Manco Cápac / PERU-AFTEN m. talk + reception

VIGTIGT: Aftenens film bliver pga. fejl i tekstfilen desværre UDEN undertekster, men den er dialogfattig og serveres med en introduktion på engelsk og dansk, så alle kan være med.

OM ARRANGEMENTET:

Velkommen til Peru-aften med kort introduktion ved Quri Palomino Janns, der er formand for Netværk for Latinamerikastudier (NETLA), underviser i spansk på Det frie Gymnasium og opvokset i Líma i Peru. Quri Palomino Janns har bl.a. skrevet bøgerne ‘La Globalización’ (Gyldendal) og ‘Vale un Perú‘ (Forlaget Colombus).

Efterfølgende er der servering af den peruanske specialitet Pisco Sour - eller et glas vin eller en sodavand, hvis man er mere til det.

Tak til Perus ambassade i Stokholm og konsulatet i København (Lone Falck).

BEMÆRK: Den oprindeligt planlagte film, ‘Willaq Pirqa’, kan desværre ikke vises af rettighedsmæssige årsager. Vi beklager. (Har du billet til ‘Willaq Pirqa’, kan du bytte den i vores billetsalg, kontakt evt. tlf. 33 74 34 12 for mere information).

OM FILMEN:

Perus officielle bidrag til den 94. Oscar-uddeling er en rørende, realistisk og meget sanselig fortælling om drengen Elisban, der rejser fra sin landsby til storbyen med bare nogle håndører og et SIM-kort på lommen. Han skal møde sin ven Hermógenes, som han har planer om at arbejde sammen med.

Men en forsinkelse ødelægger de planer. Strandet i storbyen, uden løn eller tag over hovedet, må Elisban finde sine ben. Det sker i en by, der fejrer karneval og tilsyneladende er ligeglad med hans situation.

’Manco Capac’ er indspillet på spansk og quechua i byen Puno i det sydlige Peru.

INSTRUKTØREN OM FILMEN:

"Det er en historie, som enhver peruaner kan relatere til, og det centrale tema ender med at være udholdenhed, ligesom det var tilfældet med filmoptagelserne," siger peruanske filmskaber Henry Vallejo, der har brugt 10 år på at lave filmen - og bl.a. sat sig for at vise, at "ethvert sted i verden bliver fjendtligt, når man ikke har penge."

Instruktøren siger i et interview, at filmens titel (Manco Capac er grundlæggeren af ??inkaernes første dynasti) er en måde at hylde det oprindelige Peru.

’Manco Capac’ har begrænset dialog og undlader baggrundsmusik. Den lader i stedet byens travlhed give al baggrundsstøjen. Vallejo forklarer, at hans mål fra begyndelsen var at få filmgængere til at reflektere over situationer i det virkelige liv og tilbyde en afvigelse fra mainstream-filmen, som han beskriver som "temmelig kunstig og meningsløs."

Manco Cápac

Instruktør: Henry Vallejo


Medvirkende: Jesús Luque Colque, Gaby Huaywa, Mario Velasques

Peru, 2020
Kendes ikke, 92 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Aktuelle film i Cinemateket

No films found