CPH:DOX 20: Dear Joel + Errans

Hendes søgen efter sin forsvundne ven leder en kvinde på sporet af sin egen fortid i en poetisk essayfilm fra Libanon og Island.

En kvinde ankommer til Libanon i sin søgen efter en forsvunden mand, som hun mødte i Island for år tilbage. Her bærer bygninger og landskaber fortsat spor efter fortidens konflikter, og den forsvundne vens fravær spøger i de mennesketomme indtryk fra Beiruts labyrintiske gader. Sirenernes sang fra havet trækker hende mod syd, jordens mytiske centrum. Et smukt og svævende billedværk fra et sted og en sindstilstand, hvor myter og kultur indtager parallelle rum. Vises med den græske kortfilm 'Dear Joel' (19 min.) om to brødre, der blev adskilt under rejsen fra Afrika til Europa.

Dear Joel

Instruktør: Trouboukis ThanasisGrækenland, 2020
DCP, 19 min.
English subtitles
Tilladt for børn over 15 år

Errans

Instruktør: Mira Adoumier

En kvinde ankommer til Libanon i sin søgen efter en forsvunden mand, som hun mødte i Island for år tilbage. Her bærer bygninger og landskaber fortsat spor efter fortidens konflikter, og den forsvundne vens fravær spøger i de mennesketomme indtryk fra Beiruts labyrintiske gader. Sirenernes sang fra havet trækker hende mod syd, jordens mytiske centrum. Mira Adoumiers 'Errans' er et lydligt og visuelt essay, der fremmaner den fremmedgørende følelse af eksil, som filmskaberen selv voksede op med. Et smukt og svævende billedværk fra et sted og en sindstilstand, hvor myter og kultur indtager parallelle rum.Libanon, 2019
DCP, 66 min.
English subtitles
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – CPH:DOX 2020