Film, tapas & cocktails: ‘8 kvinder’

Der er gudesmukke – og elegant kyniske – kvinder i hobetal, når vi ruller gardinerne til side for François Ozons forrygende krimi-komedie ‘8 kvinder’. Filmen er berømt for at have Frankrigs mest bedårende og bidske skuespillerinder i rollerne, og det slår gevaldige komiske gnister, når de spiller og synger sig igennem denne farverige 1950’er-fortælling. Industrimagnaten Marcel sner inde i sin isolerede herskabsvilla med otte kvinder – og en kniv i ryggen. Hvem af de otte har ført kniven? ”Et overflødighedshorn af kitsch, musical, melo- og kriminaldrama og, ikke mindst, en flok franske divaer, der løfter hinanden til sublime højder,” skrev Eva Jørholt i Information med henvisning til stjerne-castet af bl.a. Catherine Deneuve, Isabelle Huppert og Emmanuelle Béart.

Pris inkl. servering: 245 kr. Der kan ikke reserveres billetter – kun købes. Frist: Den 16. august. Købte billetter refunderes ikke herefter. Kontakt restaurant SULT for vegetarisk alternativ inden billetfristen.


COCKTAIL: Strawberry Mojito

LILLE ANRETNING: Broccoli/spinat suppe, lakseballotine med rødbede og peberrod, lille salat med svampe, skinke og syltede stikkelsbær

DESSERT: Hindbærmousse med friske hindbær

8 kvinder

Instruktør: François Ozon

Industrimagnaten Marcel sner inde i sin isolerede herskabsvilla sammen med otte kvinder: Sin kone og to døtre, sin svigermor og svigerinde, sin søster, sin kok og sin husholderske. Otte kvinder i et og samme hus. Otte kvinder med forskellige behov og længsler. Og én mand. Det må føre til problemer. Ikke mindst når Marcel bliver fundet med en kniv i ryggen, og morderen kun kan være en af de otte kvinder. Ozon har skabt et underholdende Agatha Christie-mordmysterium, præsenteret som en musical med nostalgiske tråde til Hollywood og fransk filmhistorie. Men under den campede og underholdende overflade siger Ozon utvivlsomt noget om kvindelighed, kvindelist og magtkamp. I rollerne som de otte kvinder optræder nogle af Frankrigs bedste og smukkeste skuespillerinder.


Medvirkende: Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Emmanuelle Béart, Fanny Ardant, Virginie Ledoyen

Original titel: 8 femmes
Frankrig, 2002
35mm, 111 min.
Danske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Film, tapas & cocktails