Tremors

Jayro Bustamante, 2019

I silende regn kører Pablo op til porten til sine forældres hjem. Hans far er succesfuld forretningsmand og har skaffet dem ind i Guatemalas overklasse. Den nogle-og-40-årige Pablo er gået i hans fodspor og har selv stiftet kernefamilie. Men husholdersken advarer inden ankomsten: Familien har opdaget, at han fører et dobbeltliv. Pablo er homoseksuel.

Konfrontationen er brutal. Han bliver udstødt af den konservative familie og forladt af sin kone og to børn. Pablo møder låste døre på børnenes skole, på sin arbejdsplads og finder kun åbne arme på de homoseksuelles barer. De fungerer dog ikke som erstatningsfamilie.

Familien vil dog godt hjælpe med at kurere Pablo for hans homoseksualitet. Det sker via et brutalt program organiseret af kirken i en ramme af kold og fugtig beton. Pablo indvilliger.

Jayro Bustamante har tidligere beskrevet klassekløfter i pragtværkerne 'Ixcanul' og 'La llorona', og i rehabiliterings-scenerne viser han sit stilistiske overskud: Pablo og de andre 'patienter' ses i fugleperspektiv i en nedværdigende brydekamp. Kameraet kigger ned og dømmer som en ubarmhjertig gud de udstødte.

Jayro Bustamantes drama afdækker konservatismens pris, mens alle vender blikket væk fra Pablo, den før så perfekte familiefar, der dratter fra overklassens tinder og ned blandt kriminelle.

Juan Pablo Olyslager spiller rollen som Pablo med lige dele bønfald og sammenbidt vilje og blev fortjent hædret med prisen for bedste hovedrolle ved filmfestivalen Cine Ícaro.


Medvirkende: Juan Pablo Olyslager, Diane Bathen, Mauricio Armas Zebadúa
Original titel: Temblores
Instruktør: Jayro Bustamante
Guatemala, Frankrig, Luxemborg, 2019
DCP, 107 min.
Spansk tale med engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Latinamerikansk festival 2021

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>