Deutsch-kino

Foto: Zum Goldenen Lamm
Cinemateket byder alle tyskklasser velkomne, når vi til foråret viser to stærke og vedkommende tyske film i samarbejde med Goethe-institut Dänemark. Læs mere om filmene nedenfor.

’Freistatt’ 

Marc Brummund, Tyskland 2015, 104 min., tysk m. engelske undertekster

Et prisvindende drama baseret på en brutal beretning om hverdagen på den kristne opdragelsesanstalt ’Freistatt’. Året er 1968, studenteroprøret ulmer, Rolling Stones rocker og den seksuelle revolution er lige om hjørnet. Tyskland står på kanten af en ny æra. Midt i alt dette bliver den 14-årige og frisindede Wolfgang mod sin vilje sendt til ’Freistatt’, og her møder han låste døre, gitre for vinduerne, tvangsarbejde og overgreb. 

Filmens temaer: autoriteter, tilgivelse, opgør, vold, mishandling

Visningstidspunkter

Torsdag d. 8/2 kl. 9:30 i Carl
Med engelske undertekster

Fredag d. 23/2 kl. 13:00 i Carl
Med engelske undertekster

Mandag d. 11/3 kl. 9:30 i Carl
Med engelske undertekster

Torsdag d. 25/4 kl. 13:30 i Asta
Med engelske undertekster
 

Foto: Jost Hering Filme


’Kokon’ 

Leonie Krippendorff, Tyskland 2020, 95 min., tysk med engelske undertekster

Nora, en genert 14-årig pige fra Berlin, vil aldrig glemme denne alt for varme sommer. Omgivet af mennesker fra forskellige kulturer og baggrunde finder hun vej ind i voksenalderen. Nora får sin første menstruation, forelsker sig i en anden pige, lærer at stå op for sig selv og får sit hjerte knust for første gang. Da sommeren slutter, bliver tingene aldrig det samme igen for Nora. 

Filmens temaer: Ungdom, Kærlighed, homoseksualitet, usikkerhed 

Visningstidspukter:

Mandag d. 26/2 kl. 13:15 i Carl
Med engelske undertekster

Tirsdag d. 9/4 kl. 9:30 i Asta
Med engelske undertekster

 

Besøg Goethe-Institut Dänemark

Kunne I tænke jer at besøge Goethe-Institut Dänemark og høre mere om deres arbejde før eller efter filmen? Kontakt Goethe-Institut Dänemark, på info-kopenhagen@goethe.de eller 3336 6464.

Goethe-Institut ligger fem minutters gang fra Cinemateket. 
 

Praktiske oplysninger

Pris: 30 kr. pr. person

Tilmelding: Bestil billetter ved henvendelse til eventkoordinator Katrine Othendal Nielsen 
(katrineon@dfi.dk). Ved billetbestilling bedes du oplyse navn, skole, film, dato, antal billetter, betalingsmetode samt dit telefonnummer.

Betaling: I skal betale billetterne samlet i Cinematekets billetskranke inden filmstart. Skal der fremsendes faktura aftales dette på forhånd. Send en mail til (katrineon@dfi.dk) med skolens kontaktoplysninger samt CVR eller EAN nr. senest 3 dage inden visningen. Antallet af billetter kan ændres op til en uge inden visningen, herefter er det kun muligt at tilkøbe ekstrabilletter såfremt der er ledige pladser. 

Spilletider: Hvis de aktuelle spilletidspunkter ikke passer ind i jeres kalender, undersøger vi gerne muligheden for alternative visninger. Vi kan ikke garantere, at vi kan oprette alle ønskede ekstravisninger, men vi vil forsøge at imødekomme jeres ønsker såfremt det er muligt. Kontakt os hurtigst muligt, da dette foregår efter først til mølle princippet. Vi forbeholder os retten til at aflyse en ekstravisning såfremt, der er færre end 70 tilmeldte.

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.

Hent undervisningsmateriale: 

Visningen er udelukkende i følgeskab med en lærer, og denne lærer er ansvarlig for, at eleverne udviser god opførsel ved besøget i Cinemateket. 

For at sikre en god biografoplevelse for alle, skal vi bede jer forberede jeres elever på, at telefoner skal være slukkede under hele filmvisningen.

Kontakt

Katrine Othendal Nielsen
Eventkoordinator - Elev
Tlf. +45 3374 3476
katrineon@dfi.dk

Hold dig orienteret

Send en mail til eventkoordinatorelev Katrine Othendal Nielsen (katrineon@dfi.dk) og skriv "Ja tak til information" i emnefeltet, hvis du ønsker løbende information om 'Med sprogklassen i Cinemateket'. Angiv hvilket sprog, du underviser i, samt navnet på uddannelsesinstitutionen.