The Cordillera of Dreams / CAFx - AFLYST

Filmen er en del af en trilogi af den chilenske mesterinstruktør Patricio Guzmán der med afsæt i det chilenske landskab skaber stærke personlige fortællinger om Chiles ubearbejdede arv fra militærdiktaturet og samtidig undersøger menneskets grundlæggende samhørighed med planeten og universet. Filmene vises i samarbejde med den chilenske ambassade.

Med visningerne af trilogiens film 'Lysets Nostalgi' (2010), 'Perlemorsknappen' (2015) og 'The Cordillera of dreams' (2019) sætter Copenhagen Architecture Festival fokus på relationen mellem menneske og natur.

Filmen vises med kort introduktion. Nærmere oplysninger følger.

The Cordillera of Dreams

Instruktør: Patricio Guzmán

Med 'The Cordillera of Dreams' fuldender Patricio Guzman sin trilogi, denne gang med metaforisk udgangspunkt i Andesbjergene. Filmens tro på muligheden for en mere retfærdig fremtid står stærkt og rørende, ikke mindst i lyset af den folkelige opstandelse, der de seneste måneder har taget rod i Chile.

Andesbjergene udgør en evigt nærværende baggrund i det chilenske landskab, men som så mange andre dele af landet er størsteparten af bjergkæden privatejet og lukket for den brede befolkning. Guzmán kommenterer her kritisk, hvordan den neoliberale økonomi introduceret under Pinochets regime fortsat opdeler det chilenske samfund i tiltagende segregerede social-økonomiske klasser.

Men med 'The Cordillera of Dreams' bevæger Guzmán sig ud over fortvivlelsen og ser mod mulighederne for politisk forandring ved at forbinde fortidens ideologiske kampe med ulighederne i samtidens samfund.


Appearances: Jorge Baradit, Vicente Gajardo, Francisco Gazitúa

Original titel: La cordillère des songes
Chile, Frankrig, 2019
DCP, 84 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Fredag 1. maj
21:15

The Cordillera of Dreams / CAFx - AFLYST