Basquiat: David Bowie og kunsten - kenderen, skribenten, forlæggeren

Den 26. maj viser vi Julian Schnabels fabulerende portrætfilm om kunstnervennen Jean-Michel Basquiat, og hans forhold til Andy Warhol. David Bowie har i filmen rollen som samlingspunktet Warhol. Før filmen fortæller Jan Poulsen, der har mødt Julian Schnabel og flere nøglepersoner fra kredsen om Andy Warhol, om kunstkenderen, -skribenten og -forlæggeren David Bowie.

Basquiat

Instruktør: Julian Schnabel

I Julian Schnabels fabulerende portræt af vennen Jean-Michel Basquiat følger vi den haitiansk-amerikanske komets opstigen på kunsthimlen i 1980'erne. Fra en kummerlig tilværelse som graffitimaler med bopæl i en papkasse i Central Park bliver Basquiat pludselig en del af newyorker-jetsettet omkring Andy Warhol, der spilles af David Bowie.

Med berømmelsen følger imidlertid et eskalerende narkomisbrug, og Basquiat dør som blot 27-årig. En del af de historiske bifigurer er blevet til fiktive, men herligt skæve krydskarakterer (inkarneret af bl.a. Benicio del Toro, Gary Oldman, Dennis Hopper, Tatum O'Neal, Courtney Love, Christopher Walken og Sam Rockwell). Schnabel fik desuden forbud med at bruge Basquiats værker i filmen, men skabte så selv, sammen med sin assistent Greg Bogin, filmens malerier i vellignende Basquiat-stil.


Appearances: Benicio Del Toro, David Bowie, Jeffrey Wright, Dennis Hopper

USA, 1996
35mm, 110 min.
Svenske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Køb billetter

Tirsdag 26. maj
19:15

Billetter

Basquiat: David Bowie og kunsten - kenderen, skribenten, forlæggeren

Andre visninger

Lørdag 18. april 14:00

Vis