The Parking Lot Movie

Meghan Eckman, 2010

‘The Parking Lot Movie’ har været Cinematekets nok mest overraskende publikumsmagnet, da den var Månedens Dokumentar i januar 2011.

Meghan Eckmans dokumentar skildrer livet på en lille parkeringsplads, klemt inde mellem værtshuse og jernbaneskinner i Charlottesville, Virginia. Eckman interviewer nuværende og tidligere ansatte og følger parkeringsvagterne i aktion, når de sidder i deres faldefærdige skur og leverer lænestolsfilosofi eller er i kontakt med kunderne. De udgør et excentrisk broderskab af kunstnere, musikere og antropologi- og sociologi-studerende fra det nærliggende Virginia University. Deres statements om kunder, bilkultur, kapitalismen og den amerikanske drøm er gennemstrømmet af vid og vidunderlig tør humor.

”Intellektuel, tankevækkende og vidunderlig underholdende film om sociale roller, amerikansk politik og en umådelig stor gruppe fjolser, der dagligt kører ind på The Parking Lot og forventer at få alt for intet,” skrev Mia Brygger på CinemaZone.

Filmen er en del af serien 'Årtiets største hits i Cinemateket'. Programredaktør Jesper Andersen siger om ‘The Parking Lot Movie’:

”Jeg følte mig i virkelig godt selskab med de kunstnere, musikere og antropologi-studerende, der arbejder som parkeringsvagter på en lille parkeringsplads i Virginia. Deres statements om kunder, bilkultur, kapitalismen og den amerikanske drøm er gennemstrømmet af vid og vidunderlig tør humor. De foretrækker skateboards og cykler frem for biler og har generelt ikke meget tilovers for de ofte nedladende kunder, der benytter parkeringspladsen.”Instruktør: Meghan Eckman
USA, 2010
HD-Cam NTSC, 74 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Datoer

Film i serien – Årtiets største hits