Knuste hjerter: ’Romeo & Julie’ med intro ved Maria Jencel

Lad tårerne få frit løb til kærlighedstragedien over dem alle: Historien om Romeo & Julie – her i Baz Luhrmanns forrygende 90’er-version med en purung Leonardo DiCaprio over for en endnu yngre Claire Danes. Den 15. august byder vi på Ben & Jerrys og Kleenex til visningen, hvor podcastvært og ekspert i hjertesorg, Maria Jencel, introducerer. Introduktionen er på dansk og varer ca. 20 minutter.

Eventet er del af Filminstituttets fejring af ’Kærlighed på film’ i august og september. Læs om de mange fysiske og online-aktiviteter her: www.dfi.dk

Romeo & Julie

Instruktør: Baz Luhrmann

Den unge Romeo lider af svære humørsvingninger. Han kan ikke finde ud af den store, eksotiske elskov. Hans tænksomhed opfattes som særhed af hans nærmeste venner og fjender. Rundt omkring ham begår de unge kriminalitet, omgivet af storbyens larm. Deres "sværd" er store revolvere, deres heste er biler med brølende V8-motorer. En dag møder Romeo til et maskebal den smukke unge Julie, og de bliver begge forelskede ved første blik. Ingen af dem kan tænke på andet end deres forestående kærlighed sammen, og alle lurende farer og problemer drukner i en sand overflod af ung kærlighed. De to bliver snart lykkeligt gift, men lykken varer ikke evigt.


Medvirkende: Leonardo DiCaprio, Claire Danes, John Leguizamo, Harold Perrineau

Original titel: William Shakespeare's Romeo + Juliet
USA, Mexico, 1996
35mm, 120 min.
Danske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Kærlighed på film