Næsten alt kød, æg og mejeriprodukter, vi spiser, kommer fra intensiv dyreavl, også kaldet fabrikslandbruget. Eating Animals viser, hvordan dette massive system påvirkner både miljøet og folkesundheden. Bekymrede og engagerede aktører – landmænd, innovatører og whistleblowers – forsøger at lave et nyt fødevaresystem, men det er en lang og sej kamp. Eating Animals vil få selv de mest kødelskede til at stille spørgsmålstegn ved den måde vi producerer vores animalske fødevarer på.
Næsten alt kød, æg og mejeriprodukter, vi spiser, kommer fra intensiv dyreavl, også kaldet fabrikslandbruget. 'Eating Animals' viser, hvordan dette system har en massiv påvirkning på miljøet og folkesundheden.
Filmen, som er baseret på Jonathan Safran Foers bestseller, er instrueret og produceret af Christopher Quinn. Med Natalie Portman som fortæller tager vi på en rejse dybt ind i landbrugs-USA. Vi møder landmænd, som er fanget i et system, de ikke længere ønsker at være en del af, innovatører, som forsøget at finde på alternativer til kød, samt whistleblowers, som har fået den mægtige kødindustri på nakken.
'Eating Animals' er virkelig en øjenåbner. Den eksponerer, hvordan fabrikslandbruget forurener miljøet og vandet, og påvirker både dyr og menneskers sundhed via overdrevet brug af antibiotika. Filmen viser de hjerteskærende forhold vi byder dyrene og rejser vigtige spørgsmål om dyrevelfærd. 'Eating Animals' vil skærpe din opmærksomhed både ift. dit eget forbrug af kød og hvor det kommer fra, og hvilke alternativer til fabrikslandbruget, der i virkeligheden eksisterer.
Fabrikslandbruget er født ud af et behov for produktivitet. Kan vi overhovedet undvære fabrikslandbruget, når verdens befolkning vokser, og 9 procent af den går i sultne i seng hver dag? Hvordan påvirker systemet vores helbred? Vores paneleksperter vil diskutere de ??sundhedsmæssige konsekvenser af fabrikslandbruget, bl.a. ift. lokal vandforurening til global antibiotikaresistens og infektionssygdomme. Hvordan kan vi arbejde på tværs af sektorer for en mere bæredygtig fremtid?
Paneldebatten er 45 minutter og foregår på engelsk.
Instruktør: Christopher Quinn
Næsten alt kød, æg og mejeriprodukter, vi spiser, kommer fra intensiv dyreavl, også kaldet fabrikslandbruget. 'Eating Animals' viser, hvordan dette system har en massiv påvirkning på miljøet og folkesundheden.
Filmen, som er baseret på Jonathan Safran Foers bestseller, er instrueret og produceret af Christopher Quinn. Med Natalie Portman som fortæller tager vi på en rejse dybt ind i landbrugs-USA. Vi møder landmænd, som er fanget i et system, de ikke længere ønsker at være en del af, innovatører, som forsøget at finde på alternativer til kød, samt whistleblowers, som har fået den mægtige kødindustri på nakken.
'Eating Animals' er virkelig en øjenåbner. Den eksponerer, hvordan fabrikslandbruget forurener miljøet og vandet, og påvirker både dyr og menneskers sundhed via overdrevet brug af antibiotika. Filmen viser de hjerteskærende forhold vi byder dyrene og rejser vigtige spørgsmål om dyrevelfærd. 'Eating Animals' vil skærpe din opmærksomhed både ift. dit eget forbrug af kød og hvor det kommer fra, og hvilke alternativer til fabrikslandbruget, der i virkeligheden eksisterer.
USA, 2017
DCP, 95 min.
Danske undertekster
Tilladt for børn over 15 år