Musik i Mørket #35: ‘Nick Cave and the Bad Seeds – Let Love In’. LP-talk og lyttesession med Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch. Søndag den 23. juni kl. 14.00. Der er en iskold luksusøl (eller vand) med på billetten, som kan nydes i salen undervejs. Samlet varighed ca. 2 timer (oplægget er på dansk).
Velkommen til 35. runde af Musik i Mørket, Cinematekets lyttebiograf, hvor rockkritikerne Klaus Lynggaard og Henrik Queitsch lægger op til et centralt album fra den rytmiske musiks kanon (nogle gange hele to) og fortæller anekdoter m.m. om værkets tilblivelse en timelang, illustreret samtale. Herefter afspilles albummet i sin fulde længe – uden pauser og med så god lyd, som vi overhovedet kan fremtrylle – i komplet mørke i salen. Det er bare at læne sig tilbage, lade toner og indtryk gøre arbejdet og suge det hele ind.
Opus 35 sætter spot på den australske sanger, sangskriver og forfatter Nick Cave. Lynggaard og Queitsch introducerer ham således:
”Da Musik i Mørkets værter første gang oplevede Nick Cave live i front for The Birthday Party i det nu nedrevne Saltlageret i 1983, var det en decideret rystende oplevelse. Sjældent havde vi hørt og set noget så intenst og voldsomt, og der var ikke meget, der tydede på, at Cave 40 år senere ville have nærmest ikonisk og folkekær status. Vi dykker ned i det ottende album udgivet sammen med The Bad Seeds, ’Let Love In’ (1994), hvor bandet stadig talte medlemmer som Mick Harvey og Blixa Bargeld og hvor man for første gang støder på en vis Warren Ellis. Et album, der både trækker tråde tilbage til det punkede udgangspunkt og peger frem mod den mere balladeprægede sangskrivning, der senere skulle karakterisere værket.”
Der er en iskold luksusøl (eller vand) med på billetten, som kan nydes i salen undervejs.
Morten Tang, programredaktør / Cinemateket
Instruktør: Tony Cohen
Da Musik i Mørkets værter første gang oplevede Nick Cave live i front for The Birthday Party i det nu nedrevne Saltlageret i 1983, var det en decideret rystende oplevelse. Sjældent havde vi hørt og set noget så intenst og voldsomt, og der var ikke meget, der tydede på, at Cave 40 år senere ville have nærmest ikonisk og folkekær status. Vi dykker ned i det ottende album udgivet sammen med The Bad Seeds, ’Let Love In’ (1994), hvor bandet stadig talte medlemmer som Mick Harvey og Blixa Bargeld og hvor man for første gang støder på en vis Warren Ellis. Et album, der både trækker tråde tilbage til det punkede udgangspunkt og peger frem mod den mere balladeprægede sangskrivning, der senere skulle karakterisere værket.
Medvirkende: Nick Cave and the Bad Seeds
Australien, Storbritannien, 1994
Kendes ikke, 48 min.
Engelsk sang
Tilladt for alle