Deutsch-kino

Cinemateket byder alle tyskklasser velkomne, når vi til efteråret viser to stærke og vedkommende tyske film i samarbejde med Goethe-institut Dänemark. Læs mere om filmene nedenfor.

'Fack ju Göhte'

Bora Dagtekin, Tyskland 2013, 119 min., tysk med tyske undertekster

Undervejs på sin jagt efter tyvekoster, som er gravet ned under en gymnastiksal, bliver den småkriminelle Zeki Müller ansat som vikar på Goethe-skolen. Det er starten på den unge mands ufrivillige, pædagogiske karriere. Ved hjælp af sine usædvanlige undervisningsmetoder formår Zeki mod al forventning at få kontrol over en klasse, der er fyldt med problemer. Det imponerer den overkorrekte kollega Lisi Schnabelstedt, som hjælper den nye lærer med gode råd.

Hendes interesse i ham er dog ikke kun professionel. Zeki bliver nødt til at beslutte, om han vil fortsætte sin kriminelle karriere, eller om han hellere vil leve et ordentligt liv sammen med sit livs store kærlighed.

Denne helt særlige komedie er blandt de mest sete tyske film.
Det er en underholdende film, der beskriver elevernes hverdag med humor.

Filmens temaer: Skole, undervisning, unge, social ulighed, solidaritet 

Find undervisningsmateriale HER.

Visningstidspunkter

Onsdag d. 18/9-2019 kl. 14.30 i Carl
m. tyske undertekster

Torsdag d. 10/10-2019 kl. 13.30 i Carl
m. tyske undertekster

'Westwind'

Robert Thalheim, Tyskland 2011, 89 min., tysk med tyske undertekster

Spillefilmen bygger på virkelige begivenheder i DDR-tiden. I sommeren 1988 får tvillingerne Isabel og Doreen lov til at tage på sommerlejr ved Balatonsøen i Ungarn for at arbejde på deres idrætskarriere. De er på vej til at skifte fra en roklub i provinsen til den velrenommerede hovedstadsklub i Østberlin. Deres forventninger er høje, da de tager af sted til Ungarn.

Men da de møder to vesttyske drenge fra Hamborg, bliver alting anderledes, end de havde regnet med. Isabel mister hurtigt interessen i drengene og vil helst arbejde videre med at nå sine mål. Mellem Doreen og Arne opstår der ægte kærlighed på trods af forhindringerne, og deres forhold bliver sat på en prøve. Tvillingerne er nødt til at træffe en skæbnesvanger beslutning, der vil adskille dem for altid. Westwind er en spændende film, der suger eleverne ind i DDR’s historie, og som med kærlighedshistorien samtidig berører et emne, unge er optaget af.

Filmens temaer: DDR, Tysklands deling, unge, den første kærlighed, værdier

Find undervisningsmateriale HER.

Visningstidspunkter

Torsdag d. 3/10-2019 kl. 12.30 i Carl
m. tyske undertekster

Torsdag d. 24/10-2019 kl. 14.30 i Carl 
m. tyske undertekster 

Onsdag d. 27/11-2019 kl. 10.00 i Carl
m. tyske undertekster

Torsdag d. 12/12-2019 kl. 14.00 i Carl
m. tyske undertekster

Praktiske oplysninger

Pris: 30 kr. pr. person. Tilbud! Ved tilmelding af min. 70 elever fra én skole til samme visning, er billetprisen 20 kr. pr. person.

Tilmelding: Bestil billetter ved henvendelse til eventkoordinatorelev Louise Schelke (louisesj@dfi.dk). Ved billetbestilling bedes du oplyse navn, skole, film, dato, antal billetter, betalingsmetode samt dit telefonnummer.

Betaling: I skal betale billetterne samlet i Cinematekets billetskranke senest 45 min. inden visningen. Det er ikke muligt at betale enkeltvis. Skal der fremsendes faktura aftales dette på forhånd med eventkoordinatorelev Louise Schelke (louisesj@dfi.dk) og senest 3 dage inden visningen. Venligst send da pr. mail kontaktoplysninger for skolen samt CVR og EAN nr. 

Spilletider: Hvis nedenstående spilletidspunkter ikke passer ind i jeres kalender undersøger vi gerne muligheden for alternative visninger. Kontakt eventkoordinatorelev Louise Schelke (louisesj@dfi.dk), og oplys film, dato, antal billetter, kontaktoplysninger samt skolens navn. Deadline for henvendelser vedr. alternative visninger er mandag d. 26. august. Herefter beslutter vi hvilke visninger vi gennemfører. 

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.

Undervisningsmateriale: 
Find undervisningsmateriale til 'Fack ju Göhte' HER.
Find undervisningsmateriale til 'Westwind' HER

Besøg Goethe-Institut Dänemark: Kunne I tænke jer at besøge Goethe-Institut Dänemark og høre mere om deres arbejde før eller efter filmen? Kontakt Goethe-Institut Dänemark, på info-kopenhagen@goethe.de eller 3336 6464. Goethe-Institut ligger fem minutters gang fra Cinemateket. 
 

Kontakt

Louise Schelke Jensen
Eventkoordinatorelev
Tlf. +45 3374 3464
louisesj@dfi.dk

Hold dig orienteret

Send en mail til eventkoordinator Louise Schelke Jensen (louisesj@dfi.dk), og skriv "Ja tak til information" i emnefeltet, hvis du ønsker løbende information om 'Med sprogklassen i Cinemateket'. Angiv hvilket sprog, du underviser i, samt navnet på uddannelsesinstitutionen.