A Clockwork Orange / CAFx - AFLYST

Filmen vises med kort introduktion ved Clarissa Ward med speciale i film og repræsentation inden for engelsk social realisme. Introduktionen foregår på engelsk.

A Clockwork Orange

Instruktør: Stanley Kubrick

Stanley Kubricks ikoniske og polariserende mesterværk skildrer en 'ultravoldelig' fremtid med et af Storbritanniens mest ambitiøse sociale boligbyggerier fra efterkrigstidstiden som dens dystopiske bagtæppe.

Et af de tidligste og mest ikoniske eksempler på aflivningen af efterkrigstidens ”utopiske” offentlige boligprojekter. De modernistiske betonblokke spiller en afgørende rolle for filmens skræmmende billede af et samfund præget af ekstrem konformitet, falskhed og tankeløs vold. Filmen følger Alex DeLarge (Macolm McDowell) og hans bande af 'droogs' i en nær fremtid. Høje på hallucinerende mælkedrinks myrder, stjæler og voldtager de uden den mindste smule dårlig samvittighed.

‘A Clockwork Orange’ forbliver lige så berygtet i dag, som den var under dens første frigivelse, da dens grafiske skildringer af vold fik filmen til at blive forbudt i Storbritannien indtil Kubrick’s død, 28 år efter den første frigivelse.


Appearances: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates, Warren Clarke

Original titel: A Clockwork Orange
Storbritannien, 1971
DCP, 136 min.
Engelsk dialog
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Fredag 24. april
21:30

A Clockwork Orange / CAFx - AFLYST