‘Iraq's Invisible Beauty’ + talk og reception

Q&A med instruktør Sahim Omar Kalifa den 3. september. Samtalen foregår på engelsk og varer ca. 45 min.

Efterfølgende er der Finjan-reception i Asta Bar med mellemøstlige delikatesser og god musik i højttalerne.

Iraq's Invisible Beauty

Instruktør: Sahim Omar Kalifa

Mesterfotografen Latif Al Ani (1932-2021) kaldes ”faderen af Irakisk fotografi”. Som noget ganske unikt, har han haft adgang til at fotografere Irak gennem forskellige revolutioner og skiftende regimer. Hans fotosamling strækker sig over mange årtier, og viser Iraks forvandling fra skiftende kongedømmer til republik, krig, ødelæggelse og Saddam Husseins regime.

”Det var olien der ødelagde vores smukke land”, siger han for sig selv, mens han rejser gennem Irak og genbesøger steder og mennesker han har fotograferet gennem sin karriere. Steder, der engang var nye og flotte, men som nu ligger i ruiner efter krige og invasioner. Mennesker, hvis liv har været forandret igen og igen.

Dokumentarfilmen byder på hjertevarme samtaler, bevægende møder og knivskarp fotokunst – mens vi på fotografens rejse gennem sit livs arbejde, får et levende overblik over Iraks historie og kultur – også fra dens ”belle époque” der var fyldt med leben og kultur. Den prisvindende instruktør Sahim Kalifa følger med den aldrende kunstner på en rejse igennem tiden.

Vi møder masser af irakere, som i dag næsten ikke kan tro, af hans billeder er virkelige. Og vi får et indblik i Latif Al Anis arbejde; en kunstnerisk pionér som kun sparsomt er husket i dag.


Medvirkende: Latif Al Ani

Belgien, Frankrig, 2023
DCP, 87 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Arabian Nights 2023