The Last Queen

Adila Bendimerad, Damien Ounouri, 2022

Så er der drama! Den arabiske verden har (ligesom Hollywood og Bollywood) en lang og stolt tradition for episke dramaer om nationers skabelse, om store beslutninger, konger og krige. Men ikke helt så mange om kvindernes betydning for de historiske vingeslag.

Det har den algeriske instruktør Adila Bendimerad sat sig for at rette op på – med netop det krydderi af gætteri og ønsketænkning, som genren kalder på. Adila Bendimerad har også skrevet manuskript, produceret – og spiller titelrollen!

Vi skriver Algeriet, 1516. Piraten Aroudj Barbarossa befrier Algiers fra spaniernes tyranni og tager magten over kongeriget. Rygtet siger, at han myrdede den lokale emir, Salim Toumi, på trods af, at de var allierede. Men én person nægter at føje den nye hersker: Enkedronning Zaphira.

Mellem historie og legende fortæller ’The Last Queen’ om en kvindes rejse fra kulisse til spotlight, om personlig og politisk uro, om afvejningen af personlige og nationale hensyn. Og ikke mindst en historie rig på kampscener, overdådige hof-scenografier, voldsomme følelser – og en feministisk gnist, der bygger bro mellem fortid og fremtid.Original titel: La dernière reine
Instruktør: Adila Bendimerad, Damien Ounouri
Algeriet, Taiwan, Frankrig, Saudi Arabien, Qatar, 2022
DCP, 110 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Arabian Nights 2023