NAFF21: The Alpinist

The Alpinist

Instruktør: Peter Mortimer, Nick Rosen

Marc-André Leclerc er ikke som andre klatrere. Den 23-årige canadier har gennemført nogle af historiens fedeste solo-opstigninger på fjerntliggende bjergvægge, men han har ikke opnået nogen særlig opmærksomhed for det. Han klatrer nemlig alene, langt væk fra rampelyset og ofte uden at informere nogen på forhånd. Marc-Andrés tilgang til klatring er essensen af ??solo-eventyret: Når han klatrer, er det uden reb og kameraer, og der er ingen plads til fejl.

I filmen møder vi den unikke og mediesky klatrer, der hverken ejer telefon eller bil, og som ikke er meget for at lade filmholdet komme for tæt på. Imens filmholdet kæmper for at følge med, bliver Marc-Andrés opstigninger højere og mere vovede. Eliteklatrere er forbløffede over hans præstationer, mens andre bekymrer sig om, at han risikerer for meget.

“The Alpinist” følger den ekstreme klatreres historiske eventyr i Patagonien, hvor en spektakulær tur op ad et is- og snedækket bjerg vil omdefinere, hvad der er muligt i soloklatring. Imens deler venner og bekendte anekdoter om Marc-André, og vi bliver klogere på, hvorfor den unikke klatrer sætter livet på spil for at udleve sin passion.


Medvirkende: Marc-André Leclerc, Brette Harrington, Peter Mortimer, Will Gadd, Alex Honnold

USA, 2021
DCP, 92 min.
Engelsk dialog
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – NAFF