Sicilien og mafiaen

/PIF BESØGER CINEMATEKET

Mød den sicilianske instruktør Pierfrancesco Diliberto den 21. oktober, når han introducerer sin nye hitkomedie ’At War for Love’ og debutfilmen ’The Mafia Only Kills in Summer’.
Sicilien og mafiaen

Den 21. oktober kan du møde den sicilianske instruktør Pierfrancesco Diliberto, når han – med garanteret underholdningsværdi – introducerer sin nye hitkomedie ’At War for Love’ og desuden debutfilmen ’The Mafia Only Kills in Summer’.

Diliberto er kendt som Italiens pendant til Jon Stewart – en tv-satiriker med lige dele vid, bid og politisk engagement. Han kaldes i folkemunde ’Pif’ og har hyppigt deltaget i kampen mod organiseret kriminalitet i Italien.

Det Italienske Kulturinstitut byder på vin på dagen, og den 22. og 26. oktober lægger vi endnu nogle brikker til det puslespil, der hedder Sicilien: Kærligheds-/psyko-thrilleren ’Sicilian Ghost Story’.

Filmene vises i anledning af i anledning af Den 17. Internationale Italienske Sproguge, La Settimana della Lingua Italiana nel Mondo. Tak til Istituto di Cultura a Copenhague (Fabio Ruggirello) for støtte til besøg og reception.

Rasmus Brendstrup, programredaktør / Cinemateket

At War for Love - med introduktion

At War for Love - med introduktion
Vi snakker den 21. oktober med instruktøren om filmen og dens baggrund – både efter den første visning og inden den anden, og Det italienske kulturinstitut på et glas vin mellem visningerne.

At War for Love

At War for Love
Instruktør: Pierfrancesco Diliberto
Italiensk folkekomik kan godt have kulturhistorisk substans. ’Pif’ spiller en forelsket italiensk ungersvend i slut-1930’ernes New York. Han lader sig indrullere i hæren, så han under 2. verdenskrig kan komme til Sicilien og spørge svigerfar om sin udkårnes hånd.

Humoren er livfuld boblende og mild (tænk Roberto Benigni eller Olsen-banden på siciliansk), men der ligger en alvorlig kerne i filmen. Det var nemlig gennem den fængslede gangsterkonge Lucky Luciano, at amerikanerne fik banet vejen for deres invasion – og takken var frigivelse af Luciano i 1946, fulgt af 40 års frit spil til mafiaen.
Medvirkende: Pierfrancesco Diliberto, Miriam Leone, Andrea Di Stefano
Originaltitel: In guerra per amore
Italien, 2016
DCP, 99 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

lørdag 21.10.17, Kl. 14:00
Køb
Tilføj til din kalender
lørdag 21.10.17, Kl. 19:00
Køb
Tilføj til din kalender

At War for Love

At War for Love
Italiensk folkekomik kan godt have kulturhistorisk substans. ’Pif’ spiller en forelsket italiensk ungersvend i slut-1930’ernes New York. Han lader sig indrullere i hæren, så han under 2. verdenskrig kan komme til Sicilien og spørge svigerfar om sin udkårnes hånd. Humoren er livfuld boblende og mild (tænk Roberto Benigni eller Olsen-banden på siciliansk), men der ligger en alvorlig kerne i filmen. Det var nemlig gennem den fængslede gangsterkonge Lucky Luciano, at amerikanerne fik banet vejen for deres invasion – og takken var frigivelse af Luciano i 1946, fulgt af 40 års frit spil til mafiaen.
Medvirkende: Pierfrancesco Diliberto, Miriam Leone, Andrea Di Stefano
Originaltitel: "In guerra per amore"
Instruktør: Pierfrancesco Diliberto
Italien, 2016
DCP, 99 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

fredag 27.10.17, Kl. 19:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

The Mafia Only Kills in Summer - med introduktion

The Mafia Only Kills in Summer - med introduktion
Hør fra instruktøren selv, hvordan virkelighedens syditalienske mafialikvideringer er inkorporeret i dette originale værk, der blev kåret til bedste komedie ved European Film Awards 2014. Det italienske kulturinstitut på et glas vin efter visningen.

The Mafia Only Kills in Summer

The Mafia Only Kills in Summer
Instruktør: Pierfrancesco Diliberto
Mafiafilm med smil i øjenkrogen. Tv-satirikeren Pierfrancesco Diliberto (i folkemunde kaldet 'Pif') debuterer med bravur - som hovedrolleindehaver og instruktør - i denne præcise skildring af Siciliens folkesjæl. Han spiller journalisten Arturo, der forelsker sig i kvinden Flora, men hvordan kan kærligheden spire, når La Cosa Nostras ukrudt vokser vildt? Virkelighedens syditalienske mafialikvideringer efterbehandles i dette originale værk, der blev kåret til bedste komedie ved European Film Awards 2014..
Medvirkende: Pierfrancesco Diliberto, Cristiana Capotondi, Alex Bisconti, Ginevra Antona
Originaltitel: La mafia uccide solo d'estate
Italien, 2013
DCP, 90 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

lørdag 21.10.17, Kl. 16:45
Køb
Tilføj til din kalender

Sicilian Ghost Story

Sicilian Ghost Story
Romeo og Julie på siciliansk er en brutal affære. I hvert fald for de to unge elskende, Luna og Giuseppe, hvis forældre forhindrer kærligheden i at blomstre. Giuseppes far er involveret i mafiaen, og Luna må, trods forældrenes forbud, jagte sin udkårne rundt i Siciliens skove for at pleje amorinerne. Men da Giuseppe en dag forsvinder sporløst, og resten af samfundet reagerer med larmende stilhed, må hun, forelsket og fortvivlet, begive sig ud på en ensom jagt, der bringer hende dybt ind i mafiamørket. Historien, der er baseret på virkelige hændelser fra 1993, er benhård realisme, men blandes med både eventyrreferencer og fantasy-elementer, der giver et tiltrængt pusterum fra de grusomme realiteter. En både smuk og brutal historie om teenageforelskelse, når den er allersværest.
Medvirkende: Julia Jedlikowska, Gaetano Fernandez, Corinne Musallari
Instruktør: Fabio Grassadonia, Antonio Piazza
Italien, Frankrig, Schweiz, 2017
DCP, 122 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

søndag 22.10.17, Kl. 19:30
Tilføj til din kalender
torsdag 26.10.17, Kl. 21:00
Tilføj til din kalender
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Rumrejsen år 2001

18.10.2017Med sin storslåede billed- og lydside er ‘Rumrejsen år 2001’ en science fiction-milepæl og samtidig en af de mest langtidsholdbare refleksioner over menneskets position på Jorden og i universet. Ku...

Arbejderens død

18.10.2017Er tungt manuelt arbejde ved at forsvinde – eller er det bare ved at blive usynligt? I denne stærke, billedskønne film portrætteres arbejdere i udkanten af verden: Ukrainske kulgravere, indonesiske...

Børnebiffen 5-7 år, oktober

19.10.2017Robotten Will-Bot er bange for alt! På hans planet sker der ingenting, men han patruljerer alligevel dag og nat. En dag lander der et rumskib, og ud kommer en kæmpe robot. Den ser ond og farlig ud...

Børnebiffen 3-5 år, oktober

19.10.2017Rita og Krokodille skal på campingtur. Det er hyggeligt at ligge i et telt oppe på bjerget. Indtil det bliver mørkt. Månen kaster skygger af ulve og trolde på teltdugen. Rita tvinger Krokodille ud...

Valhalla

19.10.2017Menneskebørnene Tjalfe og Røskva kommer ved et tilfælde med til Gudernes mægtige rige Valhalla. Her arbejder de som tjenere for tordenguden Thor. Thors ven, den listige gud Loke, har indgået et væd...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412