Whiplash

Damien Chazelle, 2014

For trommeslageren Andrew er musikken et spørgsmål om liv eller død. Han går på det prestigefyldte rytmiske musikkonservatorium Shaffer i New York og giver sig så meget hen til musikken, at han vælger alt socialt liv fra, ja selv kærlighedsforholdet til en kæreste. Til sin store tilfredsstillelse udpeges han til at spille i skolens elite-bigband, valgt af sin frygtindgydende lærer Terence Fletcher, som styrer bandet med kadaverdisciplin.

Under enormt pres piskes Andrew frem mod perfektionens tinder – men er det umagen værd? Scenerne i øvelokalet - virtuost orkestreret af Damien Chazelle med sved-og blodsprøjtende nærbilleder og en klipning, som er en actionthriller værdig - får dig til at sidde på kanten af stolen.

"Hver indstilling har sit eget intense pulsslag, og man glemmer flere gange rent at trække vejret, så stærkt er filmens eget åndedræt. Så besættende er ‘Whiplash'" skrev Nanna Frank Rasmussen i Jyllands-Posten og kvitterede med 5 stjerner. ‘Whiplash' er en film, man ikke kan at rose for meget – den skal opleves.


Medvirkende: Miles Teller, J.K. Simmons, Paul Reiser, Melissa Benoist
Instruktør: Damien Chazelle
USA, 2014
DCP, 106 min.
Danske undertekster
Tilladt for børn over 11 år

Datoer

Film i serien – All Night Long - Jazzfilm