe, der vil hjælpe hende tilbage til livet på én betingelse: At hun accepterer sit biologiske køn og lever sine sidste år som heteroseksuel. Som kort forfilm vises 'Letter from Home' om Vito Russo, der lagde slogan til Anohnis program. "
15 Min.

The Salt Mines

The Salt Mines
Instruktør: Susana Aikin
"To rå, skelsættende film optaget med fem års mellemrum, der dokumenterer tre transkønnede kvinders liv på Manhattans hårde gader i 90'erne.

'The Salt Mines' følger de tre latinamerikanske, transkønnede kvinder Sara, Gigi og Giovannas liv i Manhattans hårde gader i 1990, hvor de har fundet et midlertidigt hjem i byens saltdepoter i et fællesskab med andre hjemløse. Fem år senere vender de to filmskabere tilbage med 'The Transformation', et portræt af Sara, der nu er HIV-positiv og adopteret af en kristen gruppe, der vil hjælpe hende tilbage til livet på én betingelse: At hun accepterer sit biologiske køn og lever sine sidste år som heteroseksuel. Som kort forfilm vises 'Letter from Home' om Vito Russo, der lagde slogan til Anohnis program.
"
Storbritannien, 1990
16mm, 47 min.

Tilladt over 15 år

Letter from Home

Letter from Home
Instruktør: Mike Hoolboom
"To rå, skelsættende film optaget med fem års mellemrum, der dokumenterer tre transkønnede kvinders liv på Manhattans hårde gader i 90'erne.

'The Salt Mines' følger de tre latinamerikanske, transkønnede kvinder Sara, Gigi og Giovannas liv i Manhattans hårde gader i 1990, hvor de har fundet et midlertidigt hjem i byens saltdepoter i et fællesskab med andre hjemløse. Fem år senere vender de to filmskabere tilbage med 'The Transformation', et portræt af Sara, der nu er HIV-positiv og adopteret af en kristen gruppe, der vil hjælpe hende tilbage til livet på én betingelse: At hun accepterer sit biologiske køn og lever sine sidste år som heteroseksuel. Som kort forfilm vises 'Letter from Home' om Vito Russo, der lagde slogan til Anohnis program.
"
Canada, 1996
DCP, 15 min.

Tilladt over 15 år

The Transformation

The Transformation
Instruktør: Susana Aikin, Carlos Aparicio
"To rå, skelsættende film optaget med fem års mellemrum, der dokumenterer tre transkønnede kvinders liv på Manhattans hårde gader i 90'erne.

'The Salt Mines' følger de tre latinamerikanske, transkønnede kvinder Sara, Gigi og Giovannas liv i Manhattans hårde gader i 1990, hvor de har fundet et midlertidigt hjem i byens saltdepoter i et fællesskab med andre hjemløse. Fem år senere vender de to filmskabere tilbage med 'The Transformation', et portræt af Sara, der nu er HIV-positiv og adopteret af en kristen gruppe, der vil hjælpe hende tilbage til livet på én betingelse: At hun accepterer sit biologiske køn og lever sine sidste år som heteroseksuel. Som kort forfilm vises 'Letter from Home' om Vito Russo, der lagde slogan til Anohnis program.
"
USA, 1995
DCP, 58 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Masterclass: Matthew Heineman

Masterclass: Matthew Heineman
Med film som 'Cartel Land' og den helt nye 'City of Ghosts', der har international premiere på CPH:DOX, har amerikanske Matthew Heineman markeret sig som en af de mest frygtløse, grundige og originale, journalistiske dokumentarister i dag - og så er han en enestående fortæller, der formår at bevare overblikket over nuancer, kompleksitet og spændingskurver i sine historier. Mød Heineman til en samtale med Charlotte Cook om metode og praksis, og om arbejdet med den helt nye 'CIty of Ghosts', der følger en række syriske journalisters mediekamp mod Islamisk Stat.

CPH:DOX – Masterclass: Matthew Heineman

CPH:DOX – Masterclass: Matthew Heineman
Instruktør:
Med film som 'Cartel Land' og den helt nye 'City of Ghosts', der har international premiere på CPH:DOX, har amerikanske Matthew Heineman markeret sig som en af de mest frygtløse, grundige og originale, journalistiske dokumentarister i dag - og så er han en enestående fortæller, der formår at bevare overblikket over nuancer, kompleksitet og spændingskurver i sine historier. Mød Heineman til en samtale med Charlotte Cook om metode og praksis, og om arbejdet med den helt nye 'CIty of Ghosts', der følger en række syriske journalisters mediekamp mod Islamisk Stat.
Kendes ikke, 90 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

'Scoth Tape' + 'Normal Love'

'Scoth Tape' + 'Normal Love'
"Stjernetåger, hypnose og bornholmske klippehuler badet i rødt lys og dronebas. En usædvanlig far/søn-historie i et særsyn af en dansk film. Dokumentarfilm om det smertelige forhold mellem forældre og børn er ikke et særsyn - men det er Alexander Linds første spillefilm til gengæld. Rasmus og hans far bor på Bornholm. Faren, der prøver at lægge et søgende og omtumlet liv bag sig, er ramt af en depression, som sønnen frygter at arve. Med mindre han altså forsoner sig med sin far, der aldrig selv fik forliget sig med sin egen far. Udslidte VHS-bånd fra fortiden vidner nemlig om, at livslede går i arv, med mindre man får brudt den onde cirkel. En far/søn-fortælling fortalt med kunstnerisk vilje og ekspressiv originalitet. "
15 Min.

Normal Love

Normal Love
Instruktør: Jack Smith
"Stjernetåger, hypnose og bornholmske klippehuler badet i rødt lys og dronebas. En usædvanlig far/søn-historie i et særsyn af en dansk film.

Dokumentarfilm om det smertelige forhold mellem forældre og børn er ikke et særsyn - men det er Alexander Linds første spillefilm til gengæld. Rasmus og hans far bor på Bornholm. Faren, der prøver at lægge et søgende og omtumlet liv bag sig, er ramt af en depression, som sønnen frygter at arve. Med mindre han altså forsoner sig med sin far, der aldrig selv fik forliget sig med sin egen far. Udslidte VHS-bånd fra fortiden vidner nemlig om, at livslede går i arv, med mindre man får brudt den onde cirkel. En far/søn-fortælling fortalt med kunstnerisk vilje og ekspressiv originalitet.
"
USA, 1963
16mm, 105 min.

Tilladt over 15 år

Scoth Tape

Scoth Tape
Instruktør: Jack Smith
"Stjernetåger, hypnose og bornholmske klippehuler badet i rødt lys og dronebas. En usædvanlig far/søn-historie i et særsyn af en dansk film.

Dokumentarfilm om det smertelige forhold mellem forældre og børn er ikke et særsyn - men det er Alexander Linds første spillefilm til gengæld. Rasmus og hans far bor på Bornholm. Faren, der prøver at lægge et søgende og omtumlet liv bag sig, er ramt af en depression, som sønnen frygter at arve. Med mindre han altså forsoner sig med sin far, der aldrig selv fik forliget sig med sin egen far. Udslidte VHS-bånd fra fortiden vidner nemlig om, at livslede går i arv, med mindre man får brudt den onde cirkel. En far/søn-fortælling fortalt med kunstnerisk vilje og ekspressiv originalitet.
"
USA, 1964
16mm, 3 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

'You're Still Somebody's Someone' + 'I Promise You To Never Come Back'

'You're Still Somebody's Someone' + 'I Promise You To Never Come Back'
15 Min.

You're Still Somebody's Someone

You're Still Somebody's Someone
Instruktør: Esther Wellejus
You Are Still Somebody’s Someone / Vi Lader Billedet Stå Et Øjeblik er en dokumentarfilm fra en datter til en far. En film om erindring, tab og kærligheden til mennesket bag diagnosen.

I filmen træder vi ind i et utydeligt billede af mørke, farve og skygger. Det er erindringens slørede stier, som åbner sig.

Filmen er skabt med billeder af naturen som en uvis fortælling. Vi ser som et barn, der opslugt betragter hver detalje i træernes blade og skaber sit eget drømmende univers midt i oplevelsen af en far, der forsvinder i en nyfunden religiøs vækkelse og sin hjernes vilde udsving.

Filmen er instruktørens egen historie om sin far, der for mange år siden skrev sig ud af hendes liv. I abstrakte smalfilmsbilleder og kassettebåndoptagelser får vi historien om et sært og eventyrligt barndomsunivers med faderens religiøsitet og uerkendte sygdom som et tiltagende truende mørke. Fortiden væver sig ud og ind af nutiden, i takt med den nu voksne datter fortæller historien.
Danmark, 2017
DCP, 25 min.

Tilladt over 15 år

I Promise You To Never Come Back

I Promise You To Never Come Back
Instruktør: Pepe Gutiérrez
'Lærerne på filmskolen havde ret. Jeg er en elendig filmskaber,' lyder en af de mange herlige one-liners i mexicanske Pepe Guttiérez' poetiske og billedskønne rejsedagbog, der i hvert fald beviser, at de tog fejl på filmskolen. Pepe har hjertesorger, er hjemsøgt af rejsefeber og drager ud på et flere måneder langt roadtrip, som skildres i sanselige billeder og selvironiske og tankestreger. Vil Pepe finde kærligheden? Er der mon en happy ending for enden af turen? Og hvem er han egentlig, den unge mand bag kameraet?

'I Promise You Not To Come Back' er optaget som et bevægeligt Polaroid-snapshot, der sammen med Pepes noter og betragtninger fra dagen og vejen rummer en hel verden i sit kvadratiske billedformat. Og hvis man selv er en af dem, der sætter pris på at se kattene sove i solen under snorene med vasketøj i en smal og støvet gade i en fremmed by, eller simpelthen bare at leve poetisk - ja, så er Pepe Guttiérez lidt af et fund.
Mexico, 2016
DCP, 65 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The European

The European
To år i den hollandske vice-præsident for EU-Kommissionen Frans Timmermans liv. Og to år på (og bag) scenen i det europæiske, politiske apparat, der kulminerer med det chokerende Brexit sidste sommer. 'The European' er et portræt af en dedikeret europæer i arbejde i en dramatisk og omvæltningsfuld tid. Og i en tætpakket hverdag, hvor interviews med CNN, et besøg i en græsk flygtningelejr og et møde med Ban Ki-moon blot er nogle af punkterne på dagsordenen. Men frem for alt er 'The European' en film om troen på diplomati og internationalt samarbejde i en tid, hvor begge dele er under gevaldigt pres.
Instruktør: Dirk-Jan Roeleven
Holland, 2016
DCP, 90 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Hail the New Puritan

Hail the New Puritan
Den punkede og ekstravagante 'Hail the New Puritan' er er et hovedværk i Charles Atlas' omfattende filmproduktion. Optaget i London i 1987 assisteret af kostume-designeren Leigh Bowery, og med periodens mest feterede danser Michael Clark foran kameraet, følger den en enkelt dag i den androgyne stjernes liv. En dag, der forløber som en semi-dokumentarisk musical til tonerne af postpunk-gruppen The Fall. Anohni arbejdede selv med Atlas om filmen 'Turning' (CPH:DOX 2011)
Instruktør: Charles Atlas
Storbritannien, 1987
Blu-Ray, 85 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

'Andy Warhol: Screen Tests' + 'Pink Flamingos'

'Andy Warhol: Screen Tests' + 'Pink Flamingos'
"Andy Warhol optog i 1960'erne hundredevis af 'Screen Tests'. Korte tre minutters film (svarende til længden på en hel filmspole), der forevigede gæsterne i hans studie The Factory. Nico, Lou Reed og Ingrid Superstar er blandt de heldige, der blev inviteret til at sidde model, og er blandt de ti portrætter man her kan opleve. Det minimale format og de frontale closeups balancerer ironisk mellem ufiltreret autencitet og selvbevidst, performativ overfladedyrkelse i en stil, der nærmer sig reklamens som når Lou Reed får sig en Coca-Cola (og alligevel ikke helt kan holde masken). Et studie i karisma og 'appearance', og en tidskapsel fra en scene, der kun kunne eksistere i New York. Den gode smag er satirens første offer, og John Waters tager ingen gidsler. Grotesk, grænseoverskridende og grinagtig: 'Pink Flamingos' er provokerende som aldrig før - men har valget af Donald Trump også gjort den højaktuel på måder ingen havde haft fantasi til at forestille sig? Med den formidable Divine i spidsen for et stolt slæng af 'white trash', der kæmper om titlen som 'the filthiest person alive' fra en trailerpark i Baltimore, sparker John Waters til alle (u)tænkelige tabuer. Kannibalisme, kastration og et par, der kidnapper unge kvinder for at gøre dem gravide og sælge deres børn til lesbiske par. Intet er helligt i Divine & co.'s univers, som på én og samme tid imiterer og rækker en stiv langefinger mod den amerikanske vinderkultur. Men frem for alt er Waters med dem hele vejen, når de selvudråbte freaks fejrer deres egen 'freakiness'."

Pink Flamingos

Pink Flamingos
Instruktør: John Waters
’Pink Flamingos’ hører utvivlsomt til blandt filmhistoriens mest kontroversielle film. Det er med andre ord kult i ordets totale betydning. Filmen blev Waters "gennembrud" og etablerede ham som absolut "king of kitsch". Det er historien om to white-trash-trailer-park familier, der konkurrerer om at blive kåret som "The Filthiest Person Alive". Titelindehaveren, Divine, bor med sin familie, som i deres varierende grader af degeneration, er mere end kvalificerede til titlen. Moren Edie, også kendt som "The Egg Lady", er en 250 pund retarderet kvinde, der opholder sig det meste af tiden i en kravlegård iført bh og trusser. Sønnen, Crackers, har en særlig perversion med sex og levende kyllinger og Divine selv er så ekstrem, at man bliver nødt til at se filmen for at forstå omfanget. Filmen er berygtet for den legendariske hundelort-scene!
Medvirkende: Divine, Mary Vivian Pearce, Mink Stole, David Lochary, Edith Massey
USA, 1973
16mm, 93 min.
Engelsk dialog
Tilladt over 15 år

Andy Warhol: Screen Tests

Andy Warhol: Screen Tests
Instruktør: Andy Warhol
"Andy Warhol optog i 1960'erne hundredevis af 'Screen Tests'. Korte tre minutters film (svarende til længden på en hel filmspole), der forevigede gæsterne i hans studie The Factory. Nico, Lou Reed og Ingrid Superstar er blandt de heldige, der blev inviteret til at sidde model, og er blandt de ti portrætter man her kan opleve. Det minimale format og de frontale closeups balancerer ironisk mellem ufiltreret autencitet og selvbevidst, performativ overfladedyrkelse i en stil, der nærmer sig reklamens som når Lou Reed får sig en Coca-Cola (og alligevel ikke helt kan holde masken). Et studie i karisma og 'appearance', og en tidskapsel fra en scene, der kun kunne eksistere i New York.


Den gode smag er satirens første offer, og John Waters tager ingen gidsler. Grotesk, grænseoverskridende og grinagtig: 'Pink Flamingos' er provokerende som aldrig før - men har valget af Donald Trump også gjort den højaktuel på måder ingen havde haft fantasi til at forestille sig? Med den formidable Divine i spidsen for et stolt slæng af 'white trash', der kæmper om titlen som 'the filthiest person alive' fra en trailerpark i Baltimore, sparker John Waters til alle (u)tænkelige tabuer. Kannibalisme, kastration og et par, der kidnapper unge kvinder for at gøre dem gravide og sælge deres børn til lesbiske par. Intet er helligt i Divine & co.'s univers, som på én og samme tid imiterer og rækker en stiv langefinger mod den amerikanske vinderkultur. Men frem for alt er Waters med dem hele vejen, når de selvudråbte freaks fejrer deres egen 'freakiness'."
USA, 1965
35mm, 30 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Austerlitz

Austerlitz
Hvad sker der med en koncentrationslejr, når den bliver til en turistattraktion? Hvad bliver der af den tragiske setting, når den invaderes af horder af turister, fotograferer, filmer, spiser, poserer? Set gennem mesterdokumentaristen Sergei Loznitsas okular er svaret ikke så simpelt, som det måske umiddelbart kan lyde. Loznitsa, der sidste år blev hyldet med en retrospektiv på verdens største dokumentarfestival, IDFA, formidler på den ene side kaoset og historieløsheden: De fjollede teenagere, skoven af selfie-stænger og fyren, der lige synes, at det lige var dagen at iføre sig sin t-shirt med påskriften ’I JUST DON’T CARE’. Mikrofonen indfanger en kakofoni af sætninger på forskellige sprog fra de utallige turistguider, bl.a. et symptomatisk ”guys, if you could just NOT eat in here, that would be great.” På den anden side stikker Loznitzas observationsform dybere end den bedrevidende satire. De lange observerende takes fra forskellige tidligere kz-lejre gør, at ens tanker og øjne begynder at vandre, så man pludselig opdager uventede detaljer i billederne – historier, der i sig selv siger en masse om mennesket som art. Loznitsas statiske, smukt indrammede sort/hvide tableauxer bliver på den måde også til spejle: Det er os selv, vi kigger på. Hvordan ville man selv opføre sig på et sådant sted? Hvordan iagttager man på det uforståelige og utilgivelige? Findes der overhovedet et rigtigt og et forkert? Karakteristisk for veteranen Loznitsa, der har været fast inventar i det internationale festivalkredsløb i årtier (senest med filmene ’Maidan’ fra 2014 og ’The Event’ fra 2015), er det det avancerede, men subtile samspil mellem lyd, billeder og klipning, der løfter værket op på et filosofisk niveau – uden at det bliver ordtungt eller kedeligt af den grund.
Instruktør: Sergei Loznitsa
Tyskland, 2016
DCP, 94 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Miss Kiet's Children

Miss Kiet's Children
Dagligdagen på nærmeste hold over et år i en hollandsk skoleklasse for asylbørn. Her ankommer børnene fra lande som Syrien og Irak til en helt ny hverdag og et sprog, de endnu ikke forstår. De har fået ar på sjælen i en al for tidlig alder, men får lov til at lære og lege under kærligt, men disciplineret opsyn fra den erfarne skolelærerinde, frøken Kiet. Hun er dog kun en birolle i denne observerende dokumentarfilm, hvor blikket er i børnehøjde, og de virkelige hovedpersoner er den lille Leanne, den iltre Haya og den traumatiserede Jorj, der stjæler både billedet og vores hjerter.
Originaltitel: "De kinderen van juf Kiet"
Instruktør: Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster
Holland, 2016
DCP, 115 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Præsidenten fra Nordvest

Præsidenten fra Nordvest
Kan man springe ud som præsident og skabe et nyt og demokratisk Somalia efter 47 år i Danmark? Det tror den 67-årige Ahmed Dualeh på, da han pakker sin kuffert i Danmark og sætter kursen mod det land, som han mere end noget andet drømmer om at være med til at genopbygge ud fra de værdier, han har lært at sætte så stor pris på i Danmark. Men drømmen skal vise sig at ligge langt fra den somaliske virkelighed. Modstanden er stor, og sejrene få. Og samtidig skrider hans faste fundament under fødderne på ham, som tiden går. Han glider længere og længere væk fra sin familie i Danmark. Hans kone truer med skilsmisse med støtte fra deres døtre. Men spørgsmålet er om Dualeh kan slippe drømmen om at genrejse sit barndomsland.
Instruktør: Lars Feldballe-Petersen
Danmark, 2017
DCP, 65 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The Sun Also Rises

The Sun Also Rises
Litteraturforskeren Mette Høeg kom i voldsomt, offentligt uvejr efter i en artikel at have kritiseret de kvindelige, danske forfattere for at være alt for navlebeskuende og optagede af deres eget følelsesliv. Kvindehadsk, lød dommen, og efter at støvet efter den første skandale havde lagt sig var Høeg ekskluderet af litteraturmiljøet og snart også den akademiske verden. Isoleret i sit vinterhi på landet i Jylland, og med sin mand Thomas Altheimers videokamera snurrende rundt om sig, beslutter Høeg sig til sidst for at tage kampen op. En film om - og i den grad med - modet til at provokere.
Instruktør: Thomas Altheimer
Danmark, Mexico, 2016
DCP, 71 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Tutti a Casa - al magt til folket?

Tutti a Casa - al magt til folket?
De vestlige demokratier vakler. Tilliden til politikerne er rekordlav i hele Europa, nye, populistiske bevægelser opstår side om side, i Storbritannien har de meldt sig ud af EU, og i USA har de valgt outsideren Trump som landets præsident. I filmen ‘Al magt til folket’ dykker den danske instruktør Lise Birk Pedersen ned i tilblivelsen af det italienske oprørsparti, Moviemento (Femstjernebevægelsen), og ikke mindst partiets karismatiske leder, den tidligere komiker, Bebbe Grillo. Partiet overrasker alle, da de bliver valgt ind i parlamentet med 25 % af de samlede stemmer - men hvad sker der, når partimedlemmernes politiske idealer møder den parlamentariske virkelighed? ‘Al magt til folket’ undersøger demokratiet som et konkret, politisk eksperiment og rejser det universelle spørgsmål: Kan man være et rigtigt, demokratisk parti uden at gå på kompromis med sine værdier og idealer?
Instruktør: Lise Birk Pedersen
Danmark, 2017
DCP, 90 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Thank you for the rain

Thank you for the rain
For fem år siden begyndte den kenyanske landmand Kisilu Musya at dokumentere sin families liv, sin landsby og klimaforandringernes indflydelse på begge. Da Kisilus hus bliver ødelagt i en storm starter den selvlærte filmskaber en kommunal bevægelse af landmænd, og kalder til kamp mod det ekstreme vejrs konsekvenser. En kamp, der bringer ham til både Oslo og COP21 i Paris. Men jo længere ud i den storpolitiske verden Kisilu kommer, desto mere modstand, bureaukrati og arrogance møder han. En medrivende fortælling om en ukuelig optimist, der får prøvet sine grænser af i kampen for en grønnere verden.
Instruktør: Julia Dahr
Storbritannien, 2017
DCP, 85 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Photon

Photon
'Photon' sætter billeder på universets mindste byggesten og største gåder i en audiovisuelt svimlende filmoplevelse af dimensioner, som man helt bogstaveligt aldrig har set før. Fra Big Bang til den kvantefysiske revolution, og fra tidens opståen til planeternes dannelse og det biologiske livs tilkomst over æoner - og med kurs mod en ukendt fremtid. Hvis et billede siger mere end tusind ord, så er de fascinerende visualiseringer af videnskabens største spørgsmål som vi oplever her både to tankevækkende, tætpakkede fysiktimer og en smuk hybrid, der bygger bro mellem abstrakt, videnskabelig forskning og formidling. Animerede mønstre af partikler, bølger og fænomener, der på én gang er for små og store til at iagttage med det blotte øje, kommunikerer deres hemmeligheder til os i et visuelt billedsprog, som undervejs forankres i menneskelige fortællinger. Norman Letos film er inspireret af bestseller-forfatteren David Deatschs arbejde i bøger som 'The Beginning of Infinity' og 'The Fabric Reality'.
Instruktør: Norman Leto
Polen, 2016
DCP, 107 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Keep Quiet

Keep Quiet
Den ungarske politiker Csanad Szegedi er antisemit, holocaustbenægter og står til at overtage ledelsen af landets mest yderligtgående, højre-konservative parti. Lige indtil hans bedstemor afslører en livslang hemmelighed, der vender op og ned på alt - og får ham til at konvertere til jødedommen. 'Keep Quiet' er en dramatisk film fuld af twists om hadets og ekstremismens paradokser og selvmodsigelser, set gennem tre år af en usædvanlig mands kontroversielle liv. Men spørgsmålet er, hvad der venter Szegedis på den anden side af hans beslutning, når venner og fjender pludselig har byttet plads?
Instruktør: Joseph Martin, Sam Blair
Storbritannien, Ungarn, 2016
DCP, 93 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Purge This Land

Purge This Land
Racismens og slaveriets moderne historie i Amerika genfortalt i en begavet og højaktuel film, der trækker tråde fra 1850'erne til nutidens USA, hvor fortidens spor er fortsat er til stede i landskaber og bybilleder, på gavlmalerier og i glemte breve. Og i den systemiske vold, som sorte amerikanere fortsat er genstand for. John Brown - hvid, militant aktivist og en indædt modstander af slaveriet - blev dødsdømt i 1859 for et mislykket forsøg på at starte en væbnet revolution. Hans historie er en prisme, som samtidskunstneren Schmitts smukke og tankefulde film betragter den mørke side af USAs historie gennem.
Instruktør: Lee Anne Schmitt
USA, 2017
DCP, 84 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

'A Variety of Shows' + 'Phantom of Illumination'

'A Variety of Shows' + 'Phantom of Illumination'
"Tropisk klima og overnaturlige antydninger i en mørk og melankolsk, thailandsk film om en mands sidste dage i ruinen af en forladt biograf. En drøm fanget i lyset fra et filmapparat er en bogstavelig ud-af-kroppen-oplevelse, der venter på én i denne melankolske og hypnotisk smukke thailandske film om en biografs sidste dage. Rit har været biograf-operatør i 25 år, og da den lukker bliver han boende i de stadig mere forfaldne lokaler. Det tunge og fugtige, asiatiske klima og antydningerne af noget overnaturligt gør, sammen med dens buddhistiske filosofi om forfald og forvandling, 'Phantom of Illumination' til en helt usædvanlig film-om-film. Vises med den korte 'A Variety of Shows for Various Events' om de gådefulde efterdønninger af et jordskælv i Ecuardo, Colombia.

A Variety of Shows

A Variety of Shows
Instruktør: Daniela Delgado Viteri
"Tropisk klima og overnaturlige antydninger i en mørk og melankolsk, thailandsk film om en mands sidste dage i ruinen af en forladt biograf. En drøm fanget i lyset fra et filmapparat er en bogstavelig ud-af-kroppen-oplevelse, der venter på én i denne melankolske og hypnotisk smukke thailandske film om en biografs sidste dage. Rit har været biograf-operatør i 25 år, og da den lukker bliver han boende i de stadig mere forfaldne lokaler. Det tunge og fugtige, asiatiske klima og antydningerne af noget overnaturligt gør, sammen med dens buddhistiske filosofi om forfald og forvandling, 'Phantom of Illumination' til en helt usædvanlig film-om-film. Vises med den korte 'A Variety of Shows for Various Events' om de gådefulde efterdønninger af et jordskælv i Ecuardo, Colombia.
Frankrig, 2016
DCP, 15 min.

Tilladt over 15 år

Phantom of Illumination

Phantom of Illumination
Instruktør: Wattanapume Laisuwanchai
"Tropisk klima og overnaturlige antydninger i en mørk og melankolsk, thailandsk film om en mands sidste dage i ruinen af en forladt biograf. En drøm fanget i lyset fra et filmapparat er en bogstavelig ud-af-kroppen-oplevelse, der venter på én i denne melankolske og hypnotisk smukke thailandske film om en biografs sidste dage. Rit har været biograf-operatør i 25 år, og da den lukker bliver han boende i de stadig mere forfaldne lokaler. Det tunge og fugtige, asiatiske klima og antydningerne af noget overnaturligt gør, sammen med dens buddhistiske filosofi om forfald og forvandling, 'Phantom of Illumination' til en helt usædvanlig film-om-film. Vises med den korte 'A Variety of Shows for Various Events' om de gådefulde efterdønninger af et jordskælv i Ecuardo, Colombia.
Thailand, 2016
DCP, 68 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

'Nosferatu' + 'The Haunted' + 'Maybe This Act, This Work, This Thing'

'Nosferatu' + 'The Haunted' + 'Maybe This Act, This Work, This Thing'
"Tre ekspressive værker af Joachim Koester, Saodat Ismailova og John Skoog. Joachim Koesters værk for to dansere og en mørk scene fremmaner filmmediets forføreriske dødsdans - og måske dets genopståelse? Saodats Ismailovas symbolrige og suggestive 'The Haunted' har en uddød tigerart i hovedrollen i en mytologisk, centralasiatisk verden af i går. Og i John Skoogs VHS-remake af 'Nosferatu' får den skandinaviske ekspressionisme ny betydning i portrættet af den svenske kunstner Richard Vogel, der som en moderne Max Schreck er på en hvileløs jagt efter noget, der for evigt er gået tabt. Tre ekspressive nye installationsværker i en hjemsøgende biografoplevelse."

Nosferatu

Nosferatu
Instruktør: John Skoog
"Tre ekspressive værker af Joachim Koester, Saodat Ismailova og John Skoog. Joachim Koesters værk for to dansere og en mørk scene fremmaner filmmediets forføreriske dødsdans - og måske dets genopståelse? Saodats Ismailovas symbolrige og suggestive 'The Haunted' har en uddød tigerart i hovedrollen i en mytologisk, centralasiatisk verden af i går. Og i John Skoogs VHS-remake af 'Nosferatu' får den skandinaviske ekspressionisme ny betydning i portrættet af den svenske kunstner Richard Vogel, der som en moderne Max Schreck er på en hvileløs jagt efter noget, der for evigt er gået tabt. Tre ekspressive nye installationsværker i en hjemsøgende biografoplevelse."
Sverige, Norge, 2016
DCP, 23 min.

Tilladt over 15 år

The Haunted

The Haunted
Instruktør: Saodat Ismailova
"Tre ekspressive værker af Joachim Koester, Saodat Ismailova og John Skoog. Joachim Koesters værk for to dansere og en mørk scene fremmaner filmmediets forføreriske dødsdans - og måske dets genopståelse? Saodats Ismailovas symbolrige og suggestive 'The Haunted' har en uddød tigerart i hovedrollen i en mytologisk, centralasiatisk verden af i går. Og i John Skoogs VHS-remake af 'Nosferatu' får den skandinaviske ekspressionisme ny betydning i portrættet af den svenske kunstner Richard Vogel, der som en moderne Max Schreck er på en hvileløs jagt efter noget, der for evigt er gået tabt. Tre ekspressive nye installationsværker i en hjemsøgende biografoplevelse."
Kazakhstan, 2017
DCP, 23 min.

Tilladt over 15 år

Maybe This Act, This Work, This Thing

Maybe This Act, This Work, This Thing
Instruktør: Joachim Koester
"Tre ekspressive værker af Joachim Koester, Saodat Ismailova og John Skoog. Joachim Koesters værk for to dansere og en mørk scene fremmaner filmmediets forføreriske dødsdans - og måske dets genopståelse? Saodats Ismailovas symbolrige og suggestive 'The Haunted' har en uddød tigerart i hovedrollen i en mytologisk, centralasiatisk verden af i går. Og i John Skoogs VHS-remake af 'Nosferatu' får den skandinaviske ekspressionisme ny betydning i portrættet af den svenske kunstner Richard Vogel, der som en moderne Max Schreck er på en hvileløs jagt efter noget, der for evigt er gået tabt. Tre ekspressive nye installationsværker i en hjemsøgende biografoplevelse."
Danmark, Belgien, Storbritanien, 2017
DCP, 12 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Masterclass: Nikolaus Geyrhalter

Masterclass: Nikolaus Geyrhalter
Østrigske Nikolaus Geyrhalter har siden sit gennembrud med 'Vort daglige brød' (2005) skabt et omfattende og perfektionstisk værk, der gennem milimeterpræcise billeder lader os betragte den moderne virkelighed med nye øjne, og som dermed udvider feltet mellem synlighed, viden og erkendelse. Geyrhalters vision har aldrig været mere kompromisløs end i hans seneste film, 'Homo Sapiens', der indskyder et lag af science fiction i sine motiver fra en antropocæn og næsten post-apokalyptisk urbanitet ved simpelthen at betragte den æstetisk. Mød Geyrhalter til en samtale om æstetik, viden og at se verden på ny.

Masterclass: Nikolaus Geyrhalter

Masterclass: Nikolaus Geyrhalter
Instruktør:
Østrigske Nikolaus Geyrhalter har siden sit gennembrud med 'Vort daglige brød' (2005) skabt et omfattende og perfektionstisk værk, der gennem milimeterpræcise billeder lader os betragte den moderne virkelighed med nye øjne, og som dermed udvider feltet mellem synlighed, viden og erkendelse. Geyrhalters vision har aldrig været mere kompromisløs end i hans seneste film, 'Homo Sapiens', der indskyder et lag af science fiction i sine motiver fra en antropocæn og næsten post-apokalyptisk urbanitet ved simpelthen at betragte den æstetisk. Mød Geyrhalter til en samtale om æstetik, viden og at se verden på ny.
DCP, 90 min.

Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

To Stay Alive - A Method

To Stay Alive - A Method
Da Iggy Pop første gang læste Michel Houellebecqs essay 'To Stay Alive' fra 1991 følte han, at den var skrevet til - og om! - ham selv. Houellebecqs korte manifest om at holde sig i live på trods, er et opråb til alle kunstnere om at trykke på samfundets ømmeste punkter og insistere på sin egen vision, koste hvad det vil. Fra sin have i Miami læser Iggy Pop højt af det provokerende kampskrift, der beskriver hans egne erfaringer som en ung, hårdtarbejdende rock n' roller i det amerikanske Midtvesten. Imens besøger Houellebecq nogle af de psykiatriske patieter, der først inspirerede ham til at skrive.
Instruktør: Erik Lieshout, Arno Hagers, Reinier van Brummelen
Holland, 2016
DCP, 70 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Waiting For The Sun

Waiting For The Sun
Da deres far bliver dømt til døden for en forbrydelse bliver tre kinesiske søskende - to tvillingesøstre og deres lillebror - anbragt på børnehjemmet Sun Village, hvor børn af forældre, der sidder i fængsel, anbringes. Ingen vil kendes ved børn med så skamfuld en baggrund. Og fra den ene dag til den anden må de tre lære at klare sig selv sammen med de andre 'forældreløse' børn i den lille landsby. 'Waiting for the Sun' er filmet fra børnenes eget synspunkt over to år, og Kaspar Astrup Schröder har skabt en nuanceret og sensitiv film, hvor de unge liv tager form og nye venskaber opstår midt i tragedien.
Instruktør: Kaspar Astrup Schröder
Danmark, Kina, 2016
DCP, 93 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The Age of Consequences

The Age of Consequences
Vi lever i en foranderlig tid. Men også i en tid, hvor globale forhold hænger sammen i uventede og uforudsigelige netværk, hvor en krise i en fjern ende af verden pludselig får konsekvenser lige udenfor vores hoveddør. 'The Age of Consequences' tegner linierne op på det nye verdenskort med et imponerende overblik over de 'sommerfugle-effekter', hvor klimaforandringer, militære konflikter og menneskerettigheder hænger intrikat sammen. Potentialet for positiv, social forandring kommer fra de mest uventede steder. For hvem havde set det militære, amerikanske højre kaste sig ind i klimaspørgsmålet?
Instruktør: Jared P. Scott
USA, 2016
DCP, 80 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Piercing Brightness

Piercing Brightness
Baseret på faktuelle førstehåndsberetninger af UFO-observationer i den engelske by Preston, som den britiske kunstner Shezad Dawood har fortolket i en film, hvor den minutiøse research møder en socialrealistisk udgave af 'Nærkontakt af tredje grad' - og hvor to kinesiske 'aliens' ankommer i et rumskib for at hente de hundrede udvalgte mennesker af deres egen art, som har været sendt til jorden for at studere vores vaner, men som i mellemtiden er blevet så godt integreret, at de har glemt hvor de kommer fra. Politisk parabel, integrationssatire og spekulativ dokumentarisme i en stilfuldendt hybrid.
Instruktør: Shezad Dawood
Storbritannien, 2013
DCP, 77 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The Hotel

The Hotel
Instruktør: Kristian Petri
Sverige, 2016
DCP, 86 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The Disintegration Loops

The Disintegration Loops
William Basinskis skelsættende lydværk 'The Disintegration Loops' er i samarbejde med videokunstneren James Elaine det første værk, der forholdt sig kunstnerisk til 9/11, og er simpelthen optaget fra et vindue i Brooklyn med udsigt til Manhattans skyline til lyden af Basinskis musik. En simpel gestus, og en monumental oplevelse. Vises med to af Anohnis egne musikvideoer fra Antony & The Johnsons, 'Hope There's Someone' (2005) og 'Another World' (2008), samt en kortfilm med Anohni af Charles Atlas, 'Yes' (1994), der her vises for første gang. William Basinskis skelsættende lydværk 'The Disintegration Loops' er i samarbejde med videokunstneren James Elaine det første værk, der forholdt sig kunstnerisk til 9/11, og er simpelthen optaget fra et vindue i Brooklyn med udsigt til Manhattans skyline til lyden af Basinskis musik. En simpel gestus, og en monumental oplevelse. Vises med to af Anohnis egne musikvideoer fra Antony & The Johnsons, 'Hope There's Someone' (2005) og 'Another World' (2008), samt en kortfilm med Anohni af Charles Atlas, 'Yes' (1994), der her vises for første gang.
Instruktør: James Elaine
USA, 2002
DCP, 48 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Zaineb Hates the Snow

Zaineb Hates the Snow
9-årige, tunesiske Zaineb har mistet sin far. Hun bor nu sammen med sin mor og lillebror, men er begyndt at lægge mærke til moderens lange og meget sene telefonopkald til en gammel flamme, der er flyttet fra hjemlandet Tunesien til canadiske Quebec. Der går ikke lang tid, før Zaineb selv er på vej til det kolde Canada, en ny familie og ikke mindst en ny papsøster, nemlig den jævnaldrende og meget kække Wijdene. Filmens instruktør, Kaouther Ben Hania, følger begge piger tæt gennem seks år, mens de i de spirende teenageår skændes om alt fra religion og ægteskab til Katy Perry og computerspil - og langsomt nærmer sig hinanden som både søstre og veninder. ‘Zaineb Hates the Snow’ er en film, der sætter sig grundigt fast i følelsesregistret, efterhånden som vi lærer Zaineb bedre at kende og dermed føler og forstår, hvor store forandringer hun faktisk gennemgår gennem årene. Fra den tårevædede afsked med den muslimske skole i Tunesien til den nye tilværelse med skøjteløb og snevejr i sekulariserede Quebec. En rørende coming of age-fortælling med en utrolig stærk hovedperson, man ikke kan andet end forelske sig i.
Instruktør: Kaouther Ben Hania
Tunesien, Quatar, Frankring, 2016
DCP, 94 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The Cinema Travellers

The Cinema Travellers
I over 70 år har Indiens omrejsende biografer bragt farverige eventyr ud i alle hjørner af det store land, hvor folk samles på markedspladserne for at se film i telte og under åben himmel. En levende filmkultur er samtidig en social fællesnævner og en samlende kraft i et land med mange minoriteter. Og selvom karavanebiografen med sine filmruller er ved at blive indhentet af udviklingen, nægter dens passionerede ildsjæle at lukke og slukke. En smuk og farverig hyldest til Indiens rige filmkultur.
Instruktør: Shirley Abraham, Amit Madheshiya
Indien, 2016
DCP, 96 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

The New Radical

The New Radical
Cody Wilson kom på Wired Magazines liste over de 15 mest farlige mennesker i verden, da han opfandt en pistol, man kan 3D-printe. Sammen med folk som Julien Assange og den britiske hacktivist Amir Taaki tilhører Wilson en ny generation af karismatiske krypto-anarkister, der med en selvforståelse som frihedskæmpere kæmper for at vriste magten ud af hænderne på verdens regeringer. Koste hvad det vil. 'The New Radical' tager os med helt ind i kernen af deres projekt, og undersøger en helt ny form for radikalisering med uoverskuelige konsekvenser for verden, som vi troede vi kendte den - før Trump tog magten.
Instruktør: Adam Bhala Lough
USA, 2017
DCP, 117 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Lovetrue

Lovetrue
Alma Har'el er endelig tilbage efter det stilskabende indie-hit 'Bombay Beach' med en film om det største af alle emner: Kærlighedens mysterium! Og om hvad der sker, når mysteriet fordufter og livets hårde realiteter viser sig. Tre kærlighedshistorier udgør den kaleidoskopiske prisme, som 'Lovetrue' skinner igennem til et svævende score af LA-kunstneren Flying Lotus. På Hawaii får den frie sjæl Willie, der lever af at plukke kokosnødder og surfe, sig en kolossal overraskelse ovenpå en kuldsejlet affære. I New York møder vi sangeren Victory, som optræder på gaden med sine søskende og sin far John. Og helt oppe i det nordlige Alaska holder det umage par Blake og Joel sammen trods alle odds - og trods hendes karriere som stripper. En absolut kandidat til årets mest romantiske film.
USA, 2016
DCP, 80 min.
Engelsk dialog
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Burning Out

Burning Out
Belgiske Jérome le Maire tilbragte to år med et kamera i hånden på det prestigefulde hospital Saint-Louis i hjertet af Paris, hvor der hver dag foretages 60-80 livsvigtige operationer. Og hvor både læger og personale er ved er ved at brænde ud i en hidsig alle-mod-alle-atmosfære af nedskæringer, underbemanding og stress. Alle betror sig til Jérome, der mestrer dyden at observere og lytte, så der er plads til både at tænke og føle. Og måske er det netop der, løsningen ligger. 'Burning Out' tager kampen op med vor tids store folkesygdom med velfortjent succes.
Instruktør: Jerome le Maire
Belgien, Frankrig
DCP, 82 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Citizen Jane: Battle for the City

Citizen Jane: Battle for the City
Kan du forestille dig, at en motorvej pløjede sig tværs gennem Manhattan? Og at SoHo slet ikke fandtes? Sådan kunne det let være gået, hvis ikke forfatteren og aktivisten Jane Jacobs havde kæmpet for sin elskede hjemby New York. I 1950'erne og 60'erne, hvor bygherren Robert Moses sad tungt på magten, stod Jacobs op imod en mands- og finansdomineret byggeverden, der var besat af moderne, monumentale masterplaner. Men 'Citizen Jane' er ikke kun en dybt spændende historie om en modig kvindes kamp for sin by. Den er også en fagligt seriøs og fortsat aktuel storfilm om arkitektur, urbanitet og det gode (by)liv.
USA, 2016
DCP, 92 min.
Engelsk dialog
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Karl Marx City

Karl Marx City
25 år efter murens fald og DDRs sammenbrud tager filminstruktøren Petra Epperlein tilbage til sin barndomsby i Østtyskland, Chemnitz - bedre kendt som Karl Marx City. Epperlein rejste selv til USA efter murens fald, mens hendes forældre blev tilbage i en genforenet nation fuld af mørke hemmeligheder. Med en mikrofon i hånden og et kamera i ryggen går Petra på jagt efter sandheden bag hendes fars selvmord i 1999 og rygterne om hans fortid som informant for Stasi. Var hendes far i virkeligheden en af de mange østtyskere tilknyttet det hemmelige politi? Var hendes barndom, som hun faktisk husker den - eller var det hele ren frygt og facade? Et traumatisk spørgsmål, som Petra stædigt og grundigt afdækker svaret på blandt forskere, familiemedlemmer, og i Stasi svimlende labyrintiske arkiver, der mest af alt ligner internettet i papirform og som giver skræmmende associationer til vor tids statsautoriserede overvågning på nettet. En filmisk præstation af sjælden støbning, holdt i et fotografisk sort/hvid, der bygger bro mellem nutid og fortid.
Instruktør: Petra Epperlein
Tyskland, 2016
DCP, 70 min.

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Rocco

Rocco
Hans mor ville gerne have, at hendes søn blev præst, men sådan gik det ikke helt. Rocco Siffredi er af verdens på alle måder største pornostjerner - også selvom han officielt er gået på pension. Filmen følger ham i hans sidste aktive år i branchen, og tegner et billede af en mand, der nok kan gå til makronerne, når kameraet ruller, men som når dagen er omme har både en følsom side, en kone og to sønner (der sammen driver et pornoselskab fra familiens base i Budapest). Et bramfrit, underholdende og psykologisk komplekst indblik i manden bag myten, og mennesket bag et dæmonisk sex drive.
Instruktør: Thierry Demaiziere, Alban Teurlai
Frankrig, 2016
DCP, 105 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

Peshmerga

Peshmerga
Under navnet Peshmerga kæmper de lokale tropper i irakisk Kurdistan en utrættelig kamp mod Daeshs (Islamisk Stats) indtrængen og hærgen i landet. Den franske filosof og fremtrædende forfatter Bernard-Henri Lévy er med langs den 1000 kilometer lange frontlinie på vej mod Mosul, og tegner et stærkt portræt af den stålfaste kamp mod obskurantisme og fundamentalisme. Kurderne har kæmpet for deres land i det meste af et århundrede og er vant til kamp, og både mænd og kvinder tager del i den. Men i Lévys storfilm handler krigen lige så meget om strategi, idealisme og en stædig kamp for tankens frihed.
Frankrig, 2016
DCP, 93 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

CPH:DOX for børn: 'Motor Mille på cirkustur' (Børnebiffen 3-6 år)

CPH:DOX for børn: 'Motor Mille på cirkustur' (Børnebiffen 3-6 år)
Vi viser to afsnit af serien, nemlig afsnittet hvor Motor Mille lærer at stable stole og holde balancen, og afsnittet hvor hun lærer at svinge sig i en trapez helt oppe under teltdugen! Efter visningen den 18. marts kan du møde Pelle Møller, redaktør på DR Ramasjang og instruktøren Johannes Pico.

Motor Mille på cirkustur

Motor Mille på cirkustur
Instruktør: Johannes Pico
Cirkus, cirkus, cirkus! Motor Mille drømmer om at være med i cirkus og om at lære nogle af de imponerende og nervepirrende numre, de dygtige cirkusartister optræder med i Danmarks mange cirkusser. I serien ‘Motor Mille på Cirkustur’ drager Motor Mille ud til landets cirkusartister for at lære nogle af de farlig og udfordrende cirkusnumre, som skal vises i aftenens forestilling. Og det er ikke altid helt let. Serien er produceret for Ramasjang, men to afsnit får eksklusiv forpremiere under CPH:DOX.
Danmark, 2017
Blu-Ray, 15 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

CPH:DOX for børn: '1 minuts natur' (Børnebiffen 3-6 år)

CPH:DOX for børn: '1 minuts natur' (Børnebiffen 3-6 år)
Vi viser 6 korte afsnit af '1 minuts natur' og taler i pauserne mellem filmene med børnene om deres eget forhold til natur.

1 minuts natur

1 minuts natur
Instruktør: Stefanie Visjager, Katinka Baehr
‘1 minuts natur’ er en række små, animerede dokumentarfilm for de yngste. Kom med ind i hovedet på en flok fantasifulde børn i 7-9 års alderen, når de malende beskriver deres oplevelser med alt fra malkekøer og kaktusser til fiskemadding og marsvin. De små, sjove historier afspejles visuelt i fotografier fra hverdagen, hvorpå børnenes beskrivelser animeres. Hver film er sin egen indgang til et naturfagligt emne og giver rig mulighed for efterfølgende diskussion med eleverne.
Holland, 2016
DCP, 12 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

CPH:DOX for børn: 'Min mosters historier' (Børnebiffen 4-7 år)

CPH:DOX for børn: 'Min mosters historier' (Børnebiffen 4-7 år)
Vi viser to afsnit af 'Min mosters historier', og så får vi efterfølgende besøg af enten hovedpersonerne Lola og Theodor eller filmens instruktør, Tone.

Min mosters historier

Min mosters historier
Instruktør:
Tag med Theodor og hans søfarende moster Lola ud på havet! Måske kender du allerede Theodor fra ‘Min oldefars historier’? Nu får du mulighed for at tage på opdagelse i nye fortællinger med Theodor som matros. ‘Min Mosters Historier’ er en magisk børneserie, som giver et eventyrligt, men også realistisk billede af livet på havet. Som i en slags ”Kløvedal for børn” dykker vi sammen med Theodor og Lola ned i søfartshistoriernes magi - på et skib med en mast så høj som Rundetårn.
Danmark, 2017
DCP, 20 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 5-7 år, april

29.04.2017Linnea elsker at besøge Blomkvist. Blomkvist har god tid, der vanker altid saftevand og kage, og så har han en dejlig bog med billeder af Claude Monets malerier. Men en bog med Monets kunst er slet...

Plademarked, quiz og bar

29.04.2017Gør et kup eller find en sjælden vinylskive til din samling på Musikfilm Festivalens plademarked lørdag den 29. april kl. 12.00-17.00 – og deltag i årets musikquiz anført af rockkritiker Klaus Lyng...

La Chana

29.04.2017I 1960’erne og 1970’erne var den selvlærte danser Antonia Santiago Amador dronning blandt flamencokunstnere. Under navnet La Chana optrådte hun på alverdens scener og begejstrede publikum med sin s...

Børnebiffen 3-5 år, april

29.04.2017Boreriggen kan bore dybe huller i jorden med sit spiralformede bor, der drejer rundt og rundt. Når boreriggen er færdig, er spiralboret fuld af mudder.

'Big Time' - med Q&A - verdenspremiere

29.04.2017Bjarke Ingels brød igennem med sine byggerier på Ørestaden, og nu er han udråbt af The Wall Street Journal til en af arkitekturens største stjerner. 'Big Time' følger den unge stjernearkitekt over...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412