Peliculas Españolas

Cinemateket byder alle spanskklasser velkomne, når vi i efteråret 2019 viser to stærke og vedkommende spanske film i samarbejde med Den Spanske Ambassade. Læs mere om filmene nedenfor.

'Viaje al cuarto de una madre'

Celia Rico Clavellino, Spanien 2018, 90 min., spansk m. engelske undertekster.

Mor og teenagedatter bor sammen i en lille lejlighed, og arbejder på en systue. Faren er død nogle år før, og det er svært for dem at komme videre. Datteren vil til London og arbejde i et år, hvilket moren instinktivt er imod. Men så modtager hun en kæmpeordre på kostumer til et stort danseshow. Imponerende, indfølt og inspirerende debut-film. Mor-datter-forholdet er omdrejningspunktet, men denne velspillede og morsomme film handler dybest set om, hvordan vores liv hele tiden udvikler sig, og hvordan vi forsøger at hænge på. Et par vinterstøvler, en danseskolelærer og et kaffebord med gardiner og indbygget gas-varmer spiller en central rolle i det yderst velkomponerede plot.
  
Filmens temaer: Mor-datter forhold, ungdom, livet, relationer, familie

Find undervisningsmateriale HER.

Visningstidspunkter

Torsdag d. 19/9-2019 kl. 14.30 i Asta 
m. engelske undertekster

Onsdag d. 2/10 kl. 12.30 i Carl 
m. engelske undertekster

Mandag d. 21/10 kl. 15.45 i Asta
m. engelske undertekster

Tirsdag d. 5/11-2019 kl. 10.00 i Asta
m. engelske undertekster

Torsdag d. 14/11 kl. 12.30 i Asta 
m. engelske undertekster

Torsdag d. 12/12 kl. 12.30 i Asta
m. engelske undertekster
 

'Flores de otro mundo'

Icíar Bollaín, Spanien 1999, 108 min., spansk m. engelske undertekster.

Varm, farverig og humoristisk film om affolkning af de spanske landsbyer, immigration, kønsroller, kulturforskelle og menneskers flugt fra ensomheden. En hel bus med kvinder ankommer til den kastilianske landsby Santa Eulalia, for at finde en mand blandt landsbyens mange enlige mænd. Ud fra dette arrangement udvikler der sig tre meget forskellige forhold, hvori de store kulturforskelle kommer op til overfladen. Icíar Bollaín var oprindeligt skuespiller (’El Sur’, ’Land and Freedom’ m.fl.), men fik sit gennembrud som instruktør med denne perle af en film.

Filmens temaer: Komedie, drama, immigration, spansk kultur, kulturforskelle

Find undervisningsmateriale HER.

Visningstidspunkter

Tirsdag d. 22/10-2019 kl. 14.30 i Asta
m. engelske undertekster

Fredag d. 29/11-2019 kl. 10.00 i Carl 
m. engelske undertekster

Praktiske oplysninger

Pris 30 kr. pr. person.

Tilbud! Ved tilmelding af min. 70 elever fra én skole til samme visning, er billetprisen 20 kr. pr. person.

Tilmelding Bestil billetter ved henvendelse til eventkoordinatorelev Louise Schelke (louisesj@dfi.dk). Ved billetbestilling bedes du oplyse navn, skole, film, dato, antal billetter, betalingsmetode samt dit telefonnummer.

Betaling I skal betale billetterne samlet i Cinematekets billetskranke senest 45 min. inden visningen. Det er ikke muligt at betale enkeltvis. Skal der fremsendes faktura aftales dette på forhånd med eventkoordinatorelev Louise Schelke (louisesj@dfi.dk) og senest 3 dage inden visningen. Venligst send da pr. mail kontaktoplysninger for skolen samt CVR og EAN nr. 

Spilletider Hvis nedenstående spilletidspunkter ikke passer ind i jeres kalender undersøger vi gerne muligheden for alternative visninger. Kontakt eventkoordinatorelev Louise Schelke (louisesj@dfi.dk), og oplys film, dato, antal billetter, kontaktoplysninger samt skolens navn. Deadline for henvendelser vedr. alternative visninger er mandag d. 26. august. Herefter beslutter vi hvilke visninger vi gennemfører. 

Sted Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.

Find undervisningsmateriale for 'Viaje al cuarto de una madre' HER.
Find undervisningsmateriale for 'Flores de otro mundo' HER.

Kontakt

Louise Schelke Jensen
Eventkoordinatorelev
Tlf. +45 3374 3464
louisesj@dfi.dk

Hold dig orienteret

Send en mail til eventkoordinator-elev Louise Schelke (louisesj@dfi.dk), og skriv "Ja tak til information" i emnefeltet, hvis du ønsker løbende information om 'Med sprogklassen i Cinemateket'. Angiv hvilket sprog, du underviser i, samt navnet på uddannelsesinstitutionen.