Årets største filmhits og et mesterværk i ny digital kopi

GODE FILM I SOMMERVARMEN. Cinemateket holder i år åbent helt frem til den 9. juli inden sommerpausen. I disse sommerdage kan du opleve Woody Allens 'Manthattan' i en ny digital kopi, foruden et væld af nye, prisbelønnede film fra året der gik.

Fra den 30. juni – 9. juli vises Woody Allens neurotiske storby-portræt 'Manhattan' (1979) i en helt ny digital kopi. 'Manhattan' er et af den lille store mesters mest bidende og poetiske værker. Med sin location i hjertet af New York, sit fortættede og dialogmættede skuespil og sit tragikomiske take på kærlighedens veje og vildveje er 'Manhattan' (1979) en af de allermest allen'ske af de i alt 47 Woody Allen-film – og en af dem, som altid vejer tungest, når der gøres status over auteurens samlede værk.

Anmelderne skriver

★★★★★★ "Friskmanipuleret fra filmværkstedet har filmen om verdens mindste mand på verdens mægtigste ø aldrig fremstået mere monokrom. Og det kan man ikke andet end forgude" (Filmmagasinet Nosferatu)

★★★★★★ (CinemaZone)

★★★★★★ (CPHCulture)

★★★★★★ 
(Ordet)

★★★★★ "Stadig lige vidunderlig" (Kristeligt Dagblad)

★★★★★ (moovy.dk)

★★★★★ (Filmz)

Oscarfilm, internationale hits og rørende dokumentarer

Til og med 9. juli præsenterer Cinemateket en stribe af de allerbedste film fra det forgangne år. Oplev Oscar-vindende skuespilpræstationer, som Leonardo DiCaprio i 'The Revenant' og Casey Affleck i 'Manchester by the Sea' - og Oscar-nominerede film som thrilleren 'Hell or High Water' og sci-fi-dramaet 'Arrival', instrueret af Denis Villeneuve, der snart er klar med 'Blade Runner 2049'.

Her er også chancen for at se en stribe indie-perler fra hele verden på det store lærred. Eksempelvis Richard Linklaters 'Everybody Wants Some!!', det tyske kæmpehit 'Min far Toni Erdmann', den finske boksefilm 'Den bedste dag i Olli Mäkis liv' og Andrea Arnolds poetiske roadmovie 'American Honey'. Sidst, men absolut ikke mindst, kan du også se nogle fantastiske dokumentarer i form af de både rørende og tankevækkende 'Life, Animated' og 'Havet brænder'

Tid: 23. juni - 9. juli 2017
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Billetter (75 kr, dog 50 kr for Cinematekets medlemmer): kan bestilles online eller på tlf. 33 74 34 12