Once Upon a Time in Venezuela

Anabel Rodriguez Rios, 2020

Fantastiske billeder og historien om en bys snarlige forsvinden. Den stærke kontrast har skaffet Anabel Rodríguez Rios' dokumentar deltagelse ved Sundance-festivalen – og en stribe internationale priser.

Flydende på Venezuelas største sø, Maracaibo-søen, ligger byen Congo Mirador. Blikskure med farverigt malerarbejde vipper på paller bundet sammen af små både og spartanske bygningskonstruktioner.

Byen er i forfald. Beboerne forlader en for en samfundet, der styres af Tamara – en tilbeder af den afdøde præsident Hugo Chavez og nu repræsentant for Nicolás Maduros Chavist-parti. Et valg nærmer sig i byen og Tamara forsøger at skaffe stemmer på alle tænkelige måder. Imens kæmper hun desuden for at få sin rival, den regeringskritiske skolelærerinde Natalie, bandlyst fra byen.

Den politiske splid overskygges dog af klimaproblemer. Forurening af vandet og regeringens dræning af området for at pumpe olie op fra undergrunden har ødelagt mulighederne for en sund fiskeindustri. Beboerne mangler opbakning fra politikerne til at få ændret forholdene samtidig med, at beboerantallet skrumper ind, og husene bogstaveligt talt sejler væk.

Anabel Rodríguez Rios rammer en forbilledlig balance mellem respekt og opråb, mellem konkretion og metaforik. ‘Once Upon a Time in Venezuela’ indfanger et samfund, som er ved at drukne i mudder og politiske intriger. Men den beskriver også i mikroperspektiv nogle af de interessekonflikter, der giver mange latinamerikanske lande udfordringer i det 21. århundrede.Instruktør: Anabel Rodriguez Rios
Venezuela, Storbritannien, Østrig, Brasilien, 2020
DCP, 99 min.
English subtitles
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Latinamerikansk festival 2021

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>