AFLYST Con amore-Morricone - koncert og film

Lørdag den 4. april kl. 20.00 byder vi på Morricone-koncert med orkestret The Movies, der specialiserer sig i filmmusik. Så hvis du ikke fik billet, da maestroen gæstede Danmark for nogle år siden, er der nu en enestående mulighed for at opleve hans ikoniske westernmusik live. Efterfølgende viser vi ’En nævefuld dollars’, det første møde mellem Clint Eastwood, Sergio Leone og Ennio Morricone. Et glas italiensk rødvin i pausen mellem koncerten og filmen er også inkluderet i prisen.

Tobias Lynge Herler, programredaktør / Cinemateket
Peter Christian Rude, programmedarbejder / Cinemateket

En nævefuld dollars

Instruktør: Sergio Leone

Første del af Leones berømte ’dollar’-trilogi, der også omfatter ’Hævn for dollars’ og ’Den gode, den onde og den grusomme’, er baseret på Akira Kurosawas samurai-klassiker ’Yojimbo’ – og udløste faktisk et søgsmål fra produktionsselskabet bag dén film, der mente, der var tale om direkte plagiat. Men filmen står i dag fint for sig selv.

Med poncho, sammenknebne øjne og rygende cigar indtager Eastwood sin ikoniske rolle som manden uden navn, der trækker, før han taler. Han ankommer til en ørkenflække nær den mexicanske grænse og bliver snart involveret i et blodigt sammenstød mellem to rivaliserende familier. I virkeligheden holder han dog kun med sig selv. Morricones nyskabende score og de stilige ultranærbilleder viser, at genren allerede havde fundet sin form med denne tidlige spaghettiwestern.


Appearances: Clint Eastwood, Marianne Koch, Gian Maria Volonte, Jose Calvo

Original titel: Per un pugno di dollari
Italien, Spanien, Tyskland, 1964
35mm, 88 min.
Danske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Koncert med Morricone-musik30 min.

Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Lørdag 4. april
20:00

AFLYST Con amore-Morricone - koncert og film