Asta-fejring: Film og bogreception

Eksklusiv bogrelease og reception i anledning af Asta Nielsen-portrætbogen 'Maske og menneske', som netop er udkommet på Gads Forlag.

Asta Nielsen var dansk films største stumfilmsstjerne, men hun var også performer, billedkunstner, skribent og dagsordensætter. Lotte Thranes nye portrætbog 'Maske og menneske' kaster nyt lys på Die Astas mange ansigter. Vi fejrer bogudgivelsen med en visning af filmen 'Kærlighedens ABC' kl. 16:30 og efterfølgende reception - i Asta Bar, selvfølgelig. Samlet varighed af introduktion og film: ca. 75 min.

Billetpris: 80 kr. (50 kr. for medlemmer af Cinemateket).

Kærlighedens ABC

Instruktør: Magnus Stifter

“Asta Nielsen leverer en brillant karikatur af en småfuld ung levemand,” skrev et samtidigt tysk filmmagasin om divaens interessante ”bukse-rolle”. Pariserkomedien ’Kærlighedens ABC’ åbner med billeder af den unge smukke Lis, der intenst kærtegner en stolt moustache-macho. Men ak: Han tilhører en anden, og Lis bliver i stedet mod sin vilje splejset sammen med den generte og uerfarne yngling Philip.

Det kunne være endt trist og passionsforladt, men Lis beslutter at lære Philip op. Og for at kunne guide ham ordentligt, må hun kunne færdes på mandestederne i Paris – altså på med bukser og falsk mandeidentitet. Asta Nielsen stortrives i sin tvekønnede rolle, og der går naturligvis både intrige og jalousi i spøgen – og en ubelejlig overraskelse i form af et visit fra Lis’ far. Instruktør Magnus Stifter optræder selv i filmen i rollen som Grev von Kiesel.


Appearances: Asta Nielsen

Original titel: Liebes-ABC
Tyskland, 1916
DCP, 50 min.
Danske mellemtekster
Tilladt for alle

Datoer

Film i serien – Events i maj/juni/juli

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>